Mamici de iulie-august 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 8
dyanira spune:
Nu avem mail comun din cate stiu eu...Dar iti trimit un PM cu mailul meu personal si daca poti te rog sa mi le trimiti acolo.Iti multumesc.
Diana
6+
Chuny spune:
Vai, cred ca nici intr-o saptamana nu reusesc sa raspund la toate intrebarile pe care le-ati pus. O sa incerc sa imi dau cu parerea cum pot la ce imi aduc aminte.
Eu am cateva zile libere, dar ma chinui Cu Vladimir ... ii ies niste maselutze si sufera rau. In plus langa blocul nostru se lucreaza in permanenta si abea mai reusste sa adoarma saracul. Are gingiile sfredelite si ii curge si sange, dar el e un viteaz si suporta bine durerea. Doar atunci cand e la intensitate maxima urla de durere si mi se rupe inima.
In primul rand vroiam sa spun ca sunt de acord cu Vicky si ca o felicit pt initiativa. Insa ceea ce a spus ea e valabil pt noi toate, nu trebuie sa devenim sclavele copiiilor nostri si nu trebuie sa ne frica sa-i expunem vietii. Sa-i invatam sa devina autonomi!
Legat de impartitul apartamentului la 2 copii noi inca nu stim cum vom face. Deocamdata locuim la bloc, intr-un apartament cu 3 camere, iar la primavara ne vom muta la casa,unde sper sa avem 4 camere.
Steamer inca nu am, dar mi-as dori cel aratat de Mada, imi pare f fain. Poate totusi mi-l iau anul asta. Eu la bebe in primele luni cand am inceput diversificarea i-am facut mancare acasa si numai la aburi cu aparat de gatit pt copii. Acel aparat l-am primt cadou, dar acum nu l-as mai pune pe lista de cumparaturi. cred ca mai convenabil e un steamer de calitate si un mixer, decat un aparat din asta ce costa 100 si ceva de euro si poti face doar o cantitate mica de mancare in el.
www.3suisses.fr/FrontOfficePortail/catalogue_fra/enfant/chambre-et-puericulture/puericulture/repas/babycook-de-beaba/78759-babycook-de-beaba.html?xtor=SEC-4077" target="_blank">Baby cook
Masuta de infasat mi se pare super utila. Vladimir are un an si 3 luni si inca o folosesc. Evident ca am avut o perioada pe la 9 luni cand a fost imposibil sa-l schimb pe acea masuta, dar ne-am revenit repede.
Cada de baie: eu am cumparat una din Germania, de la un magazin de pe net. Pt mine este cada ideala, mai ales imediat dupa nastere cand m-au durut toate cele. E lucru nemtesc, de calitate : stabila si functionala ( parca le fac reclama :-))
www.baby-walz.com/SyEngine.php?Act=87108&Do=87267&_SSL=0&pArtikel=298022&pPosition=4" target="_blank">Cada pt bebe
Danangie, eu zic sa fii increzatoare. la sarcina trecuta si eu am avut placenta jos inserata, iar la ecografia de 5 luni jumate problema se rezolvase cu bine. Eventual incearca sa faci un alt control si sa nu faci eforturi prea mari. Daca nu ai avut sangerari si daca nici doctorita nu s-a alarmat, inseamna ca sunt multe sanse ca placenta sa se aseze la locul ei.
Sa nu uit sa spun ca sunt si eu fan Boticelina. Am citit cele povestite de ea si ma bucur ca e o luptatoare.
Ce inseamna needy child ?
Mai citesc si mai vin.
Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir
AnnaBaby spune:
Didi ma bucur pt tine ca ai reusit sa obtii toate zilele de concediu. Eu pe langa faptul ca nu primesc decat 9 zile, a trebuit sa renunt la plecarea in concediu prenatal de la 1 mai.

. Tot eu a trebuit sa las de la mine. Asa ca voi pleca de la 26 mai. Am povestit toata istoria mai sus. In fine, asta este.
Anna
13
AMR 27
vinebarza
bebe
bujo spune:
Cred ca prin "needy child" a vrut sa spuna ca e un copil care are nevoie de o atentie deosebita. Gresesc?
bujo
13+
album de nunta
ankalaura spune:
Hello
Chiar ma preocupa povestea cu gradinita - de mutat, trebuie sa o mut obligatoriu pe Eliza, din cauza distantei. Sotul meu nu o poate duce dimineata ca el incepe foarte devreme.
Langa casa, avem doua gradinite, una cu program scurt pentru care merg doar pana in capatul aleii si traversez, si alta cu program lung, dar e mai departe (fac vreo 10 minute, poate 15). As alege-o pe cea de aproape, pentru ca pe vreme rea nu mi-ar fi usor juma' de ora cu bebe dupa mine, stiu eu, prin ploaie sau frig...
In plus, tocmai cand va fi bebe mic, Eliza va fi acasa. Nu o voi mai putea duce dupa ce nasc, chiar daca gradinita ei are activitate in toate cele 12 luni ale anului.... Nici sotul meu nu isi poate schimba programul - daca ar putea sa o duca dimineata, ar termina prea tarziu seara ca sa o poata lua deci.....
Uff, nu stiu cum sa fac - probabil trag la sorti si gata. Cat de curand va trebui sa ma duc la ambele gradinite sa fac discutiile "pregatitoare"...
Nasterea - nu stiu cum au nascut alte fete, dar eu era cat pe ce sa nasc cu moasa. Medicul a venit pentru o ora, fix cand s-a ivit Eliza si cat m-a curatat si cusut dupa. Mai bine nu venea, ca oricum ne-am certat ca vroia sa ma coasa asa, pe viu, iar eu deja racneam de numa-numa si nu mai suportam. Ba chiar m-a "amenintat" ca daca mai icnesc si daca ma mai misc pleaca si ma lasa asa. Un tembel. Pana la urma mi-a facut o xilina si am simtit mai putin cusatura.
Nu doresc nimanui asa o nastere - oricum, nu am mai auzit la nimeni chiar asa...
De-asta nici nu ma preocupa acuma si nu cred ca voi face epidurala, ca mai rau ca la prima nu are cum sa fie, la fel cum nu cred ca ma va deranja sa plece doctorita in concediu. Nu ma lasa ea pe mana oricui ...
Cu aburi - noi avem de la Tefal si e minunat. Nu stiu daca e mai bun, iar accesorii speciale nu are. Poate conta cate etaje are sau cat e de incapator cel de jos (unele se largesc spre ultimul etaj). Cel mai des veti folosi un singur etaj, primul, normal, si e important sa incapa macar 2-3 portii in el.
Fac aproape orice la el - orez, orice legume, carne (aia de miel e delicioasa la aburi!), peste, ficatel,.... Cel mai mult ne plac cartofii si carnea de miel. Cea de pui iese cam fada, cea de porc merge. Conopida si broccoli sunt super...
Bucatile de mancare nu trebuie suprapuse prea mult, si sa fie oarecum egale (adica sa fie cubulete de exemplu, dar nu 7 straturi, ci 2-3 unele peste altele, m-am exprimat clar? ![]()
De consumat curent electric, consuma toate.
Retete - pui acolo totul gramada, cu sare si condimente dupa gust si asta e toata reteta....
Am si eu o carticica de retete, dar numai ciudatenii si nu am facut niciodata. Gustul mi s-a parut grozav din prima.
Aa, am facut si ciuperci umplute la el, si mai ce? Ma mai gandesc ![]()
Al nostru a costat vreo 3 milioane si nu mi s-a parut scump pentru ca nu ma uitasem la preturile din tarile civilizate, ca imi luam de acolo, numai asa, sa nu bag statului TVA in buzunar
Erau si altele, cu pret mai mic. Acum s-a ieftinit si al nostru - la vremea aia era model nou (adica vara trecuta)
Cu doi copilasi - sper ca pana nasc, Eliza sa stea in camera ei. Bebe va sta cu noi "ca sa nu o deranjeze noaptea". Pe la un an o sa il mut in camera cu ea (avem doar 2 dormitoare), dar le voi lua paturi suprapuse (e camera mica). Cu jucariile nu ma preocup - nu am cumparat niciodata prea multe pentru ca Eliza a fost mai mult la gradinita, iar in rest stateam mult afara. Oricum, Eliza are o multime de masini, dar si printese, mingi.... Eu am invatat-o ca toate jucariile sunt pentru toti copiii. Are si puzzle multe, jocuri cu pioni si zaruri, de constructie, popice, trenuri, o multime de jucarii bune si pentru baietei.
Vor imparti camera cel putin un an-doi, dupa care vom cauta o alta solutie - Eliza va incepe scoala, etc...
Control - pe mine nu mai stiu de cand nu m-a mai controlat pe masa... Cred ca de cand mi-am scos steriletul, iar inainte de asta, cand l-am pus! In sarcina.... cred ca niciodata. analize imi facusem inainte (de ex Papanicolau). Acuma, doar eco, tensiune, citeste analizele... Am fost la inceputul lui decembrie si trebuie sa ma duc sapt viitoare, cu rezultatul de la bitest.
DIDI - conform carei Legi e cu concediul, de il vei putea lua integral? Vreuna reglementata intern, sau vorbesti de codul muncii? Daca cer si eu asa ceva, am nevoie de argumente.
Mona - am rezolvat si noi cu salopeta! Ura! Salopeta+geaca, si in plus... model Dora the explorer ![]()
Concediu - cred ca eu voi intra in concediu pe la 15 iunie. Imi iau cel de odihna, iar cele 126 de zile... mi le iau pe toate dupa. Mai ales ca procesarea dosarului pentru CIC dureaza o gramada, si daca vedem primii bani cand or avea bebeii 6 luni... sa zicem merci!
Anca
15+
MissJJ spune:
Sibylle si eu am vrut sa iau ala de beaba dar mi s-a parut super scump. Si am vrut steamer din ala cu trei nivele care se impacheteaza ultra compact dar nu aveam loc la casa cealalta asa ca acuma vreau din asta de la tefl poti face mai multe si pt bebe si pt noi si nu se iau mirosurile plus ca pot sa gatesc cu sos de aia m-am axat pe modelul asta.
Change mat-ul(ala pe care schimbi copilul) mi s-a parut si mie f util si o folosim si acum la fata. Noi nu am avut de pus sus pe mobila ca nu aveam spatiu de mobila si am luat numai change mat-ul adik www.toysrus.co.uk/Product.aspx/BruHome/BruBathingChanging/BruBathingChangingChanging/BruBathingChangingChangingMats/378577" target="_blank">asta, si e util ca daca schimbi bebe de treaba mare cand e mic si e lichid mai si curge peste tot sau e uns bebe pana pe umeri si daca schimbi pe asta stergi frumos dupa ca se curata usor si nu patezi patul covorul sau mai stiu eu ce. Tot asa cand faci baie la bebe dupa il pui la cremuit si etc si mai face cate un pisu ceva tot asa stergi rapid nu se pateaza nimic pb rezolvata, cand era mai mica opuneam asta pe pat si o schibam apoi cand am inceput cu rostogoliri si frasuit am pus pe jos si o schimbam rapid si gata.
Ce am mai folosit cu succes si lumea a zis ca nu se merita dar noua ne-a fost f bun este www.toysrus.co.uk/Product.aspx/BruHome/BruBathingChanging/BruBathingChangingChanging/BruBathingChangingChangingNappies/181978" target="_blank">cosul de gunoi pt pampersi special cu caseta din aia care miroase frumos mai ales cand e bebe mic si il schimbi de nspe ori pe zi sa tot mergi la gunoi si inapoi mai ales cum e la noi ca stam la etaj adik dormitorul si cosul de gunoi e in curte sa tot faci ture inebunesti. Si nu miroase cand se umplea si aruncam din el il spalam si dezinfectam si tare bun a fost. Si l-am luat si la reducere a fost numai 15 lire.![]()
Bujo ai dreptate cu needy child, nu stiu daca este exact cuvant in romanste pt asta.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
oanasm spune:
didi si pe mine...ca si pe ankalaura, m-ar intersea conform
carei legi ai dreptul la concediu integral pe anul asta daca tu vei
avea dor 6luni lucrate pe 2008?
Oana
7+ 
o noua viata
narcisa.s spune:
biiiineeee....am intzeles si m-am convins si cu masutza de infasat si cu caditza de baie. e mai bine cu decat fara. multzumesc, le-am trecut pe lista. alaltaieri am fost si eu la analize, saptamana viitoare mi le trimite si mie pe mail. A fost tare dragutza tanti, am prevenit-o de cum am intrat ca sunt nebuna, ca urlu, tzip, zbier si fac urat...m-a linistit, n-am simtit nimic nimic, n-am nici cea mai mica urma la manutza, slava Domnului ca s-a terminat si asta
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa 12+
Loredana_ spune:
Buna,
Imi pare bine sa va gasesc...
Si eu sunt o viitoare mamica
10+
Referitor la concediu, din cate stiu eu nu ai dreptul decat la concediu aferent lunilor lucrate.
De ex. daca lucrezi din anul asta 6 luni o sa ai concediu 1.75 * 6 luni = 10 zile sau maxim 11 

MissJJ spune:
Noi baie i-am facut la fata in caditza normala de plastic cum erau si pe vremuri pusa in camera pe patul nostru pe fundul caditzei un prosopel si gata. Acuma o folosesc la rufe, ca e f incapatoare fatza de un cos de rufe si cand golesc rufele fiicamea "vasleste" cu ea prin casa.
Apoi cand a crescut destul de mare am mutat-o in cada normala sa se obisnuiasca cu ea si pe fundul cazii am pus presuletz din asta sa nu alunece: http://www.mothercare.com/gp/product/B000IVQQFY/sr=1-63/qid=1200064119/ref=sr_1_63?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core . Si picatura de apa isi schimba culoarea si scrie too hot daca e prea calda apa din casa. Am mutat-o cat mai rapid in cada mare ca sa se obisnuiasca sa nu ii fie frica si iuvbeste cada usor usor s-a obisnuit si cu dusul.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2