N-AM CURAJ SA CONDUC (10)
Raspunsuri - Pagina 11
Mara76 spune:
quote:
Originally posted by pisimuky
Nu reduc suficient viteza, asta trebuie sa fie explicatia....
Pai vezi ca stii? De fapt n-ar trebui sa schimbi viteza sau sa franezi mai mult ca sa schimbi viteza. Cred ca la tine se zdruncina masina si pentru ca iei piciorul prea brusc de pe ambreiaj. Incearca sa-l iei treptat si vezi cum se comporta masina... in timp sa fie mai bine.
Dahriana spune:
pisimuky,aia e frana de motor.Nu stiu sa explic.Asa mi s-a spus.Si la mine face la fel cand schimb dintr-o viteza superioara,intr-una inferioara.
De aia ma gandeam ..cum imi face din 4 in 2,daca din 4 in 3 se aude destul de ...tare..
Si franez destul zic eu.
Apropo : Masinile voastre sunt diesel sau benzinare ? Si ce consum au ?
Dahriana spune:
Mara76,culmea.Toti care mi-au condus masina,oameni cu experienta..au patit la fel cu frana de motor.
Cred ca tine de altceva !
Fetele...cati cai are masina voastra ? Sunt curioasa ce trebuie sa stapaneasca soferitele noastre
marlenn spune:
Fetele...am avut ieri o zi de tot rahatu...scuzati expresia, dar toata furia adunata in cateva luni pe taximetristi mi-am varsat-o tot pe un taximetrist care neacordandu-mi prioritate a intrat in mine...Astfel portiera stanga fata mi-a infundat-o si trebuie inlocuita, iar portiera spate stanga, zgariata si putin infundata pe zona agarieturii...reparata...si totu pe rca-ul lui...Avariile de la masina lui sunt mai multe si a ramas si fara permis pentru 3 luni, iar pt redobandirea permisului trebuie sa dea si test la politie...si bineinteles si binemeritata amenda...Deci un pericol mai putin in urmatoarele 3 luni...
Dupa busitura, cand am vazut cine e vinovatul...toata furia acumulata de mine in 4 luni pe taximetristi s-a descarcat asupra lui si astfel am depasit momentul socului de dupa accident ...eram si singura in masina in momentul acela...Cand am coborat din masina si am vazut ce mi-a facut am urlat pur si simplu la el, imi venea s il strang de gat si sa il dau cu capu de toti stalpii si pomii din intersectia aia...si sa il calc si in picioare...atat de furioasa am fost...Pana la el, de nenumarate ori am fost pusa in situatia de a evita boi ca taximetristu care m-a lovi, pt ca ori imi tasneau in fata cand eram la nici juma de metru de ei, ori imi taiau calea, ori fortau intrarea in intersectie cand ajungeam fix in dreptul lor, ori ma depaseau si se bagau in fata mea ca sa franeze brusc in fata mea si multe alte nesimtiri de-ale lor...iar ieri am explodat...
In intersectii eu mai reduc viteza tocmai pt a putea evita petarde ca taximetristul asta, dar pe asta am incercat eu sa il evit...l-am vazut cu coada ochiului in geamu portierei din stanga fata, era aproape de mine si am facut manevre sa-l evit pe bou, dar nu am reusit decat sa micsorez daunele la masina mea...Bou' nu a facut nici o manevra sa ma evite...pur si simplu a intrat cu tupeu in mine...
Si apoi cu o nesimtire de nedescris, desi isi recunoscuse vina, mai avea si neobrazarea sa-mi spuna ca nu m-a vazut din cauza nu stiu carui maxi-taxi oprit in statie...Daca nu stiam intersectia aia, il mai credeam...da' io circul zilnic prin acea intersectie si stiu bine cum e acolo, mai ales ca de n ori mi-am luat claxoane in acea intersectie (dirijata cu indicatoare) de la taximetristi pt ca stateam prea mult sa ma asigur, iar uneori cand era autobuzul era in statie asteptam sa plece si apoi dupa ce aveam vizibilitatea ma bagam si eu...da' nu, taximetristii grabiti sa ajunga le vreo comanda nu aveau rabdare pana ma asiguram io mai ales cand imi vedeau lamaitzele...Normal ca le ignoram claxoanele isterice si imi vedeam de treaba si ieseam cand credeam eu ca nu e nici un pericol pt mine si ceilalti participanti la trafic...
Am ajuns cu el la politie, care culme nu stia unde are sediul...tot io l-am condus acolo, ca s-a tinut dupa mine cu masina...Si acolo am crezut ca no sa mai comenteze nimic, dar de unde...nesimtirea a continuat dar de data asta de la patronu' lui pe care il chemase prin statie...care patron a avut obraznicia sa imi propuna ca imi repara ei masina, nou-noutza care cu o zi inainte de accident facuse 4 luni, numai sa nu declar io accidentu' la politie ca sa nu ramana bou fara permis...Ii pasa mai mult de permisu' lu' ala da' de faptul ca petarda de taximetrist a ignorat indicatorul STOP, de faptul ca nu mi-a acordat prioritate si a intrat cu nesimtire si tupeu maxim in intersectie fara sa se asigure (sunt 100% sigura ca nu s-a asigurat si ca a intrat ca tolomacu) nu -a pasat nici o secunda...ii pasa de banii pe care ii pierdea prin tragerea pe dreapta a acelui nenorocit, nu de timpul meu pierdut la politie, de timpul pierdut cu constatari la asigurarea lui rca, de timpul pierdut cu masina in service pt reparatii, si nici macar nu m-a intrebat daca am patit eu ceva sau daca am nevoie sa ma duca la spital sau daca m-am speriat sau cum ma simt...Nesimtire maxima...Oricum daca m-ar fi clatinat numa' as fi cerut sa ma duca si la spital, chit ca stiam ca nu aveam nimic...dar ceream asa numa' sa mai fie trecut pe procesul verbal ca am fost dusa la spital pt un consult dupa accident si sa-l bage si la testarea alcoolemiei...Atata tupeu si nesimtire nu am vazut de cand sunt io...
Da' nici io nu am acceptat propunerea patronului...si bineinteles ca nu am ratat ocazia si i-am spus cati tolomaci de taximetristi am evitat pt ca circulau probabil dupa un cod rutier dedicat si ca era inevitabil ca intr-o zi sa ma buseasca unu' si nu a comentata nimic ...Atat ii trebuia sa comenteze ceva, ca-l strangeam de gat...Bineinteles ca i-am zis ca pana nu li se ia permisu' pt o fapta de-asta nu se potolesc...si am fost de neinduplecat...Ce credea ca o sa accept repede sa imi repare ei masina, cu ce cu 2 ciocane in portiera, aveau ei ornamentele de pe usi, aveau ei nuanta de vopsea a masinii, imi ofereau ei garantie la caroseria masinii daca ruginea ca nu mi-au reparat-o corespunzator? Si apoi ce vina aveam io ca ala a intrat in mine si nu s-a asigurat? De ce trebuia sa imi fie mila ca ramane fara permis? Da de mine cui ii pasa? Lui? Nu cred...Ii pasa doar de profitul lui, atat...eu eram doar o cantitate neglijabila si de neluat in seama......Daca il iertam eu pierdeam mai mult si ala tot nu se invata minte si ar mai fi continuat sa nu acorde prioritate si sa forteze intersectiile...
Patronu lu ala a plecat repede si au venit la taximetrist altii, cred ca erau rude sau prieteni...Si unu' din aia de-a lu' taximetrist a mai avut tupeu ca dupa toate astea sa ii propuna politatiului ca poate ii da numai amenda si ii lasa permisu'...Mi-a placut de politist ca nu s-a lasat induiosat si i-a saltat permisu'...
Acum eu stau cu masina busita pana vine portiera care trebuie inlocuita pt ca nu a fost in stare sa se asigure tolomacu'...Imi vine sa il sugrum cand ma gandesc la accident......Ce eram eu atenta cand vedeam taxiemtristi da' ce-o sa fiu de-acu incolo...si pe nici unu' nu mai las sa treaca sau sa intre in vreo intersectie daca nu are prioritate...si cum prind pe vreunu ca imi taie calea ii bag faza lunga sa-l orbecai
Ce-aveam alergie la mopedisti, dar ce am la taximetristi...
Atentie la taximetristi, ca-s pericole publice...adevarate catastrofe pe soselele patriei...
susur spune:
Pentru prima data in ani de zile de cand bantui pe forumuri am reusit sa citesc o postare mai lunga cap-coada ...Imi pare rau pt accident dar am ras cu hohote sa lesin .Eu nu am condus in tara dar se pare ca daca vin tre sa iau autobuzul
Siminaf spune:
Marlenn, ce rau imi pare! Dar nu ma mira deloc! SI noi am avut din astea cu taximetristi in Bucuresti, era o intersectie pe aproape de Matache - Berzei (nu-mi mai amintesc numele strazilor, recunosc) in care doar noi am patit-o de 2 ori, la citeva luni distanta, cu 2 taximetristi diferiti. Din vina lor, evident, ca ne-a luat din lateral spate. Si asta pt. ca sotul meu a incercat la maxim evitarea bushiturilor! Evident ca de fiecare data era sa-i omor pe nesimtiti! Dar accidentele noastre au fost minore, adica o data putin zgiriata aripa din spate, a doua oara parca un pic si bara din spate, nu mai stiu, oricum minore, nu ca al tau.
Ca raspuns la poll-urle puse de Dahriana:
Masinutza mea - o Honda Accord 2007, are doar 166 cai putere si un consum de 24-34 mp (mile per galon), adica aprox. 9,8-6,9 litri/100km (primul consum e in oras, al doilea pe autostrada.
Masina sotului o conduc doar ocazional - cind plecam cu totii si el e prea obosit sau ne intoarcem de la vreun party la care a baut. Deci destul de rar. Dar a lui e o Toyota Camry 2008, cu doar 158 CP si un consum un pic mai mare 21-31 mpg, deci cam 11-7,6 l/100km. E mai grea a lui un pic si cred ca conteaza si asta.
Oricum, inainte de Camry am avut o Toyo Sequoia (cel mai mare SUV de la Toyo), care nu consuma decit.... 16,9 l/100 km in oras!!! si eo... 13 l/100 km pe autostrada! Adica sugea benzina, nu gluma.
pisimuky spune:
Mara, hai noroc ca m-ai ghicit ! Chestia cu ambreiajul e problema, azi tocmai la asta m-am gandit. Aveam problema asta si in timpul orelor de conducere .O sa ma corectez, deci ! .Eu conduc un Matiz, fetelor. Nu ma intrebati detalii tehnice ca nu cunosc.
marlenn spune:
Da' am uitat sa va zic si partea buna a accidentului...daca se poate zice asa...Portiera stanga fata, cea care mi se inlocuieste pe rca-ul taximtristului, era zagariata de la niste pitericele improscate de rotile tirurilor......Altfel zagarieturile trebuia sa le repar ori din buzunaru meu ori pe casco meu......asa o sa am portiera noua pe rca-ul lu' tolomac......
Si sa dau si io raportu...Conduc 141 cp, benzinara si destul de infipta in trafic...
Cand schimb vitezele...ma uit la viteza nu la turatii...In a 2-a schimb la 20 km/h, in a 3-a la 35 km/j, in a 4-a la 55 si in a 5-a la 75...asa scria in manualul masinii...bine ca in manual scrie ca in a 3-a sa schimb la 40 km/h...numai ca la 40 la ora in a 2-a mi se pare cam turat motoru...Io cand schimb vitezele...turatiile sunt fix de 2000 rmp ...
Edit: Consumul mediu e de 10,8 l la 100 km...
Mara76 spune:
Pisi, normal ca te-am ghicit, ca doar si eu mi-am chinuit Matizul la fel ca tine. Ma rog, inca o mai fac, dar rarut.
Dahriana, chiar am schimbat din a 4-a in a 2-a si nu s-a auzit deloc ciudat, pentru ca viteza era de 20 km/h, deci clar trebuia a 2-a. Probabil daca bagam a 3-a ar fi huruit...
Marlenn, imi pare rau pentru ce-ai patit si ma bucur ca nu te-ai lasat intimidata! Masinuta se repara ea, cel mai important e ca tu esti teafara!
Dahriana spune:
Fetelor,nu am vesti prea bune.N-am patit nimic,decat sperieturi.
Plec duminica la iarba verde sa facem gratare.
Barbatu` ..ba ca nu vrea sa mergem acolo,ci in alta parte.Boon stabilim in masina..mai frumos mai urland ce si cum si ajungem la iarba verde.
Ce ii vine lui ..Hai lasa masina aici jos,ca e mai aproape de unde vreau eu sa pun gratarul.I-am explicat f frumos :" Omule ,eu nu-mi bag masina in rapa aia.Si mai e si noroi,o sa si patinez si o umplu toata de mizerie,ma mai si enervez..cand pot f frumos sa o las in parcarea din fata".
Nuuu si nu..ca el vrea acolo.O bag,ma enervez ca incepe sa patineze si aveam si rampa..si o scot inapoi.Ies din rampa aia..s-a auzit motoru fix ca dracu.
Draci pe mine,crize..masina era ca si un porc tavalit in noroi..cum a patinat..a aruncat cu noroi in stanga si-n dreapta.Ies de acolo,fix pe national.Bag a 2`a ..a3`a ..a 4`a ..a 5`a .
Nici nu stiu ce viteza aveam ..in jur de 110-120,pe aici.Ma certam cu el..el urla,eu urlam.Nu eram f atenta..aveam si viteza.
Intr-un mom de neatentie..trag f putin de volan spre stanga..adik intru pe celalat sens putin.Nu venea absolut nimic din fata..era liber drumu.
In secunda urmatoare..vad un motocilist..care vroia sa ma depaseasca(erau 2 pe motoreta de fapt)..si asta s-a intamplat chiar in mom in care eu am tras de volan..Inspre EIIIII
M-am albit la fatza..erau chiar langa oglinda mea,aveam viteza f mare..un milimetru si ii prindeam cu oglinda.Am crezut ca lesin.
In mom ala am tras f tare de volan spre dreapta...dar acolo era sant de 1 metru..am tras iar tare spre stanga(adik sens opus) ..si am facut zigzaguri cu masina la viteza aia.
Nu stiu de ce..dar n-am franat deloc...n-am incetinit deloc..nu stiu ce a fost in capul meu.
Am pus mana pe volan si l-am tinut strans nu l-am mai miscat deloc...si abia si-a revenit directia.
Oricum mi-am vazut moartea cu ochii !! Unul din motociclisti s-a uitat in spate ..s-o fi ingrozit ce fac eu in spate,dar ce s-or fi speriat cand era sa-i lovesc !
Azi...alta!!!
Mai exact acum o ora.
Merg in oras cu masina...si cand ma intorc inapoi..Imi sare o masina in fata!!
Deci ..eu mergeam pe drum drept principal,2 femei(la 50 de ani ) erau in alta masina.Trecusera de un stop,care era in rampa si unde asigurarea a fost cam 0 din cauza masinilor parcate pe margine.Cu siguranta nu m-a vazut femeia!!
Cand le-am vazut..era destul de tarziu ..primul moment ..a fost norocos pt mine.Am apasat frana direct si pana in fund.Aveam in jur de 40 la ora..deci eram in limite legale in oras.
Era sa le prind undeva pe mijlocul drumlui..si le luam din plina in lateral in dreapta.Ele vroiau sa traverseze strada pe care veneam eu.
Aia de la volan ..a oprit !!!
Eu am franat..de cand le-am vazut! Nu credeam ca le mai pot evita.
Problema e,ca drumul acela este in sens unic si are doar o banda de circulatie..restul a devenit PARCARE
Doamne..s-a oprit masina chiar langa masina lor!!
Am oprit amandoua masina..ne-am dat jos..deci spatiul a fost cat mi-am bagat eu degetul : intre masini !!!
Nu-mi venea sa cred cat de aproape am fost sa lovesc masina si cum am scapat!
Un timp care vroia si el sa iasa din parcare..s-a speriat cand a vazut faza,incat a inceput sa claxoneze si sa aprinda farurile..a venit si el a zis ca n-a vazut asa ceva!
Pur si simplu a fost de necrezut la ce distanta am reusit sa opresc masina de a lor!
Oricum ..daca era sa le lovesc,nu era vina mea...dar ma bucur ca am putut evita!
Femeie din dreapta..si acum ii vad spaima...Cand m-a vazut ca vin ..s-a intors inspre mine cu privirea,a ridicat mainile si a tipat cred...ca asa s-a vazut de la distanta..!Pe moment nu m-am speriat..adik n-am avut timp sa ma sperii ..cand am plecat de acolo insa...am inceput sa tremur.
Alea sunt strzile pe care eu le evit mereu.Si eu era sa o patesc acolo si de aceea prefer sa inconjor orasul!Probabil de acum inainte si femeile astea or sa faca la fel!