Mamici de iulie-august 2008 (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Buna dragele mele.
Intru si eu pe la voi (sper sa nu va suparati)de la odiseea de septembrie-octombrie pentru ca aveti mai multa experienta decat noi ca sa va cer un sfat...Ma simt tare rau de 1 saptatmana incoace.Am niste greturi care ma tin toata ziua , si seara se accentueaza, de vomitat nu vomit doar o singura data,.Nu am pofta de mancare deloc.Nu imi vine sa mananc nimic, doar fructe mai mananc dar mancare f putina.De exemplu oeri am mancat doar un iaurt.Din cauza asta ma simt tare slabita, eu am si tensiunea mare si nu ma simt bine deloc.V arog sa imi impartasiti din experienta voastra, care ati trecut prin asa ceva si ce ati facut ca sa va simtiti mai bine.
Si inca un lucru miercuri am fost la prima ecografie si am fost putin dezamagita mi s-a parut prea sumar controlul.Mi s-a facut eco abdominala nu endovaginala mi-a spus doar varsta sarcinii si atat.Mi-a dat utrogestan de sustinere si acid folic si trombho ass.Nu mi-a facut control pe masa , nu m-a intrebat de secretii, mu a verificat colul etc?Vi se pare normal?
Va multumesc inca de pe acum pentru raspunsuri si va doresc o sarcina usoara si BB-ei sanatosi.
P.S. Se poate va rog mult sa am si eu acces la cartile electronice de care am vazut vorbindu-se la odiseea voastra?

Diana
6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

violeta bine ai venit!!! sarcina usoara, la termen si bb sanatos iti doresc!!!! si eu am UM tot pe 21.11..si DPN tot 28 august!!! ai fost la vreao eco pna acum? daca da, da-mi te rog detalii...la cate sapt de sarcina ai fost..ce s-a vazut..ca mai suntem vreo 3-4 cu burtici asa micutze...restul fetelor sunt deja maricele...dar crestem si noi! te
dana poate n-ar srica sa schimbi dr....mai ales ca a fost asa...neatenta...

Oana
7+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Azi i-am spus sefei ca din mai n-o sa mai vin la serviciu. (Trebuie sa ne planificam concediile asa ca a venit vorba despre asta, ca altfel nu as fi spus). A facut niste ochi mari - cum din mai, nu spuneai ca nasti in iulie? Bravo, da' concediu prenatal cine-si ia? Bunica? Problema e ca in mai se insoara colegul meu, iar noi nu putem fi plecati amandoi odata. El bineinteles ca vrea concediu si inainte de nunta si dupa ca sa plece ca omu' in luna de miere. Si sefa cica: "vai, pai cum facem, ca nu cred ca putem angaja pe cineva decat din momentul in care pleci tu, si nu putem lasa pe cineva nou singur chiar din prima luna ca nu se descurca. Cred ca n-o sa mai aiba concediu Razvan (colegul meu)" La care evident el sare in sus, m-i se pare normal.
Deja au inceput problemele.
Ba ma mai si intreaba: "cat stai in concediul de crestere a copilului, 2 ani? Trebuie sa stim ca sa vedem pe ce perioada determinata o sa angajam pe altcineva." De unde sa stiu eu cat o sa stau? sa vad cum o sa decurga lucrurile. Daca dupa un an ma satur de stat acasa, o sa ma intorc la serviciu. Sper ca nu ma poate impiedica nimeni.

Anna 13
AMR 27
vinebarza
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Fetelor, eu nu cred ca mananc prea sanatos. Dimineata beau niste lapte sau iaurt, kivi sau ce fructe mai am prin casa, sau imi iau un strudel in drum spre serviciu. La pranz e mai complicat, ca nu am timp sa gatesc acasa pentru a-mi lua la pachet, asa ca mananc ce apuc: de cele mai multe ori imi cumpar shitele sau pulpe de pui la gratar, alte dati ce mai gasesc prin zona. Azi de ex mi-am cumparat de la Mega Image niste rosii, un ardei si un castravete si mi-am facut salata. De cand sunt insarcinata asi manca mereu rosii, dar din pacate acum nu se gasesc rosii bune (asi fi vrut de-alea de care are bunica mea in gradina, dar de unde sa gasesc iarna asa ceva ). Si pana la urma principala noastra masa a zilei este seara ; stiu ca nu e bine, dar asa se nimereste... si eu si sotul lucram in acelasi loc si avem acelasi program, mancam mereu impreuna
Azi am cumparat niste dovlecei si cred ca diseara facem dovlecei prajiti, cu mujdei.

Didi 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

of, ce activitate! mie nu mi-a mers netu' un timp, parca-mi luase cineva jucaria, asa imbufnata am fost.

Vad ca vorbiti de mincare. Eu aseara am patit-o pentru prima dat nasol. Am mincat pofticios o farfurie de ciorbita si am vomitat din juma in juma de ora de la ora 6 seara la 1 noaptea, pina mi-a dat prin cap sa iau un dicarbocalm, si uite-asa am reusit sa calmez stomacul .

steamer - noi avem unul de la Kenwood, nu-l folosim f des dar e bunutz, mai ales pentru peste, pt cine iubeste rasolul de peste, nu se mai zdrobeste ca atunci cand il fierbi in apa. Iar carnitza de pui este mult mai gustoasa decat fiarta in apa, legumele mai colorate si cu gust mai intens. Dar nu e nevoie sa luati unul in mod special, mai ales daca nu aveti foarte mult loc in bucatarie. E de-ajuns si o oala din aia peste care se suprapune alta cu fundul ca strecuratoarea, se acopera cu un capac si gata, ai steamer.

Dana nu te necaji, te rog, asa a patit si cumnata mea la cel de-al doilea copil si de fapt nu era nimic in neregula, doar o doctoritza care vroia sa-i "vada" mai des pt ca se prinsese ca au bani si au de unde sa dea pentru consultatii dese. E aceeasi doc pe care te gindeai s-o schimbi? Daca da, schimb-o fara niciun regret.
Si eu mi-am schimbat doctorul recent, am optat pentru unul mai tinar, mai putin "titrat" dar si mai putin blazat decat restul.

mcoca si eu am remarcat copilul Monei dar am alt sfat pentru ea: sa citeasca in literatura de pe net, daca gaseste info despre needy child. Copilul ei este doar un copil cu cerinte speciale si dupa cum povesteste il creste bine, doar ca trebuie sa inteleaga mai mult. Mona imi cer si eu scuze anticipat daca te-am suparat sau deranjat cumva, mi-am permis sa-ti zic pentru ca eu cea de-a doua facultate am facut Psihologie si am intalnit in literatura de specialitate descrieri exact ca ceea ce povestesti tu despre Cris.

edit: Am mai pus trei carticele pe mailul comun, despre perioada sarcinii:
Mayo clinic - A guide to a healthy pregnancy
The Pregnancy Book
foarte simpatica, cu poze, cu informatii la obiect, si
How to live wuth a pregnant person pt tatici - mai cu umor asa

Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/sets/72157603515288985/" target="_blank">gargaritza 13+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

dyanira, nici mie nu imi face control pe masa medicul, cand ma duc la control; doar ecografie. Nu toti fac asa ceva, cred ca e ok.

Didi 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Dyanira imi pare tare rau ca treci prin asta. Te inteleg perfect pt ca si eu pe la 6 sapt de abia ma puteam ridica din pat de greata, si nu reuseam sa vomit. Solutia, cel putin in cazul meu, este sa tii stomacul ocupat in permanenta. Chiar daca nu-ti vine sa mananci sau simti ca nu intra TREBUIE sa mananci. Altfel pierzi putere si nutrienti. Incearca cu citrice, iaurturi, chestii acre sau fara gust pe cat posibil (painea prajita si covrigeii uscati nu prea au cine stie ce gust) Si lichide multe sa nu te dezhidratezi. Daca e sa vomiti macar sa ai ceva ce da afara. Daca icnesti in gol e mai rau, creed-ma. Acum sper sa nu ajungi sa vomiti tot ce bagi in tine ca ajungi la perfuzii.
Cat despre control sa stii ca nu e musai sa-ti faca de fiecare daca control amanuntit. Daca n-au motive de ingrijorare fac doar eco simpla si atat. Mie nu mi-a verificat niciodata colul, nu mi-a luat lama desi stiam dinainte ca am candida. Dupa cum am spus, cred ca si noi tindem sa aplicam tot ce citim si nush daca e bine.
Iti doresc multa sanatate si sa ne tii la curent cu starea ta.

bujo 13+
album de nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Dana , cred ca ar fi bine sa mai mergi la un doctor.
Dyanira, eu am avut probleme tale acum vreo 3 saptamani. Nu puteam deloc manca si ce mancam vomam, nici de baut nu prea mai beam. tenisunea mea in schimb scazuse ca deh, nu mai beam nimic. Mi-am impus la inceput sa beau ceai cu lamaie si zahar, asa mi-am mai revenit cat de cat, apoi a doua zi am inceput sa mananc branza fagaras( branza de vaci+ smantana), dar mai putin grasa. Nici acum nu imi este foarte bine. Daca nu reusesti du-te la spital, macar s aiti monteze o perfuzie sa nu ii faci rau lui bebe!!!! Multa sanatate!

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

quote:
Originally posted by dyanira

Buna dragele mele.
Intru si eu pe la voi (sper sa nu va suparati)de la odiseea de septembrie-octombrie pentru ca aveti mai multa experienta decat noi ca sa va cer un sfat...Ma simt tare rau de 1 saptatmana incoace.Am niste greturi care ma tin toata ziua , si seara se accentueaza, de vomitat nu vomit doar o singura data,.Nu am pofta de mancare deloc.Nu imi vine sa mananc nimic, doar fructe mai mananc dar mancare f putina.De exemplu oeri am mancat doar un iaurt.Din cauza asta ma simt tare slabita, eu am si tensiunea mare si nu ma simt bine deloc.V arog sa imi impartasiti din experienta voastra, care ati trecut prin asa ceva si ce ati facut ca sa va simtiti mai bine.
Si inca un lucru miercuri am fost la prima ecografie si am fost putin dezamagita mi s-a parut prea sumar controlul.Mi s-a facut eco abdominala nu endovaginala mi-a spus doar varsta sarcinii si atat.Mi-a dat utrogestan de sustinere si acid folic si trombho ass.Nu mi-a facut control pe masa , nu m-a intrebat de secretii, mu a verificat colul etc?Vi se pare normal?
Va multumesc inca de pe acum pentru raspunsuri si va doresc o sarcina usoara si BB-ei sanatosi.
P.S. Se poate va rog mult sa am si eu acces la cartile electronice de care am vazut vorbindu-se la odiseea voastra?

Diana
6+

Diana si eu sunt tot din Timisoara.La ce doctor ai fost? Din nefericire nu prea ai ce sa faci cu greturile dar e bine totusi ca nu vomiti prea tare. Chiar daca nu ai pofta de mancare incearca sa mananci un biscuit sa mai tai din aciditatea stomacului...Si poate putina lamaie iti face bine. Oricum, nu va fii tot timpul asa

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Gata fetele am culcat fata cam cu mofturi dar am reusit sa o adorm.
Mancare noi in genere faceam carnea la gratar sau la cuptor, orez tot cam asa cu legume fac ca lui Flo nu ii place pilaf si fac dupa o reteta de la el din zona cu rosii ardel gras si ceapa, si iese tare bun mai ales ca folosesc uncle bens care nici nu tre sal fierb il pun in apa fierbinte cu delicat acopar las cateva ore si apoi e gata facut. Ciorbe de tot felul cu perisoare, de vacutza, cu legume, de fasole, cu afumatura si cartofi. Toate acrite ca nu ne plac fara bors. In rest piureuri sau cartoti la cuptor cu sos sau cu legume tot la cuptor sau cu lapte si parmesan sau cu smantana si ou. Mai fac tocanitze paste ca ne plac mult ori la cuptor ori spaghetti bolognese astea le adora si fata si creca cam asta e. Bine Flo e si cam mofturos el ficat nu papa orez numai asa cu legume asa ca tre sa ma chinui sa gasesc ceva sa ii placa.
Annababy pt orez este www.morphyrichards.co.uk/index.pl?REFID=mruk&ORPGM=productOverview&ORPGT=perl&ORPRD=48744&ORGRP=R10&ORCAT=SR03&ORLID=ENG" target="_blank">rice cooker din ala special de orez, adik aici este nu stiu daca in ro ii dai drumul si el isi face treaba fara sa stai langa el. Slow cooker este f bun pt sarmale si tocanitze, si pt sarmale nu mai faceti mizerie pe aragaz si nici nu miroase in casa si f bune ies. Este de la morphy richards www.morphyrichards.co.uk/index.pl?REFID=mruk&ORPGM=productOverview&ORPGT=perl&ORPRD=48715&ORGRP=R15&ORCAT=SR01&ORLID=ENG" target="_blank">asta. Asta de 6,5 l este mai mare si mai incapator. Vrem si noi sa luam ca acuma avem spatiu in bucatarie unde sal folosim.
Danangie imi pare rau sa aud cum a fost controlul, incearca sa schimbi medicul poate ai mai mult succes.
Diana bine ai revenit ma gandeam ca te-ai suparat si ai fugit de la noi. Ma bucur ca ati revenit.
Annababy nasol cu slujbele si concediile in ro eu am noroc ca stau acasa si nu ma complic cu din astea dar aici sunt si destul de stricte regulile. Sper sa reusesti sa rezolvi ceva in final.
Dyanira la 6 sapt e normal cu greturile pacat ca ai asa nasoale cu timpul o sa fie mai bine, sa nu iti faci girji ca pateste bebe ceva chiar daca ai greturi f mari si abia papi, ai grija numai sa nu te deshidratezi ca asta e mai periculos cat sta in stomac e bine cat de putin sa fie acolo. Ca sa te ajute niste paine prajita sau sticsuri inainte de a te ridica din pat mancat cat poti nu te forta, bea limonada eu faceam intr-o sticlutza de apa lamaie si cu apa plata si o tot purtam dupa mine prin casa si mai tot beam din ea cate putin, sau biscuiti cu ghimbir sau ghimbir cristalizat zic astia ca face bine la greturi. Legat de control eu nu sunt in ro deci nu te pot ajuta restul de fete doar sa iti zica ce si cum.
Didi nu iti fa pb cat poti papa sanatos papi cat nu nu asta este nici eu nu pap trei mese pe zi mereu ori nu apuc ori mi-e rau ori una ori alta, incerc cat pot sa pap sanatos daca am pofte si merge numai pizza asta este ca na nimeni nu vrea sa se faca cat casa sau ceva dar daca asta e sg posibilitate asta este. Eu nu am reusit sa controlez ce pap f bine nici sarcina trecuta, am avut noroc ca reuseam sa pap numai fructe, de data asta nu pap asa multe, incerc cat se poate da nu prea imi iese de multe ori. Bebe sa fie ok ca restul le mai rezolvam noi. El oricum isi ia vitaminele de la tine si iti scurge resursele asa ca papa ce poti ca asta e.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput