MAMICI DE ITALIA (18)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Pet.cost multumim
Fetelor ne-am intors de la pediatru,vesti proaste Se pare ca Giulia a luat foarte putin in greutate, a luat doar vreo 600 gr in 40 de zile, nu este sigur ptr ca plangea si se misca cantarul,deci nu am putut vedea greutatea exacta. Ne-a dat si lapte praf alternat cu san NEOLATTE 1. Totusi ii voi da doar 1 data pe zi,seara cand eu plec la scoala,trebuie sa renuntam de tot la suzeta si la ceaiuri si trebuie sa-i dau laptic imediat ce simt ca are foame. Din ceea ce mi-a spus medicul,unii factori ce au dus la o crestere asa de slaba in greutate sunt astia ( voi sa nu faceti ca mine!)
1. Perioada sarbatoriilor,a fost stresanta ptr Giulia si a papat putin.Am fost deseori plecati de acasa,sau am avut vizite..etc
2. Folosirea suzetei: inainte sa adoarma eu ii dau suzeta,o pun in carut si doarme.Acum o luna insa nu faceam asa,ci atunci cand avea somn,o luam in patul nostru ii dadeam sa pape laptic si adormea.Trebuie sa reiau tehnica.
3.Noaptea trebuie sa o trezesc sa pape chiar daca ea vrea sa doarma,trebuie sa ma joc cu ea,sa fac passeggiate per casa si sa insist sa pape ( asta va fi partea cea mai grea ptr mine,ptr ca din pacate in timpul zilei am foarte multe lucruri de facut iar noaptea sunt extrem de obosita.Sa ma trezesc pe la 3-4 noaptea sa ma joc cu Giulia mi se pare dificil)

Sunt foarte suparata,ptr ca eu lapte am destul chiar ptr 2 bb ,Giulia uda 5 pampersi pe zi,este vesela si jucausa,nu plange de foame deloc..chiar daca lucruriile stau asa separe ca rezultatele sunt proaste oricum. Eu nu ma dau batuta,o sa insist sa pape mai mult laptic,chiar daca va trebui sa nu mai dorm noptiile. Ne-au mai ramas doua luni jumate pana la diversificare,trebuie sa reusim!

Cristina + GIULIA 21.09.2007

poze

nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Raluk vizitele la medic le stabileste pediatra. Ea iti spune cand trebuie sa mergi la control si iti prenoteaza urmatoarea vizita.Eu o duc pe Giulia la medic o data pe luna,o cantaresste,o masoara,ii asculta inimioara si plamanii..etc Fra poco tocca pure a te

Cristina + GIULIA 21.09.2007

poze

nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micio spune:

Petro, sa-ti traiasca bebelina!

Noi ne ocupam de obisnuit copil la nido...a doua zi a plans rau: educatoarea a incercat sa se imprieteneasca cu el, vroia sa-i arate jocuri, dar el ma lua de mana sa merg cu el sa vada prin jur, sa deschida usile, iar cand i-am spus sa mearga cu doamna a pus capul pe picioarele mele si s-a pus pe urlat, iar la insistentele lor de a-i arata diverse facea si mai rau...s-a calmat putin pana la urma apoi am plecat. A treia zi a fost mai acceptabil , le-am explicat ca nu-i obisnuit cu persoane straine, ca nu a stat decat cu mine si sa-l lase sa se acomodeze inainte cu locul. Cand ajungem noi copiii servesc fructele, stau cuminti in scaunele si Eduard se plimba pe acolo ia jucarii, mai verifica daca sunt si eu prin jur, e relativ ok pana le da liber la pitici, care vin la el, unii vor sa se joace , altii sa-i ia jucariile din mana, iar salbaticul meu vine repede la ma-sa, deschide usa sa plece... Fiindca nu lucrez si pot sa stau cu el mai mult o sa acordem mai multe zile perioadei de acomodare. O sa intreb maine daca poate sta cu Cristi luni, sa vedem cum se comporta ca acasa e mai linistit cand nu sunt prin jur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by pet.cost2005

Asaaaaaaa ... am lipsit mult, dar v-am mai citit printre picaturi ...

Suntem bine, crestem mari, grasunica ... maine facem doua luni si tot maine mergem la primul vaccin ... sa vedem cum o sa reactionam. Sper bine! Iar maine seara vine preotul acasa pt. molifta (mie) si sa discutam despre botez, care cred ca va fi prin martie ...
Silvia e cam scancita uneori (fara motiv) si atunci nu prea ne intelegem cu ea ... colicii parca au mai lasat-o, avem momente cand zambim si gangurim asa de frumos la mami si tati ca ne topim de dragul ei ... Mama (mea, adica buni) e inca la noi, ne ajuta si prin casa si cu fata (mai ales sa stea cu ea in timp ce eu mai trag cate un puisor de somn ) ceea ce conteaza fff mult, mai ales in primele luni ...

Am citit ca vorbeati de alaptat, temp. camerei, baita etc. Sa va spun din experienta noastra ...
Temperatura camerei 22-23 grade (maxim) constant, 24h din 24 si in toate camerele casei. Inclusiv la baie ... Silvia e imbracata mereu cu pampers, body cu maneca scurta si salopetica (de aia cu picioruse) si e ok asa. Fara caciula decat cand mergem afara.
Baita in fiecare seara cam la aceeasi ora (intre h 19,00-20,00). Chiar si fara tati, ne descurcam de minune si ne place in cadita, in apa .... mai rau e dupa, la imbracat ... Sunt unii dr. care nu recomanda baita zilnica, dar noi o facem pt. ca ii place, o relaxeaza si doarme mai bine dupa. Iar pt. ca sa nu aiba pielea prea uscata, dupa baie masaj cu ulei (de la Johnson pt. copii sau ulei de mandorle).
O scot afara de la 10 zile ... de la 1 la 3 ore, depinde. Ii prieste ff mult aerul si doar daca ploua, ceata sau ger puternic stam in casa. In ultima perioada nu prea am mai iesit pt. ca a fost o ceata de nu vedeai nimic in fata ... da' recuperam noi cand vine timpul mai frumos.

Despre alaptat: ii dau san, dar problema e ca nu prea am lapte asa cum ar vrea ea ... si atunci ii dam si supliment (plasmon 1). Am inceput sa ma storc cu pompa (medela electrica de care sunt fff multumita) tocmai pt. a stimula lactatia ... sa vina mai mult si intr-adevar mi s-a marit productia ... ajung sa storc si 180 ml o data, ceea ce pt. mine e mult. Deci, baza e sanul, dar si completare .. e ff mancacioasa. Iar la alaptat am folosit mereu cu ff mare succes sfarcurile din silicon de la chicco deoarece nu am sfarcurile bine formate. Si astfel am scapat de stressul ranilor la sani.
Suzeta o folosim dar nu mereu, nu e mare amatoare ... uneori insa o ia si nu consider ca ii dauneaza, din contra o mai linisteste, e un fel de confort pt. ea.
Facem kk 1-2 ori pe zi, ceea ce iarasi e bine, avem 5,200 kg si 60 cm lungime, deci, crestem bine.

Ce sa va mai spun? Asteptam calduraaaaaaaaa ........... sa mergem la plimbari lungi si dese .

multumim de urari.... ma bucur ca ati revenit...la cat mai multe lunisoare sanatoase si papacioase si bineinteles cumincioara...silviutei..

ma bucur sa aud ca ai reusit sa folosesti paracapezzoli..a mea nu reuseste sa pape cu ele si mai tare se enerveaza...si am renuntat...am niste dureri ..dar trece cand o vad ca papa mi se umple sufletul si uit de dureri... noroc cu cristina.. cu pontul ...crema de la avent..tun sa-i mai multumesc incaodata... da rezultate si imi mai amilioreaza un pic durerile...

tocmai asta vroiam sa va inteb si eu despre vaccin...cand se face..ca eu la pedriatra am appuntament abia peste o luna si(15 feb cand fata mea va avea..aproape 2 luni)...nu am gasit loc mai devreme ..e super ocupata...si ma tem sa nu fie prea tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

cristina imi pare rau... sper sa se indrepte situatia intr-un mod sau altul
aveti grija de voi!

Stefania X2 mami ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Petro pai ti-ai intrat in mana mamicuto...ma bucur ca o ai pe mama ta cu tine...cat mai sta a tine??
Daca vrei sa te viziteze acasa doctorita sa suni pana in 9...la cabinet trebuie sa-ti faca o data pe lua controlul...a mea joi are zi de prenotari, controle, masuratori.

Micio daca ai avut timp sa stai cu el ii e mai greu, dar incet,incet...nu e salbatic , dar toti sant mai "egoiti si electrici"pana ajung in colectivitate

Cristina in cabina poti face si sauna?...sa o stapaniti si folositi sanatosi

Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Cristina nu o trezi noaptea...daca si-a format un program de somn...asa am facut cu al meu si se trezea la 2 si la 4 ptr apa, dar apa nu o agreea si cerea lapte ...am reusit anul trecut sa-l dezvat ca o cam luase.

Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Cristina,tot pe dvd-ul de care va povesteam,cica e bine sa o mangai,sa-i vorbesti mereu,ca sa nu adoarma la san si sa manance destul la o masa...Ei prezinta un baiatel de 2 saptamani care la varsta lui trebuie sa manance cam 15-20 minute..mai incolo,n-am idee,dar probabil ca dureaza considerabil mai mult...Totusi, de unde sa stii daca s-a saturat daca e asa cumintica si nu plange deloc?!

Oana,toti copii plang la inceput cand sunt dusi la gradi.Apoi,se obisnuiesc asa de bine incat de multe ori prefera sa fie in comunitate decat acasa.Mama mea e educatoare si la fiecare grupa mica are parte de vreo 2 saptamani de urlete,dupa care picimea intra in normal

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

salut gagici
am sris un mesaj si nu stiu cum am facut de l-am sters
acum o iau de la capat
Cristina-imi pare rau de vesti
si eu trebuie sa iau appuntament la pediatru,am trecut ieri si nu era secretara
maine avem de facut vizita eccocardiodoppler la reclama - reclama mascata gesł
sper sa fie totul bine
Slimatei-nu stiu cum e in zona ta cu vaccinele
ai luat carnetul pediatric al fetitei?
in zona mea se iau appuntamente numai prin telefon si din timp si primul se face la 3 luni
Micio-asa e daca nu a stat intre copii,las ca se obisnuieste repede si o sa-i placa ca are cu cine se juca
Raluk-la ambasada ca de obicei un haos,saracii copilasi ce mai plingeau si giulia mea la fel cu toata agitatia
dar asta e.....si e gata peste o luna certificatul

_

ticker
GIULIA-20/06/07
mai dire mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micio spune:

Stiu ca se va obisnui si el la gradinita, chiar daca mai greu...mi-a cazut cam rau cand mi-a zis educatoarea ca nu s-a mai intamplat sa planga copiii cat timp era mama cu ei Singura varianta era sa-l fi dat mai demult la nido, dar nu m-am simtit eu pregatita, cat l-am alaptat nu prea stia sa manace, dormea aiurea ziua fara program...si asa am ajuns acum la 2 ani el nu prea sociabil si eu cam praf cu nervii

Mergi la inceput