Va rog un sfat!

Va rog un sfat! | Autor: jakueline

Link direct la acest mesaj

sint insarcinata in 23 de saptamini si azi mi-am facut ecografia morfofetala....totul este ok , doar ca ceea de ce ma temeam de mult s-a adeverit.Desi mi-am dorit cu disperare o fetita si sotul meu la fel , o sa avem un baietel sanatos
Stiu ca suna ciudat , dar am plins tot drumul pina acasa si sint atit de dezamagita , ca nu o sa fie fetita.Parca ma sint vinovata de ceva.Sper sa trec cit mai repede peste acesta criza pentru ca sint constienta ca imi fac rau si mie si bebelusului.
A mai trecut cineva prin asta...? Ma puteti ajuta cu un sfat , ceva .
Va multumesc mult,
Iulia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

Nu trebuie sa te simti vinovata. asa ti-a dat Dumnezeu si trebuie sa fii fericita in primul rand ca ai un copil sanatos. Niciunul dintre voi nu poate stabili sexul copilului. deci nu ai de ce sa te simti vinovata.

Si eu mi-am dorit fetita, eram sigura ca am fetita si am aflat la 14 saptamani ca de fapt am un baietel in burtica. mi-a luat 2 zile sa ma obisnuiesc cu ideea, dar asta nu m-a facut sa-l iubesc mai putin sau sa ma simt vinovata de ceva. Asa ne-a dat Dumnezeu, un baietel! Au trecut de atunci 24 de saptamani si am avut timp sa ma acomodez cu ideea, sa cumpar lucrusoare bleu, sa invat despre comportamentul copiilor baieti si pot sa zic ca acum, daca as avea optiunea de a-mi transforma bebe din burtica intr-o bebe fetita, nu as face-o. Sunt mandra de baietelul pe care in curand o sa-l tin in brate.

Gandeste-te ca sunt cupluri care se lupta ani de zile pentru a avea un copil. Ei nu isi doresc o fetita sau un baiat. ei isi doresc un copil al lor.

Invata sa apreciezi faptul ca esti norocoasa ca porti in pantece un copil sanatos si o sa vezi ca o sa fie bine.

Anca D.

37+ Calin Alexandru
AMR 9 zile....
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/

http://www.youtube.com/watch?v=fexj6VN4N9A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jakueline spune:

mersi mult de incurajari...toata noaptea m-am gindit si eu ca trebuie sa ma bucur ca e sanatos in primul rind si ca il am.Cu siguranta o sa trec peste asta si sigur , sigur voi mai incerca sa fac un copil peste vreo 2 ani...poate o sa am si fetita mult dorita.
mersi inca o data ....
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Iulia, draga mea, asa a vrut Dumnezeu!!!
sigur ca daca te obisnuisei deja cu ideea unei fetite, ti-e greu acum sa accepti ca n-ai avut dreptate. dar important este ca n-ai de ce sa-ti mai faci atatea probleme, gaseste si tu o preocupare, citeste sau fa ceva care sa nu te mai lase sa tegandesti la asta. incet-incet, vei intelege ca sexul bebelului este cea mai neimportanta chestie din cele cu care se confrunta un parinte!

si ca sa intelegi ca ma pot pune perfect in pielea ta, o sa-ti povestesc cate ceva despre minunea mea din burtica, bebe Raluca - Ileana. aveam butica mai lata, nu tuguita ca la primul bebe (baiat); sarcina in general a fost diferita, in primele 2 luni am vomitat si mi-era rau numai cand treceam pe langa frigider (daca sotul deschidea frigiderul dimineata sa-si faca un sanwich, simteam mirosul si ma trezeam din somn de greata)

imi doream enorm o fetita, dintotdeauna am visat sa am pereche, baiat si fata...

doctorul mi-a confirmat la eco (prima la vreo 5 luni si ceva, a doua pe la 7,5 luni) ca urma sa am o bebita. asa ca eram in culmea fericirii, i-am ales numele, i-am luat cercei, nasica (buna prietena de-a mea) i-a cumparat rochite pt botez...

si am plecat la maternitate cand a venit timpul, am nascut destul de usor... o minunatie de bebe, 3,5 kg, 51 de cm, sanatos tuuun... si baiat
cand a iesit asstenta sa i-l arate lui tati, barbata-meu zicea: "nuuuu, imi pare rau, e o greseala, asta nu-i al meu, eu am fetitza!!!"
la care asistenta s-a enervat si-i zice: auziti, e singurul copil nascut acum, sunt sigura ca e al Dvs, asa ca uitati-va la el, sa va traiasca, eu il duc la sectia de nou-nascuti!
buimac, vine sa ma vada dupa aceea si era disperat: draga, cum o sa-l cheme??? nu aveam absolut nici o varianta de 'back-up' pt nume... iar Raluca sigur iesise din discutie...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadaria spune:

DRAGA MEA, SA STII CA SI NOI NE-AM DORIT DIN SUFLET O FETITA, PANA SA AFLU CA E BAIAT MERGEAM IMPREUNA CU SOTUL IN MAGAZINE SI NE UITAM LA HAINUTE DE FETITA. NU CONCEPEAM CA VA FI BAIAT.LA 6 LUNI AM AFLAT CA E BAIAT. MI S-A FACUT RAU LA ECO, APOI M-AM OBISNUIT CU IDEEA. CERT ESTE CA ACUM CAND EDI ARE DEJA 5 ANISORI NU L-AS SCHIMBA PE O MIE DE FETE. E ATAT DE IUBITOR SI DE PUPACIOS CA NE TOPESTE. ACUM SUNT DIN NOU INSARCINATA. VOM AVEA O FETITA. SUNT FERICITA, DAR NU NEG CA NE-AM PUS INTREBAREA DACA O SA O IUBIM SI O SA-O ADORAM LA FEL CA PE BAIETEL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Dupa cum au zis si fetele, cel mai important este sa aduci pe lume un copil perfect sanatos...
Si apoi de ce vrei o fetita? Pt simplul motiv ca o sa ii faci codite, si o sa ii iei fustite cu multe volanase...
Gandeste-te cand o sa fie mare, ca exista si fete si baieti care isi fac de rusine famiile, si comportamentul lo9r lasa de dorit. Deci cel mai important este sa fie sanatos intai, si apoi ce va ajunge in viata...
Eu nu mi-am dorit nici fata , nici baiat, ci doar un copil. Iar acum cu ajutorul bunului dumnezeu o sa am un baiat, iar daca va fi sa am un al doilea copil, nu o sa imi doresc fata, ci pur si simplu un alt copil.
Si mai gandeste-te daca baiatul tau va pati ceva, este ca ai sa fii cu constiinta mereu incarcata, ca i s-a intamplat ceva din cauza ca nu l-ati dorit?
Repet, nu conteaza sexul....conteaza omul din el, sufletul lui, si faptul ca este o fiinta.
Iarta-ma dar eu nu pot intelege o asemenea reactie, plang din cauza ca nu este fata....poate sunt hormonii de sarcina de vina, ca altfell...

32+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

jakueline cum poti sa spui ca este lucrul de care te temeai cel mai mult? Este baiat, nu are o boala. Cel mai mult trebuie sa te temi de posibilitatea de a avea o boala. Asa consider eu care am trecut prin spaime si emotii de genul asta in timpul sarcinii, prin n-spe ecografii, tratamente si amniocenteza. DIn fericire, acum am un baietel de 5 luni perfect sanatos.
Si eu imi doream o fetita si imi imaginam tot felul de lucruri legate de ea. Cand am aflat ca este baiat nu m-am gandit decat ca trebuie sa-mi schimb personajul din visurile mele...Asa cum spunea si anadaria, acum nu l-as mai schimba nici pe 1.000 de fete. E minunea vietii mele asa baietel cum este. Il iubesc tot atat cat as fi iubit si o fetita. Adica, enorm. Mai vreau sa fac un copil si, sincer, nu-mi pasa daca iese tot baiat sau vai fi fata. Importanta este numai si numai sanatatea....
Si inca ceva. Sotul este responsabil de sexul copilului. El este cel care detine cromozomul x-fata sau y-baiat. Femeia nu-l are decat pe X.

Eric Patric Andrei (9 august 2007)
http://community.webshots.com/user/claudiapirvoiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Felicitari pentru baietel.Tati se bucura,fii fara grija ,chiar daca nu-ti spune.
Eu am doi baieti si nimeni nu este mai iubita si mai mindra ca mine.
In momentul in care-l nasti ai sa vezi ca este cel mai frumos copil din lume.Nici un bebe nu va fi mai dulce si mai smecheras ca baiatul tau.
Iti doresc sarcina si nastere usoara si un copil sanatos si frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

si noi initial doream fetita dar in adancul inimii doream baietel (confesiunile astea au fost mai tarziu, cand eram aproape de termen). si asa a fost!
nu mi-as da pentru nimic in lume baietelul meu! nici pe cea mai cea fata din lume.
pur si simplu IL ADOR, IL IUBESC!ii spun asta de zeci de ori in fiecare zi si il "albesc" in pupici(noi ii spunem "ora de pupaturi")
fii mandra ca ai baietel! nu multe cupluri reusesc asta.
fetele uneori sunt mai rele, ai probleme cu ele pe principii de imbracaminte, comportament, vor fi intr-o vesnica cura de slabit, etc....cum sunt fetele. asa ca....
eu mi-as mai dori inca vreo doi baietei (o sa fiu soacra cu trei nurori!).

gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

baiat, fetita,,, vorba aia: sanatos sa fie!
si eu la inceput cand am citit mesajul am crezut ca are vreo malformatie, sau altceva rau,,, de esti asa de suparata.
e mai bine asa, va avea grija de surioara lui, cand va aparea, iar daca va fi tot un baietel, il va invata sa joace fotbal si il va proteja de baietii mai mari. in orice "rau" e un bine.
vinovata,,, nu ai de ce sa te simti, daca e sa fie un vinovat, ala e tatal bebelusului, ca barbatul determina sexul copiilor, prin cromozomii pe care ii pune "la bataie" (nu ca ar putea sa ii controleze sau ceva de genul asta!!!). sarcina usoara si baietel sanatos si voinic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Iulia,eu am implinit 35 de ani si de pe la 15 ani visez sa cumpar rochite si fundite...Acum 14 ani sora mea a facut o fetita,frumoasa si cu parul cret,asa cum o visam eu pe-a mea si nu pot sa-ti spun ce fericire a fost in sufletul meu!Dumnezeu a vrut sa astept multi ani pana sa raman insarcinata,de vreo saptamana astept in orice clipa sa nasc,dar nu o fetita,ci un baietel.Crede-ma ca nu mai conteaza ca nu e fetita,e sufletul meu si ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca mi l-a dat.Nu stiu cum ar fi fost viata mea fara el...Iar daca va fi sa aiba si o surioara(desi nu mai am varsta la care sa sper prea mult),cu atat mai bine.Si nu uita,se spune,ca bebelusii ii aleg pe cei care urmeaza sa le fie parinti!Poate ca e adevarat,si atunci sufletelul lui numai langa tine si sotul tau isi poate indeplini misiunea pe pamant!Sarcina usoara si un baiat asa cum ti-l doresti!

Carmilia 40s6z ,Alex

Mergi la inceput