Tonotil

Tonotil | Autor: mrl_dumitriu

Link direct la acest mesaj

Fetitei mele de 4 luni si 3 sapt.i s-a recomandat tonotil,in urma unor investigatii de catre dr. de la Sp.Victor Gomoiu,pe o perioada de 3 luni.Spuneau ei(dr.)ca o ajuta pt.ca au cosiderat ca nu e suficient de agera si nu isi tinea capul f,f bine,ii mai tremura(asta se intampla in urma cu o luna,ceea ce nu se mai intampla acum).Pe langa tonotil luam si calciu gluconic,10 zile pe luna si fier,insa pt. astea nu-mi fac griji,perioada e rezonabila,insa tonotilul nu prea!
Daca cineva a mai dat copilului tonotil si pt.ce perioada,va rog sa-mi scrieti.
Mi se pare prea mult 3 luni,cu atat mai mult ca e un chin sa i-l dau,nu-i place deloc,de atunci nu mai vrea nimic,strange gurita cand ma vede ca ma apropii de ea cu o sticluta,lingurita sau cu seringa.
Multumesc!
Mirela si bb Iarina Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Fetita mea a luat Tonotil-N vreo 2 ani, dupa schema indicata de medic (10 zile pe luna timp de 3 luni, apoi pauza). Nu am avut probleme deosebite (la inceput s-a strambat putin, apoi insa s-a obisnuit cu el, stiind ca-i "un siropel care-i face bine")... Si intr-adevar i-a facut bine: fata a devenit mai atenta la tot ce se petrecea in jurul ei, mai agera psihic, a inceput sa invete, si-a dat drumul si la vorbire etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_beberica spune:

Si eu i-am dat fetitei mele Tonotil si calciu pe la varsta de 2 ani pentru ca ii tremura f. tare barbita.Doctorul a hotarat acest tratament in urma unei electroencefalograme.Dupa parerea mea personala este un medicament f. bun si nu are nici un fel de contraindicatii.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bancila spune:

I-am dat si eu baiatului meu 20 de doje de tonotil N (pe la un an si cateva luni) pentru anemie la sfarsitul unui tratament pentru giardia(era foarte slabit) si i-a mers foarte bine; mai multe informatii despre medicament poti gasi pe urmatorul link:
http://www.egirl.ro/medicamente/display/1243/TONOTIL-N.html
Sper sa-ti fie de folos si sa te linisteasca ( scrie ca se poate folosi cu incredere la copii deoarece nu are nici o contraindicatie). Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani2007 spune:

buna!as vrea sa stiu si eu ce doza de tonotil ati dat la copil.flaconul are 10 ml .dr mi-a zis sa-i dau un flacon pr zi iar 2 zile pauza.mi se pare mult 10 ml.copilul meu are 7 l.astept un raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si eu i-am dat in cure de 10 zile. Mi-a placut efectul.

I-am dat cite jumatate de fiola pe zi, 5 ml in siringa. Pastram restul pentru a doua zi.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

La ultima tura cu TONOTIL a lui "mister" (2,6 luni), i-am dat 1/2 din flacon pe zi timp de 3 luni, restul ni s-a spus sa nu-l pastram pentru a doua zi. Deci cealalta jumatate o luam fie eu fie soacra-mea. Cand il luam eu, se facea 12 noaptea si inca mai aveam energie pe care sa o consum. Lui mister ii mergea f bine cu Tonotil ... si mie :D, atat psihic - parca se mai deshteapta cand ia Tonotil, cat si motor - are mai multa siguranta pe picioare. Acum ashteptam urmatoarea tura de mers la doctor si vazut ce fel de schema de tratament ne va da. (lui mister adica).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Si Razvan a primit Tonotil N. I-a mers bine, acum l-am inlocuit cu Risatarun.
Razvan are o forma (se pare usoara...) de autism, nu vorbeste absolut deloc, nimic, are un comportament mai ciudat.... in fine.
Eu i-am dat Tonotilul cu multa incredere.
Si da, cred ca vad ceva efecte, dar eu merg pe ideea ca totul combinat a generat aceste efecte pozitive, nu numai medicamentul (mersul la cresa, terapia ocupationala etc). Asta-i situatia la noi, cu acest diagnostic.
Numai bine.

Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1

Mergi la inceput