Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
Te inteleg dar daca te gandesti prea mult sa nu suferi Doamne fereste vreo depresie ca atunci este mai rau.Da-i biberon cateva zile cat se mai vindeca sanii si pe urma revi la alaptat
anca de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/shared?p=4b8052e7751d7af3c4b841&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by ancadragoman
Na ca suntem pe prima pagina
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1294
Felicitari!
![](cool.gif)
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Fetelor sunt daramata...
Prietena mea s-a internat cu fetita.Facea febra mare fara nici un motiv aparent.I-au facut zeci de analize si teste si i-a iesit VSH-ul f mare,cica are un fond infectios undeva in organism,nu se stie unde.Asteapta rezultatul la niste analize si in fct de asta i se va face si analiza maduvei. E posibil cica sa aiba cancer sau leucemie.
Doamne fereste...Si nu are micuta decat 1 an si 2 luni.
Ma rog la Dumnezeu sa aiba grija de micuta!
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Vasari spune:
Miha, sper din tot sufletul sa fie bine! Nu am cuvinte cand aud asa ceva...
Adina], eu am facut doar la 3-4 mese biberon si am urmat exact instructiunile de pe cutia de lapte praf:
- am sterilizat inainte prin fierbere tot... biberon si suzeta
- am fiert apa si am racit-o pana la o temperatura rezonabila, am testat-o inainte sa-i dau sa pape
- am preparat laptele praf cu 2/3 din apa
- dupa ce am agitat biberonul (in pozitie inclinata) am completat cu restul de apa
In final laptele ar trebui sa aibe cam 37 grade.
Sper sa reusesti sa alternezi totusi formula cu alaptatul si in cele din urma sa revii la alaptat exclusiv. Iti tin pumnii sa stii.
Alina si Maria - 3 NOV 2007
![](images/user_woman.png)
dany26 spune:
adra si gabitz mersi din nou!!!!!!!!!
azi a facut kk dar f f tare si f putinsi cu termom.
desi i-am dat si ieri si azi 20 ml ceai musetel cu zahart cum mi-a zis dr
COMOARA NOASTRA ANDREI!!!
14 Noiembrie 2007
pufulet74 spune:
Adina, ai grija de tine, pina la urma e mai important ca Floris sa aiba o mamica sanatoasa si linistita decit cit te chinui asa de mult ... si dragostea unei mame e infinita si se manifesta intr-o multime de moduri ....
Cum zicea si Ancutza, daca incerci sa ii dai un pic de lapte praf si poate sa alaptezi mai rar, pina iti revii nu ar fi un ajutor ... ?
Ca atunci ai putea relua alaptatul dupa aceea.
Ufff, suntem alaturi de tine ...
Noi raportam vizita la ecografie de sold facuta, suntem baietei sanatosi, e dezvoltat la 2 luni ca un bebe de 3 luni asa ca suntem fericiti.
A fost simpatic piticul, se uita tare strimbat la ce se intimpla pe acolo, l-au dat si cu gel si s-a strimbat si mai tare si mai ales nu l-au lasat sa se intoarca si sa zimbeasca cum vroia el ... chh... ce medic nasol si asta o fi zis piticutul meu :)
------------------------
Flory de
Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
adina, citeste instructiunile de pe cutia de lapte praf. acolo scrie tot ce ai nevoie. iti dai seama dupa o zi doua care va fi programul lui bebe la papa.
in primul rand pui apa fiarta si racita apoi masura de lapte praf, daca faci invers va iesi prea concentrat. masurile scrie pe cutie.
sincer mir nu mi-a placut deloc sa alaptez......a fost mai mult un chin cele 2 sapt in care am alaptat!!
intre mese sa fie minim 2 ore pauza!! laptele praf se digera mai greu si tine mai mult de foame!! daca ii dai lapte praf sa ii dai si ceiuc.
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
sanduta spune:
Noi suntem mai bine acum cu colicele, insa si schimbat programul de dormit. Acum noaptea de la 11 sau 11,30 doarme pana la 4 cand introducem suzeta si mai trage un pui de somn pana la 5. Eu cred ca e destul de bine pentru el. Sunt o mamica bucuroasa :))) ca am un flacau asa de cuminte.
Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
anacami spune:
Buna,
Adina, sa nu te invinovatesti,pentru ca ai facut tot ce este omeneste posibil.Ia o pauza de cateva zile, sa le dai sanilor timp sa se refaca cat de cat,dupa aceea poti sa mai incerci incet-incet.Gandeste-te ca sanul este f. sensibil,se pot produce leziuni serioase care, Doamne Fereste, iti pot da necazuri mai mari.
Eu l-am alaptat pe Sebastian 7-8 luni, a fost o perioada grea pt. ca m-am chinuit destul de mult cu producerea lapticului;nu a fost neplacut sa-l alaptez,dar nici o placere;stiam doa ca este bine pt. el.
Acum sper sa nu ma judecati pt. ce voi spune in continuare,dar este parerea mea.Principale beneficii pe care le vad fata de copiii hraniti artificial ar fi anticorpii si faptul ca "formula" laptelui matern este specifica oamenilor,deci lapticul de la san poate fi procesat cel mi bine si mai usor de corpul uman in comparatie cu formulele artificiale.
Chestia cu dragostea si afectiunea mai profunda sa fim seriosi,legaturi puternice se pot lega si fara,trebuie sa fim alaturi de ei sa le oferim confortul afectiv,material si protectie tot timpul.
Chestia cu desteptaciunea iar n-o cred...
Stiu ca iti este greu,dar-cum au spus si celelalte fete- trebuie sa te gandesti si la tine,si la toti ceilalti-au nevoie de o mamica si de o sotie sanatoasa fizic si psihic. pentru o mamica luptatore!
Ref. la laptele praf, cum spune si BB, ai pe cutie toate instructiunile.Lui Sebastian i-am dat Humana de pe la 7 luni si ceva pana pe la 1.8 ani (varsta la care a inceput sa vorbeasca, am scapat de biberon, de suzeta si de scutec ).Am incercat si cu altele,dar pe asta l-a acceptat cel mai bine si il bea cu nesat...Eu stiam (sau cel putin asa se lauda..) ca este cea mai buna formula si cea mai apropiata de cea a laptelui matern. Milumil de la Milupa este cam gras, multi copii se ingrasa repede de la el..De Nan nu stiu,dar lui Sebi nu ii placea cine stie ce..
Daca folosesti apa plata pt. reconstituirea laptelui din praf, apa plata nu se fierbe.
La cealalta odisee, fetele care i-au hranit cu formula mai de mici (cand mesele sunt mai dese) s-au dotat cu sterilizator,incalzitor si un nr. suficient de biberoane astfel incat sa nu sterilizeze la fiecare masa,ci cam o data pe zi.
Noaptea aveau incalzitoare la capatul patului care mentineau biberoane cu apa la temp. necesara,astfel incat se trezeau luau biberonul cu apa deja incalzita emp. optima, puneau www.avent.philips.com/en_GB/products/SCF135_06.asp" target="_blank">doza de lapte ,agitau si gata laptele...
Stefania, ce greutate are acum Stefania jr.? daca spuneai ca a luat f. mult, de aceea tot ce este probabil sa fi asimilat f. bine si sa elimine mai putin
Miha,sper sa nu se confirme banuiala! daca Doamne-fereste se intampla cei mai rau,trebuie sa fii alaturi de ea cum poti mai bine- conteaza enorm macar o vorba buna si un strop de optimism- chiar se pot intampla minuni, cunosc cazuri reale printre prieteni...
Camelia, Sebastian si Stefania
sanduta spune:
Va rog sa ne treceti si pe noi pe lista: Cezar Rares din 24 noiembrie 2007, scor 8 greutate 3,700 si 55 cm lungime, nastere normala la 38 de saptamani.
Sanda si voinicul ei, Cezar Rares