Mamici de Martie-Aprilie 2008(58)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Kya, eu as inventa o treia varianta de nastere .

Cand ma gandesc la cezariana, ma termina gandul la refacerea mai dificila de dupa si la cat de greu imi va veni laptele...

Cand ma gandesc la nasterea naturala, ma infioara frica de durere, epiziotomia si faptul ca ar putea avea copilul de suferit ( vezi circulare de cordon, vezi travaliu prelungit in care intra bebe in suferinta si trebuie cezariana de urgenta )...Underqueen, de ce ti-a spus tie medicul de familie ca cezariana ar fi mai traumatizanta pentru copil decat nasterea naturala?

Deci cum o dau, nu-i bine...dar cum de nascut, trebuie sa nasc...Uffffff! Alte opinii?

Eu am cam cumparat tot, mai am cosmeticalele de luat ( si ale mele si ale ei ) si medicamentoasele. Oricum, toate stau frumos in cutii, sau cu etichetele pe ele, asteptand 01.02 cand intru in concediu ( de odihna mai intai, 4 saptamani si pe urma prenatalul, la fix 39 de saptamani ) sa ma apuc de despachetat, spalat, aranjat, calcat, etc...Asta face parte din tehnica de amanare a inevitabilului !

Ela, e ziua Deei azi!?!? La multi anisori!!! Sa fie sanatoasa si fericita!!!! Si inca un bebe sanatos si o nastere ca fulgul !!!

Sorry pentru vergeturi, pe burta eu inca nu am, insa pe sub sani...cat de mult i-am mustelit...jale! Sper sa ramana insa pe dedesubt, ca deh...mai bine la fata papusa si la fund matusa, nuuuu ?

Olga 31+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

eu am 110 cm la buric...

-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
Maria 31+ cu Tudor Stefan
http://bd.lilypie.com/55oOp2.png

AMR 9 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

'Neata si de la mine, chiar daca e mai pe la pranz!

Va multumesc pt. sfaturile si grijile ce-mi purtati in privinta lui Seb, insa....fara sa exagerez, tot din ce mi-ati sugerat e deja aplicat.
Sigur, Seb nu pare a fii "subnutrit", anemic sau rau, am grija ca si putinul pe care il mananca sa fie bomba calorica. Tot ce cumpar pt. Seb, iaurturi sau altceva,(in afara de Danone natur, pe care il cumpara singur) e bomba calorica. ex. un iaurt de 150g are 270kal. de 2 ani are 15-16kg.
Nu mananca intre mese si nu e un copil caruia sa-i placa dulciurile. Face mancare cu mine...am mai povestit de talentele lui culinare, dar nu pt. asta si mananca. Face prajituri cu mine de care nici nu se atinge. Facem clatite impreuna si nu mananca nici macar una...lasa ca se face el mare!

Despre camera bb-ilor! Seb a dormit de la o luna in camera lui. Atunci ne-am mutat la 4 camere si a avut camera lui. Prima luna cu noi in camera intr-un cosulet.Cand l-am pus in camera lui, era camera alaturata camerei noastre si i-am pus supraveghetor bb. Il auzeam insa inainte sa-l aud in aparat...asa ca am desfiintat repede supraveghetorul. Aveam un colt special amenajat pt. alaptat, la el in camera, mergeam acolo la fiecare 2 ore, il alaptam si ma intorceam in pat la noi.
Asa va fii si pt. David doar ca David va dormii poate 3-4 luni in cosulet, la noi in camera, caci nu voi prepara camera lui avand in vedere ca vara asta zburam spre Africa pt. 2 ani. Acolo in schimb, va avea camera lui cu tot ce-i trebuie. Am totul de la Seb, pastrate, trebuie doar sa le trimit pe vapor!

Giani "gubici"=ciuciu, cred ca e in ungureste, am sa-l intreb pe sotz ca de la el stiu asta! si-mi mai place tare mult"zgarcioaba". tot el ma alinta asa!

Naty, vezi, de fapt ai raspunsul la toate ingrijorarile tale, nu ai insa "ureche" de ascultat. La fel ca si mine...cand cineva i-mi spune ca nu-i mananca copilul, eu raspund sa-l lase sa ceara.
Ai sa vezi ca va fii bine...incetuc cu sarea...si mie i-mi place sa mananc sarat...insa evit sa fac asta pe timpul sarcinii din motive de retentie de apa.
Zici ca ai urmarit o cu astfel de pbme si a reusit sa nasca normal si fara probleme...gandeste pozitiv si totul va fii ok.
Si daca pana la urma Iulia va fii mai bine afara de cat in burtica...asta este...asa e scris. Mai ales ca sunt"antecedente" in familie. Ca sa fie sigur fata tatii!

Fetelor care isi fac pbme ca bb nu e inca in pozitia buna, nu va faceti mari griji...cunosc cazuri destul de numeroase in care bb s-a intors singur chiar si in sapt. 38. Asa ca... si curaj. Luati in calcul si eventualitatea unei cezariene si gata!
In schimb nu vad de ce ar fii traumatizant pt. bb o cezariana. Nu poate fii mai traumatizant de cat un travaliu lung si folosirea ventuzei sau a forcepsului pt. a facilita scoaterea!

Pt. cele care se pregatesc sa nasca prin cezariana, o pereche de chiloti, burtiera, adica din cei care fac burta plata va vor fii de mare ajutor in primele zile si chiar mai tarziu. Eu astfel am putut fii in picioare la 12 ore dupa cezariana.

si mai vin, trage seb de mine sa mergem la paine, caci i-am promis.

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

Olgutzika, a zis ca la cezariana bebe e fortat sa iasa, nu urmeaza calea naturala si nu trece prin toate stadiile premergatoare.

tocmai am citit un articol in care se explica pe larg desfasurarea unei operratii de cezariana...nu sunt sigura ca as alege-o daca ar depinde de mine...

va las...ma duc sa ma intind putin...poate se linisteste si bebe...ca nu suporta sa stau prea mult in fund pe scaun...

inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
Maria 31+ cu Tudor Stefan
http://bd.lilypie.com/55oOp2.png

AMR 9 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Mai fetelor, ca vad ca vorbiti de cezariana vs. nastere naturala....La inceputul sarcinii eram foarte hotarata sa nasc natural, apoi dupa cazurile vazute pe la tv, am inceput sa oscilez intre cele doua....Am citit, m-am documentat despre ambele, am argumente pro si contra si pt una si pt alta. am citit si o parte din povestile nasterlior de pana acum, cand citesc despre o nastere naturala care a iesit cu brio, imi zic ca asa vreau si eu, apoi cand citesc despre alta mai putin reusita, sau care a ajuns la cezariana, ma sucesc si vreau si eu cezariana... deci tot nici un rezultat. La mine in familie bunicamea a nascut prin cezariana, ca asa a vrut ea, imi povestea cat a carat la dr si cat s-a rugat de el ca sa ii faca cezariana, maicamea tot la fel prin cezariana, iar soacramea ( care are 10 copii) i-a nascut pe toti natural, pe unii din ei si pe acasa, si sunt toti inalti ca brazii si sanatosi tun...deci nici asta nu ma ajuta la luarea deciziei .
Acum cel mai mult m-ar interesa sa nasc cu doctorita mea, indiferent daca e natural sau cezariana, pt ca am mare incredere in ea, si imi este draga rau, dar si stau sa ma gandesc ca daca fac cezariana, sigur o sa mi-o faca ea, o sa fiu pe maini bune, dar daca aleg varianta naturala, s-ar putea sa o prind plecata din oras, pt ca ea mai pleaca in wk la parinti, sau mai are diferite cursuri pe la buc, si atunci ar trebui sa ma las pe mana cui o sa gasesc la spital si tare nu imi convine treaba asta....
Asa ca acum cand ma voi duce la control o sa vorbesc si cu dansa sa vad ce si cum...cred ca e singura care ma poate scoata din dilema asta mare pe care o am, asa ca daca bb nu o sa fie cu capul in jos, imi rezolv dilema si o sa recurg la cezariana...cu toata ca mi-ar place sa ma ia si pe mine prin surprindere nasterea naturala, sa mi se rupa apa acasa si tot tacamul...ufff, greu tare cu decizia asta

Iar cu vergeturile, am auzit foarte multe mamici la care le-au aparut abia dupa ce au nascut si nu inainte...eu pana acum nu am nici una noua, am din trecut unele dar sunt albe si nici nu se baga de seama decat de aproape

31+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Cory, subscriu la ce zice Giani, nu esti dreapta cu noi, cum adica mai rar?
Giani, multumesc pt cafea dar scoate zaharul din ea ca niciodata n-am baut-o cu zahar/zaharina, ci NEAGRA ca viata (uneori; rareori!
Nicoleta, noi stam acum la 2 camere, la un moment dat asta se va schimba dar nu stim cand. Ne-am tot sfatuit si pana la urma am decis ca cel putin cateva luni aia mica va sta in dormitor cu mine iar randunoiul in sufragerie pe canapea. Patut ii vom lua, dar in perspectiva ca lucrurile se pot precipita (iar eu acum nu pot umbla dupa nimic si cand e vorba de copil nu ma incanta cumparaturile pe net, trebuie vazut ce iei!) vom lua un cos. Altfel insa suntem amandoi adeptii camerei proprii a copilului si cum se va putea, o va avea. Si ma mai gandeam ca tare bine mi-ar prinde un marsupiu pt cand voi putea sa o scot pe afara, mi-e teama doar sa nu-i cracaneze piciorusele, o sa ma mai sfatuiesc despre asta cu un ortoped. Voi ce stiti despre marsupii?
LA MULTI ANI, DEEA!!!
Bubule cu Vladut frumos, dar nu crezi ca lui Vladut ii va fi greu cu fratiorul mai mic alaturi ?(care, totusi, ar putea plange mai mult timp...). Nu stiu...
Underqueen, si la mine functioneaza treaba cu mangaiatul si vorbitul, cand Iulia incepe sa dea cu picioarele in col iar acum, Doamne, are si putere mai multa; ii spun sa se rasuceasca la orizontala si ma asculta imediat!
Olgutz, n-am vazut emisiunea TV dar banuiesc ca e vorba de dra. Culcer. Oricum alta ca ea nu mai prinde Municipalul.
Clau, pt nevralgie Paracetamol si fie felii de lamaie congelate puse pe zona respectiva, fie felii de cartof.
Cum sa fie cezariana mai traumatizanta pt bebe decat nasterea naturala? Nici vorba, pt bebe e super bine, in 5-10 min iese afara si gata. Paradoxal,desi cezariana se indica la copiii ff grasani, cica nu prea e de dorit un travaliu prelungit nici la cei mai micuti, ca se chinuie. Cezariana are pt femeie riscurile oricarei operatii, dar daca trebuie...Eu zic, celor care nu au probleme speciale, sa nu se mai gandeasca atata, sa vorbeasca ff serios cu dr si sa ia in calcul si sa se astepte la toate alternativele. Si stiu ce vorbesc, dupa 10 zile de stat cu lauze care nascusera natural, am vazut f clar dezavantajele si avantajele. Iar despre epidurala: e simplu sa spui fac cu epidurala dar daca ai "norocul" unei dilatatii rapide, epidurala nu se mai foloseste si tot prin "chinurile facerii" treci. Asta e, toate ne dorim diverse lucruri dar modalitatea de a naste nu cred ca e (numai/in primul rand) decizia noastra.
Kya, , sunt usor mai bine cu psihicul...si la fel cu tensiunea
Oare ce mai face Numeioana, stie cineva? Mi-e dor de ea.

naty 26+ cu (Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Au aparut deja si mamicile de septembrie-octombrie 2008 ...ce emotionant...

31+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dox spune:

olgutza, si eu am aceeasi problema cu vergeturile.
inca nu mi-au aparut pe burta din fericire...
dar pe sani, in partea de jos, e jale, vb ta.

si ma oftic de mor..dar sotul meu imi tot zice.."daca pe mine nu ma deranjeaza, tu de ce te agiti asa? ai de gand sa ii arati si altuia?"
si uite asa ma face sa rad si mai uit de problema.
dar de fiecare data cand ma spal si vad dungilea alea rosiatice, imi vine sa musc din mine!

sa ne rugam totusi sa nu ne apara si pe partea de sus, ca sa mai putem si noi purta un decolteu dupa nastere.

_
28+ cu RADU

Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Ce mai faceti? Eu in ultimul timp am aflat ca voi naste
prin cezariana pentru ca am miopie. doamne ajuta!!!

Delphin? tu ai hepatita b si ai zis ca ai alaptat? Pt ca si eu am si doctorul mi-a spus ca pot naste natural insa fara alaptat.
Si nu mai stiu ce sa cred.

In rest...sper sa nu mai aflu si de alte boli.

Va pup pe toate!

Raluca, Kya, Clabuc, bubu, Simonette, Zoze, Olgutzika draga...etc
Clau, butucica, Naty.........

23+ Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

quote:
Originally posted by Olgutzika
Sorry pentru vergeturi, pe burta eu inca nu am, insa pe sub sani...cat de mult i-am mustelit...jale!

Si la mine exact la fel! Macar mi-a ramas burtica neteda (cel putin deocamdata), dar sub sani.. vorba ta, jale violeta...

Kya 25+ cu Sanziana

A inceput o mare dragoste

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput