N-AM CURAJ SA CONDUC (10)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Dahriana, la prima ta patanie m-am speriat si eu, doar citind. A fost cam nasol, mai ales ca ai constientizat ca a fost vina ta si s-a vazut ca n-ai inca relexele formate. Dar or sa vina si astea, cu siguranta, numai ai grija la viteza pana atunci. Si arunca-ti sotul din masina cand simti rost de cearta!

A doua patanie chiar n-a fost vina ta, ai reactionat excelent, masina te-a ajutat, asa ca excelenta treaba! Ieri oricum parca a fost ca la nebuni, si in mine erau sa intre cativa... mi-am facut cruce cand am parcat! Cred ca a fost de la luna plina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Of, mai fetelor, ce de patanii urate.
Marlenn imi pare rau pentru accident, dar bine ca n-ai patit tu nimic si uite, ai vazut si partea buna: iti schimba usa cu totul si scapi si de zgarieturi. Bine ca nu te-ai pierdut cu firea. De asta se temea cel mai mult sotzul meu cand mergeam singura cu masina, ca daca intra vreunul in mine o sa ma pierd cu firea si daca n-o sa fiu de vina. Oricum, taximetristii sunt groaznici, si pe mine ma enerveaza de mor, ce bine imi pare ca n-ai cedat si ca l-au tras pe dreapta 3 luni! Si aici fac tot felul de scheme, nu se incadreaza calumea la semafoare si schimba benzile in intersectie, incearca sa-ti taie calea daca tu te-ai incadrat corect, desi, vorba aia, fiind taximetristi ar trebui sa stie foarte bine pe ce banda sa se incadreze. Sefa sotzului a patit tot asa un accident urat cu un taximetrist, ea venea pe drumul cu prioritate, ala avea stop si n-a respectat si a intrat din plin in ea, atat de tare a lovit-o ca i-a zburat motorul de la masina. Si ce crezi, dupa ce ca el era de vina, au sarit clientii din masina de la el (niste tigani) s-o ia la bataie ca ei intarzie la aeroport, si cum a indraznit ea sa nu le acorde prioritate. Norocul ca usile de la masina erau inchise (se inchid automat) si ea a fost in siguranta in masina pana a venit politia. Si eu intotdeauna ma inchid in masina cand sunt singura.

Un alt pericol deloc de neglijat in trafic sunt soferii de pe autobuse, troleibuse, etc. Astia se bazeaza ca-s mari si fac ce vor. Pe o verisoara a zgariat-o pe tot lateralul unul cu troleibusul, care a schimbat banda fara sa se asigure. Era s-o patim si noi cu un autobus, era sotzul la volan, ala cu autobusul voia sa intoarca (desi aveau spatiu special pentru intoarcerile de la capat de linie, el era mai destept si intorcea prin schimbarea benzilor de circulatie si pe urma hop peste linia dubla continua) si desi noi eram deja angajati pe banda 2 si trecusem de spatele autobusului, ala tot tragea de volan sa intre pe banda 2... a claxonat sotzul si a tras putin si el de volan, asa s-a oprit si idiotul ala din manevre pana am trecut, dar evident ca tot el era dup-aia cu 'claxonul mare'.

Dahriana prima ta faza am patit-o si eu, pe autostrada in Ungaria, am tras prea brusc de volan, la 120km/h, asa frumos am dansat pe sosea... mi-a stat inima in loc. Nici nu stiam cum sa reactionez, am tras sa intru pe banda 1, am tras prea tare, cand am vazut ca merg prea incolo am tras spre dreapta... am facut niste zig-zaguri de toata frumusetea. Norocul ca era sotzul langa mine si mi-a prins de volan si l-a tinut drept pana ne-am redresat. Si norocul ca am avut atata prezenta de spirit sa o bag in frana de motor (pur si simplu am luat piciorul de pe acceleratie, fara sa franez), daca puneam frana aia eram, cred ca ne rasturnam. Asa ca a fost ok si la tine ca n-ai pus frana. Si acum ma cutremur cand ma gandesc, desi nu era sa lovesc pe nimeni. Oricum, invatatura de minte, n-au ce cauta nervii la volan. Daca aveti chef de , trage pe dreapta.
Cu a doua patanie, chiar ai avut stare de spirit. Am patit-o si eu, cu 2 zile inainte de examen, ieseam de pe o stradutza laterala, m-am asigurat si cand am iesit ma trezesc fata in fata cu unul care circula bine-mersi pe sensul meu de mers, ca a lui avea prea multe gropi. Am oprit tot asa la milimetru, si tot ala cu gura mare, ca de ce nu m-am asigurat, de, eram masina de scoala. Cred ca a fost prima data cand l-am vazut pe instructor nervos, cred ca era in stare sa ii ia la bataie.

Sa raspuns si la intrebare: caii putere nu-i stiu, nu-s eu cu detaliile astea tehnice, dar conduc un Logan de 1,4 pe benzina. Consumul e de aprox. 9l/100km in oras si 6l/100km la drum intins (am scos si 5).

Pisi abia acum m-am gandit si eu ca nu esti suficient de finutza cu ambreiajul. Trebuie ridicat incet ca sa nu te zgaltaie, sau in timp ce ridici din ambreiaj apesi in continuare frana (daca n-ai incetinit suficient) sau acceleratie (depinde ce-i cazul). E o chestie de 'joc de pedale'.

Marlenn 2000 de turatii dupa ce ai schimbat viteza sau inainte? Daca ai o masina pe benzina, sa urci viteza cand ai doar 2000 de turatii e prea putin. Pentru benzina, se urca in treapta superioara de viteza cand ai pe la 3000 de turatii, pentru ca intre trepte sunt cam 1000 de turatii diferenta. E drept ca eu ma uit mai mult la turometru decat la vitezometru, eu schimb in functie de turatii, nu de viteza, si evident, dupa cum simt/aud si motorul.

Hai ca m-am intins ca o placinta. Spor la si fara incidente neplacute in trafic!

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Iuliana(pisimuky),incearca sa ti ambreiajul la jumatate,iar cand vrei sa schimbi treapta de viteza,apasa ambreiajul la blana.Schimbarea din treapta 4 in treapta 2 de viteza se poate face,insa hurducaiala e un pic mai mare,pentru ca aduci motorul din treapta 4 la o turatie de 3500-4000 ,la treapta 2,unde turatiile sunt mai mici...Incearca sa nu schimbi treapta de viteza si sa mergi in treapta a doua pana la aproape 4000 de rotatii,ma rog....zic si eu,pentru ca nu ma pricep cum e la Matiz....nah,vroiam sa spun ca e aproximativ cam aceeasi chestie.Eu am dat destul de rar din 4 in 2,de obicei merg treptat 4-3-2...in curbele in ac de par,cu e pe serpentinele dintre Medias si Sibiu,prin Copsa,acolo am mai dat 4-2...In rest nu pot sa spun decat ca astea le vei stapani cu cat vei avea mai multe ore de sofat la activ(ca la pilotii de avion) si mai multa experienta pe sosea...

Cineva intreba ce soferim.Iaca:acum soferesc o Toyota Corolla Verso,an de fabricatie 2006,iulie.Inainte de asta am sofat un Oltcit,intre 1994-2000,an de fabricatie 1986....Oltcit Club.Nu stiu ce capacitate avea.Toyota e cu motor de 1,8 l,benzina.

Spor la soferit si sa aveti zero incidente.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Fetelor,adevarul e,ca au fost de cosmar cele 2 faze.Pe mine ma dispera motociclistii.Merg cu o vitezaaaa si pur si simplu se inghesuie printre masini sa le depaseasca.Te pomenesti cu ei in fata pe neasteptat !!

Am de gand la vara sa fac un drum mai lung..Drum de vreo 3000 de km cu masina..si mi-e frica...
Oare o sa pot ?? Vreau sa mai iau un sofer cu mine..unul mai cu experienta si sa conducem 2.
Dar toti mi-au zis ca am innebunit..ca pe autopista e nebunie

Mergi la inceput

Pana la vara mai e timp, o sa conduci, o sa ai experienta, asa ca o sa te descurci foarte bine si fara back-up!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlenn spune:

Asa mi-am zis si eu dupa accident...bine ca am scapat eu, si sunt totusi multumita de cum am iesit din accident...se putea sa fie mai rau...Am vazut ce au patit si altii in accidente similare cu al meu si m-am cutremurat...

Azi cred ca a fost ziua nebunilor...in trafic...Unii circulau dupa cum vroiau muschii lor, fara sa tina cont de nici o regula de circulatie si bineinteles ca am avut si eu ghinionul de cativa...Noroc ca i-am ghicit din timp si astfel am putut sa evit producerea unor nenorociri....

Unu din nebuni...era un taximetrist de la aceeasi firma de taxi ca si cel care m-a busit saptamana trecuta...Se grabea omu' si probabil nu a avut rabdarea sa mai acorde prioritate si ce s-o fi gandit, ca are loc sa faca dreapta pe banda 1, numai ca pe acea banda erau masini parcate...dar eram deja cu ochii pe el de cum l-am vazut, mai de departe si astfel am putut sa imi iau distanta de el, ca circula fara nici o greata pe 2 benzi...banda 1 si 2, si pe banda 2 eram eu......Probabil vroia sa ma imi faca busituri simetrice, sa am si pe dreapta una......Si l-am claxonat dar cred ca era imun la asa ceva...oricum a ramas in urma mea, ca am putut sa il depasesc.

Un altu...face parte din categoria dubite de marfa, gen maxi-taxi...El era pe banda 1, eu pe 2...si cum ma uit in fata lui, observ ca inaintea lui, la ceva distanta de el, era o masina oprita pe banda lui...M-am gandit ca o sa vrea sa intre pe banda 2, dar el s-a gandit la asta cand eu eram deja cu botu' masinii in dreptul fundului dubitei lui si nu avea cum sa intre pe banda mea fara sa ma agate...dar eu deja imi luasem distanta laterala de el si cum de pe contrasens nu veneau masini l-am depasit...si el a fost nevoit sa ma lase sa trec eu si apoi sa se bage si el dupa mine...

Alt nebun...care m-a si speriat destul de tare...l-am avut in fata mea pe o strada cu sens unic, cu 2 benzi si o banda pe stanga pt parcare laterala...De cum l-am vazut ca a facut dreapta mai in fata mea pe sens unic, pe banda 1 si apoi circula pe 2 benzi am banuit ca era ceva in neregula cu el...Si banuiala incepuse sa mi seadevereasca, ca am vazut ca a ocolit fara sa semnalizeze o masina oprita pe banda 1......si apoi in loc sa replieze pe una din benzi, tot intre benzi a preferat sa circule...Si mi-am zis ca mai bine stau mai la distanta de el si am micsorat si viteza ca nu se stie ce ii mai vine sa faca nebunului (oricum nu puteam sa trec de el ca nu aveam loc)...Bine am facut, ca apoi din mijlcu strazii s-a gandit sa faca brusc stanga in fata mea ca vazuse un loc de parcare...si am avut timp si distanta din belsug ca sa franez si sa nu-l pup in fund...Nu as fi fost eu vinovata in caz de ceva, dar imi era greu sa demonstrez ca el a facut o manevra brusca in fata mea...si parca vedeam ca tot io o incurcam...Asa bine ca l-am ghicit din timp pe bou si am putut sa il evit la timp, fara sa fiu la limita...Imi venea sa ma dau jos din masina si sa il iau la intrebari de ce mi-a facut asa ceva, dar m-agandit mai bine si mi-am zis sa nu fie vreun nebun si sa imi faca cine stie ce, si mi-am vazut de drum...nu inainte de ai ura ca primul pom sa fie al lui......Asta chiar m-am speriat, dar in scurt timp mi-am revenit...

Si pe seara, cand am iesit cu sotu' la cumparaturi...altu' schimba benzile fara sa semnalizeze, care a facut dreapta tot fara sa semnalizeze...probabil or nu stia la ce foloseste butonu pt semnalizari, or il folosea pt scarpinat or nu stia unde este...Si era un pustiulica la volan...Sotu' era la volan si cand l-am vazut de cum a schimbat prima data banda fara semnalizare fortandu-l pe unu din fata noastra sa franeze brusc, i-am zis sotului lasa-l pe asta in fata...si atentie maxima la el...dar la prima intersectie am scapat de el, si bineinteles ca a facut dreapta fara sa semnalizeze......M-am crucit cand am vazut cum circula...

Dahriana bine ca nu ai patit nimic si ca ai reusit sa opresti masina la ultima intamplare, chiar si la limita...Cine stie ce se putea intampla, cine stie ce puteai pati

Alynutza...La mine sunt 2000 de rpm dupa ce schimb viteza...Daca schimb viteza la 3000 rotatii e supraturat motoru, e mai zgomotos...sub 2000 e subturat si se simte, ca tremura...La 2000 e silentios tare motoru, nu ma aud nici cainii cand circul si e vreunu pe strada. Si apoi in manualul masinii spune la cat sa schimb vitezele...Cand sunt intr-a 1-a cu 20 la ora am 3000 rpm si mult zgomot, cand schimb in a 2-a...ajung la 2000 rpm si se linisteste motoru...Cand am 40 la ora in a 2-a, sunt deja la 3500 rotatii si cand schimb a 3-a scade la 2000...cand am 35 in a 2-a e la 3000 si ajung la 2000 rotatii cand schimb in a 3-a...Asa se schimba la masina mea, si ce e valabil pt o benzinara poate sa nu fie valabila pt alta...Intr-un alt mesaj am spus ce masina am...dar mai spun odata...Am Hyundai Tucson...

Gata, ca m-am lungit prea mult...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by marlenn
Alt nebun...care m-a si speriat destul de tare...l-am avut in fata mea pe o strada cu sens unic, cu 2 benzi si o banda pe stanga pt parcare laterala...De cum l-am vazut ca a facut dreapta mai in fata mea pe sens unic, pe banda 1 si apoi circula pe 2 benzi am banuit ca era ceva in neregula cu el...Si banuiala incepuse sa mi seadevereasca, ca am vazut ca a ocolit fara sa semnalizeze o masina oprita pe banda 1......si apoi in loc sa replieze pe una din benzi, tot intre benzi a preferat sa circule...Si mi-am zis ca mai bine stau mai la distanta de el si am micsorat si viteza ca nu se stie ce ii mai vine sa faca nebunului (oricum nu puteam sa trec de el ca nu aveam loc)...Bine am facut, ca apoi din mijlcu strazii s-a gandit sa faca brusc stanga in fata mea ca vazuse un loc de parcare...si am avut timp si distanta din belsug ca sa franez si sa nu-l pup in fund...Nu as fi fost eu vinovata in caz de ceva, dar imi era greu sa demonstrez ca el a facut o manevra brusca in fata mea...si parca vedeam ca tot io o incurcam...Asa bine ca l-am ghicit din timp pe bou si am putut sa il evit la timp, fara sa fiu la limita...Imi venea sa ma dau jos din masina si sa il iau la intrebari de ce mi-a facut asa ceva, dar m-agandit mai bine si mi-am zis sa nu fie vreun nebun si sa imi faca cine stie ce, si mi-am vazut de drum...nu inainte de ai ura ca primul pom sa fie al lui......Asta chiar m-am speriat, dar in scurt timp mi-am revenit...

Offf, chiar ca numai nebuni pe strazi,cred ca e de la luna plina! Dar la faza de mai sus politia pe tine te-ar fi scos vinovata, pentru ca n-ai pastrat distanta. Stupid, stiu!

Eu de 2 zile ma enervez in fiecare seara cand trec pe la Dimitrov. Se lucreaza la sina de tramvai, ca atare toti smecherii trebuie sa se bage pe carosabil si forteaza la modul absolut incredibil, se catara pe cei care sunt langa sina! Iar eu, cum fac stanga, normal ca-s langa sina! Aseara i-am dat flash-uri la o fatuca si claxoane si tot... ea a stat bine-merci pe banda de stanga inca de la iesire din pasaj. Ei, si fix inainte de Dimitrov a dat semnat dreapta si s-a pus pe 2 benzi (vroia sa o ia inainte). Evident ca toti smecherii de la sina au profit si s-au bulucit si s-a creat o intreaga nebunie din cauza individei care n-a fost in stare sa se aseze unde trebuie. Evident ca nimeni n-o lasa sa schimbe banda... aia de sina deja se suiau pe mine, de trebuia sa trag bine de volan sa-i evit... cred ca e prima oara cand m-am enervat in halul asta la volan. Bine, fata se vedea ca nu prea stie sa conduca, pleca de pe loc greu, lasa 30 m pana la ala din fata... atunci pentru ce naiba nu s-a pus frumos pe prima sau a 2-a banda din start ma depaseste. Sa dea naiba, si eu am fost incepatoare si am stat frumos in coloana, n-am smecherit, mai ales ca nu eram sigura pe mine! Nici acum nu-s la unele faza, asa ca stau cumintica!

Asaaa, acu m-am descarcat, sa si muncesc.

Mergi la inceput

Soferite curajoase, unde ati disparut?? Ajunge subiecul pe pag. 2, se poate?

Eu am vandut in week-end Matizul, asa ca merg cu o prietena la munca si inapoi... mi-e asa de dor sa conduc... iar pana la sfarsitul lui martie (cand ajunge Swiftul) mi se pare ca mai e o vesnicie! Cam astea-s noutatile mele... voi cum stati?

Mergi la inceput

Eu bine,sanatoasa..fara alte evenimete neplacute.
Planuiesc si eu sa-mi vand Nissanul si sa-mi iau altceva.Nu de alta,dar e cam marisor..si consuma..

Mergi la inceput

Uitasem sa zic: Eu am un Nissan Qasqoai din 2007.
Motor de 2000 cmc ,140 cai ,benzinar. Rosu Metalizat.

Mergi la inceput