Multivitamine-sa luam??
Raspunsuri - Pagina 3
aiamoni spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ciuf, cum o sa-ti sar in cap! Probabil chiar ai dreptate, sa stii ca eu n-am renuntat la piine niciodata (chiar daca maninc putina si neagra), si maninc si proteine. Grasimile sunt mai reduse (exceptind pe alea din dulciuri
).
Cred ca voi incerca sa maninc o dieta mai echilibrata (e greu tare mai ales acum iarna, sunt tot felul de legume si fructe la magazin dar in afara de mere si uneori portocale restul n-au chiar nici un gust!)si poate voi lua niste pastile de magneziu si zinc. Cred ca chestia cu pofta de mincare depinde de organism, de vreme ce exista exemple in ambele sensuri, dar chiar acum cind vreau sa slabesc nu prea as risca sa pun citeva kg.Inca odata, mii de multumiri!
angelinajoli spune:
Noi luam zilnic:calciu,magneziu,zinc si bierhefe(drojdie de bere)care contine foarte multe vit. si minerale.Fructe mancam aproape in fiecare zi,si chiar ma simt destul de plina de energie.

danamiha spune:
aiamoni, asa este, depinde de organism, de ex. eu mereu tin dieta, adica pe cat posibil fara dulciuri, carne la gril, deloc grasimi, lapte, branza, iaurt 0%, etc.Si asta pt a ma mentine, in schimb vecina mea mananca untura, slanina, totul cu sosuri, ii place enorm pielea de pe pui, o paine alba pe zi si nu depune un gram. Ea la ambele sarcini a pus 7 kg.Ea cred ca ar putea lua la vitamine fara probleme.
Daca iti faci analizele si ai mari carente de vitamine, in aceasta situatie mi se pare normal sa iei ceva, dar numai asa, preventiv...
Oricum tu stii cum e mai bine, sa ai grija de tine si nu uita, sambata e ziua de dulciuri a ta! Stii, am aici o prietena, tot americanca,are 51 de ani, 1,62cm si 53-55kg. Mi-a spus ca mananca dulciuri o data pe saptamana, cand se uita la un film cu sotul ei si in acest mod reuseste sa dea jos ceea ce a pus de ex de sarbatori cand a avut multi musafiri din State.
aiamoni spune:
Da, asa zic si eu, depinde de organism. Cunosc insa si citeva cazuri care pina pe la 35 de ani mincau pe rupte si erau slabi, dupa care brusc au inceput sa se ingrase. Depinde.
Danamiha, sa fii tu sanatoasa, o zi m-a tinut planul meu maret fara dulciuri!! 
Dupa aia...zilnic. Acum de exemplu a adus seful la serviciu mai multe cutii de "grisine" umplute cu crema de ciocolata, nu stiu cum le zice...ma tot uit la ele si inghit in sec, e greu ca sunt chiar sub nasul meu, gratis...of, of!
denisabia spune:
aiamoni daca vrei mai multa energie , fa sport , plimbari in aer liber.Incearca sa mananci cat mai sanatos , asta insemnand sa alegi alimentele care iti priesc , cu cat mai putine E-uri si mai putine calorii de ce nu.Intotdeauna exista alternative cu un continut caloric redus.Cea mai importanta e mancarea gatita.Si eu mare grija de silueta si reusesc sa ma mentin , chiar daca mananc si dulciuri , dar facute in casa.Fiecare avem slabiciuni , nu e bine sa te abtii.
Anul trecut am invatat printre altele despre vitamine.M-am convins ca ele isi gasesc utilitatea , cand organismul are carente sau nu asimileaza suficient.Este foarte greu sa aduci aportul necesar fiecarei vitamine .Sfatul meu este daca chiar vrei sa ai grija de sanatate , cere-i doctoritei care te tot bate la cap cu ele
, sa-ti dea un set complet de analize.In urma lui decizi daca ai nevoie de suplimente.
Eu iau vit C si complex de B-uri ma simt excelent , n-am racit deloc din toamna ,si pentru alte probleme.Inainte am studiat foarte bine in ce afectiuni se recomanda , daca vorbim de anemie e posibil sa-ti dea o pofta mai mare de mancare.Nu pui cateva kilograme de la ele , mai degraba de la intravenoase.Mare grija la durata perioadei de administrare , dozaj.
dana_e spune:
aiamoni - referitor la pofta de dulce - sotului meu, mare amator mai ales in momente de stress, i-a ajutat mult o cura de crom. repetat si verificat si pe niste prieteni. de citeva ori pe an nu strica.
in rest, am observat ca ma ajuta sa am mai multa energie capsule cu omega 3. depinde insa si de marca, cele de la doppel-herz mi-au facut bine insa cele de la tischon parca erau apa de ploaie. ori erau facute special pt export in zone mai......
sau lecitina, dar la asta am observat ca trebuie atentie la dozaj, 1200 mg pe zi era prea mult pentru mine si incepeam sa am insomnii si sa fiu ca un titirez care se agita aiurea ziua
. idem sotul. 500 mg, eventual in 2 doze pe zi, a fost numa' bine.
de ingrasare nu stiu ce sa zic, nu am observat vreun efect de la astea de mai sus.
asta e experienta personala si a citorva persoane din jur, nu pretind sa fie general valabila :)
ciuf spune:
Aiamoni, daca vrei dulciuri renunta la altele. Daca esti o persoana foarte activa, atunci poti manca mai multe calorii. Insa daca nu prea arzi ceea ce consumi, pai atunci surplusul se depune sub forma de grasime.
In mare, pentru a-ti mentine o greutate trebuie sa ai o egalitate intre consumul de mancare si consumul de energie. Adica mananci exact cate calorii iti trebuie pentru miscarea care o vei face, atunci iti mentii greutatea.
Daca mananci mai multe calorii decat arzi, te faci pufoasa.
Daca mananci mai putine calorii decat arzi, rezulta ca slabesti.
Eu mananc mai multe dulciuri cand invat.
In rest, ma cam tin departe de ele. Sa fiu sincera nici macar nu cumpar ca stiu ca e tentatia mare si pentru mine si pentru copii (pe ei ii feresc mult de dulciuri).
Insa daca nu rezist in fata unei ciocolate, atunci musai ca in ziua respectiva sa ma duc la patinaj sau fitness ca sa ard surplusul de calorii.
Si, intr-adevar, rata metabolismului scade cu inaintarea in varsta.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
aiamoni spune:
Cu crom am incercat citeva zile, n-a mers. Sau ar fi trebuit sa mai am rabdare, ca nu se vede imedat rezultatul? Ma tem ca de multe ori maninc dulciuri din obisnuinta, fiidca stiu ca-mi plac, deci chiar daca nu mor neaparat de pofta stiu ca asa sunt eu, maninc dulciuri, si deci mai ales daca sunt la indemina (la servicu, ca acasa nu prea tin) pun mina si iau, pur si simplu. Pentru asta nu ajuta cromul, ci creierul (daca il ai
).
Theiuta spune:
quote:
Originally posted by crys3000
Theiuta - cum iei uleiul de catina si pentru ce este bun, mai exact?
GABRIELA - mamica de bebe CRISTIAN-ANDREI 27.iulie.2006
http://photos.yahoo.com/gabriela_ionita2000
Iata:http://www.naturaplant.ro/produse/604/Ulei_de_catina_(Hofigal)
Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!
crys3000 spune:
Theiuta - multumesc mult pentru informatie.Este excelent mai ales ca eu am si afectiune oculara si probleme cu ficatul.