Mamici de iulie-august 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Buna ziua la toate burticile!
Sa nu fie de deochi dar aveti un spor la scris ceva de speriat. A fost destul sa ridice cineva problema asta si vad ca toata lumea a reactionat pozitiv. Bravo!
Vad ca ati discutat despre medici si cum ar trebui sa fie ei. Eu am o mare dezamagire in privinta lor. Mi-ar fi placut ca dr mea sa ma recunoasca, sa stie ce istoric am si sa nu fiu nevoita de fiecare data sa o iau de la capat cu explicatiile. Poate am eu pretentii prea mari avand in vedere ca are o gramada de paciente si practic e imposibil sa le stie bine pe toate. Dar tocmai de aceea o sa merg la alta dr saptamana viitoare ca sa pot face o comparatie. Sper ca o sa fie altfel, am auzit numai lucruri bune despre ea pana acum.

Anna 12
AMR 28
vinebarza
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

AnnaBaby eu pentru nerecunoastere as ierta-o, ca eu una nu am memorie vizuala deloc. Ceea ce mi se pare bizar este ca trebuie sa-ti spui povestea de fiecare data. Nu ai o fisa la ea pe care sa o consulte ? Eu nu stiu daca ma recunoaste sau nu, desi e posibil ca nu cred ca mai are alte paciente de origine romana :). Oricum imi place sa nu se grabeste sa ma termine si pa si pusi, dar si aici sunt specimene din astea. CAnd am inceput sa-mi caut doctor, am fost la intamplare la una si m-a trumatizat fizic. Asa de dura a fost la consult, avea niste valve din metal reci, oribil; si in plus mi-a dat contraceptive pentru un an, fara analize, nimic, cand aici iti faci analizele la 6 luni sa vada cum le suporti. Am plecat de la ea, am aruncat reteta si am mers la medicul de familie pe care l-am rugat sa-mi recomande el una, asa ca el, adica sa nu se grabeasca (bun asta inseamna dublu decat tariful securitaii sociale, dar asta nu conta). Si m-a trimis la tipa asta, la care merg de 3 ani si sunt multumita. Singurul bemol al ei este ca nu e si obstetrican, asa ca din luna a 6_a merg la alta, pe care mi-a recomandat-o ea si sper sa fie la fel de coola (din ceea ce am vazut pe forumuri pare ok).

Cu doctorul de familie e alta mancare de peste, el ma intreaba ce imi face sotul, daca a mai slabit :))), adica e clar ca e o relatie privilegiata, dar na el ma vede de cateva ori de an de vre-o 4 ani.

_
Vicky 15+

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fetele, voi stiti care e diferenta intre bitest si triplu test in sarcina?
Eu merg marti la eco la Iosup, la 13 sapt si 6 zile si am inteles ca trebuie sa-mi fac si triplul test la max. 24 ore dupa, ca cica se anlizeaza rezultatele eco si sange in corelatie una cu alta. Asta inseamna miercuri dimineata, adica la fix 14 sapt, ceea ce am citit ca e ok ca perioada. Dar nu m-am lamurit daca triplul test include bitestul, sau ala e altceva, si ala in ce perioada se face. Ca daca e altceva si perioada se potriveste, macar sa le fac pe amandoua miercuri, sa nu ma intep de doua ori.
Voi ce stiti? Ati facut careva?

Anaxena, multumesc de parola.

Caprioara 13+, mami de Matei (07.01.2002) si asteptand o

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Mcoca nu, dr mea nu are o fisa speciala pt mine. Nu scrie decat in caietul gravidei pe care insa l-am luat mai tarziu de la medicul de familie si abia la ultima eco l-am aratat doctorei. E bine ca ti-ai gasit un ginecolog bun si un medic de familie cu care poti discuta de toate. Problema la noi este ca medicii de familie sunt vesnic aglomerati de pensionarii care vor fel de fel de retete compensate si sprijina usile cabinetelor cu 2 ore inainte de inceperea programului, fac liste cu ordinea in care vor intra. E o nebunie, nici nu-ti vine sa te mai duci.

Anna 12
AMR 28
vinebarza
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Caprioara Triplul test se efectueaza de obicei intre saptamanile 15 si 18 de sarcina si depisteaza defectele de tub neural (spina bifida) si anomaliile cromozomiale (trisomia 18 si 21 – sindromul Down). Din cate stiu eu bitest-ul include TT. stiu ca in calculul modelul statistic se iau in considerare marcarii sanguini, pliul nucal si varsta mamei (care de multe ori foseaza testul), dar nu cred ca trebuie facut a 2 zi dupa masurarea pliului (cel putin aici nu e asa). Am masurat pliul la 12s si o sa fac testul la 16.

_
Vicky 15+

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

quote:
Originally posted by Caprioara

Fetele, voi stiti care e diferenta intre bitest si triplu test in sarcina?
Eu merg marti la eco la Iosup, la 13 sapt si 6 zile si am inteles ca trebuie sa-mi fac si triplul test la max. 24 ore dupa, ca cica se anlizeaza rezultatele eco si sange in corelatie una cu alta. Asta inseamna miercuri dimineata, adica la fix 14 sapt, ceea ce am citit ca e ok ca perioada. Dar nu m-am lamurit daca triplul test include bitestul, sau ala e altceva, si ala in ce perioada se face. Ca daca e altceva si perioada se potriveste, macar sa le fac pe amandoua miercuri, sa nu ma intep de doua ori.
Voi ce stiti? Ati facut careva?

Anaxena, multumesc de parola.

pai triplutest mie mi-a zis Iosup sa-l fac la 16sapt...nu shtiu dc include si bitestul dar e mult mai bun
intereseaza-te pe la odisee mai inaintate

Ana-Maria16+
am oMARIA!!!AMR 24sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Buna dragele mele!

Va doresc din suflet un An Nou excelent pe toate planurile dar mai ales cu bebei sanatosi, frumosi si dolofanei! La multi ani!

Din pacate timpul nu imi permite sa citesc sau sa scriu la fel de mult ca unele fete dar sper sa ma acceptati si asa, mai rarut

Am vazut ca vorbeati de sex...hmmmm...mie mi-a lipsit complet pofta iar dr ne-a spus ca atata timp cat avem scurgeri maronii pauza totala. Scurgerile au incetat dar prohibitia sexului BA! Ce sa fac? Imi lipseste total pofta Culmea e ca visele erotice nu lipsesc

Gazele si mie imi dau de furca, cateodata am impresia ca imi iau zborul in fata
Iar greturile desi sunt in continuare permanente au o intensitate mai redusa...sunt pe drumul cel bun!

Eu pe 7 ian am eco morfologica de trim I, sper sa fie totul OK.

Vroiam sa va intreb: Voi v-ati visat copilul? Eu l-am visat de 2 ori si de ambele dati era fetita, nu ca mi-as dori fetita mai mult de cat baiat...oricum e frumos sa-ti tii copilul in brate chiar si in vis

bubuleana
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Si inca o intrebare:

Voi consumati prostioare??

Ma refer la mancare si bautura, nu la altele

Eu sunt un dezastru la capitolul asta din cauza greturilor, nimic de-i sanatos nu intra sau daca intra in urmatoare ora zic ca mor...
In consecinta: mananc conserve, beau Cola si numai apa minerala, mananc cheeseburger, chips, nachos, dulciuri si multe altele.
Saracu' copchil, l-am "americanizat" cu E-uri inca din uter! Astept sa-mi treaca greturile sa pot manca si eu sanatos.

bubuleana
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Fetele, de la un subiect despre triplul test de pa DC am aflat ca Iosup spune ca poti sa-l faci la 14 saptamani implinite, dar nici o zi mai devreme. In unele surse medicale am citit ca se face dupa saptamana 16, in altele dupa 14 saptamani. Ce sa mai intelegi? Iar doctorul meu (care acum e plecat in concediu) mi-a spus ca trebuie sa fac in aceeasi zi sau a doua zi de la ecografie si triplul test, motivand ca triplul test nu se analizeaza decat in corelatie cu o eco, si sa nu fac eco de n ori. Stiti discutiile in care acum eco e putin controversata, ca cica totusi nu e bine sa faci asa multe, pentru ca nu ar fi chiar asa cum s-a crezut pana acum - adica, ca nu e nociva pentru bebe, ci ca ultrasunetele il deranjeaza si ca nu se stie exact ce efecte au de fapt, asa ca e mai bine sa eviti sa-l chinui si sa-l supui unor riscuri inutile. Voi ati citit ceva despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns new_ioana spune:

fetelor..
am si eu intrebare..
am intrat deja in 7 saptamani.. dar in afara de testele de sarcina, si burtica ceva mai umflata ( balonata), nimik altceva.. nici un indiciu, nici un simpton nu face diferenta..
e normal?
citesc.. tot citesc pe aici.. si va ascult si pe voi ...
fiecare experimenteaza mai mult sau mai putin cate ceva.. din acele clasice semne ale sarcinii...
insa la mine nimik..
nu ca imi doresc sa imi fie rau, gratza, sa am dureri sau altele..
dar ma intreb: oare bebe e bine?
am teama unei foste sarcini oprite in evolutie.. tot asa pe la 7-8 saptamani.. la care tot asa, m-am simtit excelent.. si apoi brusc intr-o zi au aprut crampe si sangerare si cand am ajuns la medic sarcina era oprita in evolutie deja de o saptamana..

marturisesc ca pana acum nu am ajuns la nici un conrol ginecologic.. pentru ca mediccul meu vine abia de luni 7 ian.. ( iar eu am aflat abia pe 31 dec)..

Mergi la inceput