Mamici de iulie-august 2008 (18)
Raspunsuri - Pagina 19
ana_a spune:
vai fetele!Pana apuc eu sa citesc tot capitolul pe cat pariu ca treceti la altul??![]()
legat de carucioare, sa va spun si eu parerea mea ![]()
Eu sunt genul de mamica care am facut piata impreuna cu Stefan, am mers cu el la supermarket de multe ori cu caruciorul pentru ca sotul muncea pana tarziu si nu le puteam face pe toate impreuna si cu masina. Asa ca am avut nevoie de un carut mare, care sa-mi poata cara toate bagajele. Caruciorul stil umbrela l-am avut mult mai tarziu cand mergeam cu el in parc sau la plimbare.
Cele tip umbrela la noi in Romania sunt fff proaste, ieftine si proaste. Au rotile mici, scutura si zdrangane copilul, prinde toate gropile din asfalturi si merg rotile in toate directiile
. Am vazut insa unul facut de o firma, adus din america si mergea super bine. Deci, daca e sa fie umbrela, neaparat unul calumea altfel iti vine sa-l iei sub brat si sa il duci in brate si nu pe roti 
Eu am avut carucior cu 3 roti mari, este adevarat ca greu, vreo 15 sau 20 de kile, marca Jeep dar a fost super util si practic, usor de condus si copilul sta comod in el, varianta sport, nu se lasa de tot in jos pentru ca atunci cand era Stefan mic am avut altul pe care l-am nenorocit in 3 luni.
Acuma...eu am un avantaj ca stau la casa si parcam caruciorul in garaj si nu il urcam pe scarile blocului cu liftul...dar cand mergeam in vizita la ai mei sau la soara muream de nervi de aveam si carucior la mine...
Deci intradevar este greu de gasit caruciorul perfect ![]()
Sper ca nu v-am incurcat prea mult.
Eu biberoane nu am avut in casa pana la 6 luni cand am inceput diversificarea, in rest, Stefan a papat de la san laptic si nu a baut ceai din biberon.
La hainite...intradevar 0-3 luni nu merita sa cumparati multe, si nici sa cumparati pentru 6-12 de pe acuma ca s-ar putea sa nu ajungeti sa le poarte. Eu personal am uitat prin dulapuri hainite mai mari care pe cand mi-am adus aminte de lele nu-i mai erau bune 
mai revin...acu sunt la munca si am treabaaaa....
pup
Ana -
- mamica de bondar
bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
madina71 spune:
mcoca, e bine daca se gasesc tampoane speciale pt dupa nastere, aici nu am auzit sa existe asa ceva, de aia folosim vata, ca cica permite circulatia aerului si se vindeca mai repede epiziotomia...si daca pui si pansament steril pe ea nu se mai lipesc fibre de taietura si nu se infecteaza....
Foenul l-am folosit si eu de cateva ori insa nu aveam rabdare sa astept pana ma uscam...mai ales ca trebuie sa bei si multe lichide ca sa ai lapte si mergi des la toaleta...de fiecare data sa stai cu foenul sa te usuci dupa toaleta de rigoare cu ceai de pelin si galbenele...Insa intr-adevar cred ca se vindeca mai repede daca te usuci cu foenul...Eu am stat in fund cam dupa o luna jumate-doua dupa nastere ca imi era frica, pe bebe ma invatasem si il alaptam culcata si mi-a fost de folos pozitia asta si noaptea cand se trezea sa pape...
De data asta vreau sa imi cumpar colac special pt epiziotomie, stiu ca se gasesc, insa am aflat dupa ce nu imi mai trebuia, ca nu mai trimiteam sotul sa cumpere colac de plaja sau camera de cauciuc de la masina, ca oricum nu le-am folosit deloc...
12+ si Adrian
(20.01.2007)
Didi81 spune:
quote:
Originally posted by mcoca
Si eu stau toata ziua cu nasul in calculator, dar mi se pare absurd ca asta i-ar facea rau la bebe. Ce sa mai zicem de femeile care stau toata ziua la tv, care e clar ca degaja mai multe radiatii ca un monitor cu mii de protectii. Atatea aberatii am auzit de cand sunt gravida ca imi vine sa ma iau cu mainile de cap : epilatul face rau, oja face rau, vopsitul face rau, machiajul si alte prostii.
Nici eu nu cred ca e nociv statul la calculator. Sunt de profesie inginer programator si stau toata ziua la calculator; la fel a fost si mama (suntem o familie de programatori: ambii mei parinti, eu si sotul meu), si nu au fost probleme nici la mine nici la sora mea (pe care a nascut-o la 41 de ani). La mine la serviciu este oricum atmosfera destul de relaxanta, mai glumim, ne mai destindem, programul e foarte flexibil - la urma urmelor pot venii la ce ora vreau si pleca la ce ora vreau, in limita bunului simt; mai nasol e de fetele care au servicii foarte solicitante sau care presupun efort fizic. Oricum, trebuie facuta si miscare, macar pentru a ne mentine in forma si pentru a ne revenii mai repede dupa nastere.
Didi
12+
boticelina spune:
Madina ouchi, le freci cu prosopu? Deja mi-e teama.
vicky lista aia pusa de mine pe mail e asa de lunga pentru ca s-a vrut a fi un "wake up call" pt prietena de care va povesteam care era in luna a 8-a si nici macar nu avea geanta pt bagajul de spital. E intentionat lasata asa exhaustiva ![]()
Sigur ca tie in Franta nu-ti vor trebui shomoioage de vata de impaturit intre fese de tifon pt strecurat in chiloti
, iar camasile de noapte se presupune ca la noi mai bine ti le aduci de-acasa si apoi le lasi in spital ca sa nu vii cu ele cu 3 euglene printre nasturi. La fel si papucii din spital, si alte asemenea. Tu vei primi camasi sterile in spital, de la ei, s-ar putea nici sa nu-ti dea voie sa vii cu lucruri de acasa ca nu-s sterile.
La listele facute pt fetele de afara chiar am remarcat ca se insista mai mult de un cd player, aparat foto, chestii normale pt confortul personal, numai la noi te tarai cu farmacia dupa tine, plus garderoba pt tine, pt bb, deh, sistemu'...
Monica
si gargaritza 13+
"If you are unware of your choices, then you have none"
pagurschimag spune:
Salut si eu toate gravidutele de Iulie - August...
Tot va dau tarcoale de vreo cateva satptamani, va citesc zilnic dar azi mi-am calcat pe suflet ai am zis sa va scriu si eu 2 randuri.
Sper sa ma primiti si pe mine in randurile voastre...Acasa mai am un baietel de 4 ani si 2 luni nascut prin cezariana...si acum asteptam si fetitza (noi asa speram sa fie)
Acum sa va dau datele mele:
UM 25.10.2007
DN: 24.07.1973
DPN: 05.08.2008
Desi am mai trecut printr-o sarcina totusi nu pot spune ca sunt mai sigura pe mine, mai relaxata. Pot spune ca sunt mai grijulie acum si imi fac mai multe probleme....Ma scoate din sarite starea asta..
Sper din tot sufletul sa imi gasesc timpul necesar sa postez cat mai mult aici si astfel vorbind cu voi sa mai scap de temerile astea care ma "ucid"
Magda
9+ si Fabian (17.11.2003)
pozele mele
mcoca spune:
Monica, departe de mine gandul de a critica lista. chiar am citit-o pana la capat. Si intr-adevar ea este un punct de plecare.
Eu nu nasc la spital (unde iti dau camasa pentru nastere) ci in clinica (care e privata) si acolo toate hainele le aduci tu. Chiar m-am uitat la lista de chestii pe care mi-au dat-o si scrie de camasa pentru nastere. Hainele si obiectele de toaleta trebuie duse de acasa, dar e ok pentru mine. Si ceva ce mi s-a parut comic, zic sa ai ceva hainute ca sa primesti vizitatorii. Si e adevarat ca eu cand am vizitat-o pe prietena mea care a nascut la aceeasi clinica, era intr-o rochita :).
_
Vicky
15+
Bebele casei
Irda spune:
Boticelina, exista niste formatoare pentru mameloane de silicon cred!
Da si tu un search pe Gogu' ca le gasesti si de vanzare pe site-uri de bebei si discutii despre ele!
Acuma cat de eficiente ori fi.....habar n-am, dar din cate am inteles bebe e cel mai tare la treaba asta...cu formatul sfarcului...numai sa fie cineva sa-ti arate cum sa-l pui corect la san din prima!
Iote colea un pui de discutie despre astea:
Autor: 25miky
Raspuns la: 28/05/2006 03:29:06
buna ,ce mai prins caci chiar acum le port !Se numesc SoftSHELLS ,arata ca 2 gogosi din plastic transparent ,se pun in sutien si au o gaura unde introduci sfarcul,regula e sa le port cam jumate de ora pe zii ,si cand vine bebele sa stau cu ele cel putin cu o jumate de ora inainte de alaptare ,nu am vazut zine stie ce efecte ,le port numai de cateva zile ,mi le-a dat o prietena de noi caci ea nu le-a folosit,habar nu am cat costa,dar cat stau cu chestiile astea in sutien ,sfarcurile ies afara si se intaresc.Sa nu incerci sa te ciupesti-am auzit la Clasa de Maternitate ca poate sa induca nasterea.
quote:Originally posted by crissa71
mai burticutelor...a luat careva dintre voi formatoare de sfarcuri(sau cam asa ceva!!)???!!.Eu am sfarcurile in interior, neiesite,ies decat rar la dus si la frig...As fi vrut sa stiu daca a luat cineva, daca exista(parca am auzit eu ceva!) si de ce firma sunt produse?.V-ati dat cu creme pe sani sa-i pregatiti pt.alaptat?Daca da...ce creme?!
Asteptam impresii si poze de la intalnirea fetelor....
In rest va pup, sfarsit de saptamana placut!!
crissa71
Irda
Bebe
Antonia Codrina
cu
Daria 13 iulie 2005
Poze Daria 
pagurschimag spune:
Vad ca discutati despre acele "mameloane de silicon" care se presupune ca ar ajuta mamicile care nu au mamelonul format...Va spun din proprie experienta ca nu sunt bune de nimic.
Eu sunt "fericita" posesoare a unor sani fara mamelon format...La sarcina cu Fabi am avut mari probleme pentru ca produceam lapte dar copilul nu avea obiectul muncii de care sa apuce....M-am chinuit 2 saptamani pana am reusit sa il fac sa suga de la san...dar pana la urma am reusit....M-am muls foarte mult...si usor usor am reusit sa se formez e o mica ridicatura numita mamelon din care a reusit si copilul meu sa suga...
Cu acele mameloane de silicon nu am reusit sa fac nimic...
Sper ca am reusit sa va ajut din experienta mea...
Magda
9+ si Fabian (17.11.2003)
pozele mele
madina71 spune:
Am avut si eu mameloane de silicon, nu stiu daca sunt unul si acelasi lucru cu formatoarele de care zice Irda...eu le-am luat dupa nastere, mi le-a recomandat o asistenta vazand ca nu am sfarcuri insa nu le-am folosit niciodata...cred ca sunt indicate si in cazul in care se fac rani la sfarcuri... Am auzit mamici care le-au folosit, pt mine insa nu au fost bune...
Ei, Boticelina, freci asa putin, nu sa te doara...asa am citit si eu si asta va zic...o sa incep sa fac iar chestia asta de prin luna a 7-a...cica se mai "tabaceste" pielea de pe sfarcuri si nu mai este asa de sensibila, pregatind astfel sfarcul pt alaptare...O fi mit, nu stiu!!!
La Polizu la internare ti se da o camasa de noapte ca sa nasti cu ea, in orice caz eu nu am murdarit-o de sange. Eu as fi nascut imbracata in camasa mea dar daca asa mi-au zis sa fac, asa am facut, pana la urma in momentele alea nici nu mai conteaza....Camasa n-a fost ca cele aduse de mine de acasa, dar nici infecta nu a fost, se putea si mai rau!!!!!
12+ si Adrian
(20.01.2007)
madina71 spune:
Bine ai venit pagurschimag, cum sa nu te primim?
Sa ai o sarcina usoara!
12+ si Adrian
(20.01.2007)