copii "din flori" nu pot fi botezati?

copii "din flori" nu pot fi botezati? | Autor: MariaG

Link direct la acest mesaj

iaca si eu cu intrebarea: avem si noi puiut de 3 luni. O scumpete puteti sa fiti siguri!!! Am fi vrut sa-l botezam luna viitoare dar am auzit o "vorba" cum ca n-am putea sa-l botezam pt ca nu suntem casatoriti. Inca n-am vorbit cu un preot asa ca nu stim nimic sigur. Stiti ceva pe tema asta?
Multumim

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Normal ar fi sa-l puteti boteza. Noi suntem catolici si casatoriti doar civil, dar cand am fost la biserica sa vorbim pentru botez, preotul s-a uitat cam ciudat la noi pentru ca nu eram casatoriti religios si ne-a sfatuit s-o facem, insa copilul ni l-a botezat fara probleme.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Maria,

Asa ne-a spus si noua preotul acum doua luni cand ne-am interesat daca putem nasi fetita unor foarte buni prieteni. Motivul era acela ca nasii sunt parinti spirituali pentru micut si ca trebuie sa fie ei insisi o familie, intocmai precum parintii sai biologici.
Sigur, probabil mai tine si de preot, sau poate ca o fi ceva scris prin cartile si canoanele bisericesti...

Totusi, uite ce am gasit pe site-ul www.crestinism-ortodox.ro/html/07/7d_viata_religioasa_in_parohii.html" target="_blank">Crestinism Ortodox (la inceputul Capitolului 2):
"Nasii, in calitate de parinti sufletesti, indeplinesc un rol activ, foarte important, la savarsirea ritualului. Prin raspunsurile date la intrebarile preotului si prin marturisirea de credinta pe care o fac, ei isi iau in fata lui Dumnezeu angajamentul solemn ca vor purta grija de cuvenita crestere, educatie si dezvoltare crestineasca a noului botezat".

La multi ani pentru aniversarea de acum doua zile!

Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

multumesc de raspuns dar nu am inteles ceva: cum ati botezat copilul, catolic sau ortodox?
problema e ca noi nici nu mai putem sa ne cununam: am mai fost odata..fiecare cu cate altcineva

Mergi la inceput

Catalin, noi suntem parintii copilului. Despre nasi stiam si eu ca nu pot boteza daca sunt necununati, dar se poate boteza doar cu un singur nas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanaiascu spune:

E normal ca parintii sa fie cununati la biserica, dar daca nu sunt cununati e foarte anormal sa nu boteze preotul copilul. Si chiar nu e adevarat ca, copii a caror parinti nu sunt cununati in biserica nu pot fi botezati. Noi am boteza-o pe Lisa de Craciun si nici noi nu suntem cununati in biserica. Abia pe 21 august avem cununia religioasa.

lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Draga Maria cred ca nu e nici o problema in a boteza copilul. Cumosc un caz real in care parintii (nu conteaza motivele) nu erau cununati religios ( ortodox) dar asta nu a fost o piedica ca cei patru copii rezultati din casatorie sa fie botezati.
Asa ca mult succes si sa-ti traiasca puiutul.

carmens

Mergi la inceput

multumim de raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Draga Maria, daca sunteti ortodoxi, va puteti boteza copilul fara nici o problema, chiar daca nu sunteti cununati religios. Este bine insa sa va cununati si voi in biserica cat mai curand posibil, spre binele vostru si al copilului. Nu constituie o problema faptul ca ati mai fost casatoriti o data. Abia de la a patra casatorie, Biserica Ortodoxa refuza cununia religioasa. Unii parinti chiar fac botezul si cununia religioasa in acelasi timp, tot se face o cheltuiala...
Sa fiti sanatosi si fericiti si voi si copilasul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Am scapat din vedere un lucru: pentru a va putea cununa religios, trebuie sa fiti casatoriti civil - nu am inteles daca voi sunteti -pentru ca vi se cere certificatul de casatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by MariaI

multumesc de raspuns dar nu am inteles ceva: cum ati botezat copilul, catolic sau ortodox?
problema e ca noi nici nu mai putem sa ne cununam: am mai fost odata..fiecare cu cate altcineva

L-am botezat catolic si preotul ne-a sugerat sa gasim si nasi catolici.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput