Mamici de iulie-august 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

na...ca m-am mai linistit
The fetal cardiac muscle begins its' rhythmic contractions, and that rhythmic motion can be seen along the edge of the yolk sac. Initially, the fetal cardiac motion has a slower rate (60-90 BPM), but cardiac rate increases as the fetus develops further. Thus, for these early pregnancies, the actual cardiac rate is less important that its presence or absence.

Oana
6+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

oana: n-ai de ce sa-ti faci griji, o sa vezi ca pe la 9 sapt o sa aiba peste 140 batai/min

dana: ehee tu ai stat 4 min la eco, eu am stat vreo 15 min cu ustensila introdusa Dar cred ca era eco special pt sarcina...

Referitor la epilat mie dr mi-a spus ca este OK atata timp cat ceara nu e f fierbinte iar operatiunea nu-mi provoaca durere mare.

Anaxena: buna treaba faci! si eu trebuie sa ma apuc de sortarea hainelor ca ma tot impiedic de unele care nu-mi mai vin de nici o cluoare.

bubuleana
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

anka sorry dar nu am am gasit rezultatele dar chiar nu cred ca ti-ar fi folosit, mie mi le-au dat ca un calcul statistic, riscul initial conform virstei sa zicem era 1: 250 iar dupa test a scazut la 1: 2500, asa ca f bine.

caprioara TT si bitestul sunt diferite.

hai ca ma bag sa explic treaba asta - am scos info de pe site-ul American Medical Association si sunt absolut precise.
Bitestul se face intre 9 si 13 sapt si se refera la Free beta-hCG si pregnancy-associated plasma protein-A (PAPP-A). rezultatele se analizeaza statistic si se coreleaza cu translucenta nucala pt care se face echo intre 10 si 13 sapt. rezultatele astea au cistigat teren in ultimul timp si in SUA se considera peste 85% corecte, mai bune decit TT.
Triplul test masoara asa: alpha-fetoprotein (AFP), unconjugated estriol (uE3), hCG, and inhibin A (asta e adaugata aici de curind si nu stiu daca in romania se testeaza} in serul matern intre 15 si 18 sapt. marja de eroare e un pic mai mare decit la Bitest. treaba cu 24 de ore e o poveste, nu scrie asa ceva in nici o carte de medicina si crede-ma ca m-am uitat peste tot. singura explicatie pt asta cred ca e ca vor sa se asigura ca datarea sarcinii e corecta si mai masoara odata fatul.
echo morfologica de trim 2 se ofera aici dupa 16 sapt (intre16-22) si nu e parte din TT, pur si simplu cerceteaza anumite posibile defecte anatomice care pot indica defecte cromozomiale, sunt unele specifice pt fiecare defect in parte.
daca vreti mai multe detalii va dau niste website-uri.
despre echo eu am mai zis si nu vreau sa sperii pe nimeni sau sa incep vreo polemica dar chiar sunt ceva semne ca e nociv si nu cred ca e cazul sa fie facut fara indicatii precise.

ioana sunt citeva norocoase si pe aici care nu au avut greturi, poate esti si tu printre ele.

mada ce bucalata e fii-ta!!!!!!!!!!! ce-mi plac mie bbii bucalati. cind mergeti acasa?

boticelina eu te sfatuiesc sa faci ce-ti dicteaza tie inima ca orice mamica stie cel mai bine. nu inteleg treaba cum ca medicul te poate obliga sa faci un test care nu-l doresti, dar nu ma mira ca stiu ce inseamna medicina in romania.

annababy esti sigura ca vrei sa vezi o nastere?? ai grija si pe cineva pe linga tine pt sprijin moral

apropo de mamaliga nu mai stiu cine zicea, sa va zic ca eu m-am smecherit si o fac la microunde si e super rapid si usor

pupici

15+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

fetelor,nu mi merge si mie netul 2 zile si voi scrieti romane?am stat o ora sa va citesc...in primul rand,vreau sa multumesc din inima tuturor celor care i au urat baietelului meu scump si drag la multi ani.nu vreau sa nominalizez,sa nu uit pe cineva,dar m ati impresionat.
din pacate,petrecerea a fost un semiesec.e mai mult de povestit,insa ce ma bucur e ca pana la urma cris a simtit ca a fost ziua lui,desi n au venit decat 2 fetite cu mamicile lor si cumnatii.eu ieri am riscat mult,am mers pe zapada cu sacose,am fost sa iau tortul si la intrarea in cofetarie am cazut,pt ca dobitocii aveau la intrare o gresie pe care nu pusesera nimic si alunecai ca la patinoar,drept urmare am genunchiul vanat si dureros...sotul meu lucreaza la bucuresti,e pompier si ieri tb sa iasa din tura,insa,din pacate,nu li s a dat drumul pt ca era situatie de urgenta din cauza zapezii,asa ca a tb sa ma descurc singura...si ce ma doare e ca dupa ce m am chinuit cu copilul dupa mine,cu sacose,cu tort,am luat un taxi care mi a luat 30ron pe o distanta destul de scurta,dar pt ca nu se putea intra pe straduta de la blocul meu m am chinuit pe o potecuta cu toate cele,am fost sunata pe seara de //prieteni//,ca nu mai vin,ca se circula greu...nici poze n am ,pt ca eu n am aparat digital.am filmat si am facut poze cu aparat normal...aseara m a durut burta si am stat cu mare frica,dar dumnezeu m a ajutat si n am patit nimic...toata lumea m a certat ca sunt inconstienta,vreau sa zic ca am mers cu un taxi care avea lanturi pe roti si aveam senzatia ca sunt in caruta,m a hardacanit ala de simteam ca avortez...,insa am facut o pt cris,pt ca abia astepta tortul...la un momentdat,cand a vazut ca nu i vin invitatii,m a intrebat//mami,m am imbracat frumos,de ce nu vin musafirii?//mi s a rupt sufletul...am avut si o punga de confetti si cris a fost in culmea fericirii.nu va spun ca azi a dat sotul cu aspiratorul 2 ore,erau confetti peste tot,baie bucatarie,camere,paturi.hai ca m am lungit si tb sa fac injectia.

Mami de Cris si 16+

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by new_ioana

fetelor..
am si eu intrebare..
am intrat deja in 7 saptamani.. dar in afara de testele de sarcina, si burtica ceva mai umflata ( balonata), nimik altceva.. nici un indiciu, nici un simpton nu face diferenta..
e normal?
citesc.. tot citesc pe aici.. si va ascult si pe voi ...
fiecare experimenteaza mai mult sau mai putin cate ceva.. din acele clasice semne ale sarcinii...
insa la mine nimik..
nu ca imi doresc sa imi fie rau, gratza, sa am dureri sau altele..
dar ma intreb: oare bebe e bine?
am teama unei foste sarcini oprite in evolutie.. tot asa pe la 7-8 saptamani.. la care tot asa, m-am simtit excelent.. si apoi brusc intr-o zi au aprut crampe si sangerare si cand am ajuns la medic sarcina era oprita in evolutie deja de o saptamana..

marturisesc ca pana acum nu am ajuns la nici un conrol ginecologic.. pentru ca mediccul meu vine abia de luni 7 ian.. ( iar eu am aflat abia pe 31 dec)..

Ioana, povestile noastre seamana foarte bine - si eu am avut, inainte de Miruna, o sarcina oprita in evolutie fara alte simptome ingrijoratoare. Ideea e ca nu trebuie sa-ti faci griji inutil - nici cu Miruna n-am avut greturi sau alte chestii dintr-astea specifice unei sarcini incipiente si uite ca povestea trista nu s-a repetat. Doua sarcini, doua nasteri pot sa nu semene deloc intre ele. Ia totul de la capat, ca si cum acum ai fi ramas pentru prima oara insarcinata. (Crede-ma, stiu cat de greu e, dar se poate!) Daca poti, incearca sa gandesti pozitiv, sa ai incredere in tine, in copilasul tau si in Dumnezeu si sa astepti cu rabdare primul consult. Nu mi se pare tarziu 8 saptamani, atata timp cat nu ai motive temeinice sa te ingrijorezi.

Numai bine tie si pruncului tau!

Edit: sper ca n-am suparat pe nimeni postand si aici, desi odiseea mea (iulie-august 2007) s-a incheiat de ceva vreme. Va mai citesc din cand in cand, cu un pic de nostalgie, si m-a miscat mult mesajul Ioanei...

De mana cu Dumnezeu
Lia si Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

MONALAC ce ma bucur ca ai scris! Imi pare tare rau ca petrecerea nu a fost ucm ati vrut. Imi si imaginez dezamgirea pe fata lui Cris. Ei saracutii nu inteleg. Am vazut si eu ce dezastru e Ro cu zapada.Si eu stau cu inima cat un purice ca sora mea cu nepoata pe 8 se intorc si sper sa nu aiba probleme. Naspa tareee cu cazatura! Stii ca magazinul poate fi denunciat?? Tampitii!! Bine ca esti bine.

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Eu am facut prima echografie pe 10 decembrie si triplul test il fac in decursul acestei luni, pana la 1 februarie ( bineinteles cu aceasta echografie atasata). Deci e chiar poveste si e cam aiurea......

Flory mami de Alex si 14+

bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

DANA,asa e,dar la noi in romania e posibil orice...faza e ca si eu si cris am cazut,bine ca nu ne am lovit la cap. nu mai puteam sa ne ridicam,pt ca era atat de alunecos incat nu puteai sa stai in picioare,noroc ca a trecut pe acolo o femeie si ne a ajutat.cand am intrat in magazin,i am zis vanzatoarei si a iesit si a pus doi saci de rafie,asa ca la iesire a fost bine...am citit despre experienta cu revelionul,imi pare rau,dar bine ca acum esti in regula.eu nu suport sa petrec sarbatorile in alta parte,iar acum,ca sunt gravida,ma menajez cat pot de mult...ieri am facut exceptie,dar a fost pt o cauza nobila...eu si cand plec in vacanta,la mare sau la munte,ma plictisesc si mi se pare ca nicaieri nu i mai bine ca la mine acasa..dana,maryanne e fata care fusese parasita de tipul cu care era,se intorsese la nevasta.si s a hotarat sa faca avort,de aceea eu cred ca tb scoasa de pe lista..
am ras cu lacrimi citindu le pe bujo si pe anaxena...eu ,din fericire,n am probleme cu gazele,mie personal mi se pare jenant sa trag vanturi,noroc ca nu mi se intampla...
LCAZANGIU,sper ca nu esti suparata pe mine...eu nu te am blamat pt ca ai preferat sa scrii la odiseea cealalta,spuneam doar ca tocmai din cauza ca la noi era mai //rece//ai preferat sa scrii acolo..
BIRIBU,nasoala faza cu scosul rufelor din dulap,intr adevar,copilul nu stie,dar parintii ar tb sa ii educe in sensul asta..
VIOLETA,mami,cum esti tu mereu aproape de sufletul meu!!
OANA,nu ti mai face probleme,daca era ceva in neregula cu bebe,iti spunea dr.
DIA FILIPAS,nasoala treaba cu alergia.tu mai facusesi vreodata alergie la ceva?te stiai alergica?MADA,aiurea treaba cu mama ta.eu nu inteleg parintii astia,cum sa nu te bucuri,frate,cand stii ca vei avea un nepot?eu m am enervat aseara teribil pt ca socrul meu,care are 20 mil pensie,i a adus lui cris cadou un trenulet de la 38 de mii orice produs,va jur,are 3 cm,e o chestie din aia care cade la pufuletii cu surpriza..in schimb,era hamesit,mi a cerut de la obraz/da mi si ciorba,da da mi si un cremvurst,da vreau si suc//,iar pe sotul meu l a pus sa l duca acasa cu masina,desi sotul meu plecase pe data de 2 la serviciu,dimineata la 5,toata noaptea dadusera la lopata zapada,a doua zi pana la ora 14 la fel,apoi plecase din bucuresti la ora 15 si ajunsese seara la 19,dupa ce condusese pe o autostrada plina de zapada si masini..era frant..dar de ce sa dea socrul meu 10 ron la taxi,mai bine il duce fii su,ce daca se circula infernal,ce daca nu dormise toata noaptea si abia astepta sa se intinda..
fetelor,am citit atat de multe pagini incat nu mai stiu fiecare ce a zis,asa ca nu va suparati pe mine,va rog.va pup si aveti grija de voi..
16+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna seara fetelor , imi pare rau ca nu am revenit ieri desi revenisem si scrisesem un mesaj lung pe care Mandy mi la sters . Nu pot sa o iau de la capat ca deja de la pagina 4 ati ajuns la 13 . Imi place ca am ce citi dar in felul asta nu pot raspunde la toate .
In primul rand La multi ani lui Cris , Mona cu intarziere , scumpul de el ce destept e , stie el ca e ziua lui . Mandy nu realizeaza f. multe si nu imi face cine stie ce propozitii . Asta e .
Vad ca si voi faceti o schimbare in dulap si eu am facut si inca mai fac . Am in fata un balon de cateva zile si sotul a remarcat o crestere uriasa .
De mancat mananc foarte bine dar nu mai indrasnesc sa ma urc pe cantar .
Pt. fetele cu probleme sau cele cu teste nu am ce sa va spun , eu nu am amvut de aface cu probleme si nici testele astea nu le-am facut niciodata . Sper sa reusiti sa le depasiti cumva .

Alina 15+3 si Mandy Stephanie 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Oauuuu!!! Cat ati scris!!! Am reusit sa va citesc asa pe sarite, promit ca recuperez. NU am avut net zilele trecute..
Deci, controlul a fost ok, bebe e ok, se pare ca durerea pe care o am in partea dreapta e din cauza ureterului( eu am tot avut probleme cu rinichii, litiaza renala). de bitest, mi-a zis ca tanand cont de varsta mea si de faptul ca da multe rezultate fals pozitive nu mi-l recomanda. In rest, sa iau Elevit in loc de ac folic din cauza greturilor, pana in 12 saptamani sa nu ma vopsesc, sa evit conservele , sa evit pestele oceanic. Ieri am fost sa imi recoltez si pentru analize; abia astept rezultatul!!!!

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
7+

Mergi la inceput