Viata in Germania (49)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns livia spune:

noi nu am primit inca cetatenia dar buletinele de vot le-am primit! ciudat,nu?

danaconst...felicitari !!! o sa-ti faci acum si pasaport nemtesc? stii cam cat costa? o sa votezi? cu cine-cu cine?

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Dana, felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Multumesc fetili!
Eu habar n-am cu cine sa votez ca sunt pe linga la politica lor,dar m-as duce la vot ca-s curioasa cum se procedeaza.
Stie cineva care e procedura aici?sa nu am duc sa fac gafe pe acolo.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Si noi am primit buletine de vot

In legatura cu statul acasa...eu sunt aici de doi ani jumate. La luna dupa ce am ajuns aici, am dat fata (avea atunci 2,5 ani) la Tagesmutter si am inceput cursurile de germana.Ne-a uscat de bani toata chestia asta, dar a meritat pentru ca acum vorbesc germana foarte bine). Dupa exact un an am dat testul DaF (la care am luat 18 puncte). Fata a mers de la trei ani la gradinita, eu m-am apucat de o facultate care nu are nici in clin nici in maneca cu calificarea mea de jurist...si apoi a aparut pe lume Henrik.
Acum Henrik are 5,5 luni si eu lucrez de 3 saptamani. Mama sta la mine pana la jumatatea lunii marte si apoi vine soacra-mea care va sta pana in iunie. In iunie Henrik va merge la Tagesmutter si gata.
Eu o duc pe Miru la gradinita si sotul meu o ia.
Sub nici o forma nu as renunta la jobul meu, e obositor, e stresant, ma simt uneori cea mai rea mama din lume, dar acasa simteam ca innebunesc!! Si cred ca se poate si cu job si cu casa, e doar chestie de organizare, si, de ce nu, e nevoie de o familie puternica in spate, care sa te ajute si sa te sustina.
Deci nu disperati, dragele mele, fiti puternice si renuntati putin intr-o parte ca sa puteti castiga in alta parte.
Revenind la job, eu mai am putin si imi dau duhul. Partea buna e ca am slabit 5kg in 3 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Miriluta,

Ma bucur pt tine ca ai gasit solutia cea mai buna pt voi. E un mare ajutor sa ai parintii langa tine la nevoie. Oricum e totusi greu sa faci o alegere fara sa faci unele compromisuri..asta-i viata...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amonar

Miriluta,

Ma bucur pt tine ca ai gasit solutia cea mai buna pt voi. E un mare ajutor sa ai parintii langa tine la nevoie. Oricum e totusi greu sa faci o alegere fara sa faci unele compromisuri..asta-i viata...

Asta e si parerea mea, in viatza trebuie sa faci si compromisuri, cu unele din ele nu e tocmai usor de trait, dar important e ca balanta sa fie mereu favorabila.
La Miruna, nici prin cap nu mi-ar fi trecut cand avea 5,5 luni sa o las cu altcineva si sa merg la munca...acum, la al doilea copil..mi se pare inca un sacrificiu mare, insa nu mai mare decat acela de a sta acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

miriluta, mergi si la facult si lucrezi? uau, felicitari!
Ai zis bine ca e chestie de organizare, dar mai e ceva: tb sa gasesti locul potrivit unde sa faci compromisurile. O situatie care pt cineva e ideala, pt altcineva e o catastrofa. Fiecare are prioritatile lui. Si momentul, adica inainte de a ajunge la limita. Se pare ca tu ai gasit solutia cea mai buna pt voi si pt asta te felicit din toata inima.
Aaa, ai mare dreptate, fara sprijinul sotului nu faci nimic, si pe mine m-a sustinut f mult, si cu copiii si financiar si cu tot ce am vrut sa fac.
In ce domeniu lucrezi?

Apropo de alegeri, la noi au venit cu trandafiri la usa, mi-am amintit de trandafirii lu Iliescu

-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Lucrez la Union Investment Real Estates AG. Sunt doar Assistent dar am un pachet salarial foarte atractiv, munca e foarte interesanta si perspective foarte bune.
La facultate nu am renuntat inca dar nici nu cred ca mai pot continua, in definitiv nu sunt chiar wonder-woman, desi de multe ori asa imi place sa cred. Oricum, am mai spus, lucrez full time si deci sunt plecata de acasa cca 11 ore, asa ca nu e tocmai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Miriluta, acum imi amintesc ca ai scris ca ti-ai gasit job. Apai sa te tii bine si sa ramai la fel de optimista!

-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetelor stiti cumva vreo firma care se ocupa cu picturi murale in casa?As vrea sa ii pictez camera lui Aidan cu scene subacvatice sau cu dinozauri, nu m-am decis inca dar nu stiu cum sa caut....cum se spune asta in germana ca sa caut singura.
Vreau ceva de genul asta
http://ratemyspace.hgtv.com/SNC/ViewItem.aspx?pguid=6db6be3f-1720-4ba3-a081-999042c09b6b&itemguid=d07032e4-bba2-4377-9f36-19d7924b1068

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput