MAMICI DE ITALIA (18)
Raspunsuri - Pagina 7
cristina85ss spune:
Offf...Roxali ca m-am saturat
ma dor si mainiile si capul 
tot dusul il monteaza de ieri. I-am gasit la o agentie de hidraulica
Cristina
+
GIULIA 21.09.2007
poze
nasterea
pet.cost2005 spune:
Ciaoooooooooo !!!!!!!
LA MULTI ANI tuturor pt. noul an si tot ce va doriti sa vi se implineasca !!!!!
La multi ani pt. sfinti Stefania si Ioana !!!!!
Si felicitari stefania pt. bblina grasunica si ochioasa!!!! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii !!!
Asaaaaaaa ... am lipsit mult, dar v-am mai citit printre picaturi ...
Suntem bine, crestem mari, grasunica ... maine facem doua luni si tot maine mergem la primul vaccin ... sa vedem cum o sa reactionam. Sper bine! Iar maine seara vine preotul acasa pt. molifta (mie) si sa discutam despre botez, care cred ca va fi prin martie ...
Silvia e cam scancita uneori (fara motiv) si atunci nu prea ne intelegem cu ea ... colicii parca au mai lasat-o, avem momente cand zambim si gangurim asa de frumos la mami si tati ca ne topim de dragul ei ... Mama (mea, adica buni) e inca la noi, ne ajuta si prin casa si cu fata (mai ales sa stea cu ea in timp ce eu mai trag cate un puisor de somn
) ceea ce conteaza fff mult, mai ales in primele luni ...
Am citit ca vorbeati de alaptat, temp. camerei, baita etc. Sa va spun din experienta noastra ...
Temperatura camerei 22-23 grade (maxim) constant, 24h din 24 si in toate camerele casei. Inclusiv la baie ... Silvia e imbracata mereu cu pampers, body cu maneca scurta si salopetica (de aia cu picioruse) si e ok asa. Fara caciula decat cand mergem afara.
Baita in fiecare seara cam la aceeasi ora (intre h 19,00-20,00). Chiar si fara tati, ne descurcam de minune si ne place in cadita, in apa .... mai rau e dupa, la imbracat ... Sunt unii dr. care nu recomanda baita zilnica, dar noi o facem pt. ca ii place, o relaxeaza si doarme mai bine dupa. Iar pt. ca sa nu aiba pielea prea uscata, dupa baie masaj cu ulei (de la Johnson pt. copii sau ulei de mandorle).
O scot afara de la 10 zile ... de la 1 la 3 ore, depinde. Ii prieste ff mult aerul si doar daca ploua, ceata sau ger puternic stam in casa. In ultima perioada nu prea am mai iesit pt. ca a fost o ceata de nu vedeai nimic in fata ... da' recuperam noi cand vine timpul mai frumos.
Despre alaptat: ii dau san, dar problema e ca nu prea am lapte asa cum ar vrea ea ... si atunci ii dam si supliment (plasmon 1). Am inceput sa ma storc cu pompa (medela electrica de care sunt fff multumita) tocmai pt. a stimula lactatia ... sa vina mai mult si intr-adevar mi s-a marit productia ... ajung sa storc si 180 ml o data, ceea ce pt. mine e mult. Deci, baza e sanul, dar si completare .. e ff mancacioasa. Iar la alaptat am folosit mereu cu ff mare succes sfarcurile din silicon de la chicco deoarece nu am sfarcurile bine formate. Si astfel am scapat de stressul ranilor la sani.
Suzeta o folosim dar nu mereu, nu e mare amatoare ... uneori insa o ia si nu consider ca ii dauneaza, din contra o mai linisteste, e un fel de confort pt. ea.
Facem kk 1-2 ori pe zi, ceea ce iarasi e bine, avem 5,200 kg si 60 cm lungime, deci, crestem bine.
Ce sa va mai spun? Asteptam calduraaaaaaaaa ........... sa mergem la plimbari lungi si dese
.
pet.cost2005 spune:
raluca - pinocchetto = bermude, pantaloni 3 sferturi, panolino = pampers (pt. bb) sau tampoanele alea post-partum pt.mamici. La spitalul unde am nascut eu era suuuuper cald ca muream si in camasa de noapte (si de fel eu sunt fff friguroasa). Camasi de noapte am avut de acasa ... 4-5 da' nu le-am folosit pe toate. Sunt mai comode pt. diversele controale pe care ti le fac si pt. alaptat sa fie deschise in fata pana mai jos de sani. Eu nu suport camasile de noapte, sunt obisnuita cu pijamale, da' daca trebuie ...
Aaaaa, scuze pt. intarziere, LA MULTI ANI pt. ziua ta, nastere usoara si bb sanatos si mancacios !!!!!
Raluk31 spune:
Bine ai revenit,Petro!Ei,deja esti o mamica priceputa,ce mai!
Cred ca trece timpul foarte repede pt tine. Cand mai vedem si noi fata????
Multumesc pt urari si explicatii
..Ca tot mi-ai ridicat mingea la fileu..
..exista tampoane speciale post-partum?Sau ti le faci tu din vata si comprese?Ca parca asa citeam pe undeva...sau ma lasa memoria?!
Raluca
in asteptarea micutei Anais
pet.cost2005 spune:
Daaaa, mamica priceputa ... invatat din mers, dar ne obisnuim incet-incet. Nu mi se pare deloc greu pana reusesti sa te organizezi putin. Si conteaza, asa cum spuneam, un ajutor din partea cuiva, cel putin la inceput.
Da, exista tampoane post-partum la chicco sau prenatal (astea mi s-au parut cele mai bune si convenabile la pret) sau in farmacii. Se numesc assorbenti post-partum. Sau e varinata sa ti le faci tu din vata si pansament. Unde am nascut eu ti le dadeau ei pe astea ... de fapt erau pe hol niste cutii de metal cu tampoane de-astea si te serveai singur de cate aveai nevoie ... Deci pt. spital nu am avut nevoie, ci dupa, acasa astea de la chicco sau prenatal.
katiapam spune:
Neata'
Petcost-bine ai revenit
asa e ne invatam pe parcurs faza dupa faza ![]()
salut toate fetele ce lipsesc de mult,unde sinteti de nu mai dati nici un semn?
Picca,Mikuta,Dana,Danangie,Serj,Mamii,
Ginger-l-ati luat acasa pe Mihai? sper ca sinteti bine toti
cafeaua e gata o las pregatita pt cine vrea
eu am plecat sa ne pregatim azi mergem in ambasada
_
ticker 
GIULIA-20/06/07
mai dire mai
cristina85ss spune:
Pet.cost ma bucur sa te aud, si m-as bucura si mai mult daca ai trece mai des pe aici la povestit 
Fetelor noi azi la 10.30 plecam la pediatru sa ne consulte,cantareasca..
Aseara mi-au terminat dusul si eu abia asteptam sa plece cei de la montat ca sa-mi sun sotul si sa-l anunt
insa inainte sa pot face asta cei de la montat mi-au spus ca pana maine nu poate fi utilizat
ptr ca au pus silicon si trebuie sa se usuce mai intai,se pare ca mi-au ghicit ganduriile
Si uite asa am ramas fregati anche questa volta
Dar deseara nu mai sunt probleme,cred 
Va pup si ne mai auzim la intoarcerea de la pediatrie
Cristina
+
GIULIA 21.09.2007
poze
nasterea
pet.cost2005 spune:
Neata !!!
katia -
multumesc, la fel si Giuliei, multa sanatate !!!!!!
Ne-am intors de la vaccin ... a plans in momentul intepaturii, putin scancita, dupa, iar acum doarme. Sa speram bine, ca nu face febra.
cristina - cate peripetii cu dusul ala ... sa-l stapaniti si sa-l folositi sanatosi, acum ca e totul gata!
Raluk31 spune:
Neatza,fetele!
Petro,felicitari pt cele 2 luni ale Silviei
Cristina,cine stabileste vizitele la pediatru?Sau e un program pe care trebuie sa-l urmezi?
Katia,sa ne povestesti aventurile de la ambasada![]()
O zi buna sa aveti!
Raluca
in asteptarea micutei Anais