audio

audio | Autor: daniela_b

Link direct la acest mesaj

Ce sistem audio sa aleg pentru auditie de calitate maxima, ca "accesoriu" pentru un computer?

Adica, ok, am niste boxe (oarecare) se aude intr-un fel sa zicem dar vreau mai mult, mai multa putere si ceva mai multa calitate. Se poate face ceva in directia asta?

Si ce casti sa aleg pentru auditie "intima"? Ce e bun? Ce nu?
Cum sa cer la magazin?

Nici nu stiu cum sa intreb...
Pe scurt: am niste muzica faina de ascultat in computer, cum sa fac sa o ascult la cele mai inalte standarde, atit prin boxe cit si prin casti? Am intrebat bine asa?

www.helpsonia.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Sa sti ca inainte de casti sau de un sistem audio de calitate, ar trebui sa ai in calculator o placa audio(placa de sunet) de calitate, altfel n-ai facut nici o isprava = normal, castile sunt mai ieftine, dar numai o persoana poate auzi cu ele, in vreme ce la un sistem puternic aud si vecinii chiar si sa vezi ce-o sa se mai bucureeeeee... ; sunt si casti 5.1 mi se pare, casti cu mai multe difuzoare adica, dar si la preturi pe masura; daca ai posibilitate, mai bine iti iei ceva din afara, decat de pe piata noastra totusi, ca aici e padure de tzepe (...probabil un stoc ramas de pe vremea domnitorului Vlad !!! ...dar de ce nu se mai termina odata ma intreb? o fi avand urmasi inca???)
...iar daca faci greseala "sa intrebi la magazin" si sa mergi pe ce-ti recomanda vanzatorul/rea, care are desigur interes marfa sa sa si-o vanda, aia care o fi si cum o fi ea de groz_varza, paiiii te alegi cu ce ti se cuvine !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Multumesc, ManyHope!

Placa mea este de calitate, eu sistem de auditie nu am cum trebuie, am niste boxe prapadite (adica n-au putere, cred) si ma gindeam sa caut un sistem de asta ...sound surround ( asta inseamna 5+1, nu?)dar habar n-am ce ar trebui sa caut, care sint caracteristicile tehnice pe care sa le urmaresc...
De asemenea mi-ar mai fi de folos si niste casti foarte bune dar tot ce am gasit sint niste ...lesinaturi.
In fine, cred ca o sa rog pe cineva sa-mi cumpere din "occident" si ce-o fi, o fi...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Eu am placa de sunet + 5.1 boxe de la Creative. Sunt multumit de ele.

Mergi la inceput

Imi place cum suna : Creative!

Intre timp am mai citit si pe net, cred ca asa ceva o sa-mi iau!

Mersi pentru ajutor, Joxy! Mi-ai dat un fir bun.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Hei voua !

Pe langa subiect sa va povestesc ce mi-a relatat un tip, o chestie atat de incredibila, incat...l-am crezut ca n-a fost nici o inventie, ci chiar relatarea unui caz real: "povestea" spune ca erau intr-un magazin dintr-o anume retzea de specialitate, o pereche de boxe care zaceaaau acolo expuse pe raft de aaani de zile deja, nu se vindeau cu nici un chip, insaaa iata c-a aparut un manager 'meserias' si:
1. a pus sa fie bine de tot sterse de praf respectivele boxe (ca sa arate a noi, desigur),
2. a pus sa fie transferate la un alt magazin din retzea
si(probabil "lovitura de gratzie"!)
3. a pus sa li se salte pretul, "le-a scumpit" adica efectiv "din condei" cam dublu sau chiar ceva mai mult de dublu(asta nu mai retin exact).
Rezultatul? Urmarea ? Ha !
= S-au vandut boxele alea in cateva zile !

Pe cat de neverosimil mi s-a parut, apoi cat de paradoxal(admitand veridicitatea cazului), totusi o posibila explicatie (in psihologia umana probabil) ar exista, anume: noi ne uitam si ne orientam in special dupa pretul produsului la o achizitzie, asociem involuntar la un pretz mare al unui produs necunoscut(si neverificabil de noi!), o calitate superioara...asa ca saltandu-le pretul, practic le-a plasat in mintea cumparatorului la "boxe din gama de top" probabil...si s-au dat.

(Nu stiu nici un detaliu legat de calitatea audio efectiva sau de putere sau alte caracteristici ale boxelor respective, insa mie povestea asta, alaturi de altele, mi-a intarit convingerea ca trebuie sa fie un grad de rudenie oarecare intre "Vlad the Impaler" si negustorii din toate timpurile ...dar e ceva dureros mai ales cand e sa iti revina taman tie rolul de "otto_man" !!!

Dati muzica mai tare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

si eu sunt pt creative 100% pt calculator

dar pt un home teathre as recomanda o statie technics

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am o placa creative mai veche, dar cu mai multe facilitati si tot felu de intrari/iesiri, imi trebuie realmente, si sunt multumita de ea.
Altceva vrpiam sa zic: oncearca pe cat posibil sa nu asculti muzica in casti, pt ca pe termen lung dauneaza f tare auzului!
a se vedea de exemplu cei care lucreaza f mult in studio...dupa 20 de ani au urechile amortite aproape complet.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

off topic: nu pot sa nu rad de intamplarea spusa de ManyHope,si da,este adevarat,e un fel de strategie de marketing .
Lucrand la unul din magazinele alea de profil iti pot spune ca de multe ori e mai bine sa te informezi pe net sau la priteni despre produse.Pe urma te duci in magazin si cumperi ce ti-ai propus fara parea avizata a vanzatorului.
O patanie din ograda: vine clientul suparat sa reclame vanzatorul care nu i-a vandut ce ceruse(a constatat acasa),la care vanzatorul(era putin dus cu pluta)calm "asta e,in viata lumea mai ia si teapa"
Aveti grija ce semnati(factura,garantie)s-ar putea sa nu aveti probe impotriva vanzatorului si sa va pomeniti ca OPC-ul n-are ce face.

on topic: o.k. pentru creative (parere avizata ), ca eu am niste boxe Genius(nu avem restrictie la sunet) si niste casti Panasonic(daca ne apuca pofta de muzica noaptea)

Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

E clar, deci. Creative o sa scrie pe boxele mele!
Sabina, iti multumesc pentru sfat, ai mare dreptate si intr-un fel am simtit asta pe propriile mele... urechi. Au fost citiva ani in care am ascultat mult muzica in casti ( imi place muzica la volum maxim dar nu-mi place sa-mi deranjez vecinii). Apoi, cred ca odata cu virsta, am lasat-o mai moale cu volumul maxim si cu muzica "zguduita".

Am observat ca mi-a scazut acuitatea auditiva. Tocmai de aceea m-am gindit sa caut niste casti de foarte buna calitate care sa-mi permita sa tin volumul scazut dar sa imi ofere placerea unui sunet mai rafinat, mai limpede, daca pot spune asa.
Ca sa fiu mai precisa: eu am doua perechi de casti acum, no name ( lesinaturi, cum am mai spus) si, cind ascult bucati de genul lucrarilor lui Andreas Vollenweider cu instrumente sa le zicem ceva mai speciale si "intorsaturi" aparte de ritm si tema, apoi ascult aceeasi "portiune" cu fiecare dintre ele, se aude evident diferit...pina si "linistea de trecere" e altfel.
Nu stiu sa-ti explic foarte bine dar cred ca ma intelegi.
Asta ma indeamna sa caut ceva performant: dorinta de a scoate cea mai buna auditie posibila si sa aud si cum fosnesc foile partiturilor daca muzica e inregistrata live si nu in studio!

Many Hope, nu ma uimeste deloc ce ai povestit ( dar faza in sine e "tare"). Cred ca multa lume e atrasa de marfa cu pret ridicat inchipuindu-si ca asta exprima calitatea.
Din pacate, e greu sa fii cunoscator in atit de multe domenii si cind esti pus in situatia de a alege ceva ...cel mai simplu pare sa cumperi un "nume", "o eticheta" sau "un pret mare".

Kokiy, ai dreptate spinind ca " de multe ori e mai bine sa te informezi pe net sau la priteni despre produse.Pe urma te duci in magazin si cumperi ce ti-ai propus fara parea avizata a vanzatorului".
Exact asta am si incercat eu acum sa fac. Am fost convinsa ca voi gasi sfaturi mai bune aici, pe forum de exemplu (sau chiar si din reviewsuri, pe net) decit la magazin.

De pilda, acum regret ca n-am citit cu atentie subiectele despre aparatele foto ( negindindu-ma ca ne vom cumpara unul atit de curind) asa ca, luata prin surprindere de "cadoul" sotului - o camera foto la alegere - am fost pusa in situatia sa iau ce mi s-a recomandat la magazin ca fiind ultra, super, mega ...un Panasonic DMC-FZ8 si ...nu sint multumita de el.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Eu zic sa iei in calcul si boxe de la Logitech, depinde cati bani vrei sa investesti, daca vrei sa fie cu sau fara subwoofer (pentru basi). Cu cat sunt mai scumpe, cu atat sunt mai bune hi hi... Logitech se bat de la egal la egal cu Creative, daca ai posibilitatea sa le asculti pe amandoua in showroom ul unui magazin, ar fi perfect sa-ti faci o imagine... Bafta!

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput