Nu vreau sa renunt la copil!!
Raspunsuri - Pagina 3
stuart spune:
Ionik, ce teste ti-au facut dr care sustin ca ce ai tu este varicela si nu altceva? Uite, eu cand eram mica am fost internata de urgenta la Victor Babes in Bucuresti cu SCARLATINA pt. ca aveam o eruptie urata pe tot corpul (nu exagerez, aveam bubite si pe limba). Bineinteles ca am fost externata in cateva ore pt. ca scarlatina mea era de fapt urticarie...
In cazul in care nu ti-au facut teste de sange care sa certifice boala, cere parerea si altor dr, sa nu fie o alergie care la tine poate semana cu varicela. Eu nu sunt dr dar imi dau cu parerea pt. ca la mine alergiile se manifesta in fel si chip!
Iti doresc multa sanatate si taria sa poti lua decizia cea mai corecta pt. tine si puiul tau! 
Ajutati-o pe Sonia

LA MULTI ANI 2008! 

Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
natynic spune:
Eu sunt doctor, n-am pus problema asa nestiind exact cine si cum ti-a pus diagnosticul, insa dupa cum descrii simptomele si mie mi-a trecut clar prin cap ca poate...nu e varicela ce ai avut! N-am auzit de adulti care sa suporte varicela atat de bine, la adulti sunt aproape garantat forme urate, cu febra mare, cu bube multe, etc. Plus ca stiai sigur ca ai avut si varicela NU se face de 2 ori. Intr-adevar, chestia asta e f important sa o lamuresti, chiar sa mergi sa fii vazuta ca lumea acum, cat mai sunt bube.
naty 28+ cu
(Iulia Elena)
AM AJUNS IN ULTIMUL TRIMESTRU, DOAMNE AJUTA PRINTESEI MELE SI MIE!!!
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
ioana_gazi spune:
Draga Ionik,
si eu sunt graviduta in 5 luni si un pic si la 19 saptamani am facut varicela. Forma clara cu bube si febra si confirmata serologic. La fel cand eram contagioasa si bolnava traiam intr-un cosmar zi si noapte. Nici macar somnul nu-mi mai aducea alinare din cauza viselor groaznice. Inca mai am aceste stari pentru ca inca nu am putut afla nimic clar de la nici un dr iar abia maine merg la prima ecografie.
Dar cat am fost contagioasa am fost la spitalul de boli infectioase si am facut serologie pt a vedea cum a fost infectia si a avea un diagnostic clar. Tb sa mergi si tu la un spital si sa-ti faca analiza igg si igm pt a vedea clar ce ai.
Mai apoi pot sa-ti spun ca exista o discordanta destul de mare intre ce spun dr de pe la noi si ce scrie pe net in studii despre varicela.
Eu nu sunt dr., in plus sunt in aceeasi situatie cu tine si sfaturi e greu sa dai, stiu ce inseamna presiunea familiei si a dr de familie care spun "scoate-l ca esti tanara si faci altul".
Iti repet ca si eu sunt in aceeasi situatie, imi doresc sa ma scol intr-o buna zi si sa spun ca a fost doar un cosmar, sa uit dar stiu ca nu se va putea.
Iti dau cateva paste-uri din ce am citit pe net pt a vedea ca parerea dr nostri care spun ca primele trei luni sunt mai periculoase nu e chiar asa.
"Les risques d’anomalies congénitales dues à une varicelle contractée durant le premier trimestre de la grossesse se situent entre 0,5 et un pour cent. Lorsque la varicelle éclate entre la treizième et la vingtième semaine de grossesse, ces risques s’élèvent à deux pour cent. "
"If you have chickenpox within the first 20 weeks of pregnancy there is about a 1 in 50 chance of the baby having an abnormality. The risk is highest if you have chickenpox between the 13th and 20th week.
If you have chickenpox after the 20th week of pregnancy, there does not appear to be any risk of abnormality to the baby. However, if you have chickenpox within seven days before or after giving birth, your new-born baby may develop a severe form of chickenpox."
"The potentially fatal condition is thought to result from viral reactivation in utero rather than the initial fetal infection, with subsequent replication in fetal ganglia, neurones and innervated tissues.Estimates suggest the risk of fetal varicella syndrome in children exposed to chickenpox in utero is around 0.5% after maternal infection at 2-12 weeks of pregnancy; 1.4% after infection at 12-28 weeks; and 0% after infection from 28 weeks onwards."
Dupa cum vezi eu sunt in grupa de risc mai mare. Am cerut o explicatie de la virusolog si nu mi-a putut da, in schimb ginecoloaga mea careia i-am trimis sa citeasca ce am gasit eu pe net mi-a spus dupa ce s-a gandit si citit si explicatia pe care mi-a dat-o a fost ca la o varsta mai mica de sarcina probabil structura placentei este mai rezistenta la atacuri externe.
Eu maine merg la o prima ecografie si ma rog ca totul sa fie bine, te tin la curent dar te rog mergi intai la analize si incearca cat de mult sa te feresti de presiunea celor din jur. Iti vor binele dar indiferent de ce ve alege acum iti fac rau. Cel putin la mine asa a fost.
Cu Dumnezeu inainte !
Cu drag Ioana
ioana_gazi spune:
Ionik, am uitat sa-ti spun inca un lucru care mi se pare important.
Stiu ca voi avea o fetita, misca, se joaca si daca bunul Dumnezeu se indura o va chema Maia - dar cat am fost bolnava nu am putut vorbi cu ea si nu am putut s-o incurajez. Am plans, am plans si iar plans si acest lucru nu i-a facut mai bine nici ei si nici mie. Imi pare rau acum ca nu am fost mai puternica. Incearca sa nu faci aceeasi greseala indiferent de ce vei alege. Vorbeste cu bebelusul si incurajeaza-l si mergi musai la analize.
Cu drag, Ioana
ionik76 spune:
Intr-adevar, doctorii nu mi-au facut nici un test pt varicela, au apreciat asa, din ochi, spunându-mi ca oricum boala asta e atipica. Tocmai asta as vrea si eu, sa stiu daca exista vreun test de sange, ceva, care sa-mi spuna daca am boala sau am avut-o recent. Aveti idee daca exista asa ceva ?
Nonna76 spune:
Ionik,sunt alaturi de tine si te cred ca este greu .Am cautat pe net si uite ce am gasit.http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1229
Ai sa vezi ca in articol scrie la un moment dat:
Si daca nu sunteti sigura daca ati avut varicela (varsat de vant) sau daca ati fost vaccinata impotriva virusului, se poate face un test de sange pentru a va verifica imunitatea la aceasta boala.
Eu nu stiu ce teste pot fi facute si cind ,poate poti vb cu un medic.
Imi doresc dint tot sufletul sa fie bine.
Darria spune:
quote:
Originally posted by ionik76
sa stiu daca exista vreun test de sange, ceva, care sa-mi spuna daca am boala sau am avut-o recent. Aveti idee daca exista asa ceva ?
Se pot face aceste teste imunologice pt. bolile copilariei(varicela, in cazul tau) dar nu mai retin unde exact in is. Poti sa-l faci si acum(nu te poti vaccina acum), ideal era inainte de sarcina. Suna la med center, synevo sau ce alt laborator doresti.
Nonna76 spune:
Stiu ca pentru toxoplasmoza am facut analize la Institutul de igiena(in spatele liceului Negruzzi).Nu stiu daca astfel de analize nu se fac acolo.
anymony spune:
Ionik...noi ne stim .. am vorbit pe mes...Draga de ce nu mia-i spus ca nu ti-au facut analize serologice...sunt timpiti??? si nu mi-ai zis ca ai avut varicela-intr-adevar nu se face de 2 ori...Uita ce te-am sfatuit...fa investigatii...
te pup
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
mariana_1976 spune:
Am gasit in limba sudeza urmatoarele info pe care le traduc:
" Daca gravida se dovedeste in urma testarii a fi seronegativa - adica nu are anticorpi impotriva virusului Zona Zoster Varicella-se incepe tratamentul incepind cu a 7-a zi de la contactul cu virusul astfel:
Se administeaza ACICLOVIR (cunoscut si sub denumirea Zovirax)
800 mg x 5 (sau VALACICLOVIR 1000mg x 3 tai FAMCICLOVIR 250 mg x 3 ) pe o perioada de o saptamina
Pentru gravidele cu eruptie: ACICLOVIR IMEDIAT (se incepe tratamentul in decursul a 24 de ore de la declansarea bolii) in acelasi dozaj prezentat mai sus."
Mariana
15+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda