Mamici de mai-iunie 2008 (26)
Raspunsuri - Pagina 18
kristinik spune:
Buna fetelor! La multi ani in noul an!!!! si inca o data lamulti ani sarbatoritelor de azi!
Uite ca am dat si eu pe aici, recunosc ca am fost cam lenesa in ultima vreme.
Apropo de nastere. Cumnata surorii mele tocmai a nascut o fetita taaare draguta. Eu credeam ca o sa faca cezariana sau cel putin epidurala...Ei nu. A nascut 100% natural. Doar cu putin ajutor in sensul ca i-a facut pitocina sau asa ceva ca sa grabeasca dilatatia. Si totul a durat destul de putin dupa parerea mea si ei chiar. Era dilatata 2 cm de cateva zile si cand au inceput durerile a tinut-o asa vreo ora apoi i-au dat injectia cu pricina si apoi a zis ca a inceput sa o doara intr-adevar mult mai tare si in continuu ca nu isi dadea seama cand e contractie si cand nu. Iar nasterea propriu zisa a durat destul de ptuin cam 30-40 minute. Ca dr ii tot spunea sa impinga si ea nu impingea ca se gandea ca doar nu se poate asa repede.
Oricum cred ca si eu o sa nasc fara epidurala daca asa sta treaba...
Altceva sa va mai povestesc. Am luat si eu cartea aceea "Cel mai simpatic ghid de sarcina". E totala. Am ras la un moment dat cu lacrimi, ca se uita sotul la mine foarte contrariat... Sa o cititi fetelor.
Momentan atat, dar mai intru sper de acasa. Ca acum ar cam fi cazul sa plec si eu de la servici....
Cristina
22+
alina_anto spune:
Felicia si eu am avut arsuri ingrozitoare prin saptamana 18, dar le-am calmat cu lichide - ceai, lapte caldut sau apa- baute incet. Evita o perioada (mai ales spre seara) alimentele care iti fac rau . Spre ex mie imi dadeau arsuri mandarinele (portocalele nu!), si rosiile. Succes!
cleo78 Te rog sa ne anunti daca gasesti o firma serioasa cu privire la prelevarea celulelor stem. Sunt f f f interesata. Am cautat si eu pe net
, dar nimic concret. Daca aflu ceva, va anunt. ![]()
alina
20+ 
cleo78 spune:
YLARI, cine ti-a zis asta cu colesterolul ? dr de familie sau ginecolog?
Vreau sa te calmez. Mananca tu piftia aia in continuare, mananca lapte gras + iaurt gras + smantanica.
SI acu sa iti explic de ce: pe timpul sarcinii colesterolul creste f. mult. De ce? asha am inteles io: ficatul deja e suprasolicitat cu metabolismul + alienul atashat, si nu mai dozeaza la fel colesterolul. Plus metabolismul e complet schimbat, si apare alt raport in organism.
Acum, si la mine a iesit f. mare. Si crede-ma, de ani de zile nu am mancat porc+ sarmale + sosuri + oua (doiar in prajituri), si aveam colesterolul constant (mai sarea la stres+ probleme). Am mancat acu, in timpul sarcinii de pofta niste sarmale...dar de la 3 sarmale si o gura de gratar de porc din farfuria lui sotu ' ...sa sara 160-> 250...zau asha.
Mai dur a fo la VSH: s-a triplat fatsa de limita maxima admisa. Asta pt un om sanatos ar semn de infectie f. grava etc. Dar pt o gravida... nici nu tre facuta analiza asta.
alina auto, iti dai seama ca scriu aici tot.
Pana acu sunt 3 firme...cordbloodcenter, crio-save (astia nu mi-au raspuns la meil inca) si inca una care nu imi aduc aminte cum se numeste si nici nu l-eam scris.
23+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by cleo78
YLARI, cine ti-a zis asta cu colesterolul ? dr de familie sau ginecolog?
Vreau sa te calmez. Mananca tu piftia aia in continuare, mananca lapte gras + iaurt gras + smantanica.
SI acu sa iti explic de ce: pe timpul sarcinii colesterolul creste f. mult. De ce? asha am inteles io: ficatul deja e suprasolicitat cu metabolismul + alienul atashat, si nu mai dozeaza la fel colesterolul. Plus metabolismul e complet schimbat, si apare alt raport in organism.
Acum, si la mine a iesit f. mare. Si crede-ma, de ani de zile nu am mancat porc+ sarmale + sosuri + oua (doiar in prajituri), si aveam colesterolul constant (mai sarea la stres+ probleme). Am mancat acu, in timpul sarcinii de pofta niste sarmale...dar de la 3 sarmale si o gura de gratar de porc din farfuria lui sotu ' ...sa sara 160-> 250...zau asha.
Mai dur a fo la VSH: s-a triplat fatsa de limita maxima admisa. Asta pt un om sanatos ar semn de infectie f. grava etc. Dar pt o gravida... nici nu tre facuta analiza asta.
alina auto, iti dai seama ca scriu aici tot.
Pana acu sunt 3 firme...cordbloodcenter, crio-save (astia nu mi-au raspuns la meil inca) si inca una care nu imi aduc aminte cum se numeste si nici nu l-eam scris.23+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
23+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra si o burticutsa
alina_anto spune:
alexuta75 Ma bucur ca avem acelasi dr. Poate tu stii mai multe despre el. Ai nascut-o pe Alexia cu el? Mie mi se parut putin cam grabit, tot timpul e in intarziere (cu toate ca eu ajung cu cel putin 30 min inainte de programare, intru abia dupa o ora...
). Ce-i drept, am citit si auzit doar lucruri bune despre el, dar totusi.., fiind la prima sarcina vreau sa fie totul super ok.
Eu nu am voie sa nasc natural, asa ca voi face cezariana. E bine s-o programez? sau sa astept pana e bebe pregatit?
Mama mea m-a nascut intr-o jumatate de ora!! nici nu a mai ajuns la spital, decat dupa.., asa ca m-a nascut acasa.. Si ma gandesc sa nu m-apuce si pe mine vreo nastere rapida si sa nu mai am timp de cezariana?!
alina
20+ 
alina_anto spune:
alexuta75
Scumpa, la tine cand a fost sigur dr. de sexul copilului? Pt ca la mine pe cat a fost de sigur ca e baietel-la 14 sapt, pe atat a fost de "nesigur" ultima data. Asta dupa ce anuntasem tot familionul, prietenii, vecinii
de mandretea de baiat din burtica! Eh, oricum am decis sa nu mai spunem nimanui nimic si sa fie pentru toti o surpriza la nastere! Important este sa fie sanatos, si , sincer, decat un baietzel cu o putzulica mica (invizibila la echo), mai bine sa fie fetitza, nu??
alina
20+ 
MissParker spune:
cory74, saru'mana anticipat daca imi dai amanunte despre acel patut minunat. Daca-l gasesc si eu prin apropiere de Frankfurt (sau sa-l comand de pe internet), ar fi minunat!!
Perna m-a costat 58 de euro, dar eu zic ca merita. E umpluta cu niste micro-bilute si deci o pot incaleca bine, sa imi sprijin si eu un picior ca lumea, ca sa nu-l apas prea tare pe celalalt si sa nu imi turtesc burta, ca deja am inceput sa dorm incomod si deci nu e prea devreme sa incep de pe acum. Ma tot gandesc ce sa fac si cu capul. Eu nu suport perna, dorm de vreo 23 de ani cu mana sub cap (indiferent de pozitie), iar acum au inceput sa-mi amorteasca bratele cand dorm prea mult pe o parte. Mi-ar trebui o perna tare si rotunda cu un diametru de 20cm, ca sa nu-mi deranjeze parul, adica sa-mi pun doar obrazul pe ea. Sa nu radeti, m-am obisnuit sa dorm asa si nu mai pot altfel (da' dimineata ma scol din pat cu parul exact la fel ca seara!!). Pe la 17-18 ani dormeam cu capul in partea de jos a patului, ca sa-mi las parul sa atarne in afara patului si sa nu mi-l ciufulesc. Acum mi-a ramas in reflex sa dorm tot avand grija de par si nu stiu cum sa mai fac altfel. Cred ca prin aprilie ma tund periuta si atunci am scapat de griji o perioada. 
Tocmai azi am citit de celulele stem. In Germania costa 2000 de euro ca sa le depui undeva, iar noi am zis: hai sictir! Numai pe asta nu mai aruncam banii. Lasa ca noi am supravietuit bine mersi si fara asta.
Fetele, va rog trimiteti-mi si mie parola de la contul comun, ok?
Va pup pe toate 
Felicia
15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Victoria_mami spune:
Buna si La Multi Ani!
Am si eu o intrebare: de la cate luni/saptamani trebuie sa simti pe bebe miscand tot timpul? Ca eu il simt azi, doua zile iar nu-l simt... si tot asa. L-am simtit de multe ori in 26 Dec. si de atunci cand si cum... cred ca e lenes, bebe meu?!?!?!
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
YLARI spune:
quote:
Originally posted by Desiree2002
Buna si La Multi Ani!
Am si eu o intrebare: de la cate luni/saptamani trebuie sa simti pe bebe miscand tot timpul? Ca eu il simt azi, doua zile iar nu-l simt... si tot asa. L-am simtit de multe ori in 26 Dec. si de atunci cand si cum... cred ca e lenes, bebe meu?!?!?!
_http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
Si eu la fel patesc si mereu ma impacientez... De exemplu azi e una din zilele alea linistite si sunt stresata toata, desi azi noapte m-a trezit activitatea din burtik... Si eu am aproape 23 sapt... Deci nu stiu cand o sa il simtim non stop...
Cleo78, iti dai seama ca piftia are orele numarate!!!! Doctoritza de familie mi-a recomandat "mai subtire cu carnea si grasimile! fara unt, smantana grasa, etc!" zic: "serios? pai sunt anemica... eu niciodata nu am fost anemica, deci trebuie sa mananc!!!" Am trecut si pe sfecla rosie (de cand eram mica imi dadea mama ca frate-miu era anemic rau si facea fier polimaltozat de ii iesea pe oki saracu... ca sa se descopere acum, cand a nascut cumnata-mea baiatul ca are talasemie, deci nici mama fierului nu-i imbunatateste hemoglobina... Asta asaaaa, ca o paranteza)
Fetelor, eu mereu ma uit la locul in care o sa punem patutzul lui bb (e liber acum acel loc) si imi imaginez si unde o sa fie fotoliul meu din care o sa alaptez pe bb, si imi imaginam aseara talpicile lui bebe cum i le pup si cum il smotocesc si cum il iubesc, etc, etc... Am devenit nerabdatoare!!!!!!!!!!
Sa vedem miercuri ce se aude cu caruciorul nostru... ramane roz sau devine bleu??????? Nu mi-a zis si mie nimeni nicio branza despre dr Hadi de la clinica asta (parca Medlife), am postat si pe un topic aici pe forum referito exact la el si nimic... Mi-e teama sa nu fie vreun ciudat dintr-ala care sa ma bage in sperieti cu vreo ceva... Nepotzelul meu a avut probleme cu inimioara (defect septal ventricular) l-au operat la 2 ani, acum e bine, dar cand imi aduc aminte de cumnatamea saraca cat a suferit atunci, nu stiu de unde i-a dat Dumnezeu atata putere, sa il vada pe bietul copil suferind asa... Nu stiu cum as reactiona sa aud ceva nasol...............
Stiu, sunt nebuna cu capu'
Pupici la fete!!!
YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
YLARI spune:
kristinik, cartea aia am mai auzit si eu de ea, cred ca a mai mentionat-o una din fete la inceputul odiseei noastre. Ai cumparat-o? Sau o pot gasi pe net? Sunt zgarcita, sunt zgarcita, stiu, stiu....
Pupici la fetee
YLARI 
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq