Gravidute si mamici de Constanta (13)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Hello

Sa va spun ceva apropos de vestea aia trista de la Mamici:
Dumnezeu e mare si e Sus, fetelor, cica a fost o eroare! era vorba de colegul sotului ei cu care era in masina si le semana oarecum numele de familie! cica sotul fetei e in viata, cu fracturi si alte alea, dar o sa se faca bine! Doamne, prin ce-o fi trecut saraca in 24 ore! gata, nu va mai plictisesc cu asta, dar trebuia sa scriu si sfarsitul fericit si miraculos, ca sa nu ramana nimeni cu vreun gust amar!

Mada, plimbare placuta in continuare si spor la shopping!

Andicu mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)
Filip de Sarbatori
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Vai, de mine, Andicu ce ingrozitor pt biata fata! Prin ce-o fi trecut nici nu vreau sa imi inchipui! Sa il stii mort, cred ca e in stare de soc!

Mada, bine ai revenit!

Ina, pt febra poti lua si algocalmin, mi-a spus mie dna Lutescu.

Asadar se pare ca sondajul meu cu privire la col da roade, o fi ceva adevarat si in asta daca se potriveste si la Andicu si eu cred ca si la tine, Doc, se potriveste, dc ai facut un an sport si esti o tipa activa. Sper numai sa nu fie incapatanat pana la capat :))))))) Iti doresc sa ai parte de un col care sa fie intelept si sa cedeze!

Yannia, eu am luat pompa dupa ce am nascut cand am vazut ca am nevoie. Per mine m-a ajutat sa imi desfund canalele si sa stimulez lactatia. Lucrusoare sa ai cam cat sa il schimbi de 2 ori pe zi, pt ca se mai pateaza cu laptic, etc si sa nu stai sa speli zilnic, eu spal odata pe saptamana. Iti recomand sa iei niste scutece din finet, eu m-am folosit f bine de ele si in spital si acasa (nu la infasat)

Miruna, bine ai venit!

Pup toate fetele!

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingerash_M spune:

DOC, muuuulta bafta! Iti tinem pumnii!!!
ANDICU - http://www.comforex-impex.ro/shop/index.php
B-dul I.C. Bratianu 205
Cod postal: 900307
Tel: 0040.241.695.120
Fax: 0040.241.610201
da un telefon acolo, vezi daca au generatoare pe stoc.

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Mihaela
7s

Mergi la inceput

Pt Yannia si cele interesate , postez o lista cu comentarii dupa care m-am ghidat si eu cand a trebuit :

In principiu gasesti acest bagaj la urmatorul link : http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47715
Eu am copiat aici ca sa fac comentarii pe text

Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
- Bephanten - pentru eventuale rani la sani - Garmastan e mai bun pentru rani de sani, dar si Bephanten e bun de cumparat ca dai copilul la fundulet daca e sa faca eritem fesier.
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete - Eu nu am avut nevoie de gel si alte alea de dus ca nu aveam unde sa fac... intreaba doctorita daca e cazul sa faci dus pe acolo
- lapte de corp - adio vergeturi! - vax albina, eu nu am luat nimic
- tampoane - eu nu cred ca le poti folosi daca e sa pui pe epiziotomie asa ceva, cel mult vata si fase sterile ca sa nu se lipeasca vata de dinsa.
- strugurel de buze - obligatoriu! - ca sa fii lucitoare in sala de nasteri, aberant
- hartie igienica - asta da si sa iei mai multa sau cel mult sa faci un bagaj pe care sa il care sotul in masina
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii - sau gitul sotului ca te-a adus in starea asta
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda! - lasa-l la sot, nu se stie cum ramii fara el
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate! - crede-ma ca nu ai timp mai bine dormi daca poti
- chiloti cu burtiera - nu cred ca ai de ce sa folosesti asa ceva, eu acum mai pun asa ceva ca sa nu imi atirne operatia
- sutiene de alaptat - asta da, dar e bine sa ai sanii cit mai la vedere ca sa se usuce eventualele rani
- tampoane de sani - eu am luat de la Avent si mi se par mai putin de plastic ca la alte firme
- pompa de muls - recomand de la Avent
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa! - daca o sa ai rani la sani te ajuta la alaptat
- prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
- camasi de noapte - 2-3 bucati destul de nepractica , eu asa am pijamaua
- halat
- papuci de casa si slapi pt. dus
- bani pentru asistente - bancnote de 10000, 50000...
- prosop de fata

Pentru bebelus: - body
- pantalonas - sa nu cumperi asa ceva, eu am oroare de pantaloni
- caciulita - citeva foarte mici ca sa le pui pe cap numai dupa baie
- salopeta cu maneci - astea eu le consider mana cereasca, asa zisele pijamale, cele mai practice mi se par
- botosei - evetual niste sosete mici de tot sa le pui peste pijama
- paturica -
- pampers - numarul 1 si sa nu iei alta marca ca sint proaste
- prosopel moale
- servetele umede - asta cred ca ai nevoie sa le dai acolo la asistente daca nu sta bb cu tine in camera, ca nu spala nimeni copilul. Acasa pediatra mi le-a interzis ca irita copilul
- ulei de corp - sa nu iei nici un fel de marca, copilul meu a facut o iritatie de la el, ulei de masline fiert la bain marie si racit
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!) - nu e musai, poti sa il tii si in brate pina acasa, eu l-am tinut mufat la tita pina am ajuns acasa

Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei- nu am avut asa ceva

Altele: - telefon mobil
- incarcator
- cartela telefon public
- apa
- mancare

urmeaza completari cu ce trebuie acasa....

Pentru acasa:
Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- masa de infasat - asta nu e musai
- veioza de noapte - poti improviza cu ce ai prin casa
- carut - nu e necesar in primele 10 zile
- scaun de masina - daca o sa simti nevoia de asa ceva o sa cumperi, nu e musai in prima luna, oricum e adinc si nu poti sa pui copilul cocosat acolo
- ham pentru bebe - sa il tii in lesa, nu stiu la ce foloseste
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu) - eu la 4 luni inca nu am nevoi
- sterilizator de biberoane si suzete - mai asteapta un pic cu ele ca daca e sa nu mai am eu nevoie ti-l dau pe al meu. Sigur iti dau solutie de sterilizat de la Chicco ca am nefolosita
- lenjerie de patut - sacii de dormit sint buni ca nu se dezvelesc cind se agita, tie iti trebuie unul subtirel
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului - daca gasesti una mica ar fi execelenta ca daca va creste copilul cumperi alta mai mare
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar - iti dau eu
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera) - asta da, e folositor
- pompa san - se repeta

Obiecte marunte:
- pompita de nas - eu am una de la Chicco dar nu e foarte buna
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi - sa iei betisoare normale, ca oricum nu ai voie cu nici un betisor
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete - recomand suzete de la Nuk care stau mufate chiar daca scrie ca sint de noapte sint cele mai bune. Atentie, suzetele sunt inamicul nr.1 pentru alaptat!
- perie de par asta daca are par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana numai lingurite deocamdata
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor) carusel daca nu ai muzicuta la pat ca e bun
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe sigur ca da
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon;
termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica. in alta viata

Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua - da astea sint excelente, chiar daca nu il infesi il pui pe umar cind il rigii, ii faci baie cu unele mai mari , daca poate sa iti faca cineva iesi si mai ieftin.
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4, 2 sint suficiente
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude) - happy 60/90 cite 5 bucati pe punga si fixies 60/60
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele 2-3 mici ca nu o sa le folsoesti decit dupa baie
- sosete, botosei, ghetute sosete sint suficiente, eventual niste botosei daca e sa iesi afara sa arati copilul
- body-uri, camasute - body cu mineca lunga 5-6 cu marime mai mare sa le porti pina la 3 luni
- pantalonasi, salopete - pijamale, la fel 5-6
- manusi - sint bune la inceput pina te hotarasti sa tai unghiile la copil
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta - 2 sint suficiente
- batistute - sint bune sa le pui pe sub haine daca varsa pe ele si nu vrei sa schimbi copilul
- babetici - mai tirziu

Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par - nu
- sapun de corp (lichid sau solid) - eu foloesc sapun Nivea
- ulei de corp - nu, am spus mai sus
- pudra de talc - nu se mai foloseste asa ceva
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet - doar un pachet, pediatra mi-a zis ca mai bine il sterg cu servetele simple tip Kleenex
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi - eu am luat separat fenicul, anason, chimen si marar si fac ceai normal cu cite putin din ele
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat
- termometru de camera /baie - eu am asa ceva
Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic eu am luat Serimar pentru nas, e un spray cu apa de mare. Similar - Merimar si Humex, cel mai bun e Merimar-ul
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare cu glicerina daca cumva se constipa

edit: am sters linkurile ca aratau toate reclama si nu vreau sa supar moderatorii...

Filip de Sarbatori
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena81 spune:

multumesc Adryana 4u pt sfat si raspus.si eu tot 4 saptamani mai am pana la termen si sincera sa fiu am emotii.nici macar nu stiu pt ce sa optez nastere n0rmala sau cezariana!!!!!!!!!!!dr la ultima vizita adica acum 3 saptamani mi-a spus ca-i prea devreme pt a discuta despre asta...voi fetelor cum v-ati hotarat sa nasteti?

Mergi la inceput

Ingerash, acum am vazut postarea ta, multumesc mult!
Isi, intra si tu pe link ca si pe tine te intereseaza!

Filip de Sarbatori
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

elena81, in primul rand bine ai venit, si trebuie sa stii ca primele 10 mesaje pe care le vei scrie vor trece prin faza de moderare, si astfel vor apare mai tarziu...deci, scrie repede 10 mesaje, sa scapi de moderare, si sa poti vorbi cu noi in timp real.....
acum, referitor la ce ai intrebat tu, uite cam ce concluzii am tras eu pana acum (bineinteles, nu e batut in cuie, depinde si de medic, si de situatia in sine)..insa, cam asa stau lucrurile:
- DOCTOR - 150 euro daca nasti natural, 200-250 euro daca e cezariana
- anestezist - 100 euro daca este cezariana sau epidurala
- moasa - 1.000.000 - 1.500.000 lei
- neonatolog - 1.000.000 - 1.500.000 lei
- asistenta sefa - 500.000 lei
asistente, infirmiere, care te mai ajuta pe-acolo - 50.000 - 100.000lei..
DACA NU AM SPUS CORECT, ROG FETELE SA MA CORECTEZE, CA SI PE MINE MA INTERESEAZA RAU SUBIECTUL ASTA

Adriana S.
AMR maxim 4 saptamani
-36 sapt BIANCA
de toate
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.

Mergi la inceput

Elena81, bine ai venit!

Adryana, pt moasa ai pus enorm de multi bani, 500.000 sunt suficient! Apoi, daca faci rahianestezie ajung 150-200 ron.

Andicu, am vazut in lista ta ca ai luat Sterimar pt nasucul lui bebe, si eu am dar mi-a fost teama sa folosesc ca mi se pare jetul prea puternic. Tu cum faci? Ma sperii eu degeaba?

Daca e sa fie cezariana, tampoanele Always extra long sunt f bune pe sub tampoanele de vata sau chiar si simple, pt ca nu te patezi.

Azi am fost pt prima data la dna dr Dumbrava, mi-a lasat o impresie ff buna. E rabdatoare si l-a cercetat in amanuntime pe bebe. M-a sperit putin ca mi-a spus ca tb sa am grija sa il calesc ca sunt 40% sanse sa imi mosteneasca astmul alergic si neaparat pana la 6 luni sa merg numai pe lapte de mama ca sa il imunizez cat pot de mult. In rest e totul ok.

Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

Angi, si daca nasc natural, tot atat la moasa????
Si inca ceva...soacra-mea zice ca se da la moasa sapun si prosop, auzisem si eu ca asa se proceda inainte, dar acum cum mai e? Ii dai si bani si astea?

Adriana S.
AMR maxim 4 saptamani
-36 sapt BIANCA
de toate
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.

Mergi la inceput

pai dc nasti cu ceza nu dai nimic la moasa! Eu i-am dat ca nu stiam ca ajung la ceza si a fost super multumita!

Eu nu am dat nici sapun nici prosop, astea-s prostii! dar fiecare face cum vrea!

Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput