Mamici de iulie-august 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 11
Biribu spune:
dana nu te mai supara de pomana, nu ai de ce! placenta la 16 saptamini nu e jos sau sus si nu urca, uterul e inca mic si placenta ocupa tot spatiul de care are nevoie, abia cind se va mari si uterul se poate vorbi ca urca, de la 5 luni incolo. am mai auzit prostia asta cu placenta joasa si chiar am intrebat ginecologul si mi-a explicat cum sta treaba. stai linistita si nu te mai stresa ca bb simte asta si chiar nu-i faci nici un bine.
Mami de Anna (5.02.2007)
Didi81 spune:
Despre concediul de odihna: am intrebat-o si eu acu 2 zile pe contabila noastra de la serviciu (nu avem HR, ea e singura care se ocupa de chestiile astea) cate zile de concediu de odihna ar trebuii sa am pe anul asta, avand in vedere ca voi avea si concediul de maternitate; nu a stiut sa imi raspunda imediat, a zis ca se va interesa. Azi mi-a zis ca a aflat si am dreptul la 21 de zile, ca in mod normal. Acum conform carei legi nu mi-a zis... e posibil pana la urma sa nu fie neaparat din lege, ci asa sa se fi hotarat la noi in firma. Habar nu am, dar am banuit ca e prin lege, pentru ca noi nu avem stabilite drepturi ale gravidelor la nivel de firma.
Regret ca nu va pot da un raspuns concret si la obiect
, poate daca intrebati si voi la serviciu veti afla ca aveti dreptul tot la 21 de zile.
Didi
13+
madina71 spune:
Mona imi pare rau sa citesc ca exista si parinti si socri cum ai tu... asa este, te inteleg de ce nu ai curajul sa il lasi pe Cris la ei...Eu ce sa mai zic ca nu am nici socri, nici parinti, toti au murit din pacate, ce s-ar fi bucurat de nepotelul lor!!!! Asta este viata!!!!
Bine ati venit la odisee Loredana, Violeta29, Mobiq, Monica, Eduard...
Legat de carne nici eu nu mananc cine stie ca de cand sunt insarcinata, mananc doar carnea din ciorbita si la felul 2 nu imi mai trebuie carne, mananc de regula ceva din legume... CA inainte mancam la piept de pui1!!!! Acuma zace in frigider!
13+ si Adrian
(20.01.2007)
ankalaura spune:
Asaaa... acum m-am asezat confortabil.
Mona, cred ca a fost complicat cu asa "evenimente" in copilarie. Din pacate, generatia noastra aprins inca bataia. Si noi o mai "luam pe coaja", uneori si cu cureaua, dar nu "animalic" asa cum, din pacate, ai patit tu.
Statul cu bunicii: Eu nu sunt adepta lasatului cu bunicii indiferent cat de minunati sunt bunicii. Ai mei sunt grozavi. Socrii nu prea au legatura cu cresterea Elizei, ei sunt departe, au gospodarie, sunt oameni simpli dar minunati. Nu au venit niciodata la noi amandoi in acelasi timp, iar separat au venit rar, si atunci cu diverse treburi. Noi ajungem la ei de cel mult 2 ori pe an, pentru 2-3 zile.
Ai mei sunt grozavi. Mai vin ei la noi, ori doar mama ori amandoi, noi mergem ceva mai des la Constanta decat ajungem la socrii. Eliza a mai stat acolo vara, a mers la plaja, dar nu a stat din iunie pana in septembrie decat o data, cand a fost singura solutie. Imi prinde bine si cand e mama la noi, ca ma mai rasfat si eu si lenevesc.
Dar de fiecare data avem mici discutii - Eliza incepe imediat figurile, cornitele apar... si da-i distractie.
Desi nu e frumos, obisnuiesc sa dau vina pe mama pentru manifestarile subite ale Elizei, dar cred de fapt ca sunt doar speculatii ale fetei, nu greseli ale maica-mii care sa fi dus la cornitele respective.
Gradinita este de departe de preferat pentru mine. O compar uneori pe Eliza cu alti copii, si imi dau seama ca este mult mai intelegatoare, inteleapta chiar, imparte frumos tot ce are, dulciuri, jucarii, este cuminte. Sincer spun ca asta este meritul gradinitei. Sigur, si noi am incercat sa o educam frumos, dar faptul ca a stat cu copii si cu alte persoane, educatoarele, a contat enorm.
Un exemplu - acasa, eu o imbrac. Am constatat recent ca ea se imbraca perfect singura. Se si dezbraca. Se incalta, doar fundita nu stie sa faca. Inclusiv ciorapeii si-i pune. Daca era dupa mine, sigur nu s-ar fi imbracat singura.
De mancat, mananca singura de la 1 an si 2 luni. Va dati seama ca acasa ii dadeam eu sa manance - sa nu dea pe ea, sa nu dea afara, sa nu arunce pe pereti.... Noroc cu gradinita, ca tot eu i-as fi bagat azi in gura.
La fel cu olita si cu multe, multe altele, pentru care sunt recunoascatoare gradinitei.
O situatie - de dinainte de a fi insarcinata prima data, m-am gandit ca nu voi putea niciodata sa imi lovesc copilul. Ei bine, am mai facut-o. "Discret", asa, daca poti spune asta despre o palma la fund. Nu am lovit-o insa si nici nu as putea vreodata sa imi lovesc copilul peste fata (am lovit-o o singura data din greseala pe Eliza si m-a durut sufletul cumplit!), sa il trag de par sau de urechi, sa il lovesc cu bete sau cu curea.... Brrr, ma ingrozesc numai cand ma gandesc.
Totusi, am vazut recent in casa unor cunostinte astfel de scene, in care copilul era batut de mama, certat de tata, amenintat cu pedepse, pedepsit chiar. La 2 zile, copilul o incaseaza. Uneori, de mai multe ori pe zi. M-am facut mica si am vrut sa dispar. Eliza le-a spus "Mama mea nu ma bate daca plang" pentru ca daca copilul plangea, era batut si mai tare ca sa taca.
Ma infior si cand imi amintesc si vreau sa nu mai fiu niciodata astfel de martor fara voie ![]()
Anca
15+
Biribu spune:
buna fete burticoase!
eu ma stresez deja ca se apropie ziua fetei, doamne' face puiul meu un an
!!!
decizii grele ce sa fac si cum sa fac, cred ca trebuie sa organizez o intilneala cu nasii si nu pot sa zic ca ma roade cheful prea tare, dar tre sa respectam traditia se pare. nasii nostrii si ai fetei au o fetita de 7 ani, o rautate ce nu s-a vazut, de fiecare data a trebuit sa stau cu ochii pe ea ca pe butelie, o zgirie si ciupeste pe asta mica cind are ocazia, si zau ca nu mi se pare normal, la virsta asta eu zic ca ar trebui sa inteleaga, iar maica-sa nu ia cinestie ce atitudine, cica lasa, ca e copil si ea si e geloasa
...
apropo de discutia initiata de vicky de acord cu tine, si eu cred ca daca nu le impui niste limite clare de mici ajung imposibili, nu te mai poti intelege cu ei mai tirziu.
de acord si cu tine mona, fiecare copil e altfel si chiar nu poti sa le modifici personalitatea, dar eu ma astept de la nasii nostrii si de la alti prieteni de care mai povesteam ca macar sa faca un efort, sa ii vad ca le fac odata o observatie, cum spui si tu, sa inteleaga totusi de o pedeapsa si de autoritatea parintilor. ma rog ar fi multe de spus...
camy felicitari pt casa noua, sa o stapiniti sanatosi! e asa de placut sa te vezi la casa ta... si gata ai scapat si de socrii, nu?
mada pat etajat mie mi se pare cam devreme, fata ta e inca mica, pina pe la 3 ani cred ca e periculos, gindeste-te ca noaptea daca vrea sa se dea jos are toate sansele sa plonjeze de acolo chit ca ziua se descurca.
planul meu e sa tin bb mic cu noi pina pe la 2-3 luni, in functie de mesele de noapte. la Anna cind a ajuns la o singura masa de noapte, pe la 3 luni cred, am mutat-o la ea in camera, si am fost f multumita ca a dormit mult mai bine acolo. cind sunt linga tine in camera chiar daca in patutul lor separat te simt ceva de groaza, de cite ori te intorci in pat tresar, si mai le miroase cred si a lapte ( daca alaptezi evident) si dorm mult mai superficial. la ea nu mai stiam ca am copil noaptea, se trezea odata pt papa si somnic din nou pina dimineata, de ne duceam noi sa vedem ca respira...
sfatul meu pt toate mamicile e asta, daca aveti posibilitatea sa-i puneti in alta camera nu ezitati sa o faceti! noi avem bb-monitor, il folosim si acum cu succes si auzi tot. am prietene ai caror copii si la 5-6 ani tot cu ele in pat dorm si eu nu as putea suporta treaba asta, fara gluma, m-as duce cu capul. nu cred ca e bine nici pt ei, e important de mici sa-si formeze un regim de somn sanatos, sa nu depinda de cineva sa-i gidile toata noaptea.
caprioara tu ai putea totusi sa consulti un arhitect sa iti dea ceva idei, aici sunt tot felul de home improvement shows si tin minte odata am vazut ceva de genul asta, aveau doi copii de virste diferite si era musai sa imparta o camera, le-a proiectat un fel de glaswand (habar n-am cum se scrie), si avea fiecare teritoriul lui separat, bine si camera era mare, oricum e o idee.
dianamirela uelcome bac!
16+
Mami de Anna (5.02.2007)
anaxena spune:
imi e sete!!!afara e barrr -frig- ger si nu ma mai imbrac sa cobor!!!ce rau e cand nu ai sotul acasa ca sa-l chinui(e plecat in Franta)!!iar apa de la robinet nu beau nici batuta!!
Ana-Maria
17+
am o
MARIA!!!AMR 23sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe
narcisa.s spune:
Ella81it dupa caruciorul ala , Chicco full option ma tot uit si eu.Azi a mers mami la reprezentanta si a vazut ca e cam ...20 milioane (nu stiu cum e in RON)...cred ca 2,000 RON - scuuuump...Dupa caruciorul albastru mai asteapta pana saptamana vitoare, poate mai vine vreo burtica alaturi de tine
Monalac, eu nu am trecut prin ce ai trecut tu in copilarie dar cred ca ai avut multe de tras!!Oricum ar fii, ma gandesc ca noi niciodata nu vom putea face pentru parinti ce au facut ei pentru noi - ne-au dat viatza.Oricum, ma gandesc ca te-a afectat foarte tare si este de inteles de ce nu vrei sa il lasi pe Cris cu ei
Loredana, Violeta29, Mobiq, Monica, Eduard felicitari, sa fiti sanatoase si sa va dea Dumnezeu bb-i sanatosi, frumosi si inteligenti
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa 12+
danangie spune:
BIRIBU iti multumesc mult pentru cuvintele de incurajare. Eram sigura ca ai sa-mi raspunzi. De altfel, multumesc tuturor fetelor care au avut o vorba buna pentru mine, ca m-au incurajat. BI am sa stau linistita....si mie mi s-a parut deplasat ca mi-a vorbit despre asta acum.....daca tot zicea ca e prea devreme sa vorbim de placenta praevia. Sa ma ajute D-zeu.
mult asteptat
ancadragoman spune:
Dana esti bine?Ca nu am apucat sa citesc din urma
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/shared?p=4b8052e7751d7af3c4b841&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
madina71 spune:
Sybille, ma bucur ca esti bine!
Mikycris, nu mai dai nici un semn de viata?
Dar Map, ce-o mai fi facand ca nu a mai scris de muuuult!
13+ si Adrian
(20.01.2007)