Mamici de Martie-Aprilie 2008(58)
Raspunsuri - Pagina 14
RalucasS spune:
quote:
Originally posted by Simo27
Dragelor,vreau sa va intreb ceva: voi ati simtit in burtica(sau chiar mai jos) inima batand?!Ca eu de ceva timp imi simt inima acolo,de vreo3-4ori pe zi...ce e oare?!
Simo,mamica lui DAVID,
31+ cu SAMUEL
Nu e bebe care sughite, oare?
31+
Lucas
cami33 spune:
La multi ani si bine v-am regasit, dragutzelor!
Va rog spuneti-mi si mie cam cate contractii B-H sunt "normale" intr-o zi. Eu de obicei aveam 5-6 dar ieri am avut o zi plina, cred ca mai mult de 20 si aseara m-a dus randunoiul meu pe sus la urgente, unde dupa o eco dr. a decis ca nu e nici un motiv de ingrijorare, sa iau in continuare Utrodestan si No-spa si cam atat. Astazi n-am mai avut niciuna, dar totusi ma ingrijoreaza ziua de ieri iar dr. mea nu poate fi gasita pana luni

Va pup pe toate

Cami, mami de Maria Alexandra(5,5 ani)si
26+
Luca Razvan
RalucasS spune:
Cami - important este sa nu fie dureroase, si sa nu fie mai mult de 4 intr-o ora
31+
Lucas
delphin spune:
Am revenit de la plimbarica...
Ursu... sigur poti alapta cu hepatita b. Acum nu stiu daca pt. cele care o au activa...eu stiu ca o am pasiva. La nastere bb primeste anticorpi de cal....suna bizar dar asta e...am sa caut numele sa-ti spun si este vaccinat imediat ...adica in primele 24 de ore. Prima injectie, apoi luna urmatoare si apoi mai este un rapel de vaccin.
Deci sigur poti alapta.
Aici e un protocol care trebuie respectat, atunci cand naste o mama purtatoare de hepatita b. Sala de nastere individuala, aseptizata si la fel pt. blocul operator.
Din acest motiv eu am ales sa nasc in institutii mici, unde stiu ca nu se poate trece cu vederea un astfel de caz. PT. Seb, am nascut aici langa casa, un spital micut cu o sectie mica de maternitate, insa sectia de maternitate acum s-a inchis. As fii avut varianta unui spital foarte mare la 35 de km, dar am refuzat categoric. Asa ca voi naste la 70 km de casa, intr-un spital semi-privat cu o sectie mica de maternitate si cu dr. si moase suficiente pt. toata sectia.
Laptele vine la fel de repede ca la nasterea normala...cel putin asa cred...si pt. cezariana.
Editez Ursu denumirea corecta la anticorpii de cal
:
immunoglobulines spécifiques anti-Hbs
pozici
bb2
burticutza
Nicoleta spune:
Salut.
Uf, se apropie primavara pe zi ce trece... desi am mai trecut prin asta, asa ma apuca uneori naduselile! Eu pe Stefan l-am nascut pe cale naturala, fara epidurala (a avut la nastere 3.800 si 53 cm), destul de usor zic eu, insa cu circulara de cordon care i-a scazut Apgarul... si atat.
A doua oara vreau sa nasc tot pe cale naturala, sper sa fie totul bine si frumos pana atunci si sa dureze la fel de putin travaliul, sa se declanseze de la sine si cand trebuie (nici nu cer mult, nu?
). Eu sunt pro nastere naturala.
In medicul care imi supravegheaza sarcina am mare incredere (este un profesionist si un medic dedicat), sper sa nu fie bebe puturos si sa se nasca de Pasti ca sa nu il am pe medic pe langa mine...
Apropo de dormit bebe in camera lui, Stefan, baietelul meu cel mare, m-a intrebat cu cine va dormi bebe dupa ce se naste, iar eu i-am spus ca singur, ca si el. La care el mi-a spus ca poate dormi el cu bebe, sa il pazeasca! Imi doream eu ca bb2 sa fie fetita, dar dorinta lui Stefan a fost mai puternica. Deja il iubeste mult, dragul de el!
Eu ma tot uit de draperii pt camera lui bebe, la Stefan avem unele bleumarin din bumbac, dragute, cu pinguini, luate din Selgros acum cativa ani. Insa nu se mai gasesc... Si nici material sa imi fac unele nu gasesc... Poate pana in aprilie ma descurc sa fac rost de ceva pe tema asta. Pana atunci vrem si mobila noua pt Stefan... planuri mari, domle!
Nicoleta
24 plus
si Stefan (27.01.2003)
gbutucica spune:
Simo 27 , nu e in imioara , este bb care sughite asa cum zice si Ralu, inghite lichid prea mult.nu te ingrijra este absolut normal
Cami oho ho decind nu mai scrisasi pi la noi....
Nico eu as vrea asa :bb sa aibe camera lui , dar probabil nu va fi asa. In camera lui "ezista" deja dulap pt hainutze si tot felul de necesitatzi si o canapea pe care sa doarma mami ,si pe care o sa pape bb tzatza.urmeaza patutzul pe care inca nu l-am achizitionat din diferite motive,si restul ce vor fi cumparate in aceasta luna.Nici nu stiu cum e mai bine, am o prietena care a nascut de o luna si asa de alintata este fata ca nu dorme decit cu ei in pat ....desi au investit in camera pt bb, cu mobila de nu stiu care si nici nu intra in camera aia acum decit putin ziua. Eu zic ca depinde si de copil dar si de cum vrei sa-l ai si cum il formezi.

Giani
,....
31+
ca am dovada
AMR 9 saptaminisioare
zozela spune:
Mai..vad ca vorbiti de nastere..Eu doresc sa nasc natural,asa cum ne-a lasat scris D-zeu-insa stiu bine ca e posibil sa nu fie asa cum imi doresc eu..Asa ca sunt pregatita sa nasc-oricum s-o mai intampla si asta!
Pe undeva tre' sa-i scoatem,nu?!![]()
Important e sa fim sanatosi-si BB si eu,sa nu avem parte de vreo complicatie..sau mai stiu eu ce..Doamne fereste!
Cu vergeturile-nu stiu ce sa zic!
Pe mine m-au socat!Am doua subtirele de 1cm. deasupra taieturii de la apendictomie si una de 1.5cm(le-am masurat
) in partea opusa,pe stanga
Nu-s groase,dar stiu eu ca sunt acolo!Prima data am crezut ca-s dungute lasate de haine si cand m-am uitat mai bine..
In alta parte nu am..nici pe sani,nici pe sub
Da mai Giani!!
Cata burtile!!Eu nu m-am masurat niciodata!Stiu ca m-a masurat Dr.insa nu am dat importanta atunci!Sa vezi ce super-mega-giga burtoaie fac randunicile astea!Cum mai zburam noi din creanga-n creanga cu ele?!![]()
Simo si eu cred ca bebele tau sughite!![]()
Cami ia No-Spa si stai cumintica!Daca azi nu ti s-a mai intamplat-eu zic ca-i semn bun!Nu trebuie sa fie mai multe de 4-5/ora si cel mai imp.-sa nu fie dureroase!Hai ca o sa fie bine..o sa vezi!
fata!
Haideti ca scriu de o jumatate de ora la mesajul asta
Ba suna fixul,ba mobilul,mers la pishu..
Ma duc sa pregatesc ceva de papica pt.ca trebuie sa aterizeze si tatelul de ursuletz acasa si apoi..mai ciripim!
U!!
Ela..
in 29+ cu
!!
Varsta mogaldetei
Photos
Simo27 spune:
Raluca,Giani si Ela
,mersi de lamuriri...si eu ma gandeam ca o sughita,dar asa de des?!Ma da gata,cat se invarte si cat ma faulteaza,e tare activ si zglobiu!Si dupa ce se agita atat,incepe sughitul(daca asa ziceti voi)...ar fi tare bine sa fie asa!
Simo,mamica lui DAVID
,
31+ cu SAMUEL
cami33 spune:
Multumesc de raspunsuri, scumpelor

Astazi mi-a mai trecut putin disperarea si vad ca e mai bine asa. Ciudat este ca ieri am stat toata ziua in casa si mai mult in pat si m-au chinuit contractiile(nedureroase) iar azi am umblat la cumparaturi pana acum si n-am avut absolut nimic
...cred ca sunt cam "pe invers".
In privinta nasterii, eu la prima sarcina am avut placenta praevia si am fost nevoita sa fac cezariana dar a fost excelent, mi-am revenit ff repede(la 2 zile dupa operatie urcam 4 etaje fara nicio problema)iar acum nici nu ma gandesc la alta varianta. Recuperarea cred ca tine f mult de fiecare persoana in parte, eu dupa cezariana zburdam iar o colega de salon abia se misca si plangea noaptea de durere dupa epiziotomie...
Cami, mami de Maria Alexandra(5,5 ani)si
27+
Luca Razvan
ursuleata spune:
Multumesc mult Delphinutzule. 
23+
Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14