Mamici de iulie-august 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Mihaelaaa nu-mi vine sa cred ce povestesti. E cumplit. Sper sa ai puterea sa treci peste durere si sa iti revii repede. Doamne, m-am uitat da UM a ta si e f aproape de a mea. Practic era o diferenta de cateva zile. Incredibil, si eu care credeam ca de acum am scapat de pericolele aste. Se pare ca nu e chiar asa

Anna 12+
AMR 28
vinebarza
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Mihaelaa, imi pare tare rau de ceea ce ai patit...Eu chiar m-am bucurat cand am citit listuta, la incepurt, ca am vazut ca mai este o graviduta cu alt copilas mic nascut in 2007...Cred ca a fost cumplit...iti doresc sa te refaci si sa treci peste necazul asta...

13+ si Adrian (20.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

multumesc ,fetelor!

si de DAVID-29 martie 2007

DAVID...cat sunt de maricel...

Poze cu David

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)[/b]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Dia - stii tu ca se dau 22 de zile de concediu de odihna? La noi scrie ca se dau proportional cu perioada lucrata. Concediul de maternitate este vechime in munca, nu la locul de munca, si nu comporta concediu. Deci nu cred ca as putea sa obtin mai mult de 10 zile (pentru cele cca 5 luni jumate pe care le voi lucra pana la nastere. Tu stii altfel?
Pe mine altceva ma ingrijoreaza si ma tem ca nu voi obtine - din drepturile noastre > salariul bonus. Dar nu voi renunta asa usor....
Boti - din cate imi amintesc eu ca am citit, in legislatie scrie de UN SALARIU - nu minim, nu mediu, nu nimica, ci UN SALARIU, ca un fel de al 13 salariu al tau. Eu nu vreau salariul mediu, eu vreau salariul meu!!! Am citit si aici la legislative si am vazut sugestiile lui marius, deci daca intampin probleme, stiu unde sa merg mai departe si sa fac scandal. Sper sa nu fie cazul... (la noi, 75% din oameni au salarii mici-mici-mici...)
De program redus de lucru sau de cele 2 zile pe luna pentru analize nici nu visez sa beneficiez...

Mare avantaj la wrap, asa este > il poti purta in wrap prin casa, cand are bebe o stare proasta si tu ai treaba... Mare inventie dom'le!

Masuri - he he! Si eu m-am masurat! 96-75-101! 101 este fundul, evident!!!

Mona - daca le da prin cap sa ma triimta la serviciu inapoi dupa un an le pun o bomba la guvern si la parlament in ziua in care o sa am biletele spre tara unde voi emigra si o sa ma uit din avion cum face bum!
Sau le duc copilul la guvern la un an, sa aiba ei grija pana vin eu la 8 seara de la birou.
Ori sa plateasca ei bone de Bucuresti unde ziua e juma' de milion pe putin.... Sa inmulteasca ei cat da pe luna....
Da' chiar nu vreau sa ma enervez din nou....

Sa stiti ca si eu o duceam pe Eliza, la gradi, cu doctoriile in sac, pentru ca nu aveam de ales. Poate am nimerit eu la companii mai aiurea... dar e un lux si sa iti iei concediu de odihna. Asa ca, ce sa fac? Mama s-a tot suit in tren saraca ori de cate ori a fost nevoie. Cand a avut fata varicela ne-am suit noi noaptea in masina cu ea si dimineata eram inapoi la birou... deci e aiurea...
La gradi era curent, privata sau de stat, sa nu credeti ca sta cineva sa le bage bluza in pantaloni sau sa le stearga mucii... Ii gasesti cu talpile goale pe gresie, cu burta goala... Cum naiba sa nu raceasca? Stranuta unul, stranuta toti. Ne-a ferid DD de complicatii. Am ajuns doar o data la urgenta, la 2 ani, cu laringita - era atat de ragusita ca abia respira. Am stat o noapte in spital. A doua zi ne-a lasat acasa la mica intelegere (stam peste drum), dar externarea ne-a facut-o dupa o saptamana. In camera de spital era o fetita cu hepatita - lucru aflat ulterior, evident... Dupa o saptamana de aerosol la 6 ore, cand sa merg sa ii fac externarea, sefa mea imi face un scandal MONSTRU, ca de ce sa ma duc eu la spital, ca sa se duca barbatu-miu! ca si cand barbatu-miu statea cu cracii in sus, in fotoliu, la meci! El nu lucra! El e mama! Idioata naibii. Si acuma ma enervez cand imi amintesc ca ma suna la miezul noptii!

Pagursimag - primele se iau in calcul daca sunt platite "la alb"... La majoritatea, din pacate, primele si bonusurile sunt la negru...

Caprioara - postnatalul e un minimum de zile, nu prenatalul. Nr maxim de zile e doar total prenatal cu postnatal.
Cu Eliza eu am avut doar jumate, adica nici macar cele 126, ci numai 42 si cu asta basta. Mizerii romanesti...

Ella - mie mi-ar conveni sa ne plateasca cu procent din salariu.... Chiar si 30% decat mizeria aia de 6 milioane... Dar nu le putem avea pe toate... si doi ani, si procent din salariu... Acum unde esti "acasa"? In Italia sau inapoi in Romania? Nasti in Italia imi imaginez...

Motanik - ce bebe frumos!!!

Anuntul - eu am facut anuntul pe gura, dar o sa il fac in scris. E ok daca il dau la resurse pentru inregistrare? Nu de alta, dar contabila e nevasta patronului.... Ori, merge sa le trimit pe mail?

Bujo - cum se numeste carutul? Sau ne dai un link sa il vedem si noi pe vreun site?

Ana - sa stii ca nici ce vezi pe site-uri, in materie de gradinite, nu e chiar cum pare din poze... Pentru noi, o gradi privata a fost singura optiune din mai multe puncte de vedere - de ex, imi tinea copilul pana la 6 seara fara probleme, sau pana mai tarziu daca era cazul. Nu au vacante.... Eu nu am atata concediu cata vacanta au gradinitele de stat... Si tot asa. La crese, programul e putin altfel, dar vazand ce e acolo nu am avut tupeu.....
Asa ca de data asta stau acasa. As fi vrut si randul trecut, dar nu s-a putut...

AnaBaby - nu cumva vroia sa scrie 1,4 cm? Sau 140 de mm? Ca si la mine mi-a scris 0.5 mm in loc de 5 mm pe la saptamana 8....

Madina - eu nu am priceput formula ta... De ce x4? Eu stiu ca e nr zile:12 x nr luni lucrate. La 21 de zile concediu rezulta 1,75 pe luna, deci daca aveti 21 in contract, faceti 1,75x 5 luni sau 6 luni... cat lucrati din 2008....

Mihaelaa - ce veste trista. Imi pare tare rau si iti doresc sa treceti repede peste asta..

Gata! Ditamai romanul - sper ca nu va suparati pe mine ca povestesc atata, dar asa imi vine sa raspund tuturor cand am timp.... De-aia si bolduiesc numele fiecareia si temele, ca sa nu piarda nimeni timpul citind ce nu doreste

Acum ma duc sa mai fac si treburi prin casa

Anca 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

bujo - f buna marfa chicco (si nu m-au platit nemernicii pt reclama) asa ca eu o recomand cu incredere. noi in magazin am tras de toate butoanele posibile si barbatu-meu a si rupt unul odata la un alt carut, noroc ca aici nu te impusca nimeni pt asa ceva, chiar le-am aratat si am zis uite ce marfa proasta

vicky nu pot sa cred ca un carut ajunge la 600 de euroi, ti-l da cu bona sau cu sofer cu tot?

anababy felicitari ca bb e bine, nu te mai stresa cu masuratorile, chiar nu au mare relevanta.

bun venit paula, da ne datele tale sa te inscriem pe listuta

anka apropo de culori aici se gasesc seturi albastre pt fetite, totul e insa cu floricele etc deci nu se pot folosi la baietei, dar lumea tot o confunda pe fie-mea si ma felicitau pt "ala micu"

doamne mihaelaaa ce rau imi pare

revin cu intrebarea mea,mai e cineva in 15 sapt care nu l-a simtit pe bb? incep sa intru la idei
15+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Rain, Mihaela imi pare f rau va doresc multa putere si sa treceti cu bine peste si va asteptam cu vesti bune cat de curand.
Legat de carutz pe avion ca tocmai am aterizat ieri trebuie eticheta la carutz mergi la check in si iti pune tanti aia o eticheta. In strainatate carutul nu trebuie pus pe banda la raze in romania te pune sa il strangi si sa il pui pe banda. Nasol mai ales canm tre sa trezesti copilul ca sa verifice ei carutul. In uk il trece numai prin usa aia de detctat metalele si atata.
Motanik cu cea mai mare caldura recomand maclaren. Am testat toate carucioarele de pe piata in magazin si asat mi s-a parut cel mai bun daca totusi vrei ceva mai mare loola de la bebe confort e tot usurel si se strange super usor si cand e bebe mic pui direct scaunul de masina pe el. Si se conduce f usor.
Bujo ms ca iti faci griji pt noi.
Biribu stiu ce se zice despre travel cot dar noi cand s-a nascut fata stateam in alta parte si nu aveam spatiu de pat mare de lemn si de aia am luat asa si am mai luat o saltea pt pat si a stat fata f bine nu s-a curbat si nu a facut valuri si la cat a topait fata in pat si a tras de el e super ok si acum asa ca de aia il folosesc tot pe asta. alea de lemn sunt faine si bune dar cam mari si stiu ca ai avantajul ca se transforma in pat pt copii mari daca iei unul 2 in 1 dar noi de ex nu vrem sa stam stuck cu el mult timp si acuma vrem pat pt fata de little tikes colorat si hazliu ca e copil nu normal din lemn, stilul clasic.
Aici sunt absorbante speciale pt dupa nastere si mi-au fost f folositoare ca alea always chiar si cele super extra plus nu faceau fatza. Eu nu m-am uscat cu feon sau facut baie cu ceiauri si etc la epiziotomie si s-a vindecat super frumos in doua sapt. Am evitat sa stau in fund atata tot.
La spital nu iti dau ei tot tre sa aduci tu si camasa de noapte si pt copil ei iti dau numai laptele pt copil ca sa fie steril si sa nu fie vreun risc de infectie ceva si apoi sa dai in judecata spitalul au sticlutze de sticla sigilate cu laptic gata facut si ti la astea adaugi o tetina tot asa sterlizata sigilata o desfaci o pui la sticla si hranesti pe bebe.
La microunde sterlizatorul de la avent trebuie sa stea 8 min la cele de 800W si 5 min la cele de 900W, modelul de anul trecut asta de anul asta care se cheama avent II sta si mai putin, e f util oricum si referitor la depunerile de calcar din sterlizator ca se intampla of course suc de lamaie cu putina apa lasat cateva ore si e ca nou. Bine la noi nu se pune pb de contoar ca se invarte sau ceva.
Am citit totul in diagonala de maine am timp sa stau sa citesc, laptopul nu l-am trimis inca de aia am de unde sa intru pe net tre sa m,a lamuresc cu aia de la sony cand vin sa il ia ca il trimit prin ups la ei cica.
Asa acuma daca doriti ceva de aici, din uk ma refer, pt voi sau pt bebe vedeti pe net si va place sau etc va pot ajuta asa am facut si odiseea trecuta asa ca nu ezitati sa dati vreun semn si se rezolva. Le trimit prin posta si ajung in siguranta nu costa extrem de mult sa trimit bine conteaza si cat de greu e pachetul. Daca e vb de ceva mare se poate prin firma de curierat, deci daca vreti ceva de aici neaparat dati un semn.
Gata fug ca ne uitam la un film ieri am avut noroc ca s-a inchis aeroportul iemdiat ce am decolat noi din cauza cetii deci am fost very lucky si azi a stat flo acasa si am facut curatenie genrala peste tot ca era praful si aer inchis si acuma e tare bine ca miroase tare frumos si e aerisit.
De maine revin pe metereze pana trimit laptopul. Pupici aaa si bun venit fetelor noi, sarcina usoara si bebe sanatos si papacios.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Ankalaura, am scris 4 in ideea in care se doreste sa se ia COn in aprilie, adica ar insemna doar 4 luni lucrate...asa este, trebuia sa scriu x nr luni lucrate...

13+ si Adrian (20.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Anca e foarte posibil sa ai dreptate cu un salariu, depinde unde lucrezi. Noi insa avem Contract colectiv de munca pe unitate care ofera chestii in plus angajatelor gravide fata de contractul la nivel national. La noi scrie clar un salariu mediu pe unitate, deci in cel national e tot asa sau mai putin, pentru ca Ctr. col. pe unitate nu poate sa ofere beneficii mai mici decat cel la niv. national.

Eu lucrez la o companie nationala, mare, veche, de-aia avem si camin, cresa, gradinita, spital, pt ca-s facute de pe vremea lu' Ceasca. Eu sper ca pina face bb un an sa ma invart sa lucrez 4 ore pe zi cu salariu intreg. Si s-ar putea sa si reusesc . Ca la contract scrie ca pot beneficia de reducerea programului de lucru cu un sfert, adica 2 ore, si inca 2 ore in care sa fug pina acasa sa alaptez, fara sa-mi afecteze salariul. Deci as munci doar 4 ore si as fi platita integral. Sa vedem, sper sa se poata, desi nu ma vad scapind ciocanul dupa 4 ore daca e nevoie de mine.

Monica si gargaritza 13+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

ANKALAURA scuze daca nu m am exprimat corect.Acum eu sunt in Italia.Stau acasa nu mai merg la servici am intrat deja in prenatal.In Ro merg in august in vacanta.
Daca o sa fie totul bine merg cu bb mic sa facem botezul.
Si aici au inceput reducerile am vazut multe lucrusoare frumoase ptr bb dar nu as vrea sa cumpar inca.Sper ca o sa ma pot abtine
ELLA16+ CU ALEXANDRU IONUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

ANKALAURA, nu stiu varianta legala, probabil tu ai dreptate, dar la noi in companie s-a mai procedat asa: adica s-a luat tot concediul de odihna si apoi s-a iesit in concediu prenatal sau pensie, dupa caz. Nu s-a intamplat nimic la nimeni pana acum, sper sa nu inceapa cu mine...Oricum eu urmeaza sa ma interesez oficial si neoficial la resurse umane si sa vad, dar eu inca nu am anuntat la servici.
RAIN imi pare rau de tot necazul prin care treci, sper din suflet sa iti gasesti pacea si sa te intaresti!!

dia 13+
strumfuletz

Mergi la inceput