A deschide Cartea, rau sau bine?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

...deschisul cartii (sau a pravilei, sau a Psaltirii, sau a Sfintei Evanghelii, uneori la sfârsitul Sfântului Maslu) urmata de tâlcuirea fragmentului de text ce cade mai întâi sub ochii “credinciosului” care eventual a tinut trei zile de post negru nu poate fi acceptata ca autentic-buna întrucât este profanatoare.
Practica este întretinuta de catre unii preoti sau calugari, impostori care folosesc minciuna ca metoda de îmbogatire materiala si de alterare a bunei credinte a oamenilor cu care vin în legatura.

I.P.S. Antonie Plamadeala - Traditie si libertate, 1995, Colectia Axios - pag. 326


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Daca deschide Cartea (Biblia) si se deschide la pasajul urmator:

În vremea aceea a venit Ioan Botez#259;torul, #351;i propov#259;duia în pustia Iudeii. El zicea: „Poc#259;i#355;i-v#259;, c#259;ci Împ#259;r#259;#355;ia cerurilor este aproape.” (evanghelia dupa matei, cap 3)

atunci, ce ar putea crede un om?
Niciodata, satan nu o sa-l indemne pe om la pocainta.
Asadar, sa nu aruncam cu pietre. Mai bine sa credem in Evanghelie, pentru ca orice cuvant care e acolo vine de la Dumnezeu si este curat, si incercat.
cu mult drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns am_madalina spune:

va rog sa imi spuneti daca stiti un preot care deschide cartea. stiu ca este considerat un pacat, dar cred ca puterea de a interpreta Biblia este doar ca e o taina nedeslusita inca de mintea omului. cred ca ne e frica de lucrurile pe care nu le cunoastem.

daca stiti un preot cu har la care pot apela pentru rezolarea unor probleme grave, va rog sa imi scrieti. am fost la multe manastiri si biserici, dar as dori sa gasesc un preot cu care sa pot discuta. va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Mi-am amintit de subiectul asta....
Totul a pornit de la o carte citita in care tipa se mai ducea (rar) la o ghicitoare...si i-a spus
Ma simt aiurea si gandul asta imi da tarcoale tot mai mult.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Buna. Am dat intamplator peste subiectul asta...Si eu ma numar printre persoanele care au fost sa li se deschida cartea. Am fost cand treceam printr-un moment greu la preotul Vrajitoru (nu Vrajitoarea:D ) din Liteni (Suceava). Cred c-a fost cea mai mare prostie din viata mea...nimic din ce mi-a spus nu s-a intamplat.....

Referitor la casa lui...chiar asa e...cam tot ce detine a obtinut din aceasta practica...nu degeaba are firma de maxi taxi, clubul din Liteni este a lui...acum vrea sa mai cumpere o cladire s-o faca hotel....si multe altele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by am_madalina

va rog sa imi spuneti daca stiti un preot care deschide cartea. stiu ca este considerat un pacat, dar cred ca puterea de a interpreta Biblia este doar ca e o taina nedeslusita inca de mintea omului. cred ca ne e frica de lucrurile pe care nu le cunoastem.

daca stiti un preot cu har la care pot apela pentru rezolarea unor probleme grave, va rog sa imi scrieti. am fost la multe manastiri si biserici, dar as dori sa gasesc un preot cu care sa pot discuta. va multumesc.



Eu iti recomand din suflet sa nu cauti rezolvarea problemelor tale in astfel de practici, pentru ca la Dumnezeu nu ai ce cauta cu dracul de mana. Mergi la biserica pentru Liturghie si Sfintele Taine, pentru rugaciune si milostenie, si lasa preotii care se cred mai destepti decat ceilalti. Caci cel care deschide cartea va plati greu acest gest de mandrie in fata lui Dumnezeu. Preotul cu har asa cum spui tu (desi corect este sa consideri ca toti preotii au har), nu deschide cartea nici pentru problemele lui dara-mite pentru ale altora. El trebuie sa se roage cu smerenie, caci numai Dumnezeu ne scapa din necazurile in care ne bagam cu sau fara voia noastra.
Fereste-te de preotii deschizatori de carti, caci tot ei iti vor deschide si usa iadului. La fel, fereste-te de vrajitori! Bucurie sfanta iti doresc!

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy07 spune:

dragilor hai sa nu aruncam cu noroi nici in preotii care fac asta nici in cei care se duc la acesti preoti.UNII chiar au un har sa zicem si daca e pacat e pacatul lor si-l asuma cred .Eu am fost la un astfel de preot si daca as stii ca mai traieste as trimite pe toti care au mari probleme .Va dati seama ca nu ajunge nimeni de bine pana acolo.Si la drept vorbind nu e ca la ghicitoare sa nu exageram asa am crezut si eu cand am fost. Aaveam o mare problema pe la varsta de 19 ani legata de familie si credetima ca as fi facut orice sa se termine un calvar .Asa ca am auzit de un preot care deschide cartea si citindu-ti niste haine facea minuni.(a aparut si pe un post tv ca fiind preotul care face minuni)Si eu am crezut ca ma duc si ghiceste ce probleme am si mi le rezolva dar nu a fost asa chestia asta cu ghicitul e o nascoceala (cred) ori a unor preoti care vor sa ii faca pe oameni sa se duca la ei ori de oamenii care fabuleaza sa nu creada altii ca merg degeaba
o sa va zic cum s-a intamplat la mine: am fost am deschis cartea si preotul mi-a citit rugaciunea de la pagina respectiva si apoi o rugaciune ptru hainele pe care le adusesem.Am cam fost dezamagita ca nu mi s-a ghicit nimik ca si eu auzisem la fel asa ca am plecat acasa oarecum dezamagita imi daduse de tinut niste posturi negre .
Nu as putea sa zic ca a 2_a zi mi s-au indeplinit dorintele dar a fost ultimul an de chin pt mine.preotul avea 80 de ani si cred ca nu mai traieste ca de altfel as mai fi sfatuit oameni sa mearga la el stiu cum e sa fi disperat. si nu cerea bani ii dadeai atat cat vroiai cu pomelnicul nu avea nici o cerinta .SPER ca nu deranjez pe nimeni cu ce scriu ;eu v-am povestit ce mi s-a intamplat si azi il pomenesc pe acel preot dupa 10 ani.Apropo am aflat mai tarziu ca ar fi trebuit sa ma uit la chenarele din acea carte ca sa imi dau seama de intamplari din viata mea ceea ce ar putea semana cu o previziune dar preotul in mod normal nu iti zice nimik el citeste rugaciuni .S_ar putea sa nu fie buna aceasta treaba dar credetima ca unii au probleme in fata carora
nici un pacat nu mai conteaza.daca nu ma injura nimeni am sa va mai povestesc si alte intamplari
acum e cam tarziu si am scris destul noapte buna si o viata in care sa nu aveti nevoie de aceasta chestie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu am mers cand eram pe la 19 ani cu o colega la o slujba la o biserica pe langa Braila, ca auzise ea ca parintele are "harul " asta. Eu nu avem nici o problema si nici dorinta de a sti ceva in mod special din viitorul meu. Dar la sf slujbei, colega mea s-a dus si a vorbit cu parintele, i-a citit ce i-a citit din Biblie, ea stie ce si cum, dar parintele m-a intrebat daca eu am vreo problema, eu am zis ca nu, si am vrut sa plec. Dar prietena mea a sarit repede cu gura si a zis: are un prieten care a cerut-o de nevasta, si nu stie ce sa faca (la vremea aia eram convinsa ca am sa ma marit cu EL). Parintele a deschis Cartea si mi-a zis ca nici vorba,nu am sa ma casatoresc cu el. Eu am bufnit in ras, si am zis cam aiurea: asta s-o crezi mata!

Am uitata de intamplarea asta, au trecut ani, e nevoie sa va zic ca nu m-am casatorit cu acel baiat (mai, imi exersasem si semnatura, ce mai dragoste mare!)

Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy07 spune:

v-am promis ca o sa revin si cu alte intamplari legate de acest parinte care cred cu adevarat ca facea mult bine .V-am zis ca nu percepea nici o taxa si credetima ca nu sunt o bogata careia o suma mare sa i se para mica pe-atunci lucram doar vara intr-o pizzarie si nu am depus mare efort sa ajung acolo.Am mai fost o data dupa un an sau doi dar nu sa deschid cartea ci pentru ca lucrasem aproape doua luni la niste patroni care m-au scos lipsa la inventar si nu mi-au dat banii ptru ca au zis ei ca i-am furat si eu chiar nu furasem .Cand m-am certat cu ei, m-au amenintat ca or sa aibe grija sa nu ma mai angajeze nimeni si ca ei locuiesc langa o manastire si or sa ma dea la biserica si cum eu ma stiam curata atunci mi-a venit ideea si le-am si zis nu stiu daca dv va duceti la manastire dar eu o sa merg .Si am fost si i-am povestit parintelui ca ma acuza cineva ca am furat si nu am facut-o si sa ma invete ce sa fac si a zis sa nu fac nimik ; bine ca i-am spus lui .Aia a fost vara cea mai grea io traiam si o parte din iarna cu banii castigati vara .Nu am fost nici at f multumita ca sa zic asa ca ma asteptam sa ma puna sa fac ceva nu stiam nimik am dat un pomelnic cu ceva bani si am plecat.nu am mai lucrat nicaeri ca era tarziu sa te mai primeasca cineva si in septembrie am plecat la munte unde am primit un telefon de la o prietena care a fost martora cand a curatat primarul statiunea de dughene si a daramat-o si pe a lor niciodata nu m-am bucurat de necazul cuiva si poate nici atunci dar m-au cam facut de rusine si imi si era frica de ei dar nu au mai reusit sa faca nimik in statiune as fi vrut sa ii vad atunci sa le amintesc ce mi-au facut ei mie.poate a fost doar o intamplare sau poate a avut d-zeu grija de mine .Acum am propriul magazin si nu mi-am acuzat niciodata vanzatoarele ca fura desi poate ca am avut impresia asta de cateva ori .Asta a fost a doua mea poveste prinsesem o mare incredere in parintele respectiv si nu inteleg dc e pacat sa ajuti oamenii daca poti. Poti si sa nu iei bani ptru asta.in lumea asta sunt oameni care chiar au nevoie de ajutor.asta nu inseamna ca sfatuiesc pe cineva sa mearga si sa dea bani grei la preoti cei care au suflet intr-adevar nu cred ca percepe o taxa pe ajutor asa ca aveti grija nu cadeti in plase poate ca mai exista undeva un asa preot Apropo acesta avea chiar o casa veche rau si statea intr-o comuna saracacioasa HOTARATI VOI DACA AM FACUT RAU SAU BINE . EU VA DORESC O VIATA FRUMOASA SI PLINA DE BUCURII.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Eu cred ca ai facut bine, dar tu te-ai dus la un necaz la preot cu har, ai cerut ajutorul. Este diferenta intre a cere ajutor, rugaciuni si a merge sa iti spuna care va fi viitorul tau (singurul scop) de la cine o fi. Chiar faptul ca nu a cerut bani sa se imbogateasca spune multe.

Mergi la inceput