Pentru ajutor acasa
Salutare fetele. Nu mai sunt la curent cu practicile, asa ca va intreb pe voi - cele cu bone sau ajutor la menaj.
Cum si cat se mai plateste pentru asta?
Eu am avut pana acum pe cineva care ma ajuta cu curatenia in weekend. De copil preferam sa ma ocup singura. Pentru ca noi suntem maimult plecati, nu era prea mare lucru de facut, asa ca doamna respectiva venea cam la doua saptamani, sau o chemam eu mai des, si cazuseram de acord asupra unui pret fix. Daca simteam eu ca a avut mai mult decat de obicei, ii dadeam ceva in plus. Nu imi gatea, nu calca, nu facea piata, ci doar curatenie. De ordine ma ocupam tot eu pentru ca avem o multime de maruntisuri si brizbrizuri...
Din pacate, dansa s-a imbolnavit si nu ma mai poate ajuta. Intre timp noi mai asteptam un bebeloi. Acuma pot sa fac eu curatenie fara probleme, dar in curand o sa am din nou nevoie de ajutor.
Deci, intrebarea nr unu - cum si cat se mai plateste
Intrebarea nr doi - cunoasteti pe cineva potrivit?
Noi stam in sectorul 2.
Multumesc anticipat.
Anca
15+
Raspunsuri
martie spune:
Si eu am platit mereu femeile la curatenie cu o suma fixa pe zi si, in functie de constiinciozitatea, bunul-simt, rapiditatea fiecareia, una statea 4 ore, alta 8 ore, in fine... cert este ca am observat, tot mai nou, femeile sunt platite cu ora, exact ca in UE.
Eu am testat metoda cu ora prea putin, chiar nu stiu cum e mai avantajos.
Daca platesti pe zi te pomenesti ca vine 2 ore, pac! a si plecat ca tot banii aia ii ia, daca o platesti cu ora, numai ce o vezi ca se uita pe geam, hai sa treaca si ora asta ca mai rotunjesc suma.
Chiar ar trebui intrebate si ele cum prefera.
martie spune:
In alta ordine de idei si eu stau pe la Dna Ghica... si as avea nevoie de ajutor la curatenie.
CORNELIAP33 spune:
Eu tocmai am negociat ieri cu o dna pretul pentru curatenie. Eu am o casa cam mare: 5 camere, 3 bai, bucatarie, hol, camara, terasa. 60 RON/zi. Asta dc iti poate fi de ajutor pentru orientare. Acum nu stiu ce si cum va face ca inca n-am testat-o, doar ne-am inteles, ca sa zic asa...
Succes si sarcina usoara in continuare!![]()
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
martie spune:
God, 60 lei pe zi?
Eu ii dadeam 30 pe zi - 3 camere, 2 bai, living, sufragerie, casa scarilor, curte, terase, garaj (vesnic prafuit si noroit), geamurile 1 data pe luna, plus calcat toate rufele, camasile, perdelele...
Am o prietena: casa cu parter, etaj, mansarda (dimensiuni medii), curte, calcat - ii da 50 lei pe zi.
Gabrielama spune:
Ankalaura,
in primul rand, felicitari pentru bebe2. Sa ai sarcina usoara si sa nasti usor un bebe sanatos!
Daca te ajuta - apartament 3 camere (dar foarte mare), cu 2 bai, 2 terase, vine de trei ori pe saptamana - curatenie, calca, schimba asternuturi - 450 RON/luna. Ceea ce inseamna 37.5 Ron/zi. Isi face programul singura, vine in general pe la 10, pleaca pe la 2; daca are treaba mai multa, sta pana termina.
Succes!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
ankalaura spune:
Wow, Gabi, vreau si eu una asa ![]()
Martie, eu stau putin mai sus, la Fac de Constructii - impartim una>
Dar ce s-a intamplat cu a ta, de nu o mai ai?
La noi sunt 3 camere dar suprafata mica, o singura baie, si aia tot mica. La calcat nu m-am indurat niciodata sa las pe altcineva, iar pentru aspirat, sters praf, uneori geamuri, si alte chestii de suprafata (cca 4-5 ore), dadeam cam 350 de mii.
Ma gandeam ca daca face bine si imi si calca, ar fi destul de ok 500 de mii, si se pare ca nu ma gandeam gresit.
Acuma, intrebarea este, unde o gasesc? ![]()
Anca
15+
martie spune:
Ankalaura,
acuma ... iau eu seama de ce o fi plecat...
, eu chiar azi am trimis sotul la o gradinita la 2 strazi de noi, am zis ca o fi pe-acolo vreo femeie de serviciu care sa vrea sa faca un ban in plus, dar ... nu, era disperata directoarea ca una mai avea si aia s-a imbolnavit, in rest... numa' cucoane.
Dar sa stii ca daca imi cerea mai mult, eu ii dadeam, ca eram fff multumita de ea, dar ea singura a stabilit asa... in fine... statea in capatul celalalt al orasului, o fi obosit saraca, era si batrana.
ankalaura spune:
Mai martie, eu as prefera sa gasesc pe cineva prin recomandare, daca oi gasi..
Offtopic - tocmai am aflat ca vom avea fetita
Martie, sa imi trimiti si mie mesaj privat pls, sa imi spui unde ai nascut ![]()
Anca
15+
An-ka. spune:
Si eu am pe cineva nou la curatenie, abia a venit o data pana acum, saptamana trecuta, iar maine o astept a doua oara. Ca am mai incercat diverse variante pana acum... ba o colega a mamei - care nu prea avea timp, ba o matusa care mai avea si un copil la care era bona seara...
Acum sper sa fie bine cu tipa asta.
Ii dau 40 ron pt apt cu 3 camere, 1 balcon, 1 baie - fara spalat si calcat rufe, sta cam 5 ore, o data pe saptamana.
Sta in Tei, dar are toate celelalte zile ocupate, 3 zile merge la o familie si 1 zi la alta familie, week-endul e cu fata ei acasa.
Nu stiu daca de la ziar e o solutie buna... Mai bine intreaba tot asa, pe la vreo scoala, sau femeia de serviciu de pe scara, sau alte locuri unde se face curatenie...
Anca, mamica Roxanei (26 august 2005) si a Ilincai (29 iulie 2007)