Nu mai vrea sa invete nimic
Raspunsuri - Pagina 3
Vic spune:
Sunt convinsa ca multe dintre voi ati folosit "contractul" fara sa va dati seama. Si cand ii spui copilului: "daca te schimbi repede, putem citi 2 povesti in loc de una inainte de culcare" faci practic un asemenea contract cu el. Bineanteles ca nu te duci la pusti sa-i spui "draguta, facem un contract: daca te joci 5 minute ca mine, pe urma ne jucam 10 minute ca tine".
In plus, va puteti astepta la proteste vehemente la primele 2-3 tentative, dar daca veti fi ferme si veti respecta si consecintele, va da rezultate. Perseverenta si consecventa sunt de baza.
simali spune:
quote:
acum,e interesat doar de vampiri,de lupta cu pistoale,de scooby.de azi chiar am luat hotararea sa nu i mai pun desene cu scooby,pt ca de cand de uita nu stie decat sa tipe,sa faca ca vampirul si sa fuga prin casa..
quote:
Si eu am crezut initial ca Scooby e o mare porcarie. Dar m-am uitat mai atent si am obsebat ca este multe clase peste Ed Ed si Edy de exemplu. Limbajul este elevat, variat, pustii din gasca sunt inteligenti si operativi, este chair intereasnt de vazut cu cine din gasca se identifica copilul tau. Pe de alta parte, in fiecare episod se descopera ca de frapt nu exista nici fantome si nici monstrii, ca fantomele au fost raufacatori costumati.
Alta parte buna a lucrurilor sunt revistele. A fost o mare surpriza sa constat ca sunt de fapt reviste geografice. Gasca si Scooby calatoresc in fiecare revista in alta tara si acolo invata despre tara respectiva (steagul, locuitorii, obiceiuri, etc.). In fiecare revista exista si diferite jocuri de tipul "gasiti diferentele", "uneste punctele", "coloreaza personajul", "gaseste drumul lui Scooby la mancare" etc.
Ce vreau sa spun este ca se poate folosi foarte bine pasiunea copiilor pentru Scooby Doo pentru a-i invata lucruri noi sau pentru a le dezvolta diferite aptitudini.
alice
alinutza00 spune:
de acord cu simali, folosesti pasiunile copilului ca pct de plecare
si al meu e innebunit dupa dinozauri si monstri, ok, i am cumparat dinozauri de plastic, un dino cu telecomanda , dar si vreo 3 enciclopedii cu dinozauri si o carte 3D cu foto ale dinozaurilor.Din cartile respective a mai invatat insa si un pic anatomie, schelet, muschi, tipuri de dino, unde au trait, continente, de ce au murit,ce e ala un asteroid etc
Nu inteleg obsesia asta cu poezele, cantecele,colorat, citit povesti, alfabet etc.Pai daca nu e interesat, ce sa i fac, sa cred ca e retardat?Si sunt genul de mama pasionata de stimularea copilului, dar nu am avut mari succese cu implementatul acestor chestii, care cica i musai ca un copil de 3 ani sa le stie
nu are rabdare sa i citesc o poveste(poezii da, dar are doar o carticia preferata desi i am luat 20)....insa e innebunit dupa enciclopedii, Prima mea enciclopedie larousse de unde a inv ce sunt planetele, navele spatiale, organele corpului omenesc...insa normal ca a tocitpaginile cu ce se intampla intr un garaj, cazarma pompierilor, pe santier, la gara...
Mai avem si altele despre animale, natura, mare, etc...insa nu e asa pasionat, le mai rasfoim din cand in cand...facand un fel de pact cum spune vic...bine mami, iti citesc "Ce se intampla in trecut" (vikingi, castele )dar apoi vrea mami sa ai rabdare sa ne uitam si un pic la animale
nu stie sa deseneze, dar chiar deloc, decat niste liniute si cerculete desi io am insistat de la un an, incepand cu creta afara, creioane diferite, mari, mici, groase, subtiri, cu capete de animale, masa de desen unde poate scrie cu carioci lavabile, clasicele tablite unde stergem ce am desenat tragand de chestia aia, am un lapsus, un alt joc unde el tb sa respecte marginea, desenand doar in interiorul imaginii, are si un reportofon incorporat....si ce am realizat, nici creionul nu stie sa l tina...insa ii place sa picteze, adik sa mazgaleasca
si asa am procedat cu litere, cifre, culori, propunandu i n jocuri ce au ca scop invatarea acestora, stie doar cateva litere, culorile de baza si cifrele 1, 2 3, restul nu le asociaza cu o multime, ii arat 7 catei nu stie sa mi spuna cati sunt
ii plac insa puzzle urile, le face pe cele de 12 singur, cele de 25 cu un pic de ajutor ptr ca nu poate fi atent un timp mai indelungat, ptr a ajunge aici i am luat insa diferite modeluri, cu imaginile preferate de el
o alta pasiune e construitul, are un sac mare de cuburi, masini lego, tuburi ce se imbina etc, acu i am luat si magneti pe care i imbina in dif moduri
ar fi multe de zis, dar din pacate nu am timp, si eu am ca si tine dorsilia 2 pitici :)(cum de mai gasesti puterea sa gatesti noaptea...io abia astept alea 2, 3 ore cat pot sta treaza dupa ce adorm ei sa ma relaxez un pic)
a, ca si fetele, cred ca socializarea e ff importanta, david merge din toamna asta, pana la pranz, la gradi si nu ca ar fi invatat deocamdata prea multe, dar macar a inv ca nu toate jucariile sunt ale lui, si a facut prieteni...si mie mi a fost f teama de adaptarea la gradi asa ca am facut o treptat, lasat 15 min, juma de ora, o ora etc..la inceput am stat cu el.Dar din fericire noi nu avem nici un program impus la gradi cum zici ca e in ro, se lucreaza mult cu materiale reciclate, copiii folosesc prin rotatie, doar daca au chef, diferitele zone de joaca, masa de desenat, locul unde se construiesc dif jocuri, bucatarie, coltul de lectura etc.....deocamdata imi convine asa, desi recunosc ca un pic un pic am fost dezamagita ca dav nu a invatat cine stie ce
Si cu toma merg la o grupa de joaca si ne place la nebunie(am fost si dav acolo, si am continuat cu toma)Dupa ce am nascut asta iarna, am facut pauza doar o luna, mergand apoi cu amandoi de 2 ori pe sapt.Mi a fost frica ca Toma sa nu se imbolnaveasca(din fericire nu s a imbolnavit deloc), dar am considerat mai imp sa i ofer lui david sansa de a socializa cu copii de seama lui.
il accept asa cum este, nu e deloc vreun baby einstein, nu stie dupa cum v am zis nici chestiile tipice varstei lui, dar nu ma in grijorez, idiot cred ca nu e(la scurt timp dupa ce i am aratat site ul cu poisson rouge a inv sa faca singur aproape toata joculetele de acolo)
Normal ca nu incetez sa incerc sa l invat tot ceea ce ar tb sa stie...dar mai imp e sa le inteleaga, nu sa mi le recite ca un mic papagal (de ce tb neaparat sa stie poezii, cantecele??) mandrindu ma apoi la cunoscuti...
Vreau sa l ajut ca incet incet, sa descopere lumea, de curand ne axam pe inv succesiunii anotimpurilor, zilele saptamanii,ceasul, un pic harta lumii...e mai imp dupa parerea mea decat recitat aiurea chestii pe care el nu le pricepe, nu i plac, nu l intereseaza
geniest spune:
Si al meu e speedy si needy si ne stoarce de puteri seara cand venim de la serviciu pt. ca jocurile lui preferate sunt cele care presupun alergatura pana nu mai poti, calaritul pe spinarea unuia dintre noi, batai ca in desene, s-a identificat cu Jerry si Bugs Bunny si ii imita permanent. Este tot timpul expus pericolelor domestice (vanatai, lovituri, cazaturi cu duiumul...).
Il pot antrena si in jocuri gen Piticot, table, cine stie castiga etc...ii plac insa nu rezista prea mult, iar daca pierde se oftica si renunta.
L-am dus la gradinita de la 8 la 12....
Acolo intr-adevar executa tot ce spune educatoarea, nu face probleme,insa nu ii place. Mi-e si mila de el cand vad ca la gradinita este destul de apatic si conformist. Mi-e clar ca sufera si ca nu ii place deloc, ca trebuie sa se poarte intr-un anumit fel insa a invatat destule lucruri frumoase de acolo.
imi e destul de teama de mersul zilnic, obligat la scoala....
www.andreialmeu.piczo.com