Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-4

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

helbi, la un lucru sint de acord cu invatatoarea: ai de ce sa fii mindra de Bianca, are niste rezultate exceptionale, cu atit mai meritoriu pentru un copil de emigrant intr-o tara asa de exigenta ca Germania. Si daca nu este perfecta la scoala, sint sigura ca pentru tine este perfecta, si asta conteaza cel mai mult . Sa vezi ce boierie este aici in Quebec la scoala publica, zici ca este facuta numai pentru inapoiati mintali, nu cumva sa ii streseze si sa nu le strice personalitatea , nici vorba de note, comparatii cu altii din clasa, ca parinte nu ai nici cea mai mica idee unde se situeaza copilul tau si nici nu ti se spune. De aceea noi am dus-o la o scoala privata, evident in conditiile in care am putut sa ne permitem, dar nici aici nu prea stim pe unde este, oricum nu este cea mai buna, asta este sigur...Acum vor sa revina la sistemul clasic, cu note si medii pe clasa, dar mai dureaza pina il vor aplica.
Acum sa-ti povestesc din amintirile mele: din clasa II mi s-a schimbat invatatoarea si cea noua avea o favorita (ca si la Bianca). Gurile rele spuneau ca tatal era pilot de avion si ii aducea mereu cadouri . Deci mie imi scadea nota la muzica, desen sau sport, ca acolo nu puteam sa protestez (fiind afoana, fara talent la desen si nici cine stie ce sportiva), si tot am luat premiul I, la egalitate cu favorita ...Pe mine personal aceasta sitiatie nu a facut decit sa ma ambitioneze. Amuzant este ca eu am plecat la un alt liceu in clasa V si "favorita" a venit si ea prin clasa VIII la acelasi liceu. Eu am avut in continuare numai premiul I toata scoala, iar ea era o eleva mediocra. Morala: astfel de situatii fac parte din educatia noastra si cred ca nu trebuie sa ne cocolosim f.tare copiii, sint lucruri pe care le pot infrunta singuri si ies mai puternici. Din pacate nedreptatea face parte din viata si mai devreme sau mai tirziu trebuie sa o infruntam.
Trebuie sa ai incredere in Bianca, sint convinsa ca se va descurca singura f.bine.
Problema cu numele este neplacuta, dar sa stii ca este la fel peste tot. Eu am colegi de birou cu care sint colega de 10 ani si nici acum nu sint in stare sa-mi pronunte numele de familie corect, iar de scris nici atit. Nu mai fac din asta un caz, ca ar trebui sa ma enervez in fiecare zii. Cind traim printre straini trebuie sa acceptam si destule inconveniente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Da, Oana, intr-adevar: sunt MINDRA de Bianca! Tu, si cele care traim pe-afara, intelegem si mai bine cit de greu e pt un copil sa se afirme intr-o tara straina.
Asta e motivul pt care eu am continuat sa o duc pe Bianca la scoala asta, chgiar daca avem nevoie zilnic de cca. 45 min pina la scoala, chiar daca schimbam zilnic: trambai, Bus si apoi inca 15 min pe kjos...iar, azi de ex. a fost GREVA si, dupa ce am asteptat 20 min. tramvaliul, fara nici o alta posibilitate de legatura cu orasul....am avut noroc cu un domn f amabil, care a oprit masina in statie si a zis ca el ia 4 persoane pina la metrou. Am sarit in masina si ne-a lasat la Bus-ul pe care oricum urma sa-l luam. Insa, de la Bus mai avem 15 min pina la scoala, iar ca timp, mai erau exact 7 min pina incepea ora. bianca a luat-o la fuga......daca a intarziat putin, sau nu, o sa aflu diseara, caci, nu a vrut sa ma lase sa mai alerg si eu cu ea.

Cit despre scoala......da, si eu dintr-a 1-a pina intr-a 12 am fost prima in clasa, cu exceptia clasei a 8-a, cind profa de desen se saturase sa fiu numai eu prima, si mi-a stricat media, in favoarea ciólegei mele

Si da, e f adevarata, ca in viata copii se vor intilni mereu cu oameni care incurajeaza "favoritismul" si numai un copil f. puternic si stapin pe sine, va reusi. Din punctul asta de vedere, viata a maturizat.o mult prea devreme poate pe Bianca, de aceea, in timp ce ea isi rezolva cam singura pb., pt colega ei vine mama mereu, caci plinge din orice Din pacate, daca vor merge la acelasi Gimnaziu, dupa clasa a 4-a, si vor nimeri iar in aceeasi clasa, istoria se va repeta, intr-ucit fratele colegei ei a fost un copil f bun, care a invatat in acel gimnaziu. Si ea e buna, nimic de zis, insa mereu e vazuta ca "sora lui X".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Andreia, si vreau sa iti zic ca sunt de acord cu ceea ce ti-a spus Oana.
Felicitari, Biancai !!

Eu zic ca trebuie sa privesti partea buna a competitiei, Bianca va fi motivata sa munceasca mai mult ca sa fie vazuta ca si colega ei.
Dar daca ar fi fost pe locul 1, i s-ar fi spus ca e cea mai buna din clasa, s-ar fi putut gandi sa o lase mai moale.
Victor in majoritatea timpului in Ro, a avut -FB (o mica greseala, din neatentie evident) si invatatoarea mi-a zis ca asta e calificativul perfect: te obliga sa muncesti in continuare si iti arata si ca ai muncit.

In rest, ne-am luptat si noi cu problema data de Alina, premiul l-a luat tati, ca lui Victor i s-a parut complicata.
Oricum, e intr-o perioada (si din cauza ca eu am lucrat acasa, ca e frig afara) in care citeste f. mult si in franceza si in romana.

In rest, incercam sa ii organizam un weekend cat mai placut ptr el, mai are o sap. si intra in vacanta de 1 saptamana.
Atunci va merge intr-o tabara de zi, sper sa ii placa.

Weekend placut,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Multumim!

Cristina, ma bucur sa aud ca Victor citeste si in Ro si in FR. Am pus-o si eu acum pe Bianca sa citeasca ceva in RO (prima strofa din catelusul schiop:-D) si apoi nu a mai avut chef, caci o astepta catelusa de pe Nintendo sa se joace cu ea:D

Cind se termina scoala in Canada? Si cita vacanta de vara aveti? Mergeti in RO anul asta?

L anoi anul asta scolar se termina in 20iunie, si clasa a 3-a incepe in 4 august

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Andreia, da, mergem in Ro, abia asteptam.
Facem planuri, Victor se gandeste la cadouri ptr prietenii lui din Ro.

Ma bucur ca ii scriu emailuri fostii colegi de clasa din Ro, au vorbit in clasa pe 7 ianuarie despre faptul ca atunci era ziua lui etc.

Parca scoala se termina pe 27 iunie si incepe in jur de 20-25 august.
In Ro, mergem in iulie.

A, si vroiam sa iti mai spun: ca noi ne-am gandit chiar sa ne schimbam numele de familie, caci este imposibil de pronuntat aici.
Cu prenumele am nimerit-o la copii, Victor e destul de international, iar Anca e totusi simplu, desi in engleza o mai striga Inga.

Un weekend placut,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Se poate schimba numele de familie? Interesant......n-am stiut........
Deci, nu-s singura cu nume imposibil:D Ce rau imi pare ca invatatoarea Biancai n-are ocazia sa-l cunoasca si pe Victor:D Tare as vrea sa o vad cum i-i pronunta si lui numele:D

Mergi la inceput

helbi, la Antonia vacantele sint putin diferite decit restul Quebec-ului(ca merge dupa calendarul scolar din Isle-de-France, adica zona Paris-ului ): de luni este in vacanta 2 saptamini, pe urma mai are una la Pastele catolic, termina scoala pe 20 iunie si o reia pe 25 august.

Eu cu numele am o idee fixa, mi se pare ca face parte din identitatea mea, si nu mi l-as schimba. Si daca nu este pronuntat corect, asta este, dar nu m-as recunoaste in Johanne Tremblay (unul din cele mai frecvente nume de familie din Quebec).

Cristina, bravo pentru Victor ca citeste , mi se pare extraordinar ca in epoca internetului si TV, mai sint copii care citesc. La noi inca nu pot spune ca exista un interes deosebit pentru citit. Totusi sper ca va veni cu timpul.

Ieri Antonia a avut de facut o prezentare in fata clasei si de comun acord cu tati a ales costume populare si castele din Romania (aveam 2 calendare cu niste poze f.frumoase). Se pare ca a fost un adevarat succes si ca imaginile din Romania au fost apreciate.
La fel am facut si eu cu colegii mei de servici, le-am prezentat niste CD-uri cu imagini din toata Romania. Au fost f.impresionati de ceea ce au vazut,in plus le-am adus si cite ceva de mincare (sarmalute, salata de vinete, prajitura cu visine) pe care le-am platit din buzunarul meu, si asta i-a tusat f.tare.
Aici in America de Nord, pentru multi localnici, Romania sau Congo este cam acelasi lucru, habar nu au unde se gasesc si nici cu ce "se maninca" si am vrut sa le arat ca eu nu vin chiar din "jungla".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

buna mamici,

acum ca se apropue 8 martie am o mare dilema....ce cadouri mai faceti doamnelor invatatoare?

Mergi la inceput

Cortez, macar din pctul asta de vedere ma bucur ca nu-s in RO si nu mai am o grija pe cap

Oana, nu plecati la mare acum? Ca parca asa zisesei intr-un mesaj anterior........

Din ce observ eu, la noi e cea mai mica vacantza de vara, numai 6 sapt

CristinaT, cuma fost la ziua Oanei? Nu vedem si noi poze? Si propos, ce-i mai face degetelul? A incepu unghia sa creasca?

Liliana, voi ce mai faceti? Cum mai e Laura? Te- ainvatat sa schiezi?

In incheiere, pt Antonia, vacanta placuta si multa odihna!
Pt restul de copilasi, o saptamina frumoasa cu rezultate bune si f. bune!

Mergi la inceput

Helbi, da, plecam miercuri. Antonia are 2 saptamini de vacanta. Si a inceput tare frumos, cu un weekend de ski la Mont-Tremblant (una din statiunile de ski cele mai frumoase din zona), unde a fost absolut perfect: soare, placut afara, zapada buna, fara aglomeratie ...De multe ori, pe pistele usoare unde mergeam noi, eram complet singure ...Am fost cu compania mea, care organizeaza cite un week-end la munte iarna. Seara, la restaurant, noi adultii am stat la taclale si copiii au avut "club" cu animatoare si s-au jucat pina la 10 seara.

Uitati si niste poze din acest week-end superb...Sint multe peisaje, ca tati nu mai schiaza (din cauza de genunchi paradit) si a avut timp sa fotografieze..

http://picasaweb.google.com/Antonia13052000/2008MontTremblant

Miercuri ne luam zborul, ca pasarile migratoare, spre sud, asa ca, daca nu mai trec pe aici, sa va gasesc cu bine!

Mergi la inceput