Mamici de iulie-august 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

DANA,asa mi a zis dr la ultima ecografie,ca pare baietel,dar mi a facut eco normal,iar sarcina avea 15 saptamani,deci putea sa se insele,asa ca mai astept cu caruciorul.eu daca va fi baiat ii voi pune numele codrin gabriel,iar daca e fata,nu stiu...,poate carla,sau clara si numele nasei,lacramioara,ca e si nume de sfant.
eu am o unghie incarnata cam de cand am ramas insarcinata,asa mi se incarneaza mie de la sarcina cu cris,de cand nu mi am mai putut taia bine unghiile si le am ciopartit...periodic,merg la dermato sa mi scoata colturile din carne,imi face mai intai anestezie,dar acum nu m am dus,pt ca nu cred ca e buna anestezia in sarcina..oare infectia de la unghie o fi periculoasa in sarcina?mama si acum cateva minute mi a cazut cris chiar peste degetul mare,ma doare de mor..
16+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Mona nu cred ca are foarte mare influenta o mica infectie si eu as incerca chiar sa pun local un unguent antibiotic gen baneocin, trebuie sa ai in casa, doar un pic pe unghie, macar mai reduce din umflatura. Si eu sunt ingrijorata fiindca 2 dintre pisici par sa aiba conjunctivita si si pe mine ma minca ieri un ochi, sper sa nu intram cu toatele la tratament deoarece kanamicina aia pt conjunctivita e un antibiotic cu totul si cu totul nerecomandat in sarcina. Mai are si un corticosteroid in compozitie, pe linga kanamicina. Sper sa fie doar de la frig, ca pisicile astea sunt mai vaccinate decat noi toti la un loc.

Eu imi aduc aminte cu foarte mare drag de zilele noastre de nastere, chemam toti copchii din cartier, faceam ravagii in toate cele 4 camere dar parintii mei sunt genul ala "copilul e copil si tre' sa fie fericit, sa-si aduca aminte cu placere de copilarie". Cand se intra in post, de Lasata Secului, nu stiu daca in alte regiuni se practica, se batea halvita. Adica mama cumpara cateva kile de halvita din aia alba cu nuci, dintr-un kilogram facea tata un botz pe care il lega cu o sfoara, il atarna de lustra, invitam toti copii din bloc, ni se legau mainile la spate, ni se puneau basmale pe cap, si eram provocati sa roadem botzul de halvitza cu gurile, botz invartit de tata cu tot cu lustra. Ne faceam ca porcii si mincam halvitza pina ne venea rau, ca mama lua si dadea si acasa pt aia care nu apucau sa traga bine de botzul suspendat. Ce distractie era! Tot blocu fremata cand venea ziua cu pricina, ca binenteles ca veneau si parintii sa se amuze pe seama noastra.

De-aia n-as vrea sa-mi privez copilul de petrecut cu colegii in timpul anului.

Revin, ca se lucreaza la instalatia electrica si trebuie sa inchid computeru'.

Monica si gargaritza 12+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Boticellina - eu zic sa nu te grabesti cu mobila de la Ikea. Montata, in magazin, pare misto, dar nu e chiar asa. Noi tocmai ce am luat doua pantofare, nu iti spun ce nervi ne-am facut! Proiectul e prost, gaurile nu se potrivesc, accesoriile sunt proaste, uneori trebuie sa iei separat accesoriile de fixare,... ce mai, suntem foarte dezamagiti! Am luat si doua lampi de sticla mata, frumoase. Una era crapata (nu puteam vedea in magazin), a doua s-a spart la o ora dupa ce am ajuns acasa (a cazut pe mocheta, dar nu de la inaltime,si nici impinsa cu forta nu a fost... s-a facut tandari! Nu mi-a venit sa cred! Niciodata nu mi s-a mai spart nimic asa!)
Patuturile sunt dragute, dar mesele de infasat mi s-au parut aiurea - doua bete de picioare si masuta. Nu le-am zgaltait putin sa vad cat de stabile sunt. Sincer, eu nu as lua de la ei. Noi am mai luat mobila de la Mobexpert, si produsele din gama economy sunt mai bune decat ce am luat de la Ikea la pret economy. COmparativ - barbatu-miu (care e priceput) a montat biblioteca de la MObexpert in 2 ceasuri. Un pantofar cu 3 scanduri de la Ikea l-a montat tot in doua ceasuri.
Schemele nu sunt complete, piesele nu sunt codate, ca sa intre diblurile in gauri trebuie sa tragi si sa impingi....
Acuma, desigur, decizia va apartine...

La Eliza nu am avut masuta de infasat si tare buna ar fi fost. de fapt, cred ca e o piesa indispensabila! Patutul ei l-am dat, iar acum vreau sa iau unul cu sertare. Am pus ochii pe unul care are masuta de infasat atasata la capat, peste un fel de comoda cu doua sertare si un raft. asta mi-a placut foarte mult. Dar e destul de scump. Mai caut.

Bebeloi - si eu cred ca il simt de doua zile, desi mi se pare cam devreme. Pe Eliza am simtit-o la 20 de saptamani. Am citit ca pe al doilea il simti mai repede, dar nu zice nicaieri si cand anume... Am mai citit ca bebe e deja sensibil la mangaieri, si daca pun mana pe burtica, vine si el si se sprijina. Daca mut mana, se muta si el. Asta simt foarte clar. Nu stiu clar daca il simt si spontan. O sa mai urmaresc in zilele ce vor veni, ca sa fiu sigura.

Dia - si eu am dus-o pe Eliza in iarna asta la patinoar si i-a placut. Eu am am patinat de pe la 5 ani, dar pe skiuri nu ma sui ever! M-am suit o data si mi s-a parut cumplit sa ai niste chestii de un metru si ceva sub talpi si sa nu te impiedici in ele - probabil din cauza faptului ca eram obisnuita pe patine...

Bubu - despre ce epilat se vorbea? Ca n-am prins. Eu ma epilez de-a binelea. Mai putin mustata, ca n-am. Si cu Eliza m-am epilat pana pe la vreo 7 luni - nu de alta, dar dupa 7 luni amortean al naibii sa stau pe masa aia... Acuma sper sa ma umflu mai putin si sa ma pot epila pana la final. Altfel, cine a mai nascut o data stie ce naspa e sa te "epileze" aia la spital. Observati ghilimelele!

A venit si rezultatul la bitest si spune asa:
Trisomie 21 (sdr Down) - risc calculat 1:257 / risc statistic de varsta 1:545
Trisomie 18 (sdr. Edwards) - 1:2240
257 asta o fi bun?
Zice ca riscul e scazut - sub valoarea de cutoff de 1:250 si sub valoarea pragului de amniocenteza care este de 1:200.
Nu e cam aproape 257 de 200 si de 250?
Trebuie sa ma duc la medic. Poate ajung luni - daca or mai deszapezi astia....
Mai zice asa:
Rata de detectie aproximativa 65% cu 5% rezultate fals-negative. Metoda de calcul admite o rata a rezultatelor fals-pozitive de 10% si depinde de exactitatea datelor furnizate.

Ceea ce mai am intr-un buletin mai vechi pe care nu stiu cand l-au competat:
Ac Anti CMV IgM Nonreactive
Ac Anti CMV IgG - POSITIVE
(88.5) Cuca ce e peste 15 e pozitiv. Asta nu am vazut in buletinul vechi, dar nici nu pot verifica pentru ca am uitat plicul la spital... Fir-ar sa fie!

Biri - dupa care test a scazut valoarea la 1:2500? Si sa imi zici si mie cum faci mamaliga la microunde!

Ma duc sa mananc ceva si revin

Anca 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

ankalaura eu zica sa nu te stresezi nu rezultatul de 1:257. Este ok. In primul rand ti-ar fi spus ceva de rau la eco, cand a masurat pliul nucal, asa ca stai linistita. VArsta joaca mult in modelul lor, deci e accea ti-a iesit asa de "mare". VErisoara mea care e gineco si are 34 de ani, mi-a zis ca ea cand o sa fie gravi nici nu o sa faca testul, ca o sa fie fosat din cauza varstei si o sa se streseze degeaba.

Boticellina Anca dreptate cu Ikea. Mobilele de acolo in gen sunt de cacao, dar cand le iei de la economy ... nu iti mai spun.

Mona, du-te cel mai bine la doctor cu unghia ta. Sigur au ei solutii si pentru femeile gravide ce naiba.

Si eu o sa ma epilez toata sarcina, ca nu suport sa stau ca o maimutza, mai ales ca am impresia ca ma parosesc pe zi ce trece. Mi-am si facut un abonament in acest sens, pentru 6 luni ca acum nu mai reusesc sa ma fac singura. CAnd stau in anumite pozitii ma doare burta :(.

_
Vicky 15+

Bebele casei

Mergi la inceput

Ankalaura, mcoca voi ziceti ca e asa naspa mobila de la Ikea? :-( Speram sa ma descurc cu ea un timp, pt ca urmeaza sa primesc de la fratele meu o camera completa de tineret (el schimba mobila copiilor lui pt ca s-au mutat de la bloc la casa) dar patul din acea camera e din ala in care te urci pe o scara si cobori pe un topogan, deci e de la 2 ani in sus. Eu ma gindeam ca pina pe la doi ani sa tragem de un patut din asta de bb si apoi sa aiba voie in patul de copil mai mare.

O sa ma reorientez atunci, dar macar o lenjerie din-aia cu hipopotami verzi tot iau . Azi i-am luat gargaritzei 3 perechi de sosete miiiici-mici si un termometru de baie, la oferta, 8 lei toate, frantuzesti, daca n-ar fi superstitiile astea care ma mai tempereaza cred ca plecam cu mult mai multe.

Monica si gargaritza 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Am revenit
Aniversari - cea mai aiurea luna dpdv aniversari este august. Eliza mea e tot in august, pe 26, si niciodata nu o aniversam decat in familie, restrans, de ziua ei. Ii repetam aniversarea la gradinita (ea incepe pe 1 sept, ca e la o gradi privata). Ba chiar, in ultimii doi ani s-a ales cu cate 3 petreceri de ziua ei. Deci, tot raul spre bine! Anul asta i-am facut la gradinita petrecere cu clown si confetti, a fost superb! Am vrut sa facem la un centru din asta de petreceri, dar era nevoie sa 10 copii - ori, de unde sa iau eu in august 10 copii? Toti erau in vacanta.... Pentru bebedoi planuiesm sa nasc mai devreme, dar nu mi-a mers din prima, asa ca acum sper sa fie inceputul lui iulie baremi....
Pe Eliza o cheama si Maria, deci tot august
Am mai gasit insa o rezolvare - de cate ori e ziua vreunui copil la gradi, ii pregatesc si ei un cadou, si nu va imaginati cat e de fericita! O bucura mai mult nimicurile, deci cu bani putini am sanse maxime sa o fac foarte fericita.
Boticellina- Unde stati voi in Constanta?
Monalac - ce aventura! Important este sa fie Cris sanatos, si ca a avut tort. E dureros sa ii vezi dezamagirea pe fata, dar e copil, si cred ca a fost cel mai fericit sa aiba confetti in toata casa! S-a imbracat frumos, dragul de el! Sa va traiasca si sa va bucurati de el, si la fel de bebelusul care va veni!
Mancare - daca e mama la mine de 3 zile, nu am mai calcat in bucatarie decat ca musafir! Insa, in ultimul an am gatit mai rar. Ziua mancam la serviciu, Eliza la gradinita. Seara improvizez ceva - paste, un gratar, ... In weekend mai fac cate o supita, dar nu mai fac mancare gatita. Prefer sa iau un peste, fac legume, mai fac cate o mamaliguta.... Abia astept sa intru in concediu si sa am mai mult timp de casa. Imi place foarte mult sa gatesc si sa fac prajituri, dar acum nu am timp deloc. Danangie - dintre italienisme, imi place foarte mult sa fac involtini.
Ne mai plac foarte mult: vitel Stroganoff, supa cu galuste, ciorbita cu periosoare, tarte cu fructe, salata de ton, sarmalute (dar fac mai rar, ca dureaza mult pregatitul),...
Nume - deocamdata am pe lista putine nume - Teodora si Carla (am o nepotica pe care o cheama Klara, iar in aeroport am cunoscut o fetita Clara, tare tare dragalasa!). Dar daca e baiat.... Mona, e foarte frumos numele Codrin.
Oana - pare foarte fain spitalul
Mcoca - din cate am vazut eu la noi in magazinul Ikea, culmea e ca sunt aceleasi produse ca si in Franta (la paturi de bebelusi ma refer, ca la restul nu am fost atenta). Acuma, nu stiu daca le incadreaza ei ca economy, dar asa le-am zis eu ca sunt la 30-60 de euro piesa, cam asa... Poate piesele mari, sufragerii, eu stiu... or fi mai bune, n-am habar. Dar patuturile de copii mi s-au parut subrede rau. Noi am avut la Eliza un patut tot de lemn, din Germania, cu bare subtirele, dar era perfect stabil.
Prietena mea din Franta are (pentru cel mic) patut tot de la Ikea si ei au fost multumiti. Dar nu stiu daca produsele de la noi sunt facute in Romania sau vin asa. Tare as crede eu ca sunt taiate si gaurite la noi.... Poate ca de-aia nu se potrivesc...
Intrebare pentru bucurestence - fetele, voi faceti ceva de intretinere? Eu as vrea sa ma duc undeva la piscina sau la masaj, dar nu am gasit inca nimic. Ma rog, am gasit un masaj special pentru viitoare mamici (cred ca v-am mai zis - se numeste MOTHER TO BE masajul respectiv), dar e al naibii de scump - vreo 170 de lei.... As prefera un abonament undeva, dar nu stiu unde. Plus ca trebuie sa fie si aproape de casa si de serviciu, adica in Tei sau Floreasca. Are cineva vreo idee?
IKEA - Boti, eu zic sa mergi in magazin, sa zgaltai tu putin de ele, si te orientezi la fata locului...
Imi plac in schimb paturile de copilasi, ca sunt reglabile. Il intinzi atata cat e copilul. Mai creste copilul, mai intinzi putin. La multe din ele, cadranul e metalic. Acuma, nu pot sa generalizez cu mobila asta, dar cu dulapurile noastre am fost chiar dezamagiti la montaj. Acuma, ca sunt montate si fixate, arata frumos. Se deschid cam greu sertarele, dar merge...

Anca 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

MCOCA,nu merg la dermato pt ca la noi in oras e jale,e un sg cabinet in policlinica,unde vin tot nespalatii,cu tot felul de boli,inclusiv venerice si tb sa stau pe acolo cateva ore pana intru.si n am chef sa iau cine stie ce boli de pe acolo chiar acum..
cat despre epilat,eu am facut un curs de cosmetica si la sarcina cu cris m am depilat pana la 18 saptamani ,cand am facut dezlipirea aceea de placenta si n am mai avut voie sa fac nimic care sa mi provoace durere.eu sunt f paroasa si ma depilam cu ceara de vreo 10 ani,abia mi se mai rarise parul,dar asta e..de atunci,folosesc numai lama,ma rad la o saptamana cel mai tarziu,iar in zona pubiana ma rad de tot.mi se pare gretos sa mi las parul pubian sa creasca...nu va spun ca atunci cand depilam,pt ca am practicat cativa ani acasa,pt niste bani in plus,am vazut niste femei,beee,isi faceau codite!
azi bebe e tare lenes,s a miscat de cateva ori,dar f incet..
BOTICELINA,si bunica mea ne a facut o data faza cu halvita,ne am distrat teribil eu si fratele.
ANKA LAURA,eu nu mi am facut triplu test,tocmai pt ca am citit de nu stiu cate rezultate fals pozitive...cica se coreleaza varsta cu greutatea,cu fumatul si alti factori de risc...asa ca ,decat sa ma stresez inutil...la cate kg am,sg imi iesea cine stie ce rezultat...
DANA,maryanne e cea de care vb eu,cu siguranta.i am tinut minte povestea,pt ca m a impresionat.poti sa cauti la primul sau al doilea capitol la odiseea noastra,sa mai citesti o data povestea,pt ca a povestit chiar la noi la odisee depre drama prin care trecea.
LOUANA,ma bucur ca esti bine!scrie ne mai des!
SIBYLLE,TU CE MAI FACI?cum te mai simti?
CRISTINA,ma bucur ca la eco totul a fost bine!!
am vazut ca povestiti ca ati fost la dr,ca n ati fost multumite,ca ati mers la altul..de ce nu dati nume,sa stim si noi la cine sa mergem,de cine sa ne ferim?
apropo de dr,dana,comportamentul dr tale e execrabil!!dar asa sunt unii,se cred dumnezei!!de aceea merg eu la dr mea,indiferent ca ma duc la cabinet particular sau la spital,se poarta frumos cu mine,ma tine minte,ma intreaba ce mai fac,cum ma mai simt,imi raspunde la toate intrebarile.sper ca si profesional sa fie la fel de buna.
16+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

ankalaura si eu sunt o fire mai sportiva asa...si ma gadesc sa merg la inot la un bazin acoperit; din ce am citit pe net, inotul e cel mai indicat in sarcina
cristina da-mi si mie detalii te rog..ce ti-am mai zis la eco? ceva masuratori?
Oana
6+
o noua viata

Mergi la inceput

Anca eu in Constanta stau in zona far-abator, cam la 10 minute de mers pe jos de la gara catre Mangalia.

Nu am cum sa merg la Ikea si eu pentru ca sunt prinsa cu serviciul, merge fratele meu impreuna cu sotia lui, dar au si ei copii, pot sa ma bazez pe ei ca daca vin acasa fara patut zicand ca-i subred, asa e. Acum, nu stiu ce sa zic, ei au luat fetitzei lor mobila, tot de la Ikea, din gama Mamut, am vazut-o la ei, e f misto, si nu mi s-a parut subreda.

Daca vrei, eu am facut un proiect de patut asa cum vrei tu acum pentru bb 2 (sunt designer), respecta standardele de mobilier, deci vei gasi si saltelute de gata pt el, e un patut pt bb mic plus masa de infasat asezata pe o comoda cu doua sertare (asta e partea superioara), care parte superioara e asezata pe o baza (cu sertar pt lenjerie), care baza devine patut pentru 2-8 ani. Pot sa-ti trimit proiectul si-l poti face pe comanda. Asa de cumparat, modelul asta e intre 12 si 30 milioane, sigur iesi mai ieftin facut la un atelier si saltelele luate de pe net. Daca nu primeam moca camera aia de la frate-miu eu planuiam sa fac patutul asta pe comanda.

Monica si gargaritza 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut fetele!
Am vazut ca se discuta de zilele de nastere, si a mea e vara si nu prea mi-am tinut-o, dat am avut parte de o invatatoare inteleapta care in ultima zi de scoala ii serba pe toti cei care erau nascuti vara, asa ca fiecare aducea bomboane si i se canta La multi ani in fata clasei. Era si asta ceva, te simteai important.
Ankalaura, cu schiurile si eu m-am lamurit: never again, m-am dat intr-o iarna si fiindca nu stiam sa ma opresc ma aruncam intr-o parte, pana am cazut cu fata in zapada inghetata si m-am julit. Cu asta s-a incheiat cariera mea de schioare. Te epileaza la spital daca nu esti facuta? Brrr!!!
Oana spitalul arata misto, buna alegere!
Monalac, nu nu sunt alergica decat la ampicilina, si nu am luat atunci. Se pare ca a fost o combinatie de factori, dar acu s-a rezolvat. Imi pare rau ca petrecerea nu a iesit cum ai fi dorit, dar pun pariu ca macar Cris s-a distrat cu confetti. mare nesimtire si cu proprietarii astia de magazine, sa nu aiba putin grija de clienti daca asa is conditiile meteo! Chiar am vazut la TV ce dezastru e in sud din cauza zapezii. La noi e frig da macar nu ninge.
Boticellina - frumoase zile de nastere ai avut!!!

dia 13+
strumfuletz

Mergi la inceput