PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 8
Babee spune:
Gina noi ne varsam oful dar sa stii ca eu una invat cate ceva de la fiecare dintre voi.Fiecare are experienta ei dobandita in timp si ajuta sigur cuiva.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
Piersicutze spune:
Babee imi pare tare rau prin ce treci cu Rebecca. te inteleg perfect, ptrca nici eu nu mai am degete sa enumar de cate ori mi-a racit Alex si cate nopti am pazit-o, ultima oara a fost cel ami rau si diferit de alte dati. La fel erams i noi in vizita sua acasa, imi aduc aminte de Mos Craciun, s-a trezit noaptea, avea febra mare, i-am dast antitermic si apoi se juca fericita cu jucariile. La mine i-a pus medicul diagnosticul faringo amigdalita, avrut sa ma interneze, dar pediatra mea, care atunci era la Viena nici nu a vrut sa auda, a zis sa ii dau Augmentin SDS si sa bat in lemn copilul e bine. A fost asa de rau, incat abia dupa a 2-3-a zi de antibiotic a inceput sa ii scada febra.
Legat de pedaitrii si eu uneori o mai bodogan pe a mea, dar macar stiu ca imi raspunde la orice ora din zis is din noapte, mereu a venit acasa, m-a chemat la spital si cand a fost la Viena am ttinut mereu legatura, desi femeia saraca era in concediu. Eu vreau sa o mai duc pe Alex la o clinica privata sa ii mai fac un set de analize.
alex a avut febra mare de Mos Nicolae, i-am dat Ospamox si de Craciun a revenit in forta.
Sa o pipai in spatele urechii sa vezi daca are ganglionii inflamati. Eu sunt foarte sceptica cu medicii si la fel ca tine, daca nu imi place cum se poarta cu ea, sau face cel mai mic gest, renunt si caut in alta parte.
O sa fie bine. E o perioada mai grea acum. Nu scade de la antitermice, cand vezi ca nu scade si nu scade, bagi impachetari. Legat de Novocalmin se dau maxim 2 in 24 de ore. Nevralgin picaturi maxim 30 in 24 de ore.
Eu si acum sunt obsedata de febra la Alex, o verific zilnic.
Piersicutze spune:
Babee si la mine e la fel. Si uneori ma apuca toti dracii pe medicii astia si ma intreb de ce nu gandesc, de ce sunt asa de superficiali. Fericede copiii care au parinti medici.
Babee spune:
Sabina oricat de bolnava as fi eu sau hai sa spunem nu ma simt bine parca nu conteaza atunci cand ii vad pe ei suferind.Si as vrea uneori sa am o putere sa nu fie niciodata bolnavi si sa nu mai aud in general de copii bolnavi.
Inca ceva ca mi-am amintit de Romania.Va aud pe voi ca ati facut analize, urocultura, etc.Pai eu am insistat la medicul de familie sa-mi dea trimitere sa ii fac analize lui Phillip cand a avut problema la picior si de-abia de-abia am reusit.Pediatra m-a facut nebuna ca intep copilul degeaba, el asa e.De multe ori am facut din instinct si m-am bucurat apoi.Si in cazul lui a fost bine, si eu m-am luptat cu masaje si informatii si altele.
Rebeccai o singura data i-a facut pediatra test de urina-si avea infectie.Ori ca au un dezinteres total ori eu nu stiu ce sa cred.
Multe analize le-am facut in Romania la Medsana si am fost multumita.Aici te lovesti de o birocratie tacanita(daca nu ai trimitere nu iti fac, poti sa vrei sa platesti si te ignora).In Austria NU SE FACE EXUDAT FARINGIAN!!!!Ca nu este relevant
Incep si eu ca Gina-m-am vaitat destul.Fug sa o trezesc sa ii dau antitermic.
gina_butnaru spune:
Babee, Sabina, aveti dreptate fetelor. Dar atata timp cat suntem la mana lor, n-avem ce sa facem. Bine zis, "ferice de copiii cu parinti medici".
Mama lui Razvan-Andrei
Ticker
www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)
"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"
Piersicutze spune:
Legatde extrudat, peditra i-a facut ei si ne-a facut si noua. Nu a iesit nimic la nici unul. A recomandat acelasi lucrus i pentru ceilalt, care stau mai mult in preajma ei. Uneori e in extrema ailalta. Dar mai bine asa decat deloc. Si eu am obsesii legate de copil cand e bolnav si la fel ca si tine, eu ma descurc in orice situatie, dar ea mititica, trebuie sa ne aibe pe noi lucizi in jurul ei si medici competenti, ptr ca altfel ne luptam cu morile de vant.
cand a avut frisonul m-am speriat asa de tare, avea febra mare in jur de 40 si tremura din toate incheieturile, incepuse sa se invineteasca, m-am speriat as ade tare incat am crezut ca imi sta inima, soacra mea s-a speriat mai mult de mine decat de copil, in ce hal puteam sa fiu de speriata. Nici sotul nu stiu cum a condus pana la spital, nu mai stiam cum sa ajungem pe Grivita, urlam la mama, la sora-mea, nu eram in stare sa ma orientez in Bucuresti, eu care ma laud ca il stiu. Doctorita de la Medlife a fost ok. Ce nu mi-a placut la ea, ca nu a dat antitermic la copil si m-a trimis cu el acasa, m-a conditionat de internare si a trebuit sa ii iau eu panadol din farmacie. In rest ea ca medic a fost super ok. Eu de regula ii fac analizele la Emilia Irza de unde e pediatra ei sau la Euroclinic, ptr ca acolo am nascut si sunt multumita de medicii de acolo, cu mici exceptii. Ginecoloaga mea tocmai m-a calcat pe bataturi. Dar asta e alta poveste.
Babee spune:
Sabina dar eu cand am vazut 41.2 febra?!Tremuram toata si-mi ziceam:fii calma si gandeste, fii calma!Bine ca n-a facut convulsii mititica.
Iarasi mi-a adus ghetele si caciula, o imbrac si ies putin cu ea in curte ca de luni suntem amandoua arestate la domiciliu.Stam 10 minute maxim.
Piersicutze spune:
Babee nu scoate copilul afara ca face mai rau. Asa am procedat si eu cu Alex si apoi era super rosie in gat, pana aproape de cerul gurii. Daca e de la gat nu ii face bine aerul rece. Crede-ma.
julax spune:
Babee,of,imi pare rau ca treceti prin asta,bine macar ca in ceasul al 2-lea au descoperit ce are.ma gandeam ca in Romania e sistemul medical prost ,dar se pare ca se poate si mai rau.
Oanaalex,ma gandesc ca trezitul din somn poate fi de la dinti.azi noapte cred ca s-a trezit la o ora-doua si tot gemea de durere.L-am luat langa noi,dar degeaba.Ei,daca e de la dinti asta e ,cand vezi altele mai grave ,parca nu-ti mai vine sa plangi din atat.
Sanatate tuturor!Iulia @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete