Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-4

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

cortez, un buchet de flori din partea fiecarui elev mi se pare cel mai frumos cadou de 8 Martie.

Oana distractie placuta in vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Oana, frumoase poze! Concediu placut si vasateptam cu poze de la soare:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Si eu vroiam sa rog fetele din Ro sa ne mai povesteasca despre cum e la scoala, ce fac puiutii lor, ce martisoare mestesugesc si ce cadouri pregatesc de 8 Martie.

Oana, frumoase pozele.
Asta zic si iarna frumoasa, cu zapada si temperaturi cu +.

Noi am avut un weekend frumos, ne-am mai odihnit, pacat ca s-a terminat.

Va doresc o sapt. buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onix spune:

Va salut si eu, chiar daca mai rar!
In vacanta am tras chiului pentru ca ne-am bucurat din plin de ski si saniat, la Straja (ne-ar place si noua pe tot felul de partii mai lungi, dar profitam de ce avem aproape).
Acum Alex se straduieste de zor cu temele, care sunt destul de multe zilnic. La romana au facut toate semnele de punctuatie, o gramada de dictari cu ele si scurte texte si dialoguri pe care trebuiau sa le compuna ei, folosind bineinteles semnele adecvate. La matematica sunt la tot felul de exercitii si probleme cu trecere peste ordin la numere cu sute. Invatatoarea face si un fel de cerc de matematica, dupa orele de la scoala, marti cate o ora cu cei mai slabuti, miercurea cu cei care merg bine la matematica. Daca un copil se descurca poate trece dintr-o grupa in cealalta. Totul e neplatit si benevol.
In plus au aparut din nou taxele in avans pentru concursuri Winners, Smart, Cangurul, si cum copilul isi doreste sa mearga la ele, n-am avut ce face si-am platit. Pana merge de placere ma bucur :)
In privinta martisoarelor anul trecut au facut o gramada si le-au vandut bunicilor si taticilor cu 1 leu bucata si din banii obtinuti au facut salata de fructe pentru toata clasa (au si copilasi mai saracuti in clasa).
Multe succese prichindeilor,

Mergi la inceput

Ce mai faceti, fetele ?
Se poate sa avem subiectul pe pag. 2.

Sunteti pe afara, am auzit eu ca in Ro a venit primavara.
Pe aici, nu a ajuns, si nici nu da semne ca ar ajunge.

Ne-am intalnit luni seara cu Antonia si Oana, tare mult ne mai place sa stam de vorba. Antonia vroia sa o opreasca pe Anca, dar Victor a lamurit-o ca 'nu e asa bine sa o ai sora mereu'.

In rest, asteptam vacanta (Victor si noi pe langa).
Am luat bilete la un spectacol 'Disney On Ice', si in timpul sapt. Victor va merge intr-o tabara de zi (seara e acasa).

Asteptam vesti si despre voi,

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ce activitati frumoase aveti Cristina! Cred ca va fi f frumos acel spectacol! Poate poti face poze sa vedem si noi!

Noi......cu scoala, dar sunt multumita ca merge f bine. Au avut o poezie tare aiurea de invatat de ieri pe aazi si, dupa ce aseara pe de o parte suna telefonul ca la gara sa ma intrebe mamicile, daca copii chiar trebuie sa invete acea poezie, pe de alta biziia Bianca, ca e grea poezia, azi a venit acasa si mi-a zis ca, a fost singura carea spus-o fara bilbiileli si careia i-a zis invatatoare "Super", care e echivalentul notei 1.
Aseara, ca sa o mai "motivez" i-am zis ca, dupa ce o invata o inregistrez! Asta a incintat-o mult!

La mate primeste foi extra, pt ca ce au in carte e prea usor si se plictiseste. Asta mi-a zis si invatatoarea sapt. trecuta la discutia personala ca, va avea grija sa-i de-a de lucru extra, ca sa nu se plictiseasca!

In rest, mai sunt 3 sapt. pina la vacanta de Paste, pe care, mai mult o astept eu, decat ea:-)

M-as bucura sa mai scrie si celelalte fete ce fac puiutii lor!

Am sa deschid un capitol nou acum si sper sa apara si celelalte fete!

Antoniei & co vacanta placuta la soare!

Va astept la capitolul 5!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117030

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Andreia, capitolul nu are 20 de pagini?

Noi tot asa, lectii multe. Ieri avea ca tema o pb care era gresita. Saracutza nu intelegea cum sa mearga ea fara tema facuta? I-am spus sa-i spuna d-nei ca e imposibil de facut. Sa verifice. Cifrele nu era bune. In fine, nu e prima pb gresita la mate. Urate rau pb astea. Eu nu stiu sa fi avut asa ceva.

Suntem ocupate cu martisoarele. Si vremea tine cu noi, se simte ca vine primavara. Mai mult pe afara stam. Abia astept sa infloreasca pomi....dar mai e pana atunci....aproape 2 luni...totusi, un gand de primavara:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2184515370063298484mEuPHG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Buna mamici !

Am diparut putin , am unele pb la scoala ,am avut sedinta cu parintii - un fiasco total legat de rezolvarea problemelor semnalate de parinti... Meli ,in fiecare seara in drum spre casa ma bombardeaza cu reclamatii fata de colegii ei, ba ca au creat bisericute ,ba ca au secrete unul fata de altul etc..

Una peste alta cred ca este foarte obosita ,se simte neanteleasa si asta ma deranjeaza teribil.

Aseara am urmarit o emisiune despre sistemul de invatamant din Ro unde punctul de vedere comun al invitatilor a fost categoric: DEZASTRU
Copii nostri primesc o cantitate mare de informatii intr-un termen scurt, nu le mai ramane timp pt. aprofundare iar ce spuneai si tu Anto legat de pb cu enunturi gresite care predomina :acest lucru creeaza in mintea copilului ideea ca un ex. cu grad de dificultate mai mare poate fi gresit si-l lasa deoparte.
Au aratat manualele din Germania iar diferenta este zdrobitoare
Una peste alta ,acum in Ro ,cu sistemul actual riscam sa avem o generatie de copii stresati obligati sa invete materii care nu le vor folosi niciodata ,sa infrunte profesori care isi fac treba de mantuiala sau vin de acasa cu probemele in buzunar si nu pot purta un dialog constuctiv cu elevul.
Ma intriga foarte mult aceasta stare si-mi vine in minte proverbul:
Pestele de la cap se impute.
Iar sperante de imbunatatire ....hmm nu prea vad.

Sa auzim de bine

Alina

a fi om e lucru mare ...

Mergi la inceput

'neata!

Ma bucur ca mai avem vesti de la voi.
April, multumim ptr. flori, mi-ai inseninat ziua, ca este asa de frig aici(-13grade).
Cred ca e o diferenta de 30 grade intre Ro si Canada acum.

Da, si noi am facut martisoare, si am trimis in Ro. Acum asteptam reactiile celor la care am trimis.

Sunt convinsa ca martisoarele facute de 'boboceii' de clasa a -2-a sunt f. frumoase.
Ma bucur ca am scapat de stresul cu cadourile de 8 Martie, aici nu se serbeaza ziua asta.

Cu invatamantul din Ro, va dau dreptate.
Pe noi ne doare sufletul ca ptr a avea o viata mai buna, a trebuit sa plecam peste mari si tari.
Nu e usor ca bunicii sa isi vada nepotii numai pe camera web sau prin poze.

Alina, dar ce anume te nemultumeste la scoala lui Meli ?
Povesteste-ne, ca poate treceti mai usor peste probleme.

O zi buna,

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Pupam toate fetele si toti puiutii. noi suntem bine, facem teme, nu chiar cu drag dar daca trebuie....Au facut ortogramele si chiar le stie, eu nu stiam ca se fac de fapt in clasa a 3a.
Am fost ieri cu Laura la Muzeul Taranului Roman(ca e chiar langa scoala ei) si am luat martisoare. Eu de 1 martie le dau sa duca la scoala si la gradi cate-un martisor iar de 8 martie un buchet de flori invatatoarei si educatoarei iar David le da cate-o floare si celorlalte educatoare cu care e in contact si bucatareselor. La scoala stiu ca iau si un cadou din partea clasei(din fondul clasei) dar mai stiu ca sunt si destule mamici care se simt obligate sa mai ia si personal, eu nu.
Alina, ai mare dreptate cu sistemul nostru de invatamant dar deocamdata asta e.

Mergi la inceput