Sucul de portocale baut zilnic afecteaza stomacul?
Am auzit ca la emisiunea Oanei Cuzino a fost un reportaj in care se vorbea de sucul de portocale si se sounea ca nu e bine sa fie consumat zilnic, pentru ca afecteaza stomacul (nu stiu detalii, cred ca de aciditate era vorba). Fetei mele ii place tare mult sucul asta si ma gandeam ca mai ales iarna prinde tare bine cate o portie de vitamina C. Combinat cu alte fructe nu ii mai place, doar de portocale. Eu il dadeam zilnic, dupa masa de pranz. Ce stiti despre asta, sa nu ii mai dau?
Raspunsuri
monaraus spune:
Fetita mea a baut dintotdeauna si bea zilnic cate un pahar de suc de portocale cu alte fructe facut in casa...... eu sper ca nu face decat bine....
ruxandra_sb spune:
Si eu sunt curioasa. O sa adaug intrebarea si in lista pt pediatra.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)
gazzella spune:
ralucutza77, cat are bb al tau?
Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "
alycia spune:
cred ca in cantitati mari si pe stomacul gol poate afecta mucoasa gastrica si intestinala...dar ma gandesc ca 100ml la un copil de 4 ani e suficient..iar la cei mai mici in jur de 50 ml..ma gandesc ...acum depinde si de toleranta fiecarui copil...
Alycia si cei doi flacaiasi!
Roxana80art spune:
Nici eu nu stiam ca sucul de portocale poate sa afecteze negativ stomacelul puilor nostrii....dar bineinteles ca nu-i dau suc de portocale pe stomacul gol....ci dupa ce manaca sau intre mese daca ii este sete....
Eu zic sa nu ne mai luam chiar dupa toate prostiile de la televizor ca nu tot ce se spune pe post este si bun si benefic.
Va dorim sanatate maxima si o crestere frumoasa.
O zi buna
Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art
ralucutza77 spune:
quote:Nu mai e chiar bebe, are 3 ani si o luna. Sucul i-l dau dupa masa de pranz. Cantitatea....sucul de la o portocala, depinde cat de mare si de zemoasa e.
Originally posted by gazzella
ralucutza77, cat are bb al tau?
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "
monica-elizabet spune:
si copilashii mei beau in fiecare zi suc de portocale(mai multi in combinatie cu alte fructe, proaspete si ele) facute milk shake...si se simt ok...le place tare mult
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Luna75 spune:
[/quote]
Cantitatea....sucul de la o portocala, depinde cat de mare si de zemoasa e.
[/quote]
o portocala sigur nu e o problema
eu obisnuiesc sa beau des sucul de la 2 grapefruituri pe stomacul gol de ani buni si nu am nimic
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
gazzella spune:
ralucutza, atunci is basme
ma gandeam la un bb de nici un an caruia nu cred ca-i sunt sanatoase citricile, dar asa...
acidul citric este un acid organic care potentializeaza actiunea vitaminei C, e antiseptic si alcalinizant (acizii organici continuti in citrice, mere, pere, capsuni, caise, piersici, struguri contribuie impreuna cu mineralele la regularizarea echilibrului acid-baza din sange crescand rezerva alcalina si neutralizand actiunea acidificanta a multor alimente (carne, legume seci))
deci tot inainte cu sucul proaspat facut in casa si fara zahar
ajuta si la fixarea fe in organism, tre' avut grija doar sa nu se administreze chiar imediat dupa masa sau in timpul mesei ci intre mese
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
Vauva spune:
Si mie mi-a recomandat doctorul sa inmultesc sucul de portocala cu apa pentru ca este prea acid pentru stomacul copiilor, deci nu e chiar basm.
POZE