Mamici de iulie-august 2008 (18)
Raspunsuri - Pagina 2
M&M spune:
AuroraGeo, bine ai venit!!! Sarcina usoara si bebe sanatos!!! Sa ne dai datele sa te trecem pe lista si anume, UM( ultima menstruatie) si DPN( data probabila a nasterii).
Bujo, bine ai revenit !!! Imi pare rau de ce ati patit pe aeroport, dar asa se intampla in Ro, te 'intampina" cu neplaceri de pe aeroport c anu cumva sa uiti cum e aici.
A propos de parul dintr-o anumita zona, am citit intr-o carte ca refacerea epiziotomiei este mult mai buna pe o "zona" paroasa decat pe alta neparoasa. Demonstrat stiintific , cica!!!
Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
7+
ankalaura spune:
Un raspuns rapid ca....daca puteti crede... au dat greturile peste mine!!! Am zis ca e alarma falsa, ce naiba, la 14 saptamani?!?!? Ei bine, m-a apucat vomitatul si abia mananc cat sa nu flamanzesc, vomit iar, si am halit 2 lamai in ultimele 2 ceasuri!
Sutien - nu mi-am luat special ca la noi nu gasesti (eu nu am gasit dar nici nu am colindat peste tot - pe mine sa nu ma pui sa stau la cozi si sa umblu de nebuna tot orasul pentru o izmana!) MI-am luat unul de la Jolidon dar cu un nr mai mare. Cu un nr, pe eticheta, ca daca compari... Am acelasi model marimea mea normala - adica 75B - acuma am luat 80C - si pare imens pe langa celalalt.
Sutiene speciale vreau sa imi iau de pe Redoute sau de pe ebay, preferabil de la Victoria's secret, ca sunt pe ebay, dar sa ma lamuresc intai care e corespundentul lui 80C (ei au cu 36,38...)
Da, de pe ebay poate cumpara absolut oricine, doar ca plata se face inainte de expedierea coletului, de pe card (prin paypal). In cazul in care se rataceste coletul (mi s-a intamplat raaar), esti rambursat. O singura experienta neplacuta am avut cu una care s-a fofilat. M-a enervat ca nu a avut macar bunavointa de a vedea ce s-a intamplat. Asta s-a intamplat pentru ca in Anglia au fost tot felul de greve la posta.
Exista ebay punct fr, punct de, punct es.... dar au mai putine produse, mai scumpe si transportul e mai scump. Cei care vand ieftin in restul Europei posteaza si pe ebay.co.uk Nu stiu care e explicatia. Mi-am luat o fusta lunga Tommy Hilfiger cu 5 euro
Iar acuma licitez la sarafanul acesta care are un pret absolut ridicol, dupa cum se vede.... Acuma vedeti de ce nu ma bucur eu sa dau un milion si ceva pe salopetele din oras....
Aa, si am mai tenteaza pantalonul asta dar nu sunt sigura de marimea pe care ar trebui sa o iau...
Anca 14+
Louana_me spune:
Multumesc Oana, sper sa ma mai lumineze ce imi trimiti tu, ca am citit si eu legislatia si n-am inteles daca intai tb sa mergi la medicul de medicina a muncii sau la gineco sau la med de fam intai, si nici la care medic de med a muncii, ca firma are sediul intr-un oras si eu sunt in altul...ce mai, nebunie ca la noi .
Apropo, cum intru si eu pe mailul comun? ca parola nu cred ca am. Eu am PM ul activat. Pls dati-mi si mie parola si adresa de mail comuna ca parca cea initiala nu mai mergea...
14+
Totul este greu pana devine usor....
M&M spune:
Am vazut ca vorbiti de acnee!!! Eu nu am asa mari probleme , adica imi mai apare din cand in cand cate un cos, dar folosesc Zynerit la recomandarea cosmeticienei. Mie imi face bine.
Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
7+
Louana_me spune:
Anca, din nefericire mare sfat nu am de dat, la mine greturile au trecut de mult, si cand le aveam, eu le tratam cu Kiwi. Fructul de kiwi are mai multa vitamina C decat lamaia si e si mult mai usor de consumat si mai placut la gust. Si mai are si mult potasiu care asigura o buna functionare a inimii. Eu datorita hipertensiunii am mancat un vagon de kiwi si portocale pana acum, si tot nu m-am saturat.
14+
Totul este greu pana devine usor....
MIKYCRIS spune:
fetelor,voi deja ati trecut la alt capitol
am de citit din urma ca deh omului cand ii este rau numai de forum nui arde!
apropos,vesnica mea problema cu sinuzita,stie careva ce medicamente pt sinuzita sunt indicate in sarcina?
eu cand ajung la farmacie si intreb imi tot spun desteptele alea ca in sarcina nici macar paracetamol nu este indicat
pe 31 decembrie nu vroiau sa mi dea paracetamol spunand ca trebuie sa mi schimb dr caci habar nu are pe ce lume traieste si dupa ce le am facut un ditamai scandalul cu chiu cu vai mi au dat-eu am citit pe prospect ca este indicat in sarcina dar deh nu stiu cine e mai prost-dr ori farmacistul?
15+
MIKYCRIS
MIKYCRIS spune:
fetelor,treceti si la mine in listuta,voi naste cu DR LAURA LEONTE la spitalul CARITAS.
15+
MIKYCRIS
MissJJ spune:
Buna fetele!
Am citit pe diagonala ma chinui sa raspuns la ce mi-a ramas in cap ordine aleatoare ca iar apuc sa scriu la 12 noaptea.
Epilatulla nastere aici nu se face acasa daca e neaparat nevoie fac ei dar nu se recomanda ca cica e mai crescut riscul de infectie. Eu nici nu ma mai perocupam de asa ceva mai ales in ultima luna cand nu stiam cum sa vina mai repede ziua nasterii sa scap de burtoiul ala imens si ce sa mai vezi ca nici intr-o camera plina de oglinzi nu reuseam creca.
Anaxena poate pt ca tu esti de obicei slim ti se pare burta fiind asa mare eu eram mai plinutza si nu mi s-a parut asa mare, numai in ultimele luni intradevar era imensa. Am vazut pozele f frumoasa burtica pictata si faine pozele de la eco. Unghiile si parul care creste mai incet am patit si eu dar dupa vreo trei luni cupa ce am nascut cadea intr-o veselie de ziceam ca am sa chlesc si unghiile nu rezistau nici doua zile fara sa se rupa. parul negru dispare dupa nastere iar celulita dupa ce slabesti se mai duce eu dupa ce am ajuns la o greutate mai normala nu se mai cunostea si nu am folosit creme speciale pt celulita sau ceva.
Turturica si la mine e secretia aia albicioasa mai abundenta asa a fost si sarcina trecuta dupa a revenit la normal. Nu le-am zis la ai mei nu au observat si am oreferat sa tac ca sa avem sarbatori mai linistite si fara scandal. Marti pe 8 plecam spre uk avem la 6 dim avion din iasi si pe la 12 jumate ora uk ajungem in londra.
Ankalaura la marimi vrei echivalentul? La papuci 3-36,4-37,5-38,6-39,7-40, se potrivesc ca turnate sunt si jumatati de masura dar numai la unele firme cum ar fi puma sau clarks. La haine e mai diferit putin incep de la 8 si merg pana la 20 la noi. Caut pe net sa iti zic exact eu cand aveam cam 45 de kg purtam 8 acuma pe la 58 purtam 10 si de la 63 kg in sus 12. Dar asta e la mine caut sa iti dau echivalentul mai exact. Care mai vrei sa stii? da un pm daca iti e mai usor sa nu plictisim fetele.
Aurora bine ai venit! Sarcina usoara si bebe sanatos si papacios!
Bujo multumim! Sper din tot sufletul sa nu avem surprize. Eu m-am obisnuit cu aventuri din astea cum ati patit si voi si ma enervez la culme mai ales acuma ca suntem cu bebe mic si noi rezistam da ei cine ii explica cum sta treaba?
Boticelina nu fi amarata sunt persoane si persoane, de ex o prietena din baia mare pe care am vizitat-o acuma de sarb are 6 luni de sarcina si abia se vede burtica e ca o mingiutza mica daca nu te uiti atent nu zici ca e gravida si asa a fost si la prima sarcina, are un baiatel de doi anisori, si baiatul a avut 4 kg la nastere. Deci marimea burtii nu inseamna ca bebe nu se dezvolta cum trebuie sau ceva. Asa ca atata timp cat medicul zice ca e ok bebe nu te mai supara pe dimensiunea burticii si sa nu pleci urechea la eventualele comentarii de la diverse rude si cunostinte etc. Ignora ca e mai bine, vb din experienta. Asa ca nu fi supi si bucura-te de burtica ta asa micutza cum e. As fi vrut eu sa nu trebuiasca sa tot schimb garderoba sarcina trecuta dar la mine burtica a fost mai mare asa ca a trebuit sa ma adaptez.
Cristina26 si eu is genul are cumpara multe si degeaba ca asa mi se pare mie ca trebuie noroc de vecina care m-a sfatuit ce si cum, la inceput vreo doua seturi body, sleepsuit adik din ala cu totul si cu capse doua babetele niste carpe din alea pe care sa tii pe umar sa ragaie beeb astea pt spital, pampersi, crema, servetele umede, pungute pt pampersi, la noi sunt parfumate. Apoi pt acasa body-uri cat mai multe dar nu nou nascut marimea ca bebeii cresc f f repede ia de la 0-3 luni mai degraba, apoi tot asa sleepsuits alea cu totul tot asa, hainutze cateva seturi daca gasesti la oferta poti sa iei diferite marimi calculezi si tu cam cat o sa aiba bebe si iei cateva daca se merita. Oricum nu lua f multe de 0-3 luni seturi din astea de iesit la plimbare si modit etc ca nu apuca sa le poarte tare mult. Sostele, babetele mai trebuie astea gen lenjerie sunt mai necesare ca le vomita sau se uda de la pampers si trebuie schimbat bebe des si prin casa cat e bebe mic cam in astea sta imbracat. Paturele vreo cateva doua pt carucior mai mici si vreo doua pt pat. Apoi pompa pt sani, absorbante pt sani pt tine, caditza pt bebe, vreo doua -trei prosoape din alea cu gluga, caciulitze daca vrei tu in ro am vazut ca inca se poarta la bebeii caciulile alea legate sub barbie fata noastra nu a purtat nicioadata la noi nu se obisnuieste, sterlizator de biberoane ala de microunde mai compact, biberoane mici pt inceput mari pt mai tarziu, perie de biberoane, asta daca nu alaptezi sau ii dai combinat, carucior de prefarbil din ala care se inchide tip umbrela is mai usoare dar care se lasa scaunul pana jos jos sa fie orizontal pt bebelush mic, o geanta pt carutz daca nu vine cu asa ceva pt diversele maruntisur care le porti cu tine cand iesi cu bebe si o sa fie o groaza la inceput, footmuff adik saculetzul ala care se pune la carutz pt toamna/iarna, daca nu vine cu el carutzul, pat pt bebe noi am preferat din plasa nu din lemn ca nu aveam mult loc la inceput daca ai loc in casa ia din lemn dar care mai tarziu se transforma in pat de copilutz gen pat de o persoana e un fel de 2 in 1 si e mai avantajos daca ai spatiu. Veo trei sau patru cearsafuri pt patutz asa multe ca daca ai bebe ca a noastra sensibila la vomat ea le voma si de trei ori pe noapte uneori si trebuia schimbat tot patul. Cam astea imi vin acuma in cap, ma mai gandesc si va mai zic.
Boticelina ai grija cu suportul pt baie studiaza bine ce e pe piata ca modele si mergi pe ceva care a mai fost probat de mamici am luat si noi un suport si cand sa punem fata nu statea deloc in el asa ca in final nu l-am mai folosit, asa ca ai mare grija cand alegi.
Ok cam atata pt seara asta daca nu mai apuc sa intru maine va pupicesc pe toate aveti grija de burtici si ne auzim dupa ce repar laptopul sper sa nu ne uitati.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
Nati spune:
Buna fetele,
anaxena, sa-mi trimiti si mie mailul comun si parola. Mersi.
Vorba luibujo, sigur o sa va rugam pe cele care mai aveti un bebic acasa sa mai scrieti lista cu ce trebui sa cumparam pt bebe.Eu una sunt aeriana rau, mai ales ca suntem singuri in lume pe aici, parinti nu sunt langa noi, mai ales maica-mea sa ma ajute la decis ce sa cumpar pt bebe.
La voi fetelor e bine ,chiar si cele prin europa, america, eu in schimb aici, e jale, bunica poate citi ce scrie in japoneza pe ambalajul produselor de la vanzare, sa vezi stres si nervi pana reusim sa cumparam ceva, noroc cu unele ca au poza pe ele si asa pricepem ce o fi.
boticelina,ankalaurasi alte fete multumim mult pt carti, eu una am nevoie disperata, aici mi-au dat un maldur de carti, da la ce bun ca sunt in japoneza, egal cu 0.
In Tulcea nu se gasesc carti din astea pt mamici cu bebei, ca mi-ar fi trimis maica-mea.
Asa ca ramad datoare celor care pun carti aici, sa le pot descarca si printa sa le am eu in mana, chiar daca multi zic ca instinctul de mama vb, eu tot vreau sa am ceva documentatie la indemana.
Referitor la secrectie, o am si eu, dar depinde daca fac efort e mai abundenta, daca lancezesc nu prea e.
De hainute nici nu se pune problema sa cumpar inca, nu ca as fi superstitioasa, da trebui sa caut pe cineva care citeste in japoneza, ca altfel risc sa cumpar toate tampeniile.
Ceea ce nu am vazut aici sunt caciulite pt noi nascuti, au ei caciuli dar incep de la varsta de una an, sarumana da eu vreau cand e mic.
O sa trimita maica-mea la pachete de are sa se plictiseasca.
turturica, si acum imi scrantesc mintea ce sa fac de mancare, m-am fixat pe cateva aperitive, da parca tot nu-s multumita, parca vad ca ii iau de o toarta pe toti si mergem la un restaurant si gata.Greu, tare greu sa ma hotarasc.
La mine problema cu hainele de gravida e grava rau, la ce piticoate sunt japonezele astea, ma gasesc eu aia la 1.78cm sa gasesc haine pe masura mea.
Pantalonii sunt prea scurti, rochiile sunt undeva pe la genunchi, salopetele la fel, bluzele ma strang, manecile sunt scurte, deci intr-un cuvant JALE mare.
Am sa ma imbrac numa sport, cu pantaloni de barbati da din aia pt obezi, si restul d-zeu cu mila si noi cu indurarea.
Tare naspa e sa fii inalt intr-o tara cu pitici.
Si-am incalecat pe-o sha si mi-am zis durerea mea, va pup, aveti grija de voi cu ghetusul asta prin tara, si mai ales frigul.
Sanatate maxima!
16+