Mamici de iulie-august 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 11
madina71 spune:
Of, Mona, saracuta de tine! Imi inchipui ce nervi ai avut! Si intr-adevar sunt niste salarii mizere! Mama mea a fost invatatoare si pe vremea lui Ceasca preda undeva la tara, si stiti cum era cu transportul in comun pe atunci, astepta rata ca sa vina acasa....Nu va spun de cate ori nu s-a intamplat cand era ger sa vina acasa cu degetele de la picioare aproape degerate, de cat astepta prin statie masina....Era naspa, s-a chinuit saraca...ce sa mai zic...Poate ca acum este bine acolo sus, cu tata, ca tare aasfi avut nevoie de ei !!!!!Asta este! ASa ca fetelor, mamele sunt bune si trebuiesc pretuite cat traiesc, asa cicalitoare si poate absurde cateodata...
Mai fetelor, ghiciti ce fac eu la ora asta: MANANC!!!!! Rontai niste covrigi...PAi cum sa nu ma fac iar cat malu'???? Mai devreme m-am uitat in oglinda si m-am crucit: ziceai ca sunt in luna a 6-a...Mai pateste cineva asa ca mine? Dimineata pare mai normala burta mea, insa seara e jale!
13+ si Adrian
(20.01.2007)
anaxena spune:
am fost la dr
si:
bb e binee..prea energic..chiar il simt pe bb ..am facut proba..mi-a luat aparatul de pe burtica si i-am spus unde am simtit si cand l-a pus bb se intorsese cu capul in jos..ieee...agitat rau copilul asta..exact ca mine...colul e bine...placenta e bine...totul e ok..putin in urma ca de obicei...si apoi a inceput agonia...holbeaza-te la un funduletz de bb de 16 s si 5z...sa vedem dc totushi se zaresc urme fine de putza...nimik si mai si sughita potaitza..concluzia tot fata ramane
fericirea mea!!!a zis ca la 20 sapt se vede super bine..asha ca pe 30 ian maxim 1 feb elucidez misterul total...pana atunci tot tititza am in burtica
Ana-Maria
16+
am o
MARIA!!!AMR 24sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe
Didi81 spune:
Anca, asa am aflat si eu de la serviciu despre cei 85% din salariu. Dupa ce revin la serviciu ma vor ajuta parintii (inca nu stiu exact cum, ca sunt in alt oras, dar ei insista f mult, aproape ca nici nu concep ca eu sa nu merg la serviciu).
Didi
13+
oanasm spune:
mihaela imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asa ceva...cuvintele sunt de prisos...
paula bine ai venit si sarcia usoara si la termen! primele 10 mesaje sunt moderate...deci apar cu intarziere...
dia da..angajatorul iti acorda ore libere platite..ptr efectuarea analizelor
ma bucur ptr fetel care l-au vazut pe bb! abia astept si eu sa-l vad din nou si sa trec si eu de perioada cea mai critica de 13s
Oana
7s 
o noua viata
ankalaura spune:
Dia - este adevarat cu cele doua zile, dar nu sunt "zile platite" in sensul ca primesti alti bani. Poti sa lipsesti si sa iti iei salariul intreg, asta e ideea. Adica nu iti poate cere nimeni sa aduci adeverinta de concediu medical sau cerere de concediu fara plata pentru cele 2 zile. A propos fetele, sa va feriti de concediu fara plata - legal, acesta intrerupe vechimea!
Eu nici aceste 2 zile pentru analize nu le voi solicita, pentru ca ma descurc dimineata devreme de tot sau mai degraba sambata. Oricum, nu am avut niciodata probleme sa lipsesc cat am avut nevoie....(la jobul asta, ca la anteriorul am zis ca innebunesc...)
Pentru situatii ca a Madinei insa, acele 2 zile sunt aur curat. Acuma, nu as putea zice ca 2 zile de odihna pe luna mi-ar strica ![]()
Azi fac si instiintarea in scris, ca sa nu am surprize cand va fi prea tarziu.
Biri - nici eu nu sunt convinsa ca il simt pe bebe. Am avut ceva senzatii saptamana trecuta, dar cred ca era ceva prin intestine. Pe Eliza am simtit-o la 20 de saptamani. Am citit ca la a doua sarcina e foarte ok sa simti pe bebe intre sapt 15 si 18. Eu maine implinesc 15 sapt, iar azi m-am imbracat totusi intr-o fusta "de dinainte" fara sa ma stranga. Alteori am burta mai mare - dar nu ma astept ca automat sa il simt pe bebe. Asa ca parerea mea e sa nu te ingrijorezi defel...
Didi - mda, si la mine a fost cam la fel.... Dar ne-am descurcat... Mama s-a mutat la noi 7 luni, desi asta a insemnat ca tata sa se gospodareasca singur in tot acest timp (tata inca lucreaza), dar cum el este priceput, nu a fost foarte mare problema sa isi pregateasca de mancare, sa spele sau sa calce. Totusi, 7 luni e timp lung, a fost greu pentru toti. Multi m-au acuzat ca nu am trimis copilul la ei, dar asta nu am vrut sa o fac. Nu o fac nici acum decat in bucatica de vacanta a Elizei pe care nu o acopar cu concediul nostru, si nu o voi face nici la bebe. bafta multa!
Revenirea la serviciu - mi se pare mai complicat sa revii la serviciu cand bebe e inca mic mic decat este sa te adaptezi inapoi cand bebe are macar 2 ani.
Eu mi-am facut deja o multime de socoteli pentru perioada cat voi sta acasa - de exemplu, sper sa o mut pe Eliza la o gradinita foarte aproape de casa, de stat, cu program scurt Daca eu sunt acasa, programul gradinitei nu va mai conta
) Acum, gradinita este langa serviciu.
Anca
14+
dara_d spune:
Buna fetelor imi pare rau ca nu am intrat de mult dar nu a mai functionat bien net-ul acasa si la serviciu nu prea am timp.
Va salut pe cele noi si va urez sarcina usoara.
V-am citit la capitolul asta si asa este si eu lucrez la o companie cu contr. col. de munca ci prevederi bunicele,deja la recomandarea medicului mi-am luat program redus cu 2 ore.Am dreptul la 2 zile pe luna pentru analize si controale.
Am facit eco morfologica la 12 saptamani si bebe era perfect la toate masuratorile ,sex-ul inca nu s-a vazut,dar eu am un nodul situat retroplacentar in a doua jumatate inferioara a placentei de 19 mm. si am sunat medicul si mi-a spus ca iau utrogestan in continuare,eu trebuia sa nu il mai iau dupa ce treceam de 3 luni.Mi-a dat sa iau elevit.
Daca stiti ce inseamna nodulul asta si ce efecte poate avea asupra fatului va rog sa imi scrieti.
Hei salutari si pupici pentru fetele care acum sunt gravi alaturi de mine aici adica BUJO;ANAXENA;OANASM;MADAMAX; BITICELINA;BIRICU si restul scuze ca nu va tin minte numele dar sunteti multe.
14+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
dara_d spune:
Voi aveti de gand sa faceti triplul test ??
Eu una am 29 de ani ,am facut tratament sa fac acest bebe si multumesc lui DD ca am reusit sa raman gravi natural luand doar pastile si medicul mi*a spus ca nu e cazul sa fac testul acesta ca nu am peste 35 de ani dar eu am insistat.Si am programare in saptamana 16 si o zi la sanador ,acolo unde m*a trimis sa fac toate eco doctorul meu,si imi face eco si imi ia sange si dau rezultatele in cateva zile.
Acum nu stiu daca este bine sa il fac ,nu am avut probleme in fa mile nici eu nici sotul de care sa stim,dar pe de alta parte nu mi-as putea ierta sa stiu ca puteam afla de ceva nasol si nu m-am preocupat sa fac analizele.
Nu stiu sunt bramburita rau,oricum eco trebuie sa fac ca s avada daca a mai crescut nodulul de pe placenta si vreau sa stiu si sex-ul lui bebe.
14+
lcazangiu spune:
Buna dimineata mamici cu burtici,
Apropo de contractul colectiv de munca, dara d as fi si eu interesata de posibilitatea reducerii prg de lucru cu doua ore, trebuie sa-ti dea doctorul ceva scris, recomandare medicala sau cum?
Lori
16+
dr_anca spune:
Salutare burticoaselor! Multumesc de incurajari!
Ieri am continuat sa stau lesinata in pat pana la 17 cand au inceput dureri de burta si am fugit la cel mai apropiat cabinet particular ca am zis la garda pe mana rezidentilor nu mai vreau sa ajung. Bebe era bine mersi doar eu aratam ca o moarta de m-a chemat dr de dim la spital pentru perfuzii, dar am refuzat ca ma streseaza spitalele. Mi-a zis sa nu iau metoclopramid cum mi s-a recomandat de dr in garda ci doar no spa chiar si de 80mg. Si mi-a recomandat concediu 5 zile dar nu prea pot sa-mi iau.
Imi pare rau pentru fetele care au pierdut sarcina RAin si Mihaelaa chiar mi se ridica tot parul in varful capului cand citesc postari cu asemenea vesti. Va pup si va asteptam cu vesti bune!
Eu inca nu am cumparat nimic pentru bebe mai astept putin sa ma dezmeticesc, le inteleg pe cele care sunt la bb2 sau bb3 si stiu deja despre ce este vorba.
Nu stiti concediul prenatal il plateste angajatorul sau de la stat, in caz ca e vorba de angajator nu cred ca primesc ceva ca e gen "patron" si daca nu lucrez nu cred ca scoate bani din buzunar pentru mine.
Va pup si sa ne auzim numai cu vesti bune!
Anca
12+
dara_d spune:
Da trebuie sa iti dea medicul ginecolog apoi cel de familie adeverinta medicala care sa ateste aceasta recomndare de reducere a programului de lucru, eu am avut prin saptamana 10 ceva dureri si medicul mi-a dat repaus la pat si mi-am luat din zilele de concediu de odihna ca mai aveam dar in mod normal imi putea da medical dar nu am vrut.Diagnostic amenintare de avort.
14+