Sucul de portocale baut zilnic afecteaza stomacul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

dar de ce ti-a recomandat aceast diluare?
ce a motivat?
sincera sa fiu aici nimeni n-are nimic impotriva sucului de portocale dupa un an, ba mai mult, il recomanda multi nediluat dupa varsta de un an
acum care pediatro o avea dreptate?
si ce contin aceste portocale si implicit ce contine sucul acestora de le este atat de nociv copiilor de peste un an?

Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

sebas bea suc de portocale pe stomacul gol, zilnic de vreo 3 ani incoace, in fiecare dimineata dupa ce se trezeste. e drept ca eu il diluez cu apa, dar fac asta doar pentru ca eu sunt obisnuita sa-l beau asa. (citisem intr-o revista ca asa ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in timpul noptii - nu radeti de mine :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Am discutat cu pediatra noastra acest subiect care ne-a spus asa:

Sucul de portocale fiind acid poate afecta stomacul.. dar asta de regula se intampla in familiile in care exista dese afectiuni ale stomacului.

Cum la noi nu este cazul si fiindca beneficiile depasesc cu mult posibilul risc => noi continuam sa-l bem zilnic. Ah, si nu ne-a spus sa-l diluam.

Doar sa nu depaseasca 100 ml/zi (valabil pt orice tip de suc) in cazul bb-lui de 1 an.. sa mai ramana loc si de mancare.

atentie: portocala este un aliment puternic alergen => este bine sa se introduca in alimentatie dupa varsta de 1 an

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Depinde de toleranta fiecarui copil,daca un copil are probleme digestive(de ex. un colon iritabil),nu-l va tolera asa de bine...
De obicei,ii storc 2 portocale medii si sucul i-l dau dupa mese,mai atunci cand consuma alimente ce-l pot constipa(cascaval,oua,...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_pur spune:

patrick are 11 luni si jumatate si zilnic in portia de fructe care contine 1/2 mar, 2/3 kiwi, 2/3 banana si 2 biscuiti punem si sucul de la o portocala micuta si asta de la 8 luni zilnic. portocalele nu le pun in frigider ci le tin pe masa, se indulcesc mai mult decat atunci cand sunt proaspat cumparate. la fel si kiwi, astept pana se inmoaie putin. si cred ca-i place combinatia de fructe de iarna, cateodata mananca si chiar mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Si Matei bea suc de portocale de cand am inceput diversificarea de la 6 luni.(cateodata indoit cu apa cateodata nu)
Acum are 4 ani si 4 luni si nu prea ii mai dau pentru ca am observat ca in zilele in care ii dadeam suc avea scaune dese si cam moi.In schimb acum ii dau potocala normala si nu mai are probleme.
Acum cateva zile am vazut o emisiune pe antena 2 parca, unde era invitat un doctor gastroenterolog (sper ca am scris bine) si spunea despre administrarea de citrice la copii ca ar fi bine sa nu se mai faca sub forma de suc si in stare naturala sau macar diluat cu apa.
Spunea ca pentru obtinerea unui pahar de suc sunt necesare doua trei portocale ceea ce este foarte mult pentru stomacul unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobe spune:

sucul de portocale poate produce aciditate gastrica si la unii bebelusi poate produce chiar iritatii.Pediatrii au pareri impartite in ceea ce priveste sucul de portocale. Unii spun sa se administreze sugarilor inca de la 2 luni, altii spun ca dupa 6 luni.Tinand cont de chimicalele care se folosesc pentru coacerea prematura a fructelor si daca ne gandim ca inainte se putea folosi o coaja de lamaie sau de portocala la prajituri si acum nu...... cred ca trebuie sa administram cu prudenta sucul de portocale.Multi spun ca si noi am crescut cu suc de portocale si mar ras cu biscuite, dar atunci nu se foloseau atatea chimicale, emulgatori si alte substante de gust si culoare.Pe de alta parte diversificare alimentatiei la sugari se face individual in functie de greutatea pe care o are de problemele metabolice etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamagea spune:

am citit undeva ca nu e bine sa consumam portocale sau suc de portocale inainte de a ne culca.tot din cauza aciditatii.ii dau puiului meu de3 ani cate un biberon de suc in fiecare dimineata.sucul contine mai multe fructe dar si o portocala.ii mai dau ,cand cere si sucul de la o portocala in timpul zilei.niciodata nu-i dau inainte de a face nani

Mergi la inceput