Mamici de mai-iunie 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 2
cleo78 spune:
monik, nu tre sa iti faci griji pt dioptrii. Oftalmologul da ok pt nasteri naturale si la dipotrii mai mari. Acu 2 ani dr oftalmolog mi-a zis ca probleme ar fi in 2 cazuri:
- dioptrie galopanta (care se modifica in perioada x-dar la mine e constanta de multi ani)
- defecte de fund de ochi (riscul desprinderii nu stiu ce)
- probleme la nervu' nu stiu cum (si inca vreo 2 situatii care mi-a zis dr sa nu ma intereseze, ca sunt cazuri f. rare)
Intradevar, travaliul poate dura. De la travaliu fals pana la contractiile de expulzie,cand ai si dilatatia maxima, alea din filme cand iti zice PUSH, PUSH si urli si unele fac PUSH de 2 ori si gata, altele de 20 ori pana gataa... asta ma sperie pe mine. Ca poate dura.. si 2 ore, si 2 zile. Diferentsa e ca depinde 99% de mine, si de cooperarea cu moashe+ dr... pe cand o cezariana, e programata, si depinde 99% de echipa medicala.
E o diferentsa de responsabilitati. Unele mamici sunt prea speriate, si nu se simt apte. La mine acum incep temerile....
Din punctul meu de vedere, ash prefera nasterea naturala, din 2 motive:
-recuperarea organismului meu
-am ramas convinsa ca organismul meu+ bb hotarasc cel mai bine cand e momentul sa iasa. Toata evolutia hormonala asociata travaliului, pregatesc copilul pt lumea noua. Sau cum ceteam pe la fetele de aici (ma scuzati, nu mai tin minte cine zicea), copilul vine cand vrea, nu e smuls din raiul lui.
ACUM SUNT VITEAZA!!!!!! vorbim mai incolo...
Oricum, complicatii pot aparea pt bb in ambele cazuri. Dar in cazul cezarienei nu depinde de mama, ci numai de medici: echipa stie ca vei naste, si e acolo.
Mai sunt si medici care recomanda cezariana; in afara de cazurile medicale clare (nu ma pricep aici, dr stie), am o amica medic, care a zis clar: cand vede cate o matsa gravida speriata, cu tot felul de idei, frici, temeri, cu musculatura la pamant...si stie ca nu va coopera perfect...nu isi doreshte sa stea in travaliu cu ea 10 ore.
Si de ce nu... atentia e mai mare la medic la cezariana.
Dar eu sunt capra de la tsara...buna de lapte (sper...cf cu ce piept am acu...) si usoara la facut copii (pe asta o visez eu... ca mama de inaltime 1.50m are copii de 3.800gr si 3600gr natural amandoi, bunica 4 nasteri peste 3500gr...toti alaptati...io de ce sa nu fiu la fel de breaza????)
O sa semnez: CAPRA DE LA TSARA. Poate asha ma auto conving ca va fi usor si ma voi descurca.
23+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
andreap spune:
Monik,am nascut-o pe Maria la peste 30 ani,am avut un travaliu de 45 minute,nu am facut niciun blocaj....nu toata lumea reactioneaza la fel.nu toate organismele sunt la fel.eu am muncit pana cu 2 sapt.inainte sa nasc,zilnic faceam multa miscare,am condus pana in seara dinainte sa nasc..ce sa-ti zic?daca vrei cezariana,e OK,dar daca nu ai motive medicale reale....ref.la cum arati daca esti insarcinata cu fata/baiat..nu prea cred.La Mariuca toata lumea spunea ca fac baiat....
Cleo....Eu aseara la restaurant am 'degustat' din portiile tuturor de la masa...
Alysh,frumoase hainute....
Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
Adidana13 spune:
Monik,
Eu voi naste prin cezariana la dorinta mea, ne-exprimata in fata doctorului si la propunerea lui, spusa de la prima intalnire, avand in vedere varsta (37 de ani). E primul bebel si nu imi e teama prin ce voi trece. N-as fi putut sa ma gandesc ca voi trece prin vreo 10 ore de travaliu (cel putin), apoi alte zile de refacere...nuuuu...
Nu m-am schimbat la fata, burta nu e tuguiata (inca) si alte chestii nu vad sa mi se fi intamplat asa incat sa fie vizibile...Cert e ca obosesc foarte repede, fac ture la toaleta de o mie de milioane de ori peste noapte, mi-e somn mai mereu si cam atata .
O zi buna!
Adidana 23+
http://bd.lilypie.com/frYQp3.png
Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!
gabitzam spune:
Adidana, si eu aveam 37 de ani cand l-am nascut pe Andrei, tot primul copil. Doctorita mi-a zis de cezariana din prima, a zis ca din cauza varstei, ca e o sarcina pretioasa. Eu nu indrazneam sa-i propun direct. Pina la urma chiar a fost nevoie de cezariana, si daca nu voiam.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monik16 spune:
Fiind primul copil tot ce imi doresc e sa fie sanatos! Dar m-as distra tare sa fie baiat ca i-ar surprinde pe toti Mama mea si bunica sotului meu spun ca fac fata ca asa au visat ele , nasa mea crede in proportie de 99% ca va fi fetita si imi pregateste hainulele bebelinei ei care cum are 4 luni ... Eu nici nu stiu ce sa-mi doresc... as fi vrut pereche, 2 odata glumesc .
Ma gandeam eu ca astea sunt babisme...
lcazangiu m-a distrat foarte tare faza cu presarat sarea in cap e super tare!!! Ce le mai clocea mintea stramosilor nostrii, ca banuiesc ca asta e din batrani transmisa
cleo78 imi place curajul tau... sunt convinsa ca dupa nasterea naturala te recuperezi mai repede, alaptezi mai repede... pentru mama e mai sanatos, dar nimeni nu iti poate garanta ca nu vei avea surprize... adica complicatii... ma gandesc ca la cezariana bebelusul e mai sigur ca nu pateste nimic rau si pentru el e un stre nasterea naturala...
andreap ai fost o norocoasa! iti doresc sa fi si mai norocoasa la al doilea, cred ca va fi mai usor... stii la ce sa te astepti.
Problema e ca de cand am ramas insarcinata eu nu mai fac deloc miscare, asta pentru ca am avut ceva probleme la inceput, o amenintare de a pierde sarcina... Din cauza lipsei de miscare cred ca am si pus pe mine asa de mult... Nici la serviciu nu merg singura, ma duce si ma aduce sotul cu masina, iar la srv. stau toata ziua pe scaun ... inainte faceam miscare, faceam aerobic, bicicleta chiar si acasa. Acum sunt un monument de lene...
Adidana13 multa sanatate tie si bebelului tau! Si eu as opta tot pentru cezariana...
Acum zic si eu dar poate ca cine stie chiar va fi nevoie de cezariana daca nu se intoarce cand trebuie... O prietena a mea era programata pt. cezariana, vineri a fost la control si a programat-o sa nasca luni... dar bebe nu a vrut sa astepte si veneri noaptea spre sambata a nascut natural de nevoie, cu alt medic ca doctorita ei plecase la munte... A nascut in 3 ore, ultima jumatate fiind mai grea, la 32 de ani. Dar totusi ea nu-mi recomanda sa nasc natural...a cam chinuit-o ruptura de perineu cateva saptamani dupa... zicea ca diferenta cezarina/nastere naturala e locul unde te taie si prefera sa fie pe burta ...
Mai avem timp sa ne hotaram... o sa vad si ce va zice medicul si daca o sa ma simt in stare fizic si psihic in ultima luna... Mai avem alte griji pana atunci.
19+
simonacip spune:
Buna fetelor....
uuuf ce de am mincat pana acum, sunt ca un balon..
Monik16, intr-adevar de regula burticile cu fetitza sunt mai rotunde, mai pe sale ca sa zic asa, iar ale baietilor tuguiate...eu cel putin n-am vazut pana acum sa fie altfel la gravidele pe care le-am vazut la viata mea....cine stie care o fi explicatia, nu stiu, cert e ca eu de ex si la david si acum am o burta tuguiata de nu se poate...inca ma incap pantaloni de-ai mei vechi, deci pe solduri nu am pus, in schimb imi pocneste burta in zona buricului...desigur poate sa difere, dar regula am observat-o si eu cam asa
In schimb la fata nimic, nici o modificare (ma rog, un pic umflata)gabitzam, bafta multa...mai e putin pana la amnio
simonix, imi pare rau de experienta ta. Te inteleg, si eu am avut-o pe a mea din nefericireDar daca poti merge cum ai spus in Polonia unde a fost ok, iti urez bafta si sa vii cu vesti bune.
Adidana, bafta multa miine la 4D!
Alysh, sedere placuta acasuca...Ce bine de tine, eu mai vin vreo 2 luni..
David (10 nov 2004) si
Simona 24+
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Simonix spune:
Si eu inclin spre cezariana nu numai din pricina travaliului, ci si a complicatiilor cu bebe. Eu nu cred ca sunt in stare sa cooperez cu nimeni iar cazurile in care travaliu dureaza asa de putin nu sunt foarte frecvente. Si mama a nascut natural si relativ repede fata de altele, dar a ramas marcata si acum de dureri. Si ea nu a avut complicatii... Stiu fete pe care le-au lasat doctorii in travaliu 36 de ore, cu dureri groaznice, care au ajuns pe masa de nasteri lesinate, incat va dati seama cum au scos copilul. Stiu fete care s-au chinuit sa nasca natural iar apoi au avut hemoragii de erau sa moara pe masa. Eu inteleg ca sunt cazuri extreme (si cele cu travaliu scurt si fara dureri, si cele cu travaliu lung) dar nimic nu imi garanteaza ca eu voi fi ok, si mai ales ca bebe va fi ok. Daca va fi rau - raman traumatizata, ca ma stiu :D si adios viata sexuala si bebei. Apoi, mai exista si rupturile si taietura - nu toate mamele se refac la fel de repede dupa asa ceva. Vorba cuiva, daca tot e sa te taie, mai bine pe burta :D Ma gandesc ca e doar o operatie, in fond si la urma urmei am putea avea operatii si mai grele din motive mult mai triste.
E drept - cezariana e mai "rece", e controlata de medici - dar asta e treaba lor - io oricum nu pot sa controlez nimik... Cand am vazut azi cum m-au tratat la eco in Belgia, unde nu aud decat cuvinte de lauda, apai nu stiu ce sa zic, parca as prefera sa dorm si sa se ocupe ei de tot si apoi sa plec cu bebe acasa si acolo pot sa fiu eu insami. Decat sa mi se dea ordine cand sunt in travaliu.
Apoi mai e si bebe - nu as vrea sa il scoata cu forcepsul/ventuza/aspirator, nu as vrea sa aiba circulara de cordon, sa intre in suferinta fetala, sa ii rupa vreun oscior tragand de el sau mai stiu eu ce. O fi corpul nostru facut sa nasca dar e clar ca acest proces al nasterii nu e perfect. Poate bebe e traumatizat de scoaterea brusca din uter dar parca prefer sa fie traumatizat de asa ceva si sa fie el ok, decat sa i se intample nu stiu ce. Si inca o chestie: stiu medici ginecologi care asista la sute de nasteri si care le recomanda rudelor si prietenelor sa faca cezariana - de ce oare ? Cand o aud pe prietena mea din tara (socrul ei e mare medic la municipal) ca i-a zis clar ca nu o lasa sa nasca natural...ea nu este stresata de nastere ca mine, isi face planuri exclusiv pentru venirea lui bebe etc... eu stau sa ma stresez :D Spuneati ca sunt fete care au nascut natural bebei de 4,500 kile - bineinteles ca au reusit, bebe tre sa iasa pana la urma - dar nu vreau sa imi inchipui prin ce au trecut.
Mai e varianta cu epidurala, si aici in Belgia cica e f bine pusa la punct. Probabil ca asta voi avea eu, caci aici cezariene mai greu. Nu pot decat sa sper ca imi va prinde si ca nu vor fi probleme, desi stiu fete care erau foarte increzatoare ca nasc cu epidurala si nu le-a prins si s-au chinuit la fel ca cele fara anestezie.
De ce as prefera totusi nasterea naturala (hehe, pana la urma gasesc io argumente si pt una si pt alta): vreau al doilea bebe repedeeee iar cu cezariana stiu ca trebuie sa astepti o perioada. Dar la al doilea voi face totul sa fac cezariana haha - doar o sa fie si ultimul!
Deci fetelor, nu ma certati ca sunt fricoasa, nu va suparati, dar asa simt eu acum. Din tot bla bla-ul meu poate ca nici o idee nu este valabila (in fond si la urma urmei, nu am nascut, deci nu fac decat sa imi dau cu parerea), dar ceea ce este clar: nici o nastere nu este usoara, orice metoda am adopta, este un moment f greu si delicat din viata noastra, pe care trebuie sa il pregatim bine. Din cate mi-am dat eu seama pana acum: conteaza foarte mult personalul medical si modul in care te trateaza. Daca sunt in stare sa te convinga sa nasti natural prin purtarea lor - jos palaria! Si daca ai sustinere, daca simti caldura, intelegere - este perfect, oricum ai naste, pentru ca ai incredere in ei. Eu asa simt acum.
Simona cu
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
Alysh spune:
Simona, multumesc. E intr-adevar placut sa stai acasa, dar eu abia sunt la inceput.practic stau de doua zile. Acum am ce face, imi umplu timpul cu lucruri pe care doream sa le fac dar inainte nu aveam timp..citesc, ma uit la televizor, stau pe net.....insa stiu ca sunt o persoana sociabila si la un moment dat imi va fi greu sa stau acasa singura. Noroc cu voi.........
Simonix, sunt 100% adepta ideilor tale referitoare la nastere. Am citit o gramada pe tema asta si nimeni si nimic nu m-a convins pana acum ca nasterea naturala e mai buna decat cezariana. Concluzia mea este ca pot aparea mai multe complicatii la o nastere naturala decat la o cezariana. Apoi chinul ala ingrozitor.care poate dura ore, zile........in care sigur e chinuit si bebele la randul lui. Argumentul cu lactatia iar nu ma convinge. Am auzit de fete care au facut cezariana si au lapte din belsug asa cum aum auzit de fete care au nascut natural si n-au lapte deloc. Bineinteles ca la fiecare din argumentele mele se pot aduce contraargumente. Ideea e ca la ambele nasteri sunt si avantaje si dezavantaje, depinde probabil si de starea de sanatate a fiecareia, de cat de tare e psihicul fiecareia, cum e dr care te urmareste , etc.
Cert e ca eu votez pt cezariana. Poate gresesc. Oricum eu fac cezariana la recomandarea dr din cauza problemelor mele..dar si daca n-as fi avut nici o pb tot pt asta optam.
Alina 22+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
kristinik spune:
Ylari cartea am comandat-o online de pe librarie.net. De cumparat nu am gasit-o nicaieripe la noi prin oras. Sa stii ca si pe net am gasit-o destul de greu , peste tot spuneau ca nu o mai au in stoc. A venit destul de tarziu fata de comanda, dar tinand cont ca a fost si luna decembrie si posta merge mai incet in perioada asta... eu sunt incantata ca mi-a venit oricum.
Si eu trebuie sa va spun ca il simt pe bebe din ce in ce mai tare. Ca si numar de miscari.... nu stiu... nu am numarat.... relativ constant as zice. Dar ce se schimba e ca misca tot mai tare, mai tare. Uneori imi da cate o lovitura.... Dar chestia cea mai interesanta e ca daca pune tati mana... gata inceteaza, se face cuminte si nu mai loveste.
Cristina 23+
mihbut spune:
La multi ani mamici! Sa aveti bebelusi sanatosi, frumosi si mancaciosi!
N-am mai scris de mult dar va citesc constant. In primul rand vreau sa le urez succes fetelor care fac amnio, eu si bebelusii mei va tinem pumnii sa aveti rezultate bune.
Eu am fost vineri la control si am discutat cu doctorita mea doua probleme care am vazut ca va ingrijoreaza si pe unele dintre voi: contractiile si cat de des il simtim pe bb. Ea zice ca e normal sa avem ocazional contractii, uterul incepe sa se pregateasca de marele eveniment, insa nu e normal sa experimentam prea multe pe zi. Indicatia este ca daca simt mai mult de 10 pe zi sa sun de urgenta pentru o noua consultatie. Cat despre miscarile lui bb, ar trebui sa ne panicam la aceasta varsta a sarcinii daca nu-l simtim miscand 2-3 zile.
Mihaela, 22+