cine iti poate boteza copilul

cine iti poate boteza copilul | Autor: Miha33

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Voi avea un bebe si inca nu am hotarat cine vor fi nasii de botez ai copilului. Nu pentru ca nu am avea oferte ci pentru ca prima persoana care si-a aratat interesul sa faca acest lucru este MAMA FINUTEI NOASTRE. Am intrebat cateva persoane si toate au fost de acord ca ar insemna ca-mi plateste o datorie, ceea ce ar insemna ca-mi anuleaza pomana ce am facut-o eu cu fetita ei.
Ce parere aveti, ar fi ok sa-mi boteze ea?
Astept cu interes parerile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

din cate stiu eu, nu ar fi tocmai indicat sa-ti boteze tocmai cumatra ta (asa vine, nu? Iti este cumatra acum... din cate am inteles)... decat ca solutie extrema (adica in conditiile in care nu ai deloc pe altcineva)
Chiar sunt curioasa ce stiu fetele despre acest lucru.
Sau poti intreba un preot, sa vezi ce-ti zice. Cred ca e cel mai indicat sa-ti raspunda si te va lamuri.

Foto Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miha33 spune:

Da Ralu, ai inteles bine, e cumatra mea. Si intr-adevar nu se poate. Tocmai am vorbit la telefon cu un preot si mi-a spus ca acum avem un grad de rudenie (cumetre) care nu-i permite ei sa-mi boteze mie.

Mergi la inceput

aha...
vezi ca pana la urma, tot un preot te-a putut lamuri...

stiu ca la noi era asa o problema referitoare la cununat...
soacra voia sa ne cunune finul botezat de ea... si tot asa stiam, ca nu e prea bine... Ma rog, o explicatie concreta nu am...
Si am banuit ca la botez e posibil sa fie la fel...

Foto Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu stiu ca oricne poate boteza... indiferent d egrad de rudenie...

Am intrebat protul daca eu o pot cununa pe sora mea (si derpe asta auzisem ca nu s-ar putea)... si a fost f. mirat de intrebare... mi-a spus ca normal ca o putem cununa...

Despre botez auzi si alte povesti... ca nu se poate boteza in post... alta prostie... lumea confunda faptul ca in post nu se fac petreceri sau se mananca mancare d epost... si de aici trag unii concluzia ca n use boteaza in post...
Eu stiu asa: botezul se face oricand si de oricine (nasul sa apartina religiei in care este botezat si copilul).

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Si eu stiu la fel, daca tu ai botezat familiei acelei persoane, ea nu-ti poate intoarce pomana, cum s-ar zice, nu-ti poate boteza, cununa...
Sora, fratele, verisoru' ii poti cununa fara probleme, daca tot asa parintii lor nu te-au cununat pe tine...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elyanne
Am intrebat protul daca eu o pot cununa pe sora mea (si derpe asta auzisem ca nu s-ar putea)... si a fost f. mirat de intrebare... mi-a spus ca normal ca o putem cununa...

da, intr-adevar, cununii asa, se pot face... Cunosc multe cazuri. Chiar si parintii mei sunt cununati de sora tatalui meu.

Iar faptul ca oamenii confunda botezul in post cu petrecerea efectiva... si asta e adevarat.
Botezul se poate face oricand, cum zici si tu.

Foto Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

quote:
Originally posted by elyanne
Eu stiu asa: botezul se face oricand si de oricine (nasul sa apartina religiei in care este botezat si copilul).

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Nasii nostrii de cununie sunt si nasii fetitei noastre.Nasul e catolic, iar noi si fetita suntem ortodocsi...

Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena
http://community.webshots.com/user/lua_lanna/profile

Mergi la inceput