deschid un topic separat.. pentru ca acolo unde postez eu de cand am intrat in clubul gravidutzelor.. adik la mamanici de iulie-august 2008.. nu prea imi raspund nimeni.. ( probail ca toate scriem cate ceva.. dar mai puin raspundem si la probleme..)
ideea e ca sunt in 7 saptamani!
am despoperit de curand (pe 31 dec) si pana acum nu am ajuns la medic, deoarece ginecologul meu se intoarce din concediu abia pe 7 ianuarie..
dar, cum voi sunteti in tema.. va cer sfatul..
indrumati-ma si pe mine ce si cum trebuie facut in primele luni de sarcina.. in primul trimestru.. fiindca din ce am citit e cel mi riscant!!!
adik stiu ca nu e ok sa iei medicamente ( desi eu am luat cte ceva pana sa aflu), sa bei alcool ( nu e cazul), sa te stressezi si obosesti..
dar altfel: CONCRET! cand si cum trebuie facute controalele ginecologice? la cat timp? ( adik daca eu ajung abia in 8 saptamani la primul control si probabil prima echo e tarziu?) si analizele? si ce alte teste se mai pot face in primul trimestru?
multumesc!
Ioana, felicitari pentru minunea mica din burtica! Sarcina usoara si fara griji! Sfaturi... Uite unul: continua sa postezi la mamicile de iulie-august (si eu sunt o fosta gravidutza de iulie-august 2007
), nu ti-au raspuns fiindca primele 10 mesaje iti sunt moderate si apar pe site mai tarziu, de obicei cu cateva pagini in urma. Cu siguranta fetele trecusera de paginile acelea si nu te-au putut "pescui". Insa imediat ce treci de cele 10 mesaje buclucase, o sa fii citita de celelalte mamici in timp real si o sa va puteti consulta.
In rest... Mananca echilibrat, odihneste-te, bucura-te de viata! 8 saptamani mi se pare ok pentru primul control. Medicul ginecolog la care mergi pentru monitorizarea sarcinii iti va spune cat de frecvente trebuie sa fie consultaiile in functie de evolutia arcinii, care sunt investigatiile pe care trebuie sa le faci etc.
Numai bine tie si puiului tau!
De mana cu Dumnezeu
Lia si
Miruna Demetra