Mamici de iulie-august 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Avalon: bine ai revenit!! Cum ai petrecut si pe unde iti umblara piciorusele??
Si ce au crescut sapt de la semnatura
Ref la amniocenteza, nu cumva e periculoasa pt bebe? De ce vrei sa o faci neaparat?

ankalaura: nici eu nu fac fata la citit, ce sa mai zic de scris...astazi am avut ceva timp si am profitat ca sa nu primesc numai note de 2

Anna: eu merg luni la ecografia morfo de trim I, o sa am 12 sapt si 3 zile. Dr mi-a spus ca e Ok intre sapt 12-14. Succes!

oanasm: nu-ti face griji puiut, o sa fie bine, ai incredere in dr

bubuleana
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Danangie, Biribu- multumesc pentru raspunsuri.

Fetelor, m-am lamurit cu pestele- avand in vedere toat raspunsurile voastre si ce am mai gasit eu pe net, cred ca putem manca doar pestii din acvarii (asta pentru cei care au acvarii).

Mai am o intrebare mega-existentiala- epilatul in timpul sarcinii. Am auzit un zvon rautacios cum ca nu avem voie sa ne epilam cu ceara. Mie mi se pare sincer destul de aberant. Voi stiti ceva de subiectul asta?

Eu ma simt excelent, mananc la greu, dar am reusit sa ma ingras doar 2 kg de la inceputul sarcinii (de la 50 la 52). In schimb am ditamai "globul" in fata Abia astept ziua de marti cand il voi vedea pe bebe.

Pupicei tuturor

Ralu
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

gata m-am enervat!!!
azi mi-am luat sutien de alaptat pt ca nu mai gaseam sutien comod si pt marimea mea..am ajuns la 80C!!!
si acum intru in dulap si sortez hainele care mai pot fi purtate..sa vezi ce mi se goleshte dulapul!

Ana-Maria16+
am oMARIA!!!AMR 24sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara,

ANKA da....am ramas asa de impresionata....e ceva unic.....si eu as vrea sa nu il obisnuiesc cu suzeta. Si nepoata mea a refuzat suzeta.

OANA eu cred ca ai auzit naspa.....cine stie ala in ungara cum o fi zis......incearca sa te linistesti, si in primul rand nu te compara cu alte gravidute ca suntem foarte diferite una de alta. Tu tratament de sustinere nu iei? Gen: utrogestan? E progesteron si ajuta sarcina sa se fixeze. Eu am luat de capul meu, pana am ajuns la urgente si acolo si medicul mi-l prescrisese. Luam 200 mg in fiecare seara. Rau nu are ce sa-ti faca. numai bine iti doresc.

AVALON nu ma supar deloc.Si mie imi este frica de ecografii...dar am intrebat pana acum 2 doctori profesori si ziceau ca ecografiile nu dauneaza fatului. Pe urma, ca tu vorbesti de ecograf pentru inima...nu stiu....pana la urm ae tot un ecograf.....si na....ma incurajez ca am stat vreo 4 minute sa ma uit la el.La bb. Sper sa fie bine si sa ma ajute d-zeu.

RALU eu am intrebat-o pe doctorita asta a mea si mi-a zis ca pot sa ma epilez si cu ceara si cu crema.....

Eu fetelor am o stare mai naspa....m-a sunat proprietarul de casa...auzi sa-mi zica, ca nu au intrat banii de chirie pe decembrie. Dobitocii astia de la banca nu stiu ce d-zeu au facut si nu au facut transerul....si cu banii stau cam naspa acu'....

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

anaxena, mi-am activat PM-ul. Si eu mi-am luat un sutien nou 90 D.

Si, sa nu ma certati, i-am luat si lucruri gargaritzei. Anul trecut pe vremea asta era gravida cea mai buna prietena a mea. Am observat ca daca iau din timp si urmaresc ofertele, ies cu toate cele necesare la 40% din pret fata de cazul in care as astepta pina in ultima clipa.

Nu va zic ca saptamina viitoare (sau cand se mai imbunatateste vremea) fratele meu va merge la Ikea de unde o sa-mi ia si mobila pt bb. Am gasit patut de lemn la ei cu 1 milion si masa de infasat, tot din lemn, cu 700.000!

Monica si gargaritza 12+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Vai de mine ce se umplu paginile!!! Azi la 3 eram la pagina 7, am fost la patinuar si deja sunt 12 pagini!
Am vazut ca se pove despre analize. La prima mea vizita la dr. de familie, mi-a dat un bilet cu toate analizele ce tre sa le fac si corespund cu cele trecute in carnetul de sarcina/gravida. VOI aveti asa ceva? Le-am facut pe toate, inafara de triplu test, pt. care nu am varsta de sarcina inca. Mie atat ginecologul cat si dr. de familie mi-au spus ca TT se face la 15 sapt. Am facut TORCH, care de fapt am vazut ca e o combinatie intre primele analize trecute in carnet. Voi l-ati facut? Eu sunt mai sperioasa...panicata chiar...ca totul sa mearga bine, mai ales ca debutul sarcinii mele (prima din viata mea) nu a fost prea fericit. Totul a inceput in duminica alegerilor (alea europarlamentare) cand fara nici un semnal anterior ca ceva ar fi in neregula m-am trezit cu fata, gatul si ceafa umflate ca la alergie...de fapt o combinatie intre alergie si un boxer care a luat bataie. Am plecat la urgenta, unde si doctorul s-a speriat. Mi-a facut o perfuzie cu hidrocortizon (s-a interesat la ginecologul de garda si i-a spus ce si cat sa-mi faca, avand in vedere ca sunt gravi). A durat o sapt. de perfuzii ca sa ma desumflu, timp in care pe masura ce ma desumflam intr-o parte, ma umflam in alta (de ex. maini si picioare). Am uitat sa spun ca aveam si o urticarie criminala, care a trecut dupa inca o sapt. de scarpinat si pt. care nu am putut lua decat mixtura agitanta. Saracul meu sot dormea tinandu-ma de maini ca sa nu ma scarpin noaptea. Nu mi s-a dat un diagnostic precis, unii au zis un iaurt pe care il mancasem cu o seara inainte (desi eu am mai mancat si nu am avut nimic) am facut coprocultura si mi s-au depistat lambrii asa ca si asta a devenit o cauza posibila. Am luat capsule de ulei de bostan antilambri, si ceva ceai si intr-adevar mi s-a dus urticaria. Acu sunt bine, dar am tras o sperietura zdravana. A, tin sa spun ca in duminica in care mi s-a intamplat stiam de abia 3 zile ca sunt gravi. Nici nu am avut timp sa ma bucur.
Asa se explica de ce sunt speriata si pun tot felul de intrebari - unele poate stupide, dar nu stiu cum a reactionat bb la toate astea.
Si in plus eu nu stiu asa multe chestii despre teste si ecografii - am observat ca sunt mai multe: morfo trimestriala, si nu mai stiu cum -, cum am vazut ca stiti voi (aveti chiar un limbaj foarte specializat, niste cuvinte de care eu nu prea am auzit). Cred ca o sa ma linistesc cand o sa merg iar la eco, si mai ales, cand o sa inceapa sa miste bb, si atunci o sa-l stiu ca e bine.
Si mie imi surade ideea de a ne pune pozele pe net!!!
Va pup, pun pariu ca acu is 14 pagini deja.

dia 13+
strumfuletz

Mergi la inceput

Vai DIA prin ce ai putut trece. Mi s-a facut pielea de gaina. Cine stie ce ti-a provocat alergia. Bine ca acum esti bine si da, si eu daca eram in locul tau faceam toate analizele posibile ca sa stiu ca bb e bine. Nu obosesti patinand? eu nu am patinat niciodata. Adica m-am incaltat cu patinele dar am facut exact 2 pasi ca sa-mi dau seama ca nu puteam sta in picioare. Mi se pare imposibil sa reusesc. Bine ca eu am si frica genunchiului...ca am avut ceva probleme.....
Vreau sa fac si eu o ciorba cu galuste...

mult asteptat

Mergi la inceput

MONALAC cem ai faci?? Esti bine??

SYYYLVIUTZA tu? cum ai pertecut rev? Esti bine? Ai aflat ce ai?

MARRYANNE tu? De ce nu mai intri? Tu ai DPN exact ca a mea. Tu il simti pe bb? Eu sincer cred ca-l simt. Si aseara.

M-am uitat pe lista sunt asa multe fete care nu mai intra....fetelorrrr!!

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Dana, acu ca mi-a trecut pot chiar sa rad pe tema asta: parca il si vad pe tatal meu, de cate ori treceam pe langa el (noi stam cu ai mei) se uita la mine si exclama "Fantastic!" Dupa ce mi-a trecut ma examinau si tresareau chiar si de la un cos pe fata.
Cat despre patinat, eu patinez de pe la vreo 4 ani - nu de performanta, asa, de placere - si azi chiar am vazut o mamica cu o fetita de vreo trei ani. Se distrau tare bine, si fetita chiar facea progrese. Ma gandesc ca si pe al meu o sa-l duc peste tot, cum de altfel am fost si eu dusa de ai mei.

dia 13+
strumfuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

dana si eu sper sa fi inteles gresit ce a zis dr..de luat iau duphatson 2/zi....am sa merg luni la eco din nou...ca n-am stare...nici nu ctiu pana luni cum va trece timpul..de ce naiba a trebuit sa intreb io cate batai are?? nu mi-a ajus ca e ok, in uter..si cu activitate cardiaca!? of of..
va , mai vorbim maine

Oana
6+
o noua viata

Mergi la inceput