medic pentru amniocenteza
Buna
Sunt insarcinata in 14 saptamani si sunt hotarata sa fac amniocenteza, fara a mai face triplu test. Si asta pentru ca printre prietenii mei sunt doua familii care au copii cu SD, fara a se incadra in grupa de risc.
As dori sa stiu un medic bun care sa faca frecvent acest examen si o clinica in care acesta sa profeseze. Credeti ca ma puteti ajuta?
Multumesc
Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.
Laura
si
Raducu Stefanucu(16.06.2004)
Raspunsuri
irinabobe spune:
cel mai bun pe amnio in bucuresti era silviu predoi. lucra inainte la spitalul judetean ilfov la centrul de morfologie fetala si acolo amnio era destul de ieftina cam 7 milioane, dar de curand s-a mutat la medlife. da un telefon la medlife grivitei si vezi cat e amnio cu predoi la ei. banuiesc ca un pic mai scumpa.
iacobica spune:
multumesc frumos de raspuns.
vad ca nimeni nu mai stie nimic despre aceasta procedura ![]()
dupa ce mi-ai raspuns, am mai cautat cate ceva pe net si am gasit cuvinte frumoase legate de acest medic. Voi incerca sa-l gasesc la medlife. e adevarat ca pretul este dublu fata de spitalul ilfov, dar prefer sa merg la un medic cu renume decat la un spital cu renume.
inca o data multumesc irina
Laura
si
adra_bell spune:
dr Albu de la Giulesti, dar cred ca e mai mult de 10 mil
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
laura_dimitris spune:
Si o prietena de a mea a facut cu dr. Albu si a fost ok. Nu stiu cat a costat-o... Daca vrei o pot suna maine sa o intreb.
Si eu am facut amniocenteza; daca vrei poti sa ma intrebi ce vrei tu legat de procedura in sine... Mi-amintesc ca eu eram tare speriata si nelamurita de ce urmeaza sa se intample...
Laura
35+
Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
acina spune:
Laura ti-as recomanda mai intai sa faci triplu test.Nu are rost sa faci amniocenteza daca nu este cazul.Este un factor de stres si pt tine si pt copil.Parerea mea .
Eu am facut vineri amnio , la Medlife .Dr Predoi a fost cel care a aefectuat procedura.In principiu e o procedura f simpla.Dureaza 2 minute cu totul.Adica recoltarea de lichid.
Mi-a fost pusa inainte de recoltare o perfuzie cu scobutil si nospa pt relaxarea burticii.Vreo 2 ore pt ca exista un risc de avort de 0,5% .Apoi am facut o ecografie de control al placentei si imediat intepatura, extragerea lichidului.Dr Predoi e un profesionist.Il recomand cu mare incredere.Tot procesul s-a derulat sub control ecografic.Daca mai ai nelamuriri poti sa ma intrebi.
edit:
sunt 2 tipuri de analiza care se pot efectua :
1)cariotip -care analizeaza cele 23 de perechi de cromozomi.Se ia lichidul amniotic si se lasa in conditii de laborator sa se inmultesca celulele.Dureaza cam 3 saptamani.Exista riscul sa nu se inmultesca deci rezultatul nu va exista practic
2) testul fish -care este facut pe 5 perechi de cromozomi, 16, 18, 21, x, y -asta include si sindromul dowm. ai rezultatul in 4 zile.
Sper sa te fi lamurit macar putin.
Anca
19 sapt+ mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/
iacobica spune:
multumesc de raspunsuri.
asa cum am mai spus, imi este foarte teama de posibilitatea nasterii unui copil cu SD. stiu de existenta triplului test, dar nu am incredere in el atata timp cat nu-mi spune nimic clar, ci doar o statistica.
cat despre amniocenteza, pe care dintre cele 2 teste(cariotip/fish) mi-l recomanzi?
Laura
si
acina spune:
Laura eu am facut testul fish.
M-am gandit la posibilitatea ca nu se vor inmulti celulele in laborator.
Oricum eu eram axata pe SD pt ca el a iesit aiurea la TT.Iar testul fish include si cromozomi pt SD.
Daca ai rabdare si bani poti sa le faci pe amandoua.Eu sincer nu aveam rabdare sa astept inca 3 saptamani.
Anca
19 sapt+ mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/