Tonotil
Fetitei mele de 4 luni si 3 sapt.i s-a recomandat tonotil,in urma unor investigatii de catre dr. de la Sp.Victor Gomoiu,pe o perioada de 3 luni.Spuneau ei(dr.)ca o ajuta pt.ca au cosiderat ca nu e suficient de agera si nu isi tinea capul f,f bine,ii mai tremura(asta se intampla in urma cu o luna,ceea ce nu se mai intampla acum).Pe langa tonotil luam si calciu gluconic,10 zile pe luna si fier,insa pt. astea nu-mi fac griji,perioada e rezonabila,insa tonotilul nu prea!
Daca cineva a mai dat copilului tonotil si pt.ce perioada,va rog sa-mi scrieti.
Mi se pare prea mult 3 luni,cu atat mai mult ca e un chin sa i-l dau,nu-i place deloc,de atunci nu mai vrea nimic,strange gurita cand ma vede ca ma apropii de ea cu o sticluta,lingurita sau cu seringa.
Multumesc!
Mirela si bb Iarina Andreea
Raspunsuri
akella spune:
Fetita mea a luat Tonotil-N vreo 2 ani, dupa schema indicata de medic (10 zile pe luna timp de 3 luni, apoi pauza). Nu am avut probleme deosebite (la inceput s-a strambat putin, apoi insa s-a obisnuit cu el, stiind ca-i "un siropel care-i face bine")... Si intr-adevar i-a facut bine: fata a devenit mai atenta la tot ce se petrecea in jurul ei, mai agera psihic, a inceput sa invete, si-a dat drumul si la vorbire etc.
bebe_beberica spune:
Si eu i-am dat fetitei mele Tonotil si calciu pe la varsta de 2 ani pentru ca ii tremura f. tare barbita.Doctorul a hotarat acest tratament in urma unei electroencefalograme.Dupa parerea mea personala este un medicament f. bun si nu are nici un fel de contraindicatii.
Sanatate multa!
bancila spune:
I-am dat si eu baiatului meu 20 de doje de tonotil N (pe la un an si cateva luni) pentru anemie la sfarsitul unui tratament pentru giardia(era foarte slabit) si i-a mers foarte bine; mai multe informatii despre medicament poti gasi pe urmatorul link:
http://www.egirl.ro/medicamente/display/1243/TONOTIL-N.html
Sper sa-ti fie de folos si sa te linisteasca ( scrie ca se poate folosi cu incredere la copii deoarece nu are nici o contraindicatie). Multa sanatate!
dani2007 spune:
buna!as vrea sa stiu si eu ce doza de tonotil ati dat la copil.flaconul are 10 ml .dr mi-a zis sa-i dau un flacon pr zi iar 2 zile pauza.mi se pare mult 10 ml.copilul meu are 7 l.astept un raspuns
sirimie spune:
Si eu i-am dat in cure de 10 zile. Mi-a placut efectul.
I-am dat cite jumatate de fiola pe zi, 5 ml in siringa. Pastram restul pentru a doua zi.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
AdiS spune:
La ultima tura cu TONOTIL a lui "mister" (2,6 luni), i-am dat 1/2 din flacon pe zi timp de 3 luni, restul ni s-a spus sa nu-l pastram pentru a doua zi. Deci cealalta jumatate o luam fie eu fie soacra-mea. Cand il luam eu, se facea 12 noaptea si inca mai aveam energie pe care sa o consum. Lui mister ii mergea f bine cu Tonotil ... si mie :D, atat psihic - parca se mai deshteapta cand ia Tonotil, cat si motor - are mai multa siguranta pe picioare. Acum ashteptam urmatoarea tura de mers la doctor si vazut ce fel de schema de tratament ne va da. (lui mister adica).
asteryaro spune:
Si Razvan a primit Tonotil N. I-a mers bine, acum l-am inlocuit cu Risatarun.
Razvan are o forma (se pare usoara...) de autism, nu vorbeste absolut deloc, nimic, are un comportament mai ciudat.... in fine.
Eu i-am dat Tonotilul cu multa incredere.
Si da, cred ca vad ceva efecte, dar eu merg pe ideea ca totul combinat a generat aceste efecte pozitive, nu numai medicamentul (mersul la cresa, terapia ocupationala etc). Asta-i situatia la noi, cu acest diagnostic.
Numai bine.
Cristina, mami de
Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1