nasterea in apa - o alternativa, un miracol

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

martie!!! Eu sunt nascuta in martie. Merci pt. nr de tel. Sper sa am nevoie de el cat de repede

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amira_roxana spune:

nu stiu din ce motive nu se posteaza si msj meu!!!
dar mai intreb odata ...sper sa nu se supere nimeni pe mine: fetele care au nascut la bv, ce v-ati luat de acasa si v-a si trebuit acolo?
adica pijamale, tampoane, lucruri pt bb, biberoane , scutece, etc...am inteles ca trebuie neaparat sa-mi iau niste papucei de cauciuc ca sa pot face dus acolo
ce acte v-au trebuit: carti identitate pt ambii parinti, certificat de casatorie si livret, si cumva vreo adeverinta de la serviciu pt mama ca plateste asigurarile?
ati inregistrat copilul acolo la bv? cum se procedeaza?
si mai am o intrebare: cei de acolo fac si gauri pt cercei?
pt ca eu o sa am o mica sirena si deja i-am luat cercei, de fapt buni, si stiu k la alte clinici fac gauri in spital.
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Amira_Roxana, ma bucur din suflet ca gandesti asa, mai ales ca esti la prima nastere si e extrem de important sa ai o amintire frumoasa si o nastere fara traume - pentru tine si pentru bebelus,
dar mai ales sa ramai fara nici un fel de "sechele", cum sunt eu ca si acum, dupa aproape 3 ani de la prima nastere tot ma doare taietura aia de la epiziotomie atunci cand se schimba vremea. Ma rog... intr-un fel e bine, ca plec cu umbrela la mine...
Tu chiar ai facut credit la banca, sa te asiguri ca nasti in conditii decente. Esti de apreciat pentru asta.

Referitor la intrebarea ta: ce iei de acasa? Eu, am procedat ca la prima nastere la Cantacuzino.... mi-am luat de toate si pentru mine si pentru bebelus. M-am carat absolut degeaba cu un geamantanoi... ne intrebau vecinii daca ne mutam.
Eu nu am folosit decat sutienul pt. alaptat si chilotii personali... in rest ei mi-au dat de toate. Si pampersi si papuci si tampoane sterile. Nici pe bebi nu am imbracat-o in hainele aduse de mine pt. ca mi-au adus-o in niste hainute roz de toata frumusetea.
Ca mancare, am avut un meniu super, nu am cuvinte... sotul i-a intrebat daca nu ne mai cazeaza acolo cand mergem la ski. Doar sucuri nu aveai, aveai doar apa plata si ceai de chimen, anason, pt. stimularea lactatiei, dimineata lapte cu cacao sau ceai.

Eu mi-am luat din afara doar: sotul... nu mi-au dat altu' de acolo, camera foto, video, ciocolata, sucuri tedi, o tona de reviste, chiloti, sutiene alaptare, tampoane pentru sani si tampoane Alldays foarte mari.

Ei iti dadeau tampoane sterile - sunt din tifon si au inauntru vata, ca sa previi infectiile in zona. Daca ai epiziotomie sunt absolut obligatorii. Eu le-am purtat putin, dar daca m-am simtit asa de bine, m-am ridicat din pat imediat si am luat-o la plimbare... la copil, prin clinica... si alea imi cam "scapau" si ma enervau... si de aia le-am folosit pe ale mele cu adeziv, ca sa pot sa "inspectez" pe-acolo care-i treaba....
In ultima zi m-am imbracat intr-o pijama de-a mea... mai "sexy" (adica fara 7 fante pt. alaptare) pt. poze si cam atat...

Cat priveste papucii de cauciuc pt. dus, nu ai nevoie, ca salonul in care stai e ca o camera de hotel, inclusiv cu baia ta personala, deci nu trebuie sa iesi pe hol ca sa te duci la vreun dus comun. E chiar ca la hotel. E numai baia ta, iesi de la dus si desculta daca vrei ca esti in camera ta, esti numai tu.

Cu actele chiar nu prea mai stiu, ca de asta se ocupa sotul fiecareia, doar pot sa-ti spun ca el era in stare de soc ce amabile au fost functionarele (fata de birjaresele din Buc.), noi am rezolvat cu tel., fax, suuuuper ok. O sa revin cu amanunte fata de problematica actelor. Noua tot timpul ne lipsea cate ceva, dar nu a fost nici o problema. Termenul de inregistrare e destul de lung.
Eu fac parte din categoria care, cand am ajuns in Carrefour, exclam: Ah, iar am uitat lista acasa! Si incepe circul cu sotul...

Copilul se inregistreaza numai in Bv., deci pe certif. de nastere apare _ nascut Bv, jud. Bv.

Eu mi-am luat si adev. de la serviciu cu mine, cum ca sunt platitor de CAS, dar nu le-a trebuit, pt. ca nu aveau inca incheiat contract cu Casa de Asig. Sanatate, deci nu aveau ce sa faca cu ea. Daca ar fi avut, plateam cu 200 Euro mai putin nasterea, deci ma costa 500, nu 790. Asta e chiar de intrebat.

In mod sigur fac gauri pt. cercei, sunt atatea asistente acolo... Eu nu am vrut sa-i fac, deci nu m- a interesat subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

Amira_roxana uitate mai sus - am pus niste poze sa-ti faci o idee cum sunt camerele. Sunt super ok. Ca acte ne-au trebuit buletinele parintilor si certificatul de casatorie. In rest ti-a explicat martie pe larg. Copilul se inregistreaza la Brasov - noi am reusit sa o inregistram in vreo 3 ore, desi este un pic de umblat.Dar e usor si se rezolva, nu-i un capat de tara.

Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
www.elipetromed.ro

Mergi la inceput

Ana, nu vazusem pozele, ai doua fete, exact ca mine! 2 frumoase!
Uite, chiar vreu sa pun si eu niste poze de la clinica.

Iepumic, chiar vreau sa-ti recomand o carte, nu are legatura cu nasterea in apa, chiar deloc, e scrisa de o tipa care are 4 copii si e o carte extraordinara pentru fetele care se gandesc sa aiba un copil si pentru cele care sunt gravidute. Deci si pentru Amira_Roxana.

Eu am tot citit la ea, chiar si acum o mai citesc.. e despre toata perioada sarcinii, inclusiv post-partum. Fetelor, radeti pana muriti. Scrie din experienta ei, cam prin ce trece femeia insarcinata, apoi nasterea, primele zile cu bebe. De regula cartile medicale te sperie, cartea asta e scrisa cu atata realism si umor....

Cel mai simpatic ghid de sarcina, Vicki Iovine, Ed. Humanitas, 2003.

Radeti de muriti... o sa ma pomeniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fournicutza spune:

martie, cume cu OK-ul?poti posta nr domnului doctor?eu fac analizele premergatoare deocamdata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amira_roxana spune:

martie, multumesc mult pentru informatii!
pe sot o sa-l iau si eu cu mine, k imi inchipui ca nu o sa-mi dea altul de acolo(nici nu mi-as dori). ideea cu tampoanele alea mari mi se pare f buna, trebuie sa fac stoc...si de chiloti mai gogosari, k eu din aia nu prea am si pe tanga...nu stiu cum ar sta tamponul
ii povesteam sotului k voi a treia zi erati in poiana si mancati la restaurant, nu-i venea sa creada, si mi-a promis k o sa mergem si noi daca e totul ok!. am vazut ca tu ai mancat ciocolata si ai baut sucuri...ai alaptat? te intreb pt ca am o prietena care a nascut si de cate ori vb cu ea imi zice ca ar manca si ea cioco si ar bea suc dar k nu poate pt ca alapteaza si ii face rau lui bb! k sa nu mai zic ca nu mananca cartofi si multe alte chestii(fructe, legume crude).
in ceea ce priveste actele o sa incerc sa le strang pe toate, si dak o fi sa-mi lipseasca ceva, vorba ta...d-aia traim in era comunicatiilor, exista fax, internet etc...

de la 1 martie ma apuc sa fac bagajul...sa fiu pregatita. sunt asa de nerabdatoare sa o vad...
o sa caut si eu cartea care ai recomandat-o sa ma mai inveselesc si eu un pic!

ana1980, am vazut deja pozele pe care le-ai postat, arata super!
v-am vazut comorile de fetite, sa va traiasca sunt superbe!

aveti cumva idee...daca trec de 40 de sapt. o sa ma mai lase sa astept, sau o sa-mi provoace nasterea? sincera sa fiu la cat de nerabdatoare sunt as prefera sa-mi provoace nasterea...dar presupun ca d-l dr stie mai bine!

as vrea si eu sa va mai intreb ceva, dar cred ca mai bine pe pm, daca e ok din partea voastra!

acum ma pregatesc sa plec la cumparaturi k noi suntem in reamenajari cu casa pt bebe si am zis sa o facem acum cat mai pot sa ma misc ca mai incolo ...nu se stie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

buna fetelor,
Ana, martie multumesc pt nr de tel. Mi-am facut programare la dr Baiulescu pe 13 martie.Am vorbit si cu dansul la telefon, mi s-a parut ok.O sa am atunci 29 sapatamani.Voi la cate saptamani v-ati intalnit prima data cu dansul?

Anca 20 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

Martie multumesc, da tot 2 fete.

acina avem 32-33 de sapt cand am fost prima data la el. Si m-a si programat atunci sa nasc si am vb de tot ce se poate.

Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
www.elipetromed.ro

Mergi la inceput

Acina, eu am fost la el cand eram aproape de 42 de saptamani, la insistentele sotului meu, care ma batea la cap intr-una sa nasc in apa, ca el a citit si a vazut ... si a auzit ca... etc.

Am fost, cum spuneam, de gura lui, l-am cunoscut pe dr. care mi-a facut o ecografie, mi-a placut de el ca om, dar cel mai mult mi-a placut ca a fost singurul dr. care mi-a spus ca pot naste natural si nu cu cezariana, mi-a facut si o schita pe hartie si mi-a explicat ca nu ma voi rupe la nastere si ca el epiziotomie nu face, dar nu am crezut si pace.

Fiind sarcina atat de avansata si placenta gr. 4 de imbatranire, adica maxim, am stabilit sa ma internez in vreo doua zile, sotul meu zicea "da", eu ziceam "ne mai gandim", dar in capul meu stiam ca nu vreau sa nasc in apa si nici sa merg pana la Bv.

De aici stii povestea... nu m-am dus in ziua in care mi-a zis el sa ma duc sa ma internez la clinica (pt. ca noi ne-am intors la Bucuresti), m-au apucat contractiile sambata, dr. mea de la Cantacuzino a zis ca nu vine la spital, am ramas ca proasta-n ploaie sa nu am cu cine sa nasc si m-am dus la Bv. (aveam 42 sapt. si cateva zile). Mai departe stii povestea.

Si atunci am luat calea Bv... si mai departe stii povestea.

Mergi la inceput