In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 11-a)
Raspunsuri - Pagina 11
alexxia spune:
Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi
Ce declaratie de credinta ! Orice vrei Tu ca eu sa am , este ceea ce imi doresc.
In unele zile farfuria da pe deasupra. Dumnezeu tot ne da bucate, iar noi le savuram. O promovare. Un privilegiu. O prietenie. Un dar. O viata de har. O eternitate de bucurie.
Sunt momente cand suntem uimiti de bunatatea Lui Dumnezeu :
“Tu îmi întinzi masa în fa#355;a potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, #351;i paharul meu este plin de d#259; peste el” Ps 23:5
Si apoi sunt acele zile cand, ei bine, cand trebuie sa mancam brocoli. Painea noastra cea de toate zilele poate fi reprezentata de lacrimi sau durere sau disciplina. Portia noastra poate include adversitate, la fel de bine ca si oportunitate.
Acest verset l-am avut in minte si seara trecuta la timpul devotational de familie. Mi-am chemat fetele la masa si am pus in fata fiecareia cate o farfurie, iar in mijlocul mesei am pus un platou cu ceva fructe, legume crude si cateva prajituri.
“In fiecare zi “ le-am explicat “ Dumnezeu prepara pentru noi o farfurie cu experiente. Ce v-ar place cel mai mult sa aveti pe farfurie ?”
Raspunsul a fost simplu. Fata cea mare a pus pe farfuria ei trei prajituri. Unele zile chiar sunt asa. Unele zile sunt “zile de ciocolata”. Multe insa nu-s. Uneori pe farfuria noastra nu gasim nimic decat legume – o jumatate de ceapa, cateva bucati de telina si morcovi . In mod evident Dumnezeu stie ca avem nevoie de ceva putere si , este adevarat ca portia s-ar putea sa fie greu de inghitit, dar oare nu este pentru binele nostru ? In majoritarea zilelor avem cate putin din fiecare. Legume , care sunt sanatoase, dar nu tocmai gustoase. Fructe , care sunt mai bune la gust si ne plac. Si chiar prajituri care aduc foarte putin pentru nutritie, dar fac foarte mult pentru atitudine.
Toate sunt importante si toate sunt de la Dumnezeu.
Data viitoare cand pe farfuria ta va fi mai mult brocolii decat placinta cu mere, adu-ti aminte cine a preparat masa. Si data viitoare cand pe farfuria ta se gaseste ceva greu de inghitit, vorbeste despre asta cu Dumnezeu. Domnul Isus a facut-o. In gradina Ghetimani s-a rugat : "Tat#259;, dac#259; este cu putin#355;#259;, dep#259;rteaz#259; de la Mine paharul acesta! Totu#351;i nu cum voiesc Eu, ci cum voie#351;ti Tu." Matei 26:39
Pana si Domnul Isus a primit o portie care I s-a parut prea grea de inghitit. Dar cu ajutorul Lui Dumnezeu a reusit. Si cu ajutorul Lui Dumnezeu si tu vei reusi.
( dupa Max Lucado )
Arhistefy spune:
"Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul" (Psalmul 118:24)
Trei dintre cele mai mari greseli pe care le putem face sunt:
1) Sa tanjim dupa ziua de ieri. Trebuie sa invatam din trecut, dar nu sa il incununam cu o aura. Biblia spune: a) "Nu zice: "Cum se face ca zilele de mai inainte erau mai bune decat acestea?" Caci nu din intelepciune intrebi asa" (Eclesiastul 7:10); b) "Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte, si nu va mai uitati la cele vechi! Iata, voi face ceva nou, si-i gata sa se intample: sa nu-l cunoasteti voi oare?" (Isaia 43:18-19).
2) Sa tanjim dupa persoana potrivita. E mai bine sa doresti ceea ce nu ai decat sa ai ceea ce nu-ti doresti. Poti ajunge ca femeia care a spus: "Nu am stiut niciodata ce era fericirea adevarata pana cand nu m-am maritat cu sotul meu; acum este prea tarziu!" Doi oameni disfunctionali nu formeaza de regula un cuplu fericit. Cand esti de unul singur macar stii cu cine ai de-a face. Dumnezeu stie de ce ai nevoie mai bine decat tine si "Domnul.. nu lipseste de nici un bine pe cei ce duc o viata fara prihana" (Psalmul 84:11). In loc sa gasesti persoana potrivita, lupta-te sa devii un om mai bun!
3) Sa tanjim dupa o destinatie viitoare. Este o greseala sa crezi ca atunci cand ajungi intr-un anumit loc vei fi fericit; ca atunci cand ajungi la pensie vei face calatoria mult visata sau iti vei atinge un ideal. Nu, cele mai fericite clipe se gasesc pe parcurs, nu la sfarsitul calatoriei. Cand este vorba de traire nu poti modifica ce spune Scriptura; "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul: sa ne bucuram si sa ne veselim in ea!"
zepellina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Arhistefy "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul" (Psalmul 118:24) Trei dintre cele mai mari greseli pe care le putem face sunt: 1) Sa tanjim dupa ziua de ieri. Trebuie sa invatam din trecut, dar nu sa il incununam cu o aura. Biblia spune: a) "Nu zice: "Cum se face ca zilele de mai inainte erau mai bune decat acestea?" Caci nu din intelepciune intrebi asa" (Eclesiastul 7:10); b) "Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte, si nu va mai uitati la cele vechi! Iata, voi face ceva nou, si-i gata sa se intample: sa nu-l cunoasteti voi oare?" (Isaia 43:18-19). 2) Sa tanjim dupa persoana potrivita. E mai bine sa doresti ceea ce nu ai decat sa ai ceea ce nu-ti doresti. Poti ajunge ca femeia care a spus: "Nu am stiut niciodata ce era fericirea adevarata pana cand nu m-am maritat cu sotul meu; acum este prea tarziu!" Doi oameni disfunctionali nu formeaza de regula un cuplu fericit. Cand esti de unul singur macar stii cu cine ai de-a face. Dumnezeu stie de ce ai nevoie mai bine decat tine si "Domnul.. nu lipseste de nici un bine pe cei ce duc o viata fara prihana" (Psalmul 84:11). In loc sa gasesti persoana potrivita, lupta-te sa devii un om mai bun! 3) Sa tanjim dupa o destinatie viitoare. Este o greseala sa crezi ca atunci cand ajungi intr-un anumit loc vei fi fericit; ca atunci cand ajungi la pensie vei face calatoria mult visata sau iti vei atinge un ideal. Nu, cele mai fericite clipe se gasesc pe parcurs, nu la sfarsitul calatoriei. Cand este vorba de traire nu poti modifica ce spune Scriptura; "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul: sa ne bucuram si sa ne veselim in ea!" La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine. Cu drag, Mihaela |
Arhistefy spune:
"Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau" (Romani 8:28)
Cand ne aflam in postura de a avea mai multe intrebari decat raspunsuri, este nevoie de credinta pentru a accepta ca "toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu". Ceea ce noi consideram experiente irosite ne pot zidi increderea si pot constitui resurse nepretuite de cunoastere cand ne hotaram sa invatam din ele. In caz contrar, acestea vor continua sa se intample pana cand o vom face. Iudeii au mers in cerc timp de 40 de ani pana sa se hotarasca in acest sens. Sa nu lasam ca acest lucru sa ni se intample si noua.
Cand devenim prea comozi, Dumnezeu misca lucrurile. Mama vultur isi invata puisorii sa zboare facandu-le cuibul atat de incomod incat sunt obligati sa zboare. Apoi sunt impinsi de pe marginea unei stanci. Iti poti imagina ce e in inima lor: "Mama mea sa faca una ca asta?" Cine esti si unde te afli in acest moment a fost stabilit de divinitate. In intelepciunea Sa, Dumnezeu stie ca ai nevoie de provocarea anumitor situatii pentru a te maturiza si a te pune la incercare. Munca pe care urasti sa o faci in fiecare zi iti dezvolta capacitatile si simtul responsabilitatii. Oamenii care te exploateaza de fapt te fac sa te asemeni mai mult cu Hristos. Pavel spune: "in El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere" (Efeseni 1:7-8). Asa ca in loc sa-L rogi sa schimbe lucrurile, multumeste-I pentru aceasta experienta si pentru lectiile pe care le inveti. Si daca nu-ti dai seama care sunt acele lectii, roaga-te. Iacov a spus: "Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu" (Iacov 1:5). Cand vei face lucrul acesta, vei descoperi ca totul face parte din planul lui Dumnezeu...
Arhistefy spune:
"Sa pastrezi credinta si un cuget curat.." (1 Timotei 1:19)
Pavel ii scrie lui Timotei: "Porunca pe care ti-o dau, fiule Timotei, dupa proorociile facute mai inainte despre tine, este ca, prin ele sa te lupti lupta cea buna, si sa pastrezi credinta si un cuget curat pe care unii l-au pierdut, si au cazut din credinta. Din numarul lor sunt Imeneu si Alexandru" (1 Timotei 1:18-20). Ce stim noi despre Imeneu si Alexandru? Nu mare lucru. Dar ceea ce stim ne trezeste. Pentru ca nu au reusit sa dezvolte, sa pastreze si sa traiasca cu o constiinta bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu, ei au ajuns sa cada de la credinta. Ce imagine: un vas ce navigheaza pe mare este zdrobit de stanci pentru ca s-a abatut de la traseu. Zicala: "Lasa constiinta sa te ghideze" mai are nevoie de o adaugire: "Atata timp cat constiinta ta este bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu". Cand dorim sa facem voia noastra proprie si sa mergem pe calea noastra, avem tendinta sa ne justificam spunand: "Daca ma simt bine, cum poate fi ceva gresit?" Trebuie sa intelegi un lucru: daca Cuvantul lui Dumnezeu spune ca ceva este gresit, este gresit; indiferent cat de bine te simti! Constiinta ta trebuie sa se alinieze la adevarul neschimbator al Scripturii. Cand ultimul arbitru al alegerilor si faptelor tale este "sentimentul", valurile ispitei, compromisul si confortul te vor face sa te abati de pe cale si vei ajunge sa cazi. Apostolul Ioan ne da un motiv important pentru a ne pastra constiinta curata: "daca nu ne osandeste inima noastra, avem indrazneala la Dumnezeu. Si orice vom cere, vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui, si facem ce este placut inaintea Lui" (1 Ioan 3:21-22).
Alex2 spune:
Te rog, Tata,
Te rog, inveleste-mi sufletul
cu iubire.
Iarta-mi rautatea si ura
si-ntareste-ma cu turte
de uitare
a greselilor gresitilor mei.
Striveste Tu orice rautate
inainte de a fi rostita,
da putere picioarelor sa alerge
la cel bolnav,
da mainii alinare
si limbii dulceata.
Doamne, stau ca o cana goala
gata sa fie zdrobita
de armata raului
marsaluinda spre mine.
Umple-o cu diamantul rabdarii
intareste-o cu platosa neprihanirii,
fa-o mai tare ca moartea
si pune-n ea uleiul iubirii.
Doamne,
roaga-Te Tu
si implineste-Te-n
mine.
Alexandru, tati de 3 copii perfecti
(un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer)
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Arhistefy spune:
"Astazi Domnul te va da in mainile mele, te voi dobori" (1 Samuel 17:46)
Nu este vorba despre marimea armatei in lupta, ci despre calibrul luptei din armata. David nu avea gradul militar necesar, pregatirea sau echipamentul, dar avea atitudinea de invingator. Nivelul asteptarilor sale a fost atat de mare incat "a alergat pe campul de bataie inaintea Filisteanului" (1 Samuel 17:48). In timp ce Saul si soldatii sai se ascundeau, David alerga in intampinarea provocarii. Care este legatura cu marile sperante? Nu discutam de credinta in propria noastra capacitate, ci in Cel ce "poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi" (Efeseni 3:20).
Martin Seligman, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania, in decursul cercetarilor sale a descoperit ca agentii de vanzari care s-au asteptat la succes au vandut de doua ori mai mult decat cei care nu se asteptau. Cercetatorii au descoperit ca exista o mai mare corelatie intre increderea in sine si realizari decat intre inteligenta si realizari. Dumnezeul care locuieste in tine este limitat doar de un lucru: de incapacitatea sau lipsa disponibilitatii tale de a crede in tine insuti. Cu cat crezi mai mult in tine insuti, cu atat mai multe vei realiza. Iar daca crezi si ai in continuare asteptari, intr-o zi vei ajunge sa faci ceea ce odata ai considerat imposibil. De ce? Fiindca "la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta" (Matei 19:26). Se spune ca daca Michelangelo si-ar fi consultat indoielile sau criticii sai, ar fi pictat podeaua Capelei Sixtine, nu tavanul, iar lucrarea sa nu ar mai fi admirata. Adevarul este ca marile rezultate incep cu mari sperante...
ionella3003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alex2 Te rog, Tata, Te rog, inveleste-mi sufletul cu iubire. Iarta-mi rautatea si ura si-ntareste-ma cu turte de uitare a greselilor gresitilor mei. Striveste Tu orice rautate inainte de a fi rostita, da putere picioarelor sa alerge la cel bolnav, da mainii alinare si limbii dulceata. Doamne, stau ca o cana goala gata sa fie zdrobita de armata raului marsaluinda spre mine. Umple-o cu diamantul rabdarii intareste-o cu platosa neprihanirii, fa-o mai tare ca moartea si pune-n ea uleiul iubirii. Doamne, roaga-Te Tu si implineste-Te-n mine. Alexandru, tati de 3 copii perfecti (un baietel nazdravan, o fetita mica luptatoare, si un ingeras in cer) _ Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand... |
Alexandru... e minunata rugaciunea aceasta, multumim ca ai vrut sa ne-o impartasesti!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...
Arhistefy spune:
"Credinta ta te-a mantuit" (Luca 17:19)
Luca scrie: "L-au intampinat zece leprosi. Ei au stat departe, si-au ridicat glasul, si au zis: "Isuse, invatatorule, ai mila de noi!" Cand i-a vazut Isus, le-a zis: "Duceti-va si aratati-va preotilor!" Si pe cand se duceau, au fost curatiti. Unul din ei.. s-a intors, slavind pe Dumnezeu cu glas tare.. Isus a luat cuvantul si a zis: "Oare n-au fost curatiti toti cei zece? Dar ceilalti noua, unde sunt?.. Apoi i-a zis: "Scoala-te si pleaca; credinta ta te-a mantuit" (Luca 17:12-19). Putem remarca trei lucruri in aceasta povestire:
1) Cand lumea te respinge, incepi sa crezi ca si Dumnezeu te respinge. Datorita problemei lor, acesti oameni au fost respinsi de societate. Cand L-au intalnit pe Hristos s-au asteptat cam la acelasi lucru. Dar Biblia spune: "Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi" (Iacov 4:8). Asa ca vino si adu-ti problemele la El. El este singurul care ti le poate rezolva.
2) Continua sa perseverezi. Citim: "pe cand se duceau au fost curatiti". Uneori schimbarea se produce rapid, dar alteori ea apare lent, pas cu pas. Tu nu stii exact care miscare iti va aduce reusita, asa ca trebuie sa pasesti in continuare prin credinta. Inainte ca un lepros sa fie reprimit in societate, preotul trebuia sa-l declare "curat". Ce minunat; Isus a vazut schimbarea din acesti oameni inainte ca aceasta macar sa se produca. Si aceasta fiindca El are puterea de a o face sa se intample. Asa ca mergi in continuare!
3) Multumirea si lauda sunt foarte importante pentru Dumnezeu. Aceasta povestire ne aminteste cat de repede uitam de bunatatea lui Dumnezeu, cat de mult inseamna laudele noastre pentru El si ca doar unul din zece va trece testul multumirii. Dar acela devine "desavarsit".