ARGESENCE - si noi suntem pe aici [4]
Raspunsuri - Pagina 19
carla2005 spune:
filofteiade parcat poti parca in parc, cum treci de parcarea unde au pus circul, bagi pe usa de la strand, si lasi masina acolo...noi acolo o lasam cand ajungem in parc!
Luni avem si noi prima zi de gradi...am emotii cat casa dar sper sa ne adaptam usor! Sunt si eu interesata unde ati facut analizele ca nu as duce-o la sanepid si la clinica TBC, IDR-ul stiti cumva unde se mai face?
mama din 16 nov 2006
Draga mea
filofteia spune:
Fetelor multumesc mult de idei pentru parcare!!!! Desi mai am o idee...mi s-a pus pata sa-mi iau role zilele astea asa ca poate las masina acasa si-l iau cu rolele pe fiimiu.
Si succes la gradinita se pare ca avem multi bobocei de gradinita printre noi
.
strumfi2004 spune:
Da, Emilia, mai vreau, acum ca merg si copiii la gradi tot in Pitesti, cu atat mai mult, dar cum ziceai si tu, astept sa se termine divortul. In plus, au scazut mult preturile la noi la imobiliare, iar la voi nu prea..
Cu analizele (nu se da trimitere decat daca exista suspiciune de diagnostic, altfel contra cost si sunt niste preturi!!) am vorbit de o parte cu dr de fam, celelalte la Ambra. IDR doar la TBC se face.
Gratiela,
Maria si
Stefan 
www.youtube.com/watch?v=LfYAfqDYQbo" target="_blank">Crede in ochii copilului tau!
anamaria spune:
salutare fetelor! 
despre analizele obligatorii pt gradinita/ camin:
fiti atente ca acestea nu sunt valabile decat 7 zile, adica de ex daca prima zi de gradi este 15 septembrie si ai rezultatul la analize din 2 sept nu le accepta (cel putin UNELE din asistentele de la camin)
IDR la copii se face NUMAI la dispensarul TBC (ala de vis-a-vis de gara), OBLIGATORIU cu trimitere de la med. copilului si este GRATUIT. se poate face de luni pana miercuri si vineri parca, pt ca rezultatele se citesc dupa 3 zile.
pt restul de analize, in anii trecuti noi le-am facut si gratuit (cu trimitere), si cu plata (daca n-am ajuns sa iau trimiterea de la dr copiilor); ba in 1 sau 2 ani nu le-am facut deloc, am dat ceva dr copiilor si ne-a scris ea neste rezultate 'fictive' !
(nu ca as incuraja chestia asta, dar uneori este util!
)
pt varianta cu plata noi am mers la sanepid (asa ii zice?!) - pe bd. eroilor, mai sus de muzeu.
saptamana viitoare vreau sa merg si eu cu tudor la analize, luni iau trimiterea de la dr.
spor la analize si inarmati-va cu rabdare pt boboceii de gradi!!! 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
sunt_mamica spune:
buna fetelor!
in aceasta toamna si pitica mea va incepe gradinita si asistenta de la gradi mi-a dat o lista cu analizele ce trebuie sa le duc,printre care si IDR-ul.insa pediatra mi-a zis ca nu mai este obligatoriu
eu una nu mai inteleg nimic.pan la urma se face sau nu?
strumfi2004 spune:
Anamaria, multumim, utile informatiile, dar le-am citit tarziu, acum sper sa le primeasca, am si eu una din 2 sept, le duc pe 10.
Andreea, nu le mai fac ei, medicii pediatri -mi-a explicat a noastra azi- insa la gradi se cer..Dar tot asa poate specifica ea ca e copilul sanatos, numai daca chiar vrei sa-l faci..
Gratiela,
Maria si
Stefan 
www.youtube.com/watch?v=LfYAfqDYQbo" target="_blank">Crede in ochii copilului tau!
carla2005 spune:
Deci daca nu mi-l cere la gradi pot sa nu-l fac? Fiindca pe lista pe care mi-au dat-o cei de la gradi nu era trecut si IDR-ul...am crezut ca au omis ei! oricum nu stiam cum sa ma sustrag sa nu merg cu copilul la clinica TBC!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
filofteia spune:
Carla, parca voi mergeti la particulara, deci nu au acelasi regim...ce iti cer ei aia este!
carla2005 spune:
Da la particulara mergem, dar ma gandeam ca si la particulara , cei de la sanepid verifica cumva daca au dosarele copiilor complete cu fisele medicale...eu stiu...si ca in ideea asta inclinam sa merg pe mana pediatrei care mi-a dat trimitere pentru mai multe analize!
Deocamdata Alexandra este racita, sa vedem luni in ce stare e, ca daca nu-si revine mai aman o saptamana gradinita:(!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
filofteia spune:
Clara noi am mers la particulara si in primul an ne-au cerut exudat faringean si coproparazitologic...si fireste fisa de vaccinuri, iar al doilea an nu le-au mai cerut nici pe astea.