PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 9
crissa71 spune:
Babee:bine ai facut ca ai ascultat-o pe Sabina!!!Ce-ti veni?!!
Stati cumintele-n casa!!!
Asta e..daca are febra de 2 zile asa mare, e cu gatul rosu...nu-i faci bine deloc sa o scoti!Stiu ca ti se "inmoaie" inima cand vine cu caciula si ghetulete sa iesiti..dar rezista..e spre binele ei!!pupici.
Apropo de medici si spitale (am vrut sa evit subiectul..)..voi va mai aduceti aminte ca va scriam eu prin vara cand am fost internata cu Cipic?Ce am putut sa vad si sa traiesc acolo..de am ramas marcata toata viata, serios vorbind!!??
Nu stiu cand o sa-mi treaca groaza si tremuratul cand imi aduc aminte..poate-n alta viata!!
In special o asitenta care..nu..e prea mult..ma apuca nebuneala daca-mi aduc aminte!!!!!
Piersicutze spune:
Eu nu am mai scos copilul de la Craciun afara si nu stiu ce sa fac. Pediaatra mi-a zis ca o pot scoate, sa nu fie sub -5 grade si ceata. Dar mi-e frica de mor sa nu o luam de la inceput. Dar pe de alta parte nici copilul nu il pot tine o vesnicie in casa,
Bysko spune:
Scuze ca nu am intrat mai devreme! Dar a venit sotul sa ma duca la decanat ca eu nu pot sa scot masina( care de altfel a fost sifonata cat am fost plecata la craiova)
Babee, ceclorul sau cefaclorul este o cefalosporina de generatia a 2-a. Este eficace pe H. influenzae ( inclusiv pe tulpinile secretoare de betalactamaza- cea care determina rezistenta la antibiotice gen Penicilina- Ospamoxul este amoxicilina, iar daca germenul este rezistent poti sa-i dai dar nu are efect. De aceea se asociaza cu o alta substanta care sa inhibe beta-lactamazele). Ceclorul este indicat in infectii resp si otite supurate determinate de H. influenzae.
Gonul mamica de Busra
Bysko spune:
Despre medici...Hm! Ce sa zic? Ca sunt la mijloc acum.
In afara tarii se respecta niste protocoale. Sistemul este de asa natura sa nu se cheltuiasaca bani mai multi decat necesar. La noi inca nu, dar asta este tendinta. Ca medic daca recomanzi mai multe analize si nu se dovedesc a fi utile o sa ai de platit.
Cu antibioticele alta poveste. Dupa ce a fost o adevarata frenezie in a trata tot cu antibiotic, acum s-a trecut la cealalta extrema. Cand face Busra un banal rosu in gat stau in expectativa- face febra? cat? trece cu antitermic? mai are si altceva? uneori respect sfatul pediatrului, uneori nu. Acum e nebunia cu homeopatia. Ok. e buna in a preveni. Dar cand gluma se ingroasa treci la medicatia allopata(cea clasica), ca nu putine sunt cazurile in care ajung mamicile cu copiii in ultimul hal pt ca au refuzat sa-i administreze antibiotice ca au auzit ca fac rau si le-au dat numai homeopate. Nu toti raspund la homeopate. Deci eu sunt pro toate, dar cu masura, cu discernamant.
Medicii sunt si ei oameni. Unii exceleaza in ceea ce fac, altii poate ar trebui sa se retraga. Si chestia cu schimbatul multor medici- mai ales pediatri este nociva. De ce? Pediatrul cunoaste copilul si copilul cunoaste pediatrul. Cel putin asa ar trebui sa fie. Ii cunoaste istoria medicala, stie cum a raspuns la un tratament anterior.
Eu sunt super stresata ca de 2 zile nu reusesc sa-l gasesc pe decan. Asa ca sunt in stend-by. La 3 merg iar sa-l caut. M-am saturat de alergat prin tot orasul.
Gonul mamica de Busra
Piersicutze spune:
babee imi pare rau ca treceti prin cosmarul asta
sa dea Domnul sa se refaca bine
am ajuns la concluzia ca noi trebuie sa fim fff insistenti si fff atenti cand e vorba de copilul nostru, pentru ca doctorii cam lasa de dorit din oacate
nu ma asteptam ca si la voi sa fie asa indolenti
sanatate multa
incearca sa limitezi si tu activitatile la cat mai putin posibile, ca esti mult prea obosita
nico
gina_butnaru spune:
quote:
Originally posted by Piersicutze
Eu nu am mai scos copilul de la Craciun afara si nu stiu ce sa fac. Pediaatra mi-a zis ca o pot scoate, sa nu fie sub -5 grade si ceata. Dar mi-e frica de mor sa nu o luam de la inceput. Dar pe de alta parte nici copilul nu il pot tine o vesnicie in casa,
Sabina, nici eu nu l-am scos dinainte de Craciun si pana luni acum, cand l-am dus la cresa, ca mi-era frica sa nu faca mai rau. L-am luat joi, pe 20 dec. de la cresa cu un harait urat in piept, mi-a facut febra, i-am dat nurofen la 8 ore si siropuri, ca n-am vrut sa mai ajungem la antibiotic, ca abia il terminasem de 3 zile si l-am tinut numai in casa si i-a trecut. Acum a fost 3 zile, azi a 4-a la cresa si sper sa nu mai raceasca asa repede.
Eu zic ca poti s-o scoti macar o jumatate de ora, bine infofolita, ca nu raceste asa repede.
Pupici,
Mama lui Razvan-Andrei
Ticker
www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)
"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"
gina_butnaru spune:
quote:
Originally posted by Bysko
Cu antibioticele alta poveste. Dupa ce a fost o adevarata frenezie in a trata tot cu antibiotic, acum s-a trecut la cealalta extrema. Cand face Busra un banal rosu in gat stau in expectativa- face febra? cat? trece cu antitermic? mai are si altceva? uneori respect sfatul pediatrului, uneori nu. Acum e nebunia cu homeopatia. Ok. e buna in a preveni. Dar cand gluma se ingroasa treci la medicatia allopata(cea clasica), ca nu putine sunt cazurile in care ajung mamicile cu copiii in ultimul hal pt ca au refuzat sa-i administreze antibiotice ca au auzit ca fac rau si le-au dat numai homeopate. Nu toti raspund la homeopate. Deci eu sunt pro toate, dar cu masura, cu discernamant.
Gonul mamica de Busra
Gonul, sa stii ca ai dreptate cu medicamentele alopate si cu cele homeopate. Si eu sunt de acord cu toate, dar cu masura. Pe mine ma streseaza cand ii da mereu antibiotic, mai ales la diferente mici de timp, adica la 2 saptamani sau mai putin. La un moment dat organismul nu o sa mai raspunda la tratament.
Iar cu schimbatul medicilor, eu n-am schimbat-o pe-a lui Razvan inca, dar daca nu o gaseam cand aveam nevoie, as fi schimbat-o, desi nu vroiam, ca e buna ca medic si il stie pe copil de la 8 zile. Oricum, mai multe prietene de-ale mele se plang de dr. lor, ca nu le gasesc mereu, cand au nevoie. Asa ca, nu mai zic nimic. Daca merge treaba cu programarea pe internet si stiu ca o gasim de cate ori ne programam, sunt multumita. Sa vedem de acum incolo.
Mama lui Razvan-Andrei
Ticker
www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)
"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"
Muuh spune:
Babee sanatate si sa va fie mai bine. Fiecare copil este unic, de aia Phillip a fost sanatos tun si Rebecca e mai predispusa la imbolnaviri. Este foarte posibil ca dupa aceste episoade sa dobandeasca, in timp o imunitatea foarte teapana. Daca e sa te iei dupa vb spuse asa din batrani sunt unii copii bolnaviciosi mici care apoi sunt niste adulti foarte sanatosi. Eu de exemplu am avut pana la un an, otite (m-au operat odata), tuse magareasca si inca una bucata boala de copilarie din aia mai grea. Apoi am fost un copil ok, cu o tuse, o laringita dar care nu m-au mai rapus. Este adevarat ca pentru tine a si cazut intr-o perioada mai grea fiind cu burtica mare dar eu zic ca pana la urma totul va fi bine. Daca timp si energie mergi la pediatra Rebeccai si spune-i ce rezultat ti-au dat, intreaba daca e posibil sa se fi acutizat de cand ati fost la ea si pana a ajuns la spital ca sa nu ramai cu indoieli in ceea ce o priveste.
Acum legat de doctori si medicamente, eu merg pe combinatia homeopatie cu medicina alopata. Am noroc ca la mine si Alexei functioneaza remediile, recunosc ca si respect destul de strict indicatiile doctoritei dar cand se ingroasa gluma chiar ea imi recomanda un antibiotic sau ce mai e necesar. In privinta medicilor: e greu sa ii blamezi e greu sa ai si incredere in ei. Cautati, mergeti, intrebati cand vi se pare ca au gresit incercati sa intelegeti cum au ajuns la concluzia aia dar nu puneti voi diagnostice. Este nu periculos ci foarte periculos. E bine ca stiti sa palpati copii, sa va uitati in gaturile lor si mai alte chestii dar nu va suparati, tot nu aveti experienta si cazuistica unui medic. Ma trag dintr-o familie de medici, sunt prima care nu a mers pe calea asta si va spun cu mana pe inima ca nu ne tratam in familie decat pe specialitatea unuia sau altuia. Daca ma durea in gat ma vedea un ORL-ist, cand am fost copil ma vedea un pediatru etc.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Babee spune:
Miruna stiu si iti dau dreptate intru totul.De-asta nici nu m-am bagat si mai bine intreb si merg de spe ori la doctor decat sa fac o prostie cu mana mea.Nu consider ca eu am pregatirea necesara pentru a-mi trata copilul.Si fiecare copil este in felul lui, m-am obisnuit si cu asta dar de multe ori imi pun semne de intrebare de ce unul e asa si unul asa.Nici adultii nu seamana, imi pun si eu intrebari stupide
Gönül un mesaj pertinent si care mi-a mers la suflet.Sa tii mereu cont ca toti copii au parinti, si tu esti parinte si fiecare vrea o lamurire.Eu am in creieras o rubrica cu :asa da, asa nu.Gresesc chiar daca imi impun sa nu fac nimic din rubrica cu asa nu, dar timpul zic eu ca le aseaza cum trebuie.Nu e bine nici exagerat, nici indiferent dar cumva trebuie facut sa multumesti pe toata lumea.
Nu am scos-o afara, a sunat postasul si cand am deschis era s-o scap pe scari.Dar a vazut ca e frig si a intrat singura in casa.Am facut mancarica si sotul s-a dus dupa Phillip, am mancat si eu acum o sa plec sa ma plimb.Nu sunt inconstienta dar simt nevoia sa ies undeva aiurea sa ma linistesc Ii las totul la indemana, ma poate gasi la telefon, sa stea si el.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
Piersicutze spune:
gata am culcat-o pe pici. A mancat super azi. Nu imi vine a crede. are toane si toane. Acum doarme. Il astept pe sot sa vina sa mancam sinoi si parca m-as baga sa fac niste clatite, ca am un borcan cu Nutela, care sta degeaba si lui pici ii fac cu branza de vaci si stafide. Sa vad daca mai am energie, dar mi-e cam pofta.
Babee relaxeaza-te. Daca e pe antibiotic, ce e mai greu a trecut, de acum va fi bine. Sfatul meu e sa te plimbi aproape de casa sa poti ajunge repede in caz de Doamne fereste ceva.