Mamici de iulie-august 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 5
bujo spune:
Dr_anca nasol. De la ce-ai sangerat? Vreo leziune la stomac de la spasme? Cu Iasu sunt si io patita la urgenta. Cand eram studenta m-a muscat un rahat cu ochi si cand m-am dus la urgenta se uitau la mine de park eram un invitat la nunta pe care nu-l cunoaste nici unul dinter miri
Cand m-au bagat in sfarsit in seama s-a apucat una sa-mi curete rana de ziceai ca da cu grebla. Ma treceau toate transpiratiile. Si cand sa-mi faca antirabicu aud 2 asistente: o faci tu? Hai ca incerc. Si vine o duduie zambind fortat si cu seringa tremurand. Eu ridic o spranceana si asta imi zice: stiti, e prima oara cand fac o injectie
Zic buuuun asa, macar mi-o face cineva cu experienta si stiu ca baga acu incet, exact cum imi place mie. Noroc ca nu mi-e frik de ace ca crek luam seringa si-i ziceam: las ca-ti fac io tie prima injectie din viata mea.
Da medicu de la antirabice imi zice sa urmaresc catelu cateva zile si sa vad daca moare in convulsii.

1: De unde pana mea sa urmaresc potaia ca doar cand m-a muscat nu a inghitit si cipul pe care il aveam strategic atasat de picior.
2: Daca il gasesc si il vad ca moare cu spume la gura zambesc mandra ca sunt razbunata? Sau incep sa-mi fac testamenu si il rog pe sotz sa ma lege noaptea de calorifer ca sa nu fac urat de la turbare? Grea decizie
bujo
13+
album de nunta
monalac spune:
DR ANCA,imi pare rau pt ceea ce ti se intampla.oricum,stiu ca parca si bubuleana,daca nu ma insel,sau altcineva de aici a vomat cu sange..si parca zicea ca e oraecum normal..multa sanatate!
CAPRIOARA,felicitari pt fetita cu fundita!si in primul rand,felicitari pt ca e sanatoasa!
ANnA BABY BAFTA AZI LA MEDIC.SI TIE,ANA XENA,DACA MERGI AZI!SI TUTUROR CELOR CARE MERG AZI LA DR!
BUBULEANA,MA BUCUR CA ESTI BINE!sper sa ti treaca greturile cat mai repede!MAGHHYC,la ce maternitate ai nascut de s a intamplat nenorocirea cu infectia?bine ca acum baiatul e bine...cat despre wrap,imi poti trimite un pm sa mi spui daca tu vinzi si cat costa?nu vreau acum sa cumpar,ca eu sunt mai superstitioasa si nu iau nimic din tp,dar atunci,aproape de nastere,m ar interesa.la mine nu se pune problema sa confectionez,ca sunt tare neindemanatica.
in leg cu chlamydia si eu am avut,am luat summamed,bine,nu eram insarcinata.apoi,inainte de sarcina cu cris mi am repetat analiza si mi a iesit negativa.mentionez ca am avut doar igg pozitiv,iar dupa tratament acesta s a negativat.acum,inainte de a ramane insarcinata,pt ca eu mi am programat sarcina,mi am facut toate analizele,inclusiv chlamydia.si mi a iesit iar igg pozitiv,desi nici eu si nici sotul nu calcam pe alaturi.dr mi a zis ca nu e problema,ca inf e veche si ca oricum,chlamydia da sterilitate si daca nasti pe cale normala,probl minore la copil,gen conjunctivita..
cat despre prenatal si postnatal,eu cred ca voi mai merge pana la sf lui ianuarie la scoala,apoi,va fi o sapt de vacanta si din 10 februarie cred ca mi voi lua concediu medical inca 2 luni,pana pot intra in prenatal.apoi,voi sta 2 ani acasa.asa cum a zis si anka laura,eu as sta si mai mult...nu suport sa mi las copilul cu altcineva,iar la noi exista o sg cresa,care e jalnica,din aia de pe vremea lui ceausescu,unde nu exista educatoare ci doar asistente...
si acolo merg toti copiii,parintii n au cu cine sa i lase si ii aduc raciti,bolnavi..
ATI AUZIT CA S AR PUTEA CA DE ANUL ASTA SA STAM IN CONCEDIU DE MATERNITATE DOAR 1 AN?
stiu ca era proiect de lege,dar nu stiu daca s a votat..
ma pregatesc sa merg la scoala.intru la 13 si ies la 20..o sa innebunesc..
17+
Mami de
Cris
Poze Cris
Violeta_m_tm spune:
Ar fi super naspa sa primim doar 1 an concediu de maternitate, mai ales de cele care nu au ajutor din partea parintilor, nu mi-ar placea sa-mi las copilul de la 1 an pe mana altcuiva, sper ca nu va fi aprobat asa ceva.
12+
http://s234.photobucket.com/albums/ee291/violeta_m_tm/
vio
pagurschimag spune:
Am revenit..
am vazut ca tot discutati despre pre-post natal...crestere copil...
Eu stiu urmatoarele:
Concediu pre+post natal este de 126 zile dar prenatalul trebuie sa aiba minim 42 zile. Pre+post se platesc cu 85% din salariul brut din ultimele 6 luni lucrate(aici se iau in considerare si primele primite).
Concediu crestere copil este de 2 ani si se plateste 6 milioane + 2 milioane stimulent(sau alocatie copil). Aceste 2 milioane se dau doar 2 ani de zile dupa care se revine la alocatia normala.
Concediul de odihna se calculeaza 2zile * nr de luni lucrate efectiv. De exemplu daca vrei sa pleci in concediu in mai o sa ai dreptul doar la 10 zile.
Eu asa stiu...daca aveti mai multe informatii postatile aici...
Magda
9+ si Fabian (17.11.2003)
pozele mele
AnnaBaby spune:
Vai de mine Pagurschimag vorbesti serios? Nu am toate zilele de concediu de odihna daca intru in pre natal din mai?
Super nasol. Deja imi faceam planuri. Sper totusi sa nu fie asa.
Dati-mi va rog o veste buna!!!!!!!
Anna
12+
AMR 28
vinebarza
bebe
Caprioara spune:
Fetele, am citit in fuga si mai pe diagonala capitolul asta, ca ceea ce a ramas din precedentul, incepand de ieri de la ora 15:00 n-am apucat inca.
Multumesc de urari pentru Matei si pentru bebe2 pink.
Scuze ca nu raspund nominal si detaliat, dar nu am timp, sunt la job si azi chiar am treburi. Dar sunt alaturi de toate fetele, chiar daca nu apuc sa va adresez cateva randuri la fiecare.
Rain, pentru tine insa vreau sa scriu separat: iti doresc multa putere sa treci peste acest necaz si sa ai incredere ca o sa vina si bebe. Timpul le rezolva pe toate, stiu pentru ca am patit si eu... Te
dulce si curaj!
Sper ca nu e adevarat cu concediul de 1 an !!! Iar daca este, atunci macar na ne dea 85% din salariu in tot acel an! Asta ar mai lipsi, nici acasa, nici bani... Petitia cu proiectul de lege pentru 85% din salariu am inteles ca nu a avut rezultat. Voi ce mai stiti despre ea? Si eu am semnat-o anul trecut, am pus si sotul sa o semneze.
Si cum adica, trebuie sa-mi iau musai 42 de zile inainte de nastere? nu le pot lua dupa? Am inteles eu gresit? Pentru ca la sarcina cu Matei nu am avut nici 1 zi de prenatal,mi-am luat numai zilele de concediu de odihna pe care le mai aveam in acel an + zilele libere legale de la sarbatorile de iarna, ca eu am nascut pe 7 ianuarie (aia era prima mea zi de concediu prenatal de fapt).
Fug la treaba, dar incerc sa revin mai tarziu.
Caprioara
14, mami de
Matei (07.01.2002) si asteptand o 
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
ella81it spune:
Buna fetelor!
Cine ma ajuta si pe mine sa pun un carucior bleu pe prima pagina
.Nu ma pricep 
Sunt singura care are baietel deocamdata?
MONALAC ma intrebai de ce fac aminocenteza.In 2006 am avut o sarcina cu probleme bb avea spina bifida
.Iar bitest si tritest nu dau rezultate sigure .Am facut o morfologica la un spital foarte bun de aici si au zis ca pina acum e totul bine.
Ma rog in fiecare zii ca bb sa fie sanatos.La fel va doresc si voua la toate.
MAGDA si eu stau tot in micro 4 am stat in bl 25 acum in 29a.Doar 1 luna in vara si 2 sapt in decembrie in rest sunt la munca in Italia
Vorbeati da pre si post natal.Eu sunt acada de cum am aflat ca sunt insarcinata.Lucrez intr o fabrica de mobila in mediu toxic.Pina face bb 3 luni sunt platita 80% apoi 3 luni 60% si inca 3 luni 30% si gata apoi la munca![]()
Scuze ca am scris prea mult sper ca are cineva rabdare sa citeasca.
ELLA 16+ CU ALEX
mcoca spune:
Monica asa mai distrat cu savarina si barza cioara.
bujo eu cred ca mama ta are dreptate. Eu stiu (am gasit pe net) ca asa se calculeaza lunile :
1-5 sapt =1 luna
6-9 sapt =2 luni
10-13 sapt =3 luni
14-18 sapt =4 luni
19-22 sapt =5 luni
23-27 sapt =6 luni
28-31 sapt =7 luni
32-36 sapt =8 luni
37-40 sapt =9 luni
ELLA iti doresc sa fie bine bebele tau. Si eu ma rog in feicare zi pentru asta. Si nu ai scris deloc mult #61514;.
Eu ieri am avut vizita la medicul intreprinderii (asa se obisnuieste aici o data pe an). Ce m-a enervat ala nu aveti idee. Nu mi-a placut DELOC de el. Trebuia sa duc urina, si dupa aspect a concluzionat el ca am albumina si o infectie. Eu i-am explicat ca e tulbure de cand am ramas gravida, dar oricum preventiv, azi dimineata am fost la analize. Azi am facut si TT, care de fapt a fost simplu, ca era numai pentru trizomia21. Doctorita mi-a dat o hartie completata cu tot felul de date ale mele si ale bebelului si rezultatele ea o sa le primeasca nu eu, in aprox 10 zile. E tare formalizata faza. Farmacista m-a pus sa semnez o chestie in care scria ca de fapt numai 60% din trizomii sunt gasite prin teste. Mi s-a parut extrem de mic procentajul.
_
Vicky
15+
Bebele casei
boticelina spune:
Fetele, ce faceti, n-ati citit legislatia si ce am mai pus eu pe mail?
Deocamdata:
- concediu pre+post natal = 126 zile calendaristice, prenatal nu-i obligatoriu de luat, postnatalul e minim 42 zile. Se platesc cu 85% din salar, iar in post natal angajatorul poate compensa timp de minim 6 sapt (cele 42 zile) salariul pina la 100%.
- indemnizatia e 600 lei, alocatia copilului pina la 2 ani e 200 lei, a copilului intre 2 si 18 ani e 32 lei, stimulentul daca te intorci la munca mai devreme de cei 2 ani e 100 lei. Pt toate trebuie facut dosar.
Pt concediile de odihna luate inainte de nastere trebuie sa intrebati la personal ca nu am reusit sa aflu sigur cum se procedeaza, cam cate bordeie, atatea obicee.
Si mai primim: trusou la nastere 150 lei (de la stat) si un salariu bonus (de la angajator) de obicei un salariu mediu pe unitate.
Oi mai fi uitat ceva, oricum nu uitati sa faceti anuntul scris la personal/contabilitate ca sunteti gravi, ca sa beneficiati de toate drepturile: program redus de lucru, schimbarea conditiilor de lucru, salariul bonus la nastere. Nu neglijati ca unii angajatori abia asteapta sa se coteasca de la a-si indeplini obligatiile legale.
Monica
si gargaritza 13+
"If you are unware of your choices, then you have none"