Mamici de iulie-august 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 18
Fiquelle spune:
Multumesc pentru primire, fetelor. Voiam sa va mai zic ceva: la primul copil, tot la mamici de iulie-august am fost, acum 4 ani...he-he, coincidenta![]()
Narcisa, data mea de nastere este 31 mai 1977, iar ultima menstruatie a fost 9 noiembrie 2007.
Monica, ma bucur ca mai este o constanteanca aici. La ce doctor mergi tu? Eu merg la dr. Peteanu.
Am verificat foile de la echo, sa vad masuratorile inca o data si am gasit eroarea...
era intr-adevar 0.34 cm...m-am linistit...
Mada 9+ si Sofia Maria(12 august 2004)
MissJJ spune:
Ella am adaugat numele la listutza.
Mada am adaugat si la tine.
Si eu tot de iulie august dar de 2006.
Ankalaura si mie mi se pare frig 18 grade si la noi e intre 2124 cam asa. Vrem sa luam un termostat din ala pt caldura ca uneori devine prea cald.
Legat de culcatul pe spate ei asa zic dar si noi era sa patim ce ai patit tu cu Eliza asa ca primele cateva luni am pus-o cand pe o parte cand pe alta cu un prosopel rulat la spatitz tocmai sa nu se innece apoi cand a ineceput sa se mai miste prin patutz nu i-am mai pus.
Noi primele 3 luni puneam fata invers in pat adik nu pe lungime ci pe latime ca era numai bun pt ea si statea cu piciorutzele la margine deci era ok si ii puneam sub cap cate un patrat din ala de material ca mereu mai curgea laptic din guritza si sa nu pateze astenuturile. Am sa caut poza de cand era mica mica sa va arat cum statea.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
Fiquelle spune:
Ha-ha, deci suntem doua Mada cu cate doi leutzi...daca iese si al doilea tot leu...
asta da coincidenta!
MADALINA
9+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)
boticelina spune:
Cristina, Mona, Vicky, Mada, Violeta va multumesc pentru sustinere, din pacate la mine nu e vorba de greturi ci de faptul ca eu nu mai pot sa maninc normal. Dupa operatie stomacul meu mai poate primi 100 gr de potol la o masa. Deci maninc destul de putin si asa va fi si de-acum incolo. Totul e sa incerc s-o fac mai des si mai corect, ca daca ma las pe mintea mea, io as minca doar lapte, brinza proaspata, ciorba de burta, ceva napolitane si gata, am epuizat optiunile de meniu.
Fiquelle, eu merg la dr. Razvan Stanca, are garzi si in spital si lucreaza si in privat la policlinica Iriadi. El si colega lui, Coralia Stefanescu, sunt cam singurii ginecologi din oras care iau gravide cu probleme fara sa strambe din nas. Initial ma hotarisem sa merg la Cristurean, am si fost la el la 2 controale, nu-i pot reprosa nimic, m-am mutat la dl. Stanca la rugamintea cumnatului meu care e doctor si el, sunt prieteni, si mi-a zis ca va avea mare grija de mine.
Doar ce m-am intors din oras, am amusinat raioanele de bebelusi de prin magazine, am si cumparat un set de body tare simpatice, la oferta, 3 la 18 lei, de baietel, de fetite nu mai aveau, vedem cine le-o purta, garga sau copilul prietenei mele (care va fi finutul/finutza mea, e hotarat, gata
)
Am zis ca daca tot nu stiu ce e garga macar sa ma uit la lenjerii, pernute, poate un cos de rufe doar pt garga, care sa stea in camera ei... chestii de-astea. M-am ingrozit: niste lenjerii de pat de nici pe jos nu le-as pune, si scuuumpe, intre 45 si 80 de lei. Ma gindesc foarte serios sa le fac eu. Am gasit material, cu imprimeuri pt gargaritze cu 6 lei/metru (220 cm latime), ramine sa mai cuget sau poate sa am noroc si sa gasesc ceva mai de calitate pe la targurile ce se organizeaza in primavara pe aici.
Monica
si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 13+
"If you are unware of your choices, then you have none"
MissJJ spune:
Yeap a mea se vede ca e leoaica de pe acuma e f incaptanata si personalitatea iese la iveala. Mai vedem mai acusi ce va face. Momentan e tare incapatanata cand vrea ea.
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
MissJJ spune:
Boticelina de perna nu ai nevoie pana la 1 an nu e bine sa doarma pe perna bebe. Si seturi de pat nu te agita prea tare eu am luat cearsafuri simple albe ca le va voma, va curge din pampers, va curge lapte din biberon, suc din biberon diverse si sunt mai usor de spalat cu putin clor si sunt ca noi, a mea cand era mica sau cand e bolnava si vomita des schimbam patul ei de vreo patru ori intr-o noapte.
paturicile aici este recomandat sa fie din alea cu tesatura fagure nu din alea pufoase sau mai stiu eu ce. In astea tip fagure nu se infierbanta ca este si loc sa treaca aerul prin ea si in fct de cat e de cald o pui in doua daca e nevoie. Si sunt bune ca nu sunt pufoase si ebe cand e mic baga in guritza tot ce ii cade la indemana deci e bine sa nu fie pufoase.
Ce nu sunt deloc de acord si am vazut in ro si acuma cand am mers bebe infasurat in patura din aia groasa pufoasa si legat ca o sarma, saracul bebelush, aici zice ca nu e adevarat ca are picioarele strambe sau mai stiu eu ce daca nu stau legati, sg lucru care il zic e ca bebe se simte mai sigur dar nu trebuie legat efectiv si o paturica din asta de bumbacel pe care o bagi pe margini sa se simta asa mai snug si e de ajuns.
Eu fata nu am infasat-o asa nicioadata si merge bine si nu are nimic stramb.
Mai vroiam sa zic de manusele cand e bebe mic sunt f bune ca are unghiile mari si ii cresc f repede si desi sunt subtiri sunt f ascutite si se zgarie pe fatza de numa, daca nu are manusele. Si sunt bune ca nici nu isi suge degetul ca daca ii e fomitza el ia orice in guritza si il vezi ca suge paturica, mutunelul etc.
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
turturica spune:
ankalaura, mada, sosul meu e extrem de simplu, ca eu n-am timp decit de simplu si rapid. Pur si simplu pun iaurt simplu pe care il amestec cu ierburi aromate. Am cumparat de la magazinele de pe aici borcanele de ierburi uscate, exista diverse variatiuni. Mie imi place cel mai mult combinatia provencale, insa totul e chestie de gusturi.
Sosul asta de iaurt cu ierburi il mai servesc ca un fel de dip pentru legume (morcovi, castraveti, etc) crude pe care le tai bastonase. Mie imi place la nebunie si e tare sanatos.
ankalaura, mersi de sfatul cu biberoanele, ma gindeam ca n-o sa-mi trebuiasca daca alaptez, dar probabil ca nu-i rau sa le am pentru orice eventualitate.
mada, interesant linkul tau, mi l-am salvat, ca sa-l am pe mai incolo, cu siguranta in astea 9 luni o sa se adune o gramada de informatie de care om avea nevoie.
cristina, stai linistita, nici eu n-am burta vizibila, desi pantalonii pe care ii purtam pina acuma ma string. Mi-am luat si eu pantaloni de gravide cu elastic peste burta, insa deocamdata n-am ce baga in ei. Insa ma gindesc sa merg cu ei la servici, par foarte confortabili. Dar va trebui sa-mi iau ceva bluze mai lungi peste, ca nu vreau sa se observe elasticul, inca n-am anuntat ca sint insarcinata si vreau sa mai astept pina merg la doctor.
boticelina, doar 100 g poti minca la masa? Atunci incearca sa maninci mai des. Eu cred ca nu e problema ca ai slabit, bebele isi ia oricum vitaminele de la tine si mai incolo o sa pui inapoi ce-ai dat jos in perioada asta. Principalul e sa maninci cit de cit sanatos.
anaxena, cum mai esti? N=am inteles exact, sotul tau pleaca des in strainatate? Nu poti merge si tu cu el? In felul asta nu ramii singura acasa.
Pe mine m-au luat greturile, ma rog, nu stiu daca sint greturi, insa am o stare de leneveala si sictireala, cred ca la gindul ca miine e iar luni. Noroc ca week-endul asta am fost la cumparaturi si mi-am luat o gramada de chestii la reduceri, lucru care mi-a ridicat moralul. Lui bebe nu i-am luat nimic, mama denaturata ce sint. M-am plimbat prin magazinul cu hainute de bebei, insa nu m-am hotarit ce sa iau. Pt 0-3 luni n-am gasit decit chestii fie roz, fie albastre, asa ca am decis sa nu cumpar deocamdata nimic, mai astept.
9+
narcisa.s spune:
Boticelina, poate te ajuta sa vorbesti cu un nutritionist, poate vei fii mai linistita daca iti da un meniu corect si pentru situatia ta si pentru gargaritza.Dar oricum si eu cred ca gargaritza este in regula, ei sunt mult mai puternici decat ne imaginam noi...hehehe si mult mai destepti acolo in burtica...
Eu sunt obligata-fortata sa beau in fiecare dimineata suc facut in casa...Fie ca vreau fie ca nu vreau. Ori morcov cu portocale si mere, ori maracuja cu portocale, ori portocale cu kiwi...maine am fost amenintata cu banana cu avocado, miere si lapte
...Si omuletzul meu sta langa mine pana il beau, nu se misca deci n-am nici o sansa sa-l trisez...
Am gasit pe net ceva interesant, despre home school...Un program tematic in fiecare saptamana incepand de la 3 luni!!!Mai interesant este de la 2 ani cand copilul are o tema in fiecare saptamana, invata cuvinte noi despre tema respectiva, are fotografii, invata literele, cantecele, poezii, asculta muzica...toate legate de tema din saptamana respectiva...
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa 12+
MissJJ spune:
Turturica ms de reteta cu sosul.
La babycentre e fain daca te abonezi la news letter si te inregistrezi la ei in fiecare sapt iti trimit mail potrivit varstei sarcinii tale si dupa ce nasti completezi datele bebeului si apoi in fiecare luna primesti cate un mail cu tot felul de inf despre bebeii la varsta aia. E un site super eu m-am impacat f bine cu el si sfaturile sunt de la moase, asistente, medici si gasesti sfat despre orice si daca dai search iti apar subiecte legate de ceea ce ai cautat tu si cu procentaj cam cata relevanta are fatza de ce cauti tu. Este si varianta co.uk si cea .com.
Boticelina e buna ideea data de Narcisa poate mergi sa iti faca un meniu pe zile despre ce si cum e mai indicat sa papi.
Narcisa da si tu un link cu home school sa vedem si noi despre ce e vb.
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
boticelina spune:
Mada saru-mina pt info, nu ma gindisem ca paturicile pufoase fac scame, chiar ochisem 2 f frumusele. Dar ai dreptate o sa ma orientez catre din-alea fagure, o sa iau una uriasa si fac 4 paturici mici din ea, 2 pt garga, 2 pt finutzu/finutza. Cat despre cearsafuri, uiti ca noi stam in Romania, nu se gasesc piese separate nici de lenjerie de pat pt adulti daramite la copii. De-aia ma si gandeam sa iau material si sa le cos eu pentru ca si mie mi se pare aiurea sa ai doar un singur cearsaf la un set de bb, pt ca alea se soilesc cel mai repede.
Cat despre "regimul" meu, cand am aflat de garga am sunat chirurgul la Cluj, credeam c-o sa ma certe, dar el s-a bucurat, a zis c-o sa ma ingras, ca mai sunt inca 4 doamne in situatia mea in tara, deci care au avut copiluti dupa operatie si ca totul a fost bine... M-a linistit atunci, am mincat ceva mai bine, garga a iesit la fix la toate masuratorile, si cred ca m-am lasat pe tinjala, adica am inceput din nou sa nu mai fiu atenta la ce maninc si iata ca, jap, a ramas usor in urma. Deci, promit solemn sa maninc si fructe, iaurt si poate si carnitza
si cred ca o sa-si revina. Oricum, am si un nr de telefon de la o nutritionista f buna, ma duc intins la ea daca se ingroasa gluma. 
Monica
si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 13+
"If you are unware of your choices, then you have none"