Mamici de iulie-august 2008 (18)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Magda suntem intr-adevar umar langa umar...in alergare usoara
Maine ma duc si eu sa-mi fac analizele...Pe mine mai bine ma programezi la nu stiu cate operatii decat sa-mi bagi un ac in vena...De mica mi se trage...Da sa speram ca fetele de pe aici o sa-mi gaseasca vena mai usor decat in Ro si n-o sa ma chinuie prea tare. Data trecuta am facut un circ, cu urlete, suspine si plansete de ne-au scos afara din clinica cica sa ma linistesc ca speriam si ceilalti clienti...

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik76 spune:

hai ca ma bag si eu ca musca-n lapte din nou, desi ar trebui sa intru la aspirante, pana vine bebe...
dar am prins drag de voi, asta e primul meu forum in general
scria cineva ca sunteti reci, ca nu e coeziune, bla bla
mie nu mi se pare asa, chiar am ajuns dependenta de raspunsurile vs, mi se pare ca sunteti tare ok toate
sa nu uit, la multi ani la Matei
boticelina m-ai impresionat cu povestea ta, esti o femeie deosebita, mi-ar place sa te cunosc

acum ajung si la ce vroiam sa spun: retrag ce-am zis ca e stresant in fata calculatorului. tocmai am sunat la medicul meu si mi-a zis ca am pierdut sarcina din cauza unui defect genetic la embrion. sunt mai fericita acum, n-am facut nimic rau sa-i dauneze. analizele genetice se fac de la 2-3a sarcina pierduta in sus, mie mi-a facut ca avem asigurari medicale bune eu si barbatu-meu, altfel mi-a scos pe ochi ca a costat in jur 1.000€...
asa ca ai dreptate mcoca, nu e calculatorul de vina

cat despre meserii, e frumos ca sunteti multe in domenii artistice (la mine bujo si arhitectura e tot acolo...). eu sunt economista, dar m-am reprofilat pe IT...e mai bine financiar dar mai greu ca meserie. sunt consultant IT la o firma de IT, cu 7 barbati in departament, toti peste 40 si eu o floare la nici 32.

hai ca am scris de v-am zapacit, sa ne auzim cu vesti bune in curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Caprioara - uite www.activecenter.ro/contact.php" target="_blank">centru de pe Grivita. Eu am ales www.gimnastica-gravide.ro/index.php?page=gimnastica_prenatala" target="_blank">centrul de pe Carol si o sa fac o combinatie si cu gimnastica si cu majas. Sper sa incep joi seara, daca nu, sambata... Probabil ca nu voi incepe masajul imediat, pentru ca e cu programari, iar tipa mai face si sesiuni pentru Lamaze, deci e cam incarcata seara si in weekend....
Sa ne zici de eco (sau oi fi zis pana la pagina 20.... nu am citit inca...)
De haine de copii as vrea sa stiu si eu... Nu am avut cand sa ma uit. Pentru moment, am dat comanda la frate-miu, iar pijamale i-am luat din Franta un teanc (pijamale Disney cu 7-10 euro)
Dia - si la mine a crescut burtica repejor. La inceput m-am descurcat cu vreo doua fuste cu un nr mai mari. De acuma am trecut la haine de gravidoase
Bujo - problema nu e ca iesi sau nu din casa, ci ca nu te vei putea misca fara bebe de gat! Noi am ramas fara pampersi la un moment dat, iar fi-mea sugea des, ca nu e ca in carti unde bebe suge la 3 ore sau 4.... Mama, disperata, ca ea nu ii da lapte praf, si sa ma intorc imediat acasa. In Bucuresti nu merge treaba asta cu "imediat", asa ca.... Deci nu te baza ca vei cumpara carut cu bebe de gat (sau cu bebe lasat acasa), ca o sa cumperi o tampenie pe care te vei enerva - asta daca nu ai noroc sa il nimeresti.
La carut trebuie sa te uiti sa se mute bara si pe o parte si pe alta, preferabil sa aiba cate 4 roti, grupate 2 cate doua si in fata si in spate, toate cele 4 picioare sa se invarta la 360 de grade.... ehee.... nu e ceva de cumparat la modul "vazut, placut, cumparat"....
Nu mai stiu ce zice ca trebuie sa contina geanta de maternitate, dar eu am bagat in ea toate tampeniile, de ziceai ca plec la ski. Cand m-a vazut doctorul s-a speriat. De data asta configurez singura lista!
Fug acasa, ca a venit hazbandu' dupa mine.

Anca 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

quote:
Originally posted by mcoca

Am totusi niste intrebari pentru mamicile cu experienta :
- de ce camasa de nastere e de « sacrificiu » ? Ca doar e ridicata pana sub sani, nu vad cum se va face ca porcu.
- Chiar trebuie utilizata vata si nu tampoane ? Eu in mod sigur nu o sa ma duc cu vata, ca o sa-si faca alea cruce cu amandoua mainile. Aici stiu ca exista tampoane pentru nastere, nu stiu daca sunt aerate sau nu, dar pentru ciclu exista microaerate, asa ca … Pentru epizio (de care mie imi e cel mai frica, dar sper sa scap) in brosura de la maternitate scria sa ai un uscator de par, si sa-l folosesti dupa fiecare toaleta, sa usuci bine zona.
- Mada, am vazut patutul tau. Aici scrie de patuturile de genul ala sunt pentru voiaj si ca nu e indicat sa doarma bebele tot timpul in el. Eu nu stiu ce sa zic, repetam ca un papagal ce am citit pe eticheta. Dar daca are confortul unui pat pliant pentru adulti, ….

Si eu am facut la un moment dat cumparaturi de haine din reviste/net, dar cand ultima data am primit niste carpe, care nu aveau nimic de-a face cu poza am zis stop. Si in plus masurile mai depind si de model asa ca prefer sa fac magazinele.

boticelina, mie mi se par ok sutienele de la Jolidon. Si eu am 80D si in Franta e cam problema cu cupa D. Mie sotul imi zice ca mi-au crescut sanii, dar sutienele inca sunt ok (e adevarat nu toate modelele), asa ca deocamdata am scapat de o problema. Cele de la DIM fara burete mi se par extrem de confortabile, parca nu am nimic pe mine.

Ieri am spus si eu la lucru, adica la seful n+1. Mi s-a parut ca i-a cam cazut fatza, dar asta e. Acum trebuie sa-i spun la n+2 cand o sa apara prin zona. Oricum sunt mult mai linistita.

_
Vicky 15+

Uite ca imi fac debutul aici raspunzand la postul tau...

In primul rand, bine v-am gasit. Eu sunt in 8 saptamani si ceva , UM a fost 08.11. Mai am un ficior acasa, baiat mare, nascut in mai 2006. O sarcina cu multe probleme si complicatii, dar finalizata cu happy-end.

Si acum, ca sa iti raspund...
1. Nu iti trebuie vata. Tampoanele sunt f OK. M-as mira sa nu aiba si ei in maternitate, in Germania se iau si acasa, nu se duce nimeni la spital cu tona de tampoane. Oricum, daca iti iei, evident ia-ti ceva super super absorbant.

PS: daca erai in Romania era valabila faza cu vata. Eu am folosit si vata (impachetata in tifon, trebuie luat cel mai lat tifon existent in farmacie, vata mi-am luat de la sensiblu care era cumva proportionata, ca sa se rupa/taie frumos). Am folosit si tampoane - nu a observat nimeni si nici nu mi-a zis nimeni absolut nimik. Dar...am nascut cu cezariana...

2.Patuturile de voiaj sunt absolut in regula. Exista o gramada de mituri legate de bb care trebuie sa doarma numai cu spatele teapan si drept. Nu le credeti . Sunt popoare intregi care isi tin copiii la piept, in carpe, in pozitie fetala, nu am vazut nici un copil cu coloana stramba din cauza asta. Eu am folosit wrap la primul bb...(adica o bucata de material textil de genul asta

http://w w w .mayawrap.com/viewItem.asp?ItemID=100001&UnitCde=1&Desc=Original%20Maya%20Wrap%20Sling&VendorDesc=&Search=N

ceva mai elastic, ca l-am fabricat local :-)...a si fost un topic pe tema asta...am trimis wrapuri prin toata tara...

3. Legat de listele cu necesar pt bb, si eu sunt pro cumparat din timp, cu o precizare: exista multe chestii pe care le cumperi sau primesti pt bb si care sunt total inutile. Conteaza ff mult de fiecare familie ce e "strict necesar" si ce nu...o sa vedeti ca in final alegerile fiecaruia vor fi foarte diferite, ceea ce e perfect normal...doar nu o sa ne luam toate carucioare la fel, nu? :-)

Cat despre mine, monalac, sunt de a ta ..la kile , din pacate.
Asta e, sper ca macar dupa bb2 sa reusesc sa mai slabesc. Haine inca nu mi-am luat, as vrea sa dau o fuga la Viena la final de luna si cred ca imi iau de acolo, la preturi mai mici ca in tara.

PS: o sa intru mai rarutz pe aici, din cauza de job, bb, tratament pt bb2.. so on... Dar pe cat posibil va citesc.
Seara frumoasa,

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna ziua fetelor!Va doresc un an nou plin de bucurii si impliniri!Scriu ptr prima data pe acest an.M am intors si eu din vacanta era asa bine acasa!
Abia am reusit sa citesc acest capitol sper sa recuperez!
Am vazut ca unele fete au inceput cumparaturile ptr bb.Mie imi este teama cred ca o sa astept pina la 7 luni.Nu sunt superstitioasa dar....
Ieri am facut eco morfologica si e totul in ordine.Sapt viitoare fac aminocenteza apoi in feb iar o morfologica si tot asa!Am avut o sarcina cu probleme si acum trebuie sa fiu urmarita mai des.
Sunt optimista !Mi au spus ca totul e ok!
Bun venit MAGDA din TARGOVISTE!Si eu tot de acolo sunt dar momentan prin ITALIA.
ELLA16+ cu Alexandru Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

am racit la pasa!!!
helppp!!

Ana-Maria16+
am oMARIA!!!AMR 24sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

iar ma uit pe net...astia cred ca imi spala creierul.Salteluta de infasat pentru ce se foloseste??Adica atunci cand il infasezi pe bb trebuie sa il pui pe salteluta asta sau cum???Pe pat nu merge??

Narcisa 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Mai fetelor! Dar aveti un debit la scris!!! eu am facut o pauza "mica" de la invatat, multumesc pt. urarile de spor la invatat, oricum ,acum nu trag f tare, sesiunea incepe doar din 21 ian, iar eu acum doar citesc manualele, sa ma obisnuiesc si eu cu termenii, sa stiu despre ce e vorba, sunt studenta in anul 2 la stiinte economice, finante-banci, la invatamant la distanta, iar de lucrat lucrez in domeniu, deocamdata casier la BT. Va admir mult pe voi cele care lucrati ca si designeri, arhitecti, fotografi, cred ca e asa de misto... eu deja m-am saturat de economie, si tare as vrea sa ma reprofilez dar nu stiu daca voi mai reusi cumva...
Am si eu o intrebare pt.voi, cele care invatati in perioada asta: se poate folosi lecitina in timpul sarcinii? sau gincoprim, sau spirulina? sau e strict interzis asa ceva? am zis ca va intreb pe voi mai intai, si abia apoi pe doctorita, o sa merg la eco abia pe 18 ian, si nu mai aveam rabdare pana atunci.
V-am pupat pe toate si fug inapoi la "invatat" !!!

Adriana 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

quote:
Originally posted by anaxena

am racit la pasa!!!
helppp!!

Ana-Maria16+
am oMARIA!!!AMR 24sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

offf, anaxena, cum ai facut de ai racit???
asta nu e bine!!!! si mie dr mi-a zis sa am grija sa nu racesc...
Cred ca trebuie sa te duci la dr daca e serioasa treaba...
poate nu e asa, poate ti s-a parut!

12+ si Adrian (20.01.2007)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anaxena

am racit la pasa!!!
helppp!!

Ana-Maria16+
am oMARIA!!!AMR 24sapt
proiectul bebe pink

Anaxena incearca cu o sticla de apa fierbinte sa o tii intre picioare pentru prima faza...Si suna la doctor!!

Narcisa 11+

Mergi la inceput