Mamici de mai-iunie 2008 (26)
Raspunsuri - Pagina 17
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Cleo, contul de mail este mamicimaiiunie2008 @ yahoo.it (fara pauze).
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
multsam.
Am fwd meilul.
23+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra si o burticutsa
MissParker spune:
Pupici la burtici scumpici 
DanaH, imi pare rau ca la tine n-a fost sa fie sa nasti natural. Sigur ca si eu il voi asculta pe nenea doctorul daca imi va argumenta ca e absolut necesar sa fie cezariana, doar n-oi fi nebuna sa-mi periclitez bebele sau propria sanatate... Sper insa din toata inima ca totul se decurga normal si sa pot naste natural si repede si cu cat mai putine dureri. Hahaha, ce ziceti de mine, n-am pretentii mari, nu?
Am citit undeva ca un factor important la nastere ar fi legat de cum au nascut mamele noastre. Daca ar fi asa, sunt un om facut, caci la maica-mea cand m-a nascut pe mine s-a rupt apa pe la ora 22 sambata si la ora 1:30 in noaptea de duminica eu eram deja pe lume. Am iesit cu alte cuvinte ca un sapun ![]()
Din nou, sanatate maxima la fetele bolnavioare!!! Aveti grija de voi si menajati-va cat puteti!!
andreap, si eu am intrat intr-a 16-a saptamana (ok, la mine e prima sarcina) si habar n-am daca bb a miscat, caci nu stiu sa fac diferenta intre ce face bb si ce se intampla in intestine. Dar tot citesc ca abia de la 18 saptamani poate viitoarea mama sa perceapa miscarile bebelului, deci nu te impacienta degeaba, ok? Plus ca nici o sarcina nu e ca alta.
blue angel, bine ai venit! Sarcina usoara si bebe sanatos! Tare frumusele pozicile, ce expresiv e Luca, sa-ti traiasca si el!!
simonix, pai fa-ti curaj si mai scrie si pe la alte subiecte, daca te inspira sa raspunzi! De ce sa nu te incumeti? Pe mine ma stii ca eu sunt aia care "fluiera in biserica" pe la alte topicuri... Nu ma deranjeaza sa fiu apoi atacata de anumite persoane incuiate sau incapabile de autocritica, atata vreme cat primesc pe PM zeci de mesaje de multumire cu rugaminti sa recomand carti sau psihologi sau sa dau sfaturi si sa scriu in continuare ceea ce scriu si sa iau apararea copiilor maltratati, fiindca pe forum sunt f. multe fete care au fost si ele abuzate in copilarie (fizic, emotional, sexual) si care nu indraznesc sa spuna lucrurilor pe nume asa direct si fara menajamente cum o fac eu. Ba chiar una din ele m-a impresionat tare mult cand mi-a scris "Feli, tu continua sa fluieri in biserica, o sa vin si eu, chiar daca nu pot inca sa fluier, macar am sa marai si tot e ceva...". Pentru acele fete scriu, pentru sufletelele lor ranite. Restul ma lasa rece.
Si noi ne-am propus sa mergem sa vizitam vreo 3 maternitati, sa vedem cum sunt aranjati si echipati baietii, cum sunt doctorii, moasele, cum arata camera de nastere si daca are scaun special, franghii speciale de care sa te agati ca sa te mai lase durerile de spate, cada de baie etc., ce confort ofera maternitatea (daca ofera de ex. camera de familie si 24h-rooming-in, ca eu dupa ce-l fac pe bebe nu vreau sa-l mai dau de langa mine pt. nimic in lume).
Ma amuza copios jocul asta al vostru cu carucioarele: ba e roz, ba e albastru :-))
Eu am joi, pe 10, programare la amniocenteza, daca imi face ecografie 3D am speranta ca vom vedea si noi culoarea caruciorului si sa fie definitiva.
Fetele, va rog mult sa-mi tineti pumnii, ok? O sa vin dupa aceea neaparat sa va spun cum a fost, fiindca joi si vineri o sa am scutire si o sa fiu acasa, iuhuuuu!!!
Fetelor, inca astept sa-mi dati si mie ceva sfaturi: ce faceti cand aveti arsuri pe esofag? Va ajuta laptele cald cu miere? Ce alte leacuri mai aveti?
Ah, sa nu uit: mi-am comandat o perna speciala de dormit pe o parte si de alaptat!! www.theraline.de/Stillkissenwelt/stillkissen.html" target="_blank">http://www.theraline.de/Stillkissenwelt/stillkissen.html. Oare exista si in Romania asa ceva?
Va pup pe toate 
Felicia
15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
gabitzam spune:
Felicia, ce faina este perna aia! Ca eu imi cladesc prin pat pernele pina imi gasesc un loc sa dorm.
Laptele caldut, simplu, merge si la mine la arsuri. Sau apa ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cory74 spune:
salutare fetelor!
pai voi sunteti niste harnicute, am zis ca fac si eu o pauza scurta sa vad ce mai faceti, dar am facut o pauza cam lunga ca ati scris mult.
ma bucur ca multe fete sunt bine si celor racite le urez insanatosire grabnica.
noi suntem bine, crestem.
fetelor, va tin pumnii la amnio, eu maine sper ca imi pot ridica TT.
miss parker, duminica ii intreb pe ai mei de magazinul unde au vazut un patut la 119 euro, il aduce acasa, avea saltea, o lenjerie de pat, perdelute si chestia aia de pus sus, nu-mi pica in nici o limba cum ii zice.ei stau in salzgitter, dar cred ca sunt aceleasi magazine in toata germania.si carucioarele ziceau ca au acum reduceri f mari la respectivul magazin.dar duminica vorbesc cu ei si te tin la curent.
bun venit fetelor noi si BB sanatosi si sarcine usoare!
va pup pe toate si fug la invatat!!!
corina
Daria_Ioana spune:
Buna fetelor,
ieri am incercat sa va scriu de 3 ori si de 3 ori am esuat ...caci mi s-au sters mesajele si scrisesem ceva caci eram in inspiratie.
Ieri a fost ziua fetitei mele care a implinit un anishor ,insa sambata care vine ii facem petrecerea de mot.
De ziua ei am iesit cu Ioana la restaurant impreuna cu sotul ,parintii mei si nasii .
Din pacate bunica Ioanei din partea tatalui nu a vazut-o inca caci nu stiu din ce motive nu a reusit sa vina in Romania,ea nelocuind in tara,dar mi-a promis soacra mea ca va veni in mai sa ma ajute cu Ioana cand il voi naste pe Darius.
Azi e din nou ziua Ioanei ,de data asta de nume ...o tinem numai in petrecere 
Eu am nascut prima data prin cezariana caci asa a impus situatia ...cu toate ca as fi optat pentru nasterea naturala ,dar in nici un caz nu as fi nascut natural daca era periculos pentru sanatatea copilului sau a mea.
Acum voi naste tot prin cezariana si intr-un fel e mai bine asa ca nu mai stau cu grija cand nasc ,cum nasc ...de data asta imi programez din timp o zi si ma duc si eu linistita si odihnita si nu mai trebuie sa trec prin toata aventura de prima oara.
Asta nu inseamna ca e mai usoara o cezariana decat o nastere naturala ,depinde de la caz la caz.
LA mine primele 6 zile de la cezariana au fost groaznice si mi-e teama sa mai trec iar prin ce am trecut ,dar ma gandesc ca rezultatul final conteaza si apoi gata imi termin activitatea caci nu mai imi trebuie alta sarcina ,ajung 2 copii.
LA prima sarcina eram stresata si mergeam foarte des la eco si ma agitam sa gasesc doctor cu care sa nasc...dar acuma sunt mult mai calma ...
Inca nu am vorbit cu un doctor la care sa fac cezariana ,dar intentionez sa vorbesc cu o doctorita in curand ,adica saptamana viitoare .
Am facut la 3 luni 3d-4d si acum la 5 luni nu stiu daca sa mai fac eco din acesta sau doar unul simplu...cred ca va fi unul simplu totusi caci totul era bine la 3 luni ...si chiar si asa doctorii au un dar sa te panicheze ca ba nu e bine cu oxignearea,ba ca placenta e joasa ,si mai mult mi se face rau cand ma duc la control.
Mie la ultimul eco mi-a zis sa nu ridic nici macar o matura ,dar eu singura cu copil mic cum as putea sa nu il ingrijesc si sa nu ma ocup de casa si cumparaturi ...asa ca am mai riscat si am cam facut efort .
Plus ca la sarcina aceasta nici nu am mancat cum trebuia prima parte ,nici nu am dormit bine ...
Erau nopti cand Ioana nu dormea si nu mai stiam ce sa-i fac si eram doar eu si ea fara nici un ajutor.
Adormea o data la 3 dimineata,apoi la 4 si tot asa ajunsese sa aiba un program in care adormea pe la 1-2 ziua si se trezea seara ...
CAnd ieseam in oras seara ma simteam ca o fantoma care bantuie strazile ...
Acum si-a mai reglat programul ,dar cu mult efort din partea mea,insa de vreo 5 zile adoarme pe la 23 si se scoala pe la 2 si sta treaza pana la 5 dimineata ,se scoala pe la 8 sa manance si mai doarme pana la 12.
Oricum mai greu e dupa ce nasti decand cand esti gravida...asta e clar...acum ea ne face programul ...apropo de insomnii ...eu dorm in functie de ea ...
Ioana
Darius 21 +
DanaH spune:
Andreap, stai linistita cu miscarile lui bebe. eu am simtit primele "borboroseli" pe la 16 saptamani, dar desi sunt al a doua sarcina, nu as putea spune daca a fost sau nu bebe. ceva mai clar am simtit acum vreo 2-3 saptamani, deci in jur de saptamana a 20-a. si chair si acum nu misca foarte mult. eu tot ma incurajez ca asta este un semn ca este mai puturoasa, ca doarme mai mult (asa ca mine) si am si eu pe cineva de partea mea, ca Alexandru este argint viu exact ca taica-su.
eu zic sa stai linistita, mai ales ca l-ai vazut pe bebe la eco si totule ste ok. feicare bebel are ritmul lui, poate peste cateva saptamani o sa te inghionteasca de nu o sa mai poti.
Cleo78, si noi am intrebat-o pe moasa de celulele stem si a ne-a spus ca se pot face si aici (nu a spus nimic de costuri) dar ca nu este o garantie ca se pot rezolva eventualele boli ale copilului (Doamne fereste). concluzia ei a fost (mai indirect) ca este un moft. Eu stiu ca atunci cand vorbesti despre sanatatea copilului tau nimic nu este un moft, dar asta este tot ce am avut de la ea. poate cand o sa ajung la control la spital sa aflu mai multe, caci eu sunt hotarata sa mai intreb. dar asta o sa se intample cam prin luna a opta.
Miss Parker, si eu vreau sa imi iau o perna din aceea. stiu ca este foarte buna si inainte si dupa nastere. eu la alexandru nu am avut, am improviat din perne normale (aveam ceva perne in jurul meu cand dormeam, ziceai ca sunt printesa :) ), dar acum chiar vreau sa imi iau. poate dau o raita prin magazine chiar weekend-ul acesta, ca nu cred ca mai este foarte mult pana vin perioadele acela in care nu iti gasesti locul in pat pe nici o parte, mai ales la cat mi-a crescut mie burta in ultimul timp.
In privinta arsurilor, nu pot sa iti dau nici un sfat. eu nu am avut pana acum, deci nu stiu cum se trateaza.
apropo, zicea o fata (scuze, nu imi amintesc cine) ca i-a recomandat medicul sa ia 10 kg in sarcina. pai eu ce sa zic, ca pana acum am deja 8 si abia de aici in colo incepe bebe sa creasca asa cum trebuie. uffff, si nus tiu de la ce, ca nu mananc foarte mult,. e drept ca m-am cam infipt in dulciuri de sarbatori, dar promit sa nu mai fac asta, mai ales ca nu prea am pofta de dulciuri (dar daca le fac...le si mananc...)
gabitzam sau alta fata, care mai stie, imi trimiteti si mie, va rog frumos, parola de la contul comun? as vrea sa vad si eu burticile care sunt acolo si sa pun si eu vreo doua poze facute de sarbatori (asta dupa ce o sa le dau jos de pe camera si o sa am internet acasa).
Dana
22+
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by cory74
salutare fetelor!
pai voi sunteti niste harnicute, am zis ca fac si eu o pauza scurta sa vad ce mai faceti, dar am facut o pauza cam lunga ca ati scris mult.
ma bucur ca multe fete sunt bine si celor racite le urez insanatosire grabnica.
noi suntem bine, crestem.
fetelor, va tin pumnii la amnio, eu maine sper ca imi pot ridica TT.
miss parker, duminica ii intreb pe ai mei de magazinul unde au vazut un patut la 119 euro, il aduce acasa, avea saltea, o lenjerie de pat, perdelute si chestia aia de pus sus, nu-mi pica in nici o limba cum ii zice.ei stau in salzgitter, dar cred ca sunt aceleasi magazine in toata germania.si carucioarele ziceau ca au acum reduceri f mari la respectivul magazin.dar duminica vorbesc cu ei si te tin la curent.
bun venit fetelor noi si BB sanatosi si sarcine usoare!
va pup pe toate si fug la invatat!!!
corina
pauza scruta?
aaa...pai poate suntem la munca. Fizic... dar noi aici ne semnam mai des condica
23+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra si o burticutsa
DanaH spune:
era sa uit ceva important: bafta fetelor cu TT sau amniocenteza. Va tin pumnii si va astept cu vesti bune. Nu uitati sa fiti optimiste si sa nu stati stresate pana primiti rezultatele. nu faceti decat rau bebelusului, mai ales ca in cele mai mutle cazuri este degeaba.
va pup
Dana
22+
YLARI spune:
Buna fetelor!
Ce faceti? Eu am ajuns la mama si am zis sa trag cu okiu pe forum sa vad cu ce va mai laudati! Cand colo, voi cu insomniile: pai de-asta am si eu! m-am trezit azi noapte la 1, la 2, la 3, la 6.50, apoi la 7.20 m-am dat jos din pat ca riscam sa ma abandoneze iuby acasa, era disperat sa prinda loc de parcare la munca (tot a dat la lopata....)
Azi noapte mi-a dat si bb cateva picioruse si m-a trimis urgent la toaleta, vezica mea nu mai suporta presiuni suplimentare. In schimb iar ma apuca disperarea: nu am simtit decat foarte putin azi miscarile bb-ului....................![]()
![]()
Of, of... sper mai pe seara sa isi revina si sa o simt cum se baldacaie. Nu i-o fi placut la servici... Cu taoate ca noi am avut de sarbatorit Ioane si Ioni si a fost foarte frumu, praji si sucuri, am beut si o bere fara alcool!!!!
Am fost si la tanti doctora de familie, unde am facut putzina ordine printre batranei, ca depaseau orice limita a bunului simt.... Doamne, Doamne!!!!!!! Asaaaa. V-am zis ce colesterol mi-a iesit? 297!!!! Deci, doctoritza mi-a zis sa trec pe lapte degresat si legume fructe... La naiba, mai am o farfurie de piftie, trebuie sa o aranjez intai pe asta. Am aranjat si ptr certificatele prenuptiale...
Cam atat. Va iubesc si va tin pumnii celor care asteapta rezultate TT, amnio, celor care sufera racite...
Hai ca sunt pe aici prin preajma, dorm in deplasare la mama azi! Ha, ha, ha!!!
YLARI 
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
cleo78 spune:
danaH, inclin sa dau dreptate moashei tale.
De ce?
-sunt 14 boli, din care cele mai multe leucemii de nu stiu care, ce pot fi tratate
-bolile astea sunt f. rare , ceva de genul 1 caz la 200 mii de oameni
-si cum transplantul nu acopera bolile congenitale (cele cu care ne-am nascut)... shansa de a folosi ce am conservat pt bb scade
-shansa de reusita a transfuziei e de 30%-50%
-in unele tari, inclusiv in Ro (in nov. 2007, in Timisoara), deja s-au facut banci publice, si orice mama poate dona resturile placentare acolo. Costuri 0=acoperite de CAS
-rata de compatibilitate dintre 2 straini e mare; mult mai mare decat la transplanturile de organe (de cateva zeci de mii de ori mai mare; sunt numai 6 chei de compatibilitate; pe cand la un transplant de inima sunt 24 de chei). Rata de compatibilitate intre 2 frati: 30%
-ce se preleveaza acu, e intr-o cantitate f. mica. Si nu rezista mai mult de 10-20 ani. Dupa ce se face prelevarea...si kit-ul ajunge la banca, se face analiza calitatii si iti da raspunsul: poate fi fol. la o pers. de pana la 30kg sa zicem. Adica pe la 10-15 ani... nu iti mai ajunge.
-celule stem s-au izolat mai nou si din pielea proprie
-in Ro nu se poate face tratament+transfuzie. Nu s-a facut niciun caz pana acum. Deci tot in strainantate -deci sa facem un efort financiar...
-f. putine atat de grave boli apar in primii 10 ani de viatsa. Dupa 50-60 ani apar cele mai multe
-evolutia tehnologica: peste 20 ani, daca te imbolnavesti... shansele sa gasesti sange intr-o banca publica o rezerva publica... sunt mai mari decat sa iti mai poti folosi ce ai depozitat
Cam cu asta am ramas eu in minte din ceea ce citesc de 5 ani.
Ce m-a iritat pe mine, si aici cred ca v-am stresat pe toate:
- firmele romanesti (toate 3) promit ca pastreaza mai mult de 100 ani.
(or fi mai buni decat aia din occident, si au inventat ceva care reusesc sa pastreze calitatea sangelui prelevat, si nu vor sa zica ca daca le da premiul Nobel...)
-sunt acreditate la minister doar pe 1 an
-platim la fel ca cei din SUA. 1400$=1000 euro.
Pe de alta parte... Doamne, daca am nevoie? Sa nu imi vina sa ma impushc????
23+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa