Mamici de iulie-august 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

magghyc sunt de acord cu tine ca poti avea nevoie de tratament, ca doar de aia sunt facute. DAr tie nu tie se pare bizar ca 90% din fetele din ro iau??? Chiar toate au nevoie. Si cumnata mea, gravida in 5 luni a luat, ca vezi doamne e preventiv. Eu de cazurile astea zic nu de cele cu adevarat patologice.

_
Vicky 16+

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Cami, eu am avut 2 noduli - unul la subrat si unul pe gat in primele saptamani de sarcina (nici nu stiam ca sunt gravi, de fapt). Chiar discutam cu sotul ca zici ca sunt adolescenta, mi-au luat-o hormonii razna...
Pun pariu ca in 7-8 zile scapi de ei...La mine asa s-a intamplat!

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Buna tuturor!

Mihaela, Rain imi pare nespus de rau pentru pierderea suferita. DD sa aiba grija de voi!

Felicitari gravidutelor care au aflat ce au in burtica!

Eu azi am facut triplul test. Nu stiu de ce va cere voua echografie recenta, ca a mea era facuta fix cu o luna in urma si dr. nu a zis nimic. Rezultatul este gata peste o saptamana. Mi-a explicat ca nu exista un test sau o analiza care sa confirme 100% daca bebe sufera de Sindromul Down, dar hormonii de sarcina si ceea ce mai afla prin aceasta analiza dau de inteles daca exista suferinta fetala. De aceea si rezultatele neconcludente. Daca exista suspiciune de ceva, iti v-or da sa faci alte analize mai complexe.
Pupici la burtici!

Flory mami de Alex si 14+

bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Magghyc eu, eu. Eu ma inscrisesem la wrap. Sa stii ca nu vreau sa te exploatez, mi-ar fi de-ajus si un colt de material ca sa stiu ce sa caut sau sa ma pot duce cu el la doamnele care au magazine de metraje si sa le rog sa-mi aduca de pe unde se aprovizioneaza ele. Oricum, platesc daca faci/cumperi tu, fara discutie.

Gata, am pus poze la semnatura. Nu mi-a luat chiar 2 zile Click pe gargaritza

Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/sets/72157603515288985/" target="_blank">gargaritza 13+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Mcoca ai dreptate, in Ro se da cu prea mare usurinta. Chiar am citit articolul unui medic de aici care zicea ca de cele mai multe ori e frectie la picior de lemn pt ca nu au nici un efect. Cred insa ca are un efect placebo pt ca femeile stau mai linistite daca stiu ca macar incearca sa sustina sarcina. Si eu iau Duphaston din cauza sarcinii oprite in evolutie anul trecut desi nu se stie daca deficitul de progesteron a fost cel care a dus la pierderea sarcinii. Pe mine ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca foarte multe iau dupa ureche.
Cami multa sanatate si asteptam vesti.
Io va las acu ca ma duc sa ma pregatesc de dr. Urati-mi noroc si vin sa va anunt ce-am facut.

bujo 13+
album de nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lcazangiu spune:

magghyc referitor la cele 2 zile libere si platite pe luna la care toate avem dreptul, indiferent de firma la care lucram, gasesti mai multe detalii pe net, daca dai google dupa "OUG nr.96/14.10.2003 privind protectia maternitatii", o sa gasesti la Art.2, subpunctul f.

Te sfatuiesc sa dai print la acea pagina si sa te prezinti la resurse umane sa te ia in evidenta, evident ca va trebui sa justifici de fiecare data ca ai fost in acele zile la dct, mie asa mi-au cerut la inceput, acum fac doar o cerere cu cateva zile inainte si atata tot.
Sper sa-ti foloseasca informatiile mele.

Fetelor sa aveti o dupa-amiaza placuta si vb maine.

Va pupa Lori16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Magghyc, alea 2 zile libere platite se cheama "dispensa pt consultatii prenatale", mai precis sunt 16 ore pe luna platite salariatei pe care le poti lua cum vrei, ori fragmentate ori la rand, ca 2 zile... gasesti chestia asta in Legea nr 25/2004 privind protectia maternitatii... Si eu la serviciu m-am dus cu legea in mana ca nu prea vroiau sa mi le dea, dar chiar aveam nevoie de ele, ca o data sau de 2 ori pe luna mergeam la Bucuresti la dr sau la analize... Dupa mine au beneficiat si alte colege care au ramas insarcinate intre timp...
Am beneficiat si de un salariu bonus la nastere, un salariu de-al meu... dar am auzit cazuri de societati care nu au acordat acest drept salariatei care a nascut...Lucrul asta este prevazut in CCMN, parca este pe mailul comun... chiar daca in contractul colectiv de la nivelul societatii nu este stipulat lucrul asta ei sunt obligati sa-l respecte pt ca ccm la nivel de societate trebuie sa respecte minim drepturile prevazute in CCMN...asa ca du-te si cere-ti drepturile...
Tot in CCMN mi se pare, scrie si ca taticii au dreptul la 5 zile libere la nasterea unui copil, si va avea nevoie de ele cu siguranta, la cat este de umblat cu acte si dosare dupa nastere...

Camy, poate nu este ceva care sa afecteze bebe, poate el este bine...incearca sa gandesti pozitiv si roaga-te la DD ca sa te ajute... Noi iti tinem pumnii...

Mai fetelor, eu nu l-am simtit pe bebita pana acum... si doar sunt la a doua sarcina cand se zice ca simti copilul mai devreme...in fine, la doar 13 saptamani poate am pretentii prea mari, dar cand va aud ca voi il simtiti imi faceti pofta si mie!!!!

13+ si Adrian (20.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jjovana80 spune:

salut.... Fetelor dar ce spor aveti la scris...bravo ....eu nu am mai scrias de mult....scuze....dar sa stiti ca v-am citit in fiecare zi. Eu am fost tare suparat de sarbatori..... prin bunavointa unei personae foarte apropiate noua, am intrat in contact cu un copil bolnav de varicela ( parintii ne-au ascuns faptul ca , copiul e bolnav) asa ca va dati seama ce morcov am avut.... a trebuit sa astept 14 zile. Multumesc Lui DD ca am scapat si nu am contactat. Sa va spun ce modificari mai sufera corpul si organismul meu.... cu siguranta nu sunt sngura care trece prin asa ceva ... am o secretie nesuferita care pute si ma deranjeaza....dar mai astept poate trece, daca nu spunem la dna dr. Alta chestie noua ..... mi se cojesc sanii parca e pielea aspra... o fi normal ???!!!!! Am scapat de greturi in schimb am capatat insomnii.....cred ca bebe si-a facut program sa ma trezeasca in fiecare noapte ca sa imi intru in mana. Ce bolboroseala e la mine in burtica in fiecare seara !!!! Are program de noapte !Astazi mergem la eco morfologica si la TT....avem 14 sapt. Speram sa fie bine....ca am niste emotii....vine si tati cu noi....poate ii vedem si puta lui bebe( daca are )....Va pup si imi cer scuze daca v-am acupat prea mult spatiu sau v-am stresat cu starea mea. Pupici

oana silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Sa inteleg din discutiile voastre ca gravidele au dreptul la 2 zile libere si platite ???? Asta pentru analize, presupun.....

Flory mami de Alex si 15+

bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Mcoca,
Sunt perfect de acord ca in Ro se iau medicamente preventiv aiurea.
Din fericire, Utrogestanul, care e cel mai frecvent, ca e "la moda" si Duphastonul, care e urmatorul, sunt cam apa de ploaie (bujo, imi pare rau...stiu ca tu iei..).
Si mai e si moda antibioticului in sarcina, atentie mare ca multi medici de aici din Ro considera "safe" antibiotice care sunt in UE considerate interzise.

Boticellina,
un wrap era in jur de 30 de lei ( costul materialului si al surfilatului). Iti zic daca gasesc material cam cat ar ajunge acum.

Lori,
multumesc tare mult. Eu inca nu am anuntat ca sunt gravi. sarcina trecuta am stat acasa din ziua 1 de sarcina, asa ca acum o sa faca infarct daca ma aud ca sunt din nou gravi. Asa ca mai aman un pic, as vrea sa le zic cand intru in 15 s, sa fiu si eu mai linistita. Dar m-ar tenta sa imi iau 2 zile libere dupa aceea, pt ca eu sunt la categoria "gravida cu risc maxim ".
deocamdata nu am restrictii, pt ca ecografiile au fost in regula, sper sa fie mereu asa, in sarcina trecuta nu am avut o ecografie fara probleme... scapam de una dadeam de alta!

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput