Nu vreau sa renunt la copil!!
Raspunsuri - Pagina 2
Oana_B spune:
quote:
Autor: ionik76
Subiect: Mi-e greu sa renunt la bebe !
Trimis la: 19/01/2008 15:41:11
De o saptamana plang si incerc sa ma obisnuiesc cu gandul dar nu reusesc. Argumentele medicilor nu ma conving si totusi nu am puterea sa-mi asum riscul de a creste un copil cu malformatii. dar nici puterea de a renunta la el. Si nu pot decat sa ma intreb de ce trebuia sa mi se intample asta tocmai mie ?! De ce tocmai acum ?! Am sentimentul ca traiesc un cosmar, numai cand dorm reusesc sa nu ma mai gandesc la ce mi se intampla si as vrea sa nu ma mai trezesc niciodata sau sa ma trezesc cand totul se va fi terminat pt ca nu stiu cum am sa pot trece peste asta, nu stiu cum am sa pot avea puterea sa ma duc acolo si sa-i las sa-l omoare! Si nici macar la Cel de Sus nu ma pot ruga sa-mi dea puterea asta ! Cum sa ma rog sa-mi dea putere sa-l omor ?! Simt ca as vrea sa mor si eu odata cu el si numai gandul ca mai am un copil reusit si frumos care are nevoie de mine imi mai da un strop de speranta. Va rog, am mare nevoie sa vb cu cineva !
quote:
Autor: Eseea
Raspuns la: 19/01/2008 15:47:26
Offfff, e groaznic sa trebuiasa sa iei o asemenea decizie! Macar cand pierzi sarcina, nu decizi tu, se intampla si tu trebuie doar sa accepti asta...E cumplit, sunt alaturi de tine...
Ionica, dar pana la urma dr ce au spus?
my baby
quote:
Autor: mada_mxm
Raspuns la: 19/01/2008 16:36:39
Ionik ai deschis alt subiect unde ziceai de hepatita si ti-au dat fetele mai multe link-uri si au zis ca au fost cazuri si bebeii is ok, aici este si subiectul de care vorbesc: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114229 .
Acuma nu mai pricep rezultatele au fost asa rele de au zis medicii ca trebuie sa renunti sau cum?
Incearca sa fii calma si mai consulta alt medic ca au fost cazuri in care bebe a fost ok si nu a trebuit intrerupta sarcina. S-a vazut la eco ca are malformatii sau ceva?
Eu inca sper ca nu va trebui sa intrerupi sarcina. iti doresc numai bine si sa iei decizia potrivita tie, dar fara sa te grabesti. Mai consulta cativa medici inainte de a lua decizia.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
stancutza spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
[quote]Autor: ionik76
Subiect: Mi-e greu sa renunt la bebe !
Trimis la: 19/01/2008 15:41:11
De o saptamana plang si incerc sa ma obisnuiesc cu gandul dar nu reusesc. Argumentele medicilor nu ma conving si totusi nu am puterea sa-mi asum riscul de a creste un copil cu malformatii. dar nici puterea de a renunta la el. Si nu pot decat sa ma intreb de ce trebuia sa mi se intample asta tocmai mie ?! De ce tocmai acum ?! Am sentimentul ca traiesc un cosmar, numai cand dorm reusesc sa nu ma mai gandesc la ce mi se intampla si as vrea sa nu ma mai trezesc niciodata sau sa ma trezesc cand totul se va fi terminat pt ca nu stiu cum am sa pot trece peste asta, nu stiu cum am sa pot avea puterea sa ma duc acolo si sa-i las sa-l omoare! Si nici macar la Cel de Sus nu ma pot ruga sa-mi dea puterea asta ! Cum sa ma rog sa-mi dea putere sa-l omor ?! Simt ca as vrea sa mor si eu odata cu el si numai gandul ca mai am un copil reusit si frumos care are nevoie de mine imi mai da un strop de speranta. Va rog, am mare nevoie sa vb cu cineva !
Am incercat sa postez la subiectul "Mi-e greu sa renunt la bebe" dar s-a dovedid a fi inchis. Cu speranta ca nu s-a intamplat nimic definitiv intre timp, am si eu de spus urmatoarele:
ionik76,
de cate ori nu au depistat dr-ii malformatii la fat si nu a fost asa? cum s-ar fi simtit mamicile respective ar fi renuntat la copil si pe urma ar fi aflat ca de fapt era ok?
Chiar daca ar fi un copil cu probleme, nu l-ai iubi mai putin si nu i-ai fi mai putin mama! D-zeu o sa te rasplateasca pentru curajul de a pastra o sarcina despre care doctorii zic altceva. Nu iti pierde curajul, fii puternica pentru bebele tau si ajuta-l sa vina pe lume lin si iubit asa cum merita, sufletelul mic! Nu stiu daca exista decizie medicala in lumea asta care sa justifice intreruperea vietii din burtica ta! Poate sunt cam radicala, dar la concluzia asta am ajuns dupa 39 saptamani de sarcina!
Stancutza
39 saptPoze burtica si altele: http://community.webshots.com/user/stancutza78
ionik76 spune:
Multumesc pt incurajari, fetele, nu stiu de ce apare ca inchis subiectul, l-am deschis din nou, oricum. din pacate pb nu e virusul hepatitei B, ci varicela, pe care am avut ghinionul s-o fac in sapt 9 de sarcina, pt care previziunile medicilor sunt sumbre. initial am crezut ca sunt sanse sa pastrez sarcina, dar toti au spus ca e pericol de malformatii grave si m-au dezarmat, incat chiar daca mi-ar spune acum cineva ca va fi bine, tot nu as mai avea curaj sa-mi asum riscul. Dar nici sa renunt la copil nu am putere. Asa cum spunea si Eseea, e alta situatie cand pierzi sarcina, nu depinde de tine, esti constienta ca oricum copilul acela murise si nu mai e nimic de facut. dar cum sa fac eu acum chiuretaj cand stiu ca e bine, are edeja 9 sapt si mi-am facut atatea sperante si vise in legatura cu el, aveam iminenta de avort si m-am chinuit sa-l pastrez, urmand constiincioasa tratamentul si acum trebuie sa renunt la tot! Simt ca se rupe ceva in mine si ma uit la baietelul meu si ma gandesc ca poate si cel din pantecele meu avea sansa sa fie ca el sau poate altfel, cu destinul lui, cu norocul lui si nu pot accepta ca trebuie sa i-l curm ! Poate par multora exagerata, stiu ca sunt multe femei care fac asta, nu judec pe nimeni, dar eu nu sunt asa, e un copil dorit si mi se pare atat de nedrept !Stiu ca niciodata n-am sa pot sa ma impac cu mine pentru asta, nu stiu daca voi mai avea curaj sa mai fac un copil si stiu ca niciodata nimic nu va mai fi la fel ! Incerc sa-mi imaginez in fel si chip cum va fi, daca voi reusi sa trec peste asta si nu reusesc, mi-e groaza sa ma si gandesc, nu vreau decat sa se termine totul si sa nu imi mai amintesc niciodata !
Stiu ca daca as naste un copil cu pb nu l-as iubi mai putin dar sunt constienta si ce inseamna sa ai grija de un astfel de copil, inseamna sa se chinuie el in primul rand, apoi o serie intreaga de privatiuni pt ceilalti, pt copilul sanatos in primul rand, pt ca, normal, grija mai mare ar fi indreptata spre cel cu pb si nu cred ca am puterea sa fac asta. Poate daca nu as mai avea un copil, mi-ar fi mai usor sa -mi asum acest risc. Doamne, inca mai sper intr-o minune !
stancutza spune:
Ufff... e greu si iti inteleg zbaterea. Fir-ar ele sa fie de probabilitati medicale..."e pericol", "exista riscul" "conform statisticilor"...si uite asa o viata mica e incadrata si clasata fara prea multe sanse, alaturi de alte "cazuri".
Ionik, nu te ruga la Dzeu sa-ti dea puterea sa renunti la sarcina, puterea asta n-o s-o capeti niciodata de la D-zeu, ci din alta parte. Daca te rogi, roaga-te sa iti dea El ce stie mai bine - inclusiv minunea in care speri. Deocamdata nu ai nici o confirmare ca e ceva in neregula cu copilasul tau si eu una m-as intreba toata viata daca nu cumva am renuntat la un copil sanatos. Viata este un dar, care vine de la D-zeu, doar prin intermediul nostru, al mamelor. Curaj iti urez inca o data, sper sa gasesti si aici si in jurul tau sustinerea de care ai nevoie. Eu atat m-am priceput sa spun, nu vreau sa te supar ci sa iti insuflu curajul de a-ti pastra copilul, cu toate consecintele asumate, oricat de nepregatita si descurajata te simti acum.
, Stancutza
Poze burtica si altele: http://community.webshots.com/user/stancutza78
ionik76 spune:
Incerc si eu sa ma agat de cea mai mica speranta, inca mai sper intr-o minune. Ma duc maine sa mai vb cu o doctorita, dar nu cred ca imi va spune altceva, nu stiu de ce dar aici parca toti medicii s-au vb intre ei sa nu mai dea nici o sansa, mai ales cand afla ca mai ai un copil, de parca al doilea ar fi mai putin important decat primul.
Intreb si eu, poate stie cineva, e posibil ca riscul sa nu fie totusi atat de mare daca am mai facut o data boala in copilarie ? Mama sustine ca as fi avut pe o singura mana, multi medici spun ca nu se poate, ca nu a fost varicela. Ma gandesc ca poate si atunci si acum am facut o forma usoara, pt ca am avut cateva bubite, nu f. multe, nu am facut febra, doar cu o seara inainte de debut am facut 37,6 si am avut o stare generala proasta, cu dureri musculare, ca am zis ca am racit sau ceva si pe urma nimic. Dupa 3 zile nu mi-a mai aparut nici o bubita, acum astea se usuca si pare a fi ok. Nu stiu pe cine sa mai intreb, si nici nu pot iesi inca din casa, sunt inca contagioasa, si sunt disperata ! Si faptul ca nu se stie sigur adca bb va fi afectat ma omoara, gandul ca s-ar putea sa intrerup o viata sanatoasa ma ucide si pe mine !
stancutza spune:
uite Ionik ce am mai gasit:
http://www.copilul. ro/a_3_690_Varicela_si_sarcina.html
http://forum.romedic.ro/prod/varsat_de_vant_in_timpul_sarcinii_0573.html
http://www.mami. ro/sarcina/forum/sarcina-cu-probleme.html?av-topic=92143
...si mai pot gasi si altele. mi se pare mise sau in materialele astea se spune cu totul altceva decat te-au sfatuit medicii la care ai fost???
si inca un link, cu alta poveste, chiar daca nu e vorba de varicela: http://provitabucuresti.ro/2007/11/28/marturia-unei-femei-romance-care-a-ales-sa-nu-faca-avort/#more-153
Stancutza
Poze burtica si altele: http://community.webshots.com/user/stancutza78
inais spune:
ionik76 eu as face altceva in locul tau.
dupa ce as trece de perioada in care sunt contagioasa si as putea iesi din casa as merge la un medic ecografist competent.
in Bucuresti, recomandat este medicul Pop de la Diagnosis. este foarte greu de prins programare la el, dar ajungi. daca suni si explici prin ce treci, te rogi si implori (si ai face-o si pe asta ca doar esti mamica
) vei fi notata si sunata pentru o programare. am mai gasit pe un topic o informatie despre un medic din Chisinau ff bun. ar fi mai aproape de tine, poate.
deci eu as merge la acesti medici ecografisti si as vrea sa vad parerea lor.
amnio se face pana la varsta de 20 saptamani. deci pana atunci se poate si intrerupe o sarcina. la urma urmei, mai este timp.
poti sa faci o eco acum si una pe la 18-19 saptamani cand toate organele sunt aproape dezvoltate si rezultatul ecografiei este corect.
voi cauta link-ul referitor la medicul de la Chisinau (era o discutie despre dublu-test, citesti tu paginile la rand pana gasesti info).
repet eu asta as face in locul tau...as merge pana in panzele albe pentru a ma asigura ca iau o decizie corecta!
Ina
pana ne vom strange in brate
...adica
lui mami si a lui tati
inais spune:
Uite si link-ul despre medicul din Chisinau
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90774&whichpage=3
Sper sa iasa totul bine pentru tine si pentru bebe.
Iti tin pumnii!
Ina
pana ne vom strange in brate
...adica
lui mami si a lui tati
natynic spune:
Ionik, asa cum ti-a spus toata lumea pe aici, timpul nu e pierdut ca macar sa afli cu siguranta daca copilul a fost afectat de varicela. Crede-ma, sunt sanse sa nu aiba absolut nimic, nu poti face avort terapeutic fara sa ai siguranta asta. Deci cand poti iesi din casa, mergi la investigatii cu orice pret, cata vreme mai exista o sansa nu renunta!
naty 28+ cu
(Iulia Elena)
AM AJUNS IN ULTIMUL TRIMESTRU, DOAMNE AJUTA PRINTESEI MELE SI MIE!!!
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png
ionik76 spune:
Multumesc mult tuturor pt sfaturi. Si eu am spus initial ca nu ma las pana nu fac toate investigatiile posibile pt a afla daca bb este afectat, dar toata lumea m-a descurajat spunandu-mi ca nu exista astfel de teste, ca nu poti vedea la eco, si asta din pacate e adevarat, daca va avea pb cu auzul sau cu vazul sau cerebrale, asa ca nu stiu ce analize as mai putea sa fac. La eco m-am gandit si eu prima data, asta e simplu, un ecografist bun poate sa vada niste lucruri, dar daca e vb de chestii mult mai fine si mai greu de detectat ? Cum pot afla, stie cineva ? Vreo analiza speciala, nu stiu ... Iar amnio poate detecta absolut orice anomalie ?