* Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (113) *

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isidora spune:

Copilul se poate boteza oricand,chiar si cand e post,cu cdt. daca e post,sa nu faci petrecere.....unde sa se manance de frupt , sa se bea, sa se danseze....Noi am botezat-o pe Isidora la fix 41 de zile,era postul Craciunului,dar n-am pregatit decat ceva acasa pt. noi,nasi si parinti...de post...Am sarbatorit-o la un restaurant mult dupa,cu prietenii...pe la 11 luni...ca sa nu fie nici mot,nici botez...ca bietii oameni nici nu stiau la ce veneau....De ce ? Ca subsemnata are oroare de actiunea'Plicul'...dar eu oricum sunt dusa in general...cu capul ca eu n-am luat nici motul la copil pe motiv ca nu e decat un babism idiot menit sa distreze doar adultii cu nici un folos pt. copil sde nici un fel...

Adina
Mami de(Isidora-4ani) si (33 sapt) cu
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=4516866000233.5781386000233.1199091333079&&localeid=en_GB_EURO&&localeid=en_GB_EURO&UV=873318329539_7569989000233" target="_blank"> Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdiana spune:

Eu am inteles ca mama poate intra in biserica dar pt asta trebuie ca inainte de botez sa i se citeasca de catre preot....o prietena mi-a spus ca ea a chemat preotul acasa....a fost bine si pt bebe si pt ea...cand a fost preotul cu Boboteaza...i-a spus sotzului meu ca in maxim 8 zile de la nastere sa mearga el la biserica sa-i dea aghiazma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

quote:
Originally posted by bdiana

Multam de lamuriri!
Irinouka...ai inteles bine, ii vrem de nasi dar normal era sa ii intrebam noi inainte...in privinta datei botezului din cate stiu eu nu se face in post, ca si nuntile iar intre 9 martie-26 aprilie este postul Pastelui...de asta ziceam ca probabil va fi la 3 luni de la nastere...
Va rog lamuriti-ma si pe mine in chestiunea "burtiera"....de la cat timp de la nastere se recomanda si daca doar in cazul nasterii naturale/prin cezariana.....

poti face in post, adica nu e atat de strict ca la cununii. doar ca masa ar trebuie sa fie de post si petrecerea, nu prea "petrecere". :-) dar, pana la urma, asta decide fiecare pt el. ideea de baza e ca poti face botez in post.

irina 39 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

Daca botezul are loc inainte de 40 de zile , mama va sta in Pronaos-adica la intrare in biserica in acel hol si nu va putea sa asiste la botez iar la sfarsitul botezului i se va citi molifta si ea nu va mai trebui sa vina la 40 de zile sa i se citeasca molifta .Alegeti si voi botezul sa-l faceti la 40 si ceva de zile si atunci puteti intra in biserica .

danybv39Maria
Poze cu Mamy graviduta si Andrei (21 martie 2006 )
http://community.webshots.com/user/danybv
AMR : 1 SAPTAMANA !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

La noi au inceput COLICII . Sunt chiauna .. de la 6 dimineata stau cu bebe atasat de mine...ba urla, ba papa, ba doarme 5 min si iar si iar...

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

LalaD, join the club!
Eu ieri intrebam daca mai are cineva deja colici....Noi deja avem de cateva zile. Aseara fu crunt. De pe la 9 pana pe la 2 noaptea, tot asa. Urlat, mancat, tinut in brate, ceai suzeta, nu mai stiam ce sa facem cu el. Are gaze la greu si incepe sa fie si constipat de la laptele praf, banuiesc.....dar n-am ce face. I-am bagat putin termometrul in fund si a reusit sa faca. N-as vrea sa fac din asta un obicei, de aia ii mai dau ceai printre mese.
Rezervele din sanii mei se golesc cu o viteza uimitoare! Azi ma admiram in oglinda, dupa dus, cred ca intr-o sapt. bye-bye lapte....
In fine, asta este. Se repeta INTOCMAI scenariul de la Markus, asa ca nu ma mai stresez.
Offf, de-ar trece odata 3-4 luni, sa treaca colicile si sa stim si noi un pic pe ce lume suntem.
Mai tragic e ca azi pleaca mama de la mine . Trebuie sa mearga acasa, ca bunica-mea e tot mai bolnava . Ma apuca plansul cand ma gandesc ce ma fac de maine.....
Gata, m-am lamentat destul.
Va pupez!

Venera mama lui Markus si Mathias

Mergi la inceput

Nu va zic ce fata a facut nasa cand s-a dus sa-l intrebe pe preot ce si cum cu motul...cand se face si cum....Ea era convisa ca eu sunt nebuna....Si preotul i-a spus ca in materie de motz biserica nu zice nimic pt. a doar un obicei exclusiv al nostru....
Da,Irinouka,sunt mare amatoare de o cafea dim. ,de altfel toata sarcina am baut-o lingurita de Illy-decofeinizata+1 lingurita cofeinizata Jacobs.....Dar aveam o scuza tensiunre mica,mica....8. cu ceva rareori 10....

Adina
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=4516866000233.5781386000233.1199091333079&&localeid=en_GB_EURO&&localeid=en_GB_EURO&UV=873318329539_7569989000233" target="_blank"> Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdiana spune:

M-am lamurit cu botezul...multumesc ...dar nu si cu "bustiera".,...din cautarile mele pe net am inteles ca exact cum ati spus nu e recomandata imediat tocmai pt a se reface cat de cat muschii....si atunci de ce oare nenea doctor al unei colege care naste la Elias i-a cerut sa-si cumpere de pe acum ca-i va trebui in spital?!!!!!

Mergi la inceput

Of,LALA ce rau imi pare...Doamne ajuta sa se regleze mai repede si sa nu mai aiba colici...Ce-i dai de colici in afara de ceaiuri?

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

quote:
Originally posted by bdiana

Eu am inteles ca mama poate intra in biserica dar pt asta trebuie ca inainte de botez sa i se citeasca de catre preot....o prietena mi-a spus ca ea a chemat preotul acasa....a fost bine si pt bebe si pt ea...cand a fost preotul cu Boboteaza...i-a spus sotzului meu ca in maxim 8 zile de la nastere sa mearga el la biserica sa-i dea aghiazma

preotul iti citeste de doua ori: o data la 8 zile dupa nastere, ca sa poti iesi din casa, si a dua poara la 40 de zile, ca sa poti lua parte la botez (asta daca nu ai facut deja botezul). deci chiar daca ti-a citit la 8 zile, asta nu inseamna ca poti intra in biserica.

cel mai bine e sa iei aminte la sfaturile lui danybv, ea e experta noastra. :-)

irina 39 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Buna fetelor..din cauza ca sunt la parintii mei..va citesc mai rar decat o faceam acas...si..sincer..parca imi lipseste ceva....serios...cred ca am devenit dependenta..de fapt sigur sunt...va iubesc atat de tare..ca imi lipsiti strasnic daca nu va citesc o zi:)

Alina 34 si Stefania
http://bd.lilypie.com/HzUhp2.png

AMR 6 Saptamani

Mergi la inceput